MARI MENGIKUT

Me and you :)

gravatar

hobi yang sgt berfaedah =P

salam sume! ni hao ma?

hobi x hobi sgt la kan..saje je nk propa lebey di situ..ehehe..i cume nk cite kegilaan i terhadap objek bernama buku..oh, buku saja x cukup detail..i gilakan novel beremosi yang boleh didapati dgn harga murah! haaa, macam kes ini, ini dan ini..hah cukup itu bukti? tu yg sempat di-blogkan..yang beli sorok2 x kira lagi tuuuuuuu..

pesen i nih, kalau beli tu, even suke camne pon..kalau mahal i cam bole taw buat2 x nampak..tp kalau ade sale or harga turun, mule la nk hilang kawalan diri..ayah tu dah serupa mesin atm dah..enche shimi pulak tak pasal2 jadi along sbb i akan loan dgn dia if i dont bring enough cash..keji kan?

i pon tataw la mane enche shimi dpt kemahiran menjejak w/h sales buku2..tau2 je kami dah pun pergi situ..dan ada kalanya, i terpaksa menahan diri dari pergi ke tempat sebegitu sbb nk kawal diri dari beli buku..mana taknya, sebeban novel x habis baca lagi!! masa tu, mula la rasa nk kerja cepat2 sbb nk ada gaji dan boleh beli buku murah byk2..murah bukan sebarang murah..author best2!!

buku dalam BM pun suka..tp xde yg murah..huhuhu..w/h sales ni mmg jual buku2 dalam BI jek kebanyakannya..tp dont worry, da keje kang..i tekad nk beli set lengkap buku2 ramlee awang murshid! he's brilliant!! oh ye, dan buku2 tulisan sharifah abu salem jua..ahadiat akashah tu toksah cerita la..sgt minat ok!! aaaaaaaaaaaaaa mawu keje!!!

citarasa i lebih kepada novel yg mengandungi perasaan keterlaluan..ahaha..pelik plak phrase tuh..senang cite, gembire melampau, sedey melampau, sakit melampau, benci melampau, gedik melampau..ahhh, sume2 melampau la! i suke sesuatu yg boleh memberi impact..novel ni mmg i baca bukan utk carik fakta ke apa, so i mmg baca semata2 utk menyelami apa yg disampaikan oleh penulis..mcm tu gak ngn filem2 kegemaran i..tak payah letup2..janji boleh mainkan emosi i..i love d thrill when im really into it but im not mixing d emotions with d reality..mencabar!! cam nangis2 masa baca buku..tp bile org panggil, i bole gelak2 balik n buat biase..fun!

i sgt bersyukur enche shimi sgt suka membaca..mana2 pun ada buku..kami berkongsi minat yg sama =)..dia pun 2x5 la bab memborong buku murah2 ni..cuti sem ni, barulah i ada masa nk baca novel2 tu..pelan2 la kan..sekarang ni, i tgh dalam zone kawal diri..kena selalu ingatkan diri supaya jgn tamak..habiskan dulu novel2 yg ada tu..(tp kalau x beli, rugi! murah tuuuuu!)..oh oh cukup setakat ini, ada novel yg sdg menunggu!!




~The good life is inspired by love and guided by knowledge.~

gravatar

membaca amalan mulia =)

Oh Ya...pay less books is gonna have a w/sale soon. Nk g tak?Levis pn ada sale skrg ni...

gravatar

Saya juga masih ada sekotak buku yg blom diusik....

gravatar

mmg nk kena kawal diri kan? beli tu mmg senang tp nk ngabeskan tu kena ada banyaaakkkkkkkkk masa free!

gravatar

yeay! yeay! buku!!! buku!!! cmi...teruskan usaha anda menggoda manje utk beli buku. senang nnti ti blk leh pinjam...wakakaka.. HIDUP BUKU!!!

gravatar

ada udang di sebalik mee bandung!! ehehehe..mai la pinjam! mai!

Blog Widget by LinkWithin