MARI MENGIKUT

Me and you :)

Archives

gravatar

tahniah mas!

tahniah kt diri sendirik sebab aku ada segunung esemen yang tgh menunggu utk disiapkan. tahniah2. 

~The good life is inspired by love and guided by knowledge.~

gravatar

mentarang yg sedap!

Minggu lepas kan, enche shimi pegi otstesen ke perak. ikut jalan lama so lalu la kuala selangor bagai..on the way back, dia de la singgah beli mentarang..mmg dia dah lama tingin nk makan mentarang tu..aku da pesan, beli tu takyah la byk sgt..tp beliau hilang kawalan ok! seb bek la lepas dah masak..mmg ngam2 la my family makan..x sesia kirim kt enche shimi.

apekah rupe mentarang? ni la diaaaaa..tp rupa awal dia kaler kelabu sebab penuh dengan selut..gigih ok aku songlap berus basuh baju lepas tu habiskan masa selama sejam berus selut2 kt kulit dia..x puas hati lagi tuh, aku rebus dulu..seb bek aku rebus..air bertukar jadi kelabu ok! kalau terus masak td tak naya? jadi mentarang tiga rasa kelabu? inilah mentarang selepas direbus.


pastu aku pun masak la dgn semangatnye..parents aku balik kedah so yg akan melantak adelah aku, enche shimi, adekku mimi dan my chinese grandma. pas da siap mentarang ni pening plak aku nk pairkan dgn lauk ape..last2 sayur campur style cina ajela..ni adek aku suke ok..dia punye ulang makan, mak aiiiiiiiiiiiiii..ade jin ke hapa..hahah..kuah dia secukup rasa. and pekat!


parents aku sampai rumah malam tu..mak aku pun suke..aku sengih ajela..hahaha..btw, aku rasa sekali sekala kene kot boh cerita masak2 so that bile aku da tade idea nk masak ape, bole aku cek kt sini..sesape nk resepi sile la buzz ke emel ke apa..aku malas nk type sekarang..utk spegeti goreng ala'mas' aritu, thanks utk kwn yg sudi mencoba..seb bek jadi..kalau tak habes la aku kene bahan! 

itu saje. goodnyte!

~The good life is inspired by love and guided by knowledge.~

gravatar

life goes on kan?

aku penatlah. penat mental dan fizikal. rasa macam x cukup tangan kaki dan paling penting, x cukup masa. sekarang fokus aku dekat kelas, assignment dan bisnes. mmg mcm sawan sket bila amek 7 subjek sem ni..termasuk la subjek seminar yg kami sume kene organize gala dinner dan talk. tapi aku suka. aku suka bizikan pemikiran aku dengan perkara2 macam ni. tah, rasa nikmat!

malam ni dgn rasminya aku tamatkan clearance sale dekat blogshop terchenta. Rasa macam tiap2 hari nk buat clearance sale sbb stok lama aku mmg dah nk dekat habis. boleh dikira dgn jari je berapa helai yang tinggal. tp mana boleh clearance sale sepanjang masa, kang muflis aku kang! pasal website, alhamdulillah aku dah jumpa org yang boleh design website aku. walaupun takde la segempak mane dgn efek huruf terbang melampau, aku rasa buat permulaan itu sudah mencukupi. nnt ada duit lebih kang, aku kasi mantap la website tu. insy, ogos nnt baru nk sit down and discuss. sekarang ni masa amat x mengizinkan pulak..sobsob

itu saje utk malam ni. i have to finish my assignments yang bersepah tu. aku tamau la jadi student yg salu lambat hantar esemen. x suke. nanyte!

~The good life is inspired by love and guided by knowledge.~

gravatar

diraikan :P

hari ini. rabu. 

dari minggu lepas lagi dah ada org call inform pasal award sume ni..ada dean's list dan ada president's award..aku pun tatau la mula2 sbb nama aku ada kt both categories..last tadi baru tau aku dpt president's award..aku punye laaaa tertanya2 ape la beza dia kan..so ni utk info rakan2 kliuc yg lain..dean's list : 3.5 - 3.94, president's award : 3.95 - 4.00.. kalau dia x announce tadi mampuih sampai la ni aku tatau hapa..heheh

belah paginya aku ade ngajo piano student..lepas balik tu, mmg agak lipas kudung la aku bersiap..capai je kurung moden masa raya haritu, sarung dan sauk selendang. eh, aku iron ok! tp lepas duduk masa driving terus komot..mencik! aku x pakai mekap..kang kulit aku wat hal lagik..sapu eyeliner dan lipstik sajela..nk mekap ganas macam zaman aku belakon teater dulu mmg mintak mahap laaaaa..

nasib baik la ceremony tu x meleret2..dean's list naik pentas dulu..lepas tu baru president's award..time aku naik, bole tahan kepoh dak2 tu bersorak..seb bek aku x tergelak atas pentas..ceh, kang x pasal memalukan diri..too bad diorg x invite parents this time..kalau tak mesti ma happy..ma suke la attend mende2 gini..last time ma datang, kecoh ok..mak aku eksaited lebey!








haaa, tu la gambar2nye..ape pun, aku rasa happy..yelah, bukan senang nk belajo, nk paham, nk hapal2 pastu luah2 mase pekse kan..paling happy sbb budak scls (school of communication and language studies) paling ramai naik pentas..so jom kawan2, next event kite kasik gegar lagik!!

p/s : cek da keluar..yabedabeduuuuuuuuuuuu!!

~The good life is inspired by love and guided by knowledge.~

gravatar

mandi sungai ex mrsm tdk yg seronot!

haa, ni cerita sabtu lepas..standard la kan..da berzaman baru nk cerita..heheh..so, saye dan enche shimi pun join la aktiviti mandi sungai..ade family abg mantoi, family abg wan dan juge abag sopi..so, x ramai sgt dan x sikit sangat..kira ok lah =)

pening jugak aku memikirkan nk bawak apa..last2 decide nk bawak pasta goreng, drummet dan sosej..bahan dah beli hari jumaat..sabtu tu, gigih aku bangun pukul 5.30am masak2 ok! ni kalau mak2 tgk kompem nk soh jadik menantu ni..kihkihkih

inilah bahan2 dia..aku bukan goreng malay style tu..aku kasik menten masam2 dia..pasta agnesi tu 1st time aku beli..saje nk try..not bad..cepat kembang dari makaroni..i like! aaa, resepi penuh tu aku malas nk type..tp bahan2 yg aku gune ade kt bawah ni..tambah cili besar kasik hijau sket..mmg aku tanak wat pedas sgt, so budak2 pun boleh makan later on..rebus dulu kasik pasta tu masak..lepas tu tumis cili boh dgn bawang putih..bwg putih ade la dalam 6 ulas gitu..siap blend oke..then masok tomato puree..haaa, lepas tu pandai2 la balance cuka, garam dan gula..and aku ade gune sket ayaq asam jawa..malas nk taruk cuka byk2..habes setel bab rasa kuah tu, kasik tabur sosej dan cili dan kerang dan ape2 sayur if korg nk tambah sayur..masak sket bahan2 tu..tggu la pekat sket..lepas tu tuang pasta dalam tu..gaul2 la sampai rasa dia sebati..masa ni if rasa tawar, tambah garam dan cuka ok..aku malas nk masuk minced beef..so sapa suka masuk minced beef or chicken, masuk masa peringkat tumis tu ok..jangan last2 plak..x masak nnt..ok, tamat.





sampai kt sungai tu nk dekat pukul 10..igtkan dekat..rupenye mmg kt genting..tu la pasal dia xtra sejuk kot? abg mantoi dah sampai..siap khemah bagai..so enche shimi pun join la tlg bakar2 sume..aku pun join..join tgk je! hikhik

lepas tu aku da gatal2 nk terjun dah..aku p dulu la, main dgn budak2..bertahun aku nk celup badan masuk sungai..sejuk sampai ke tulang hoh! camtu la kami..mandi, makan, mandi, makan, mandi..ulang2 sampai balik..heheh




enche shimi mcm biasa, hantar aku smpai kt rumah..borak2 ngn ma..then dia pun balik la..rasa mcm nk g lagi jek sungai tuh..tp nk g berdua..deting2 sambil bbq sambil borak2 kosong..mcm last time yg kami pergi piknik dulu..ape pun aku happy, aku bahagia! x kesahlah ape pun aktiviti tu, as long as enche shimi ada, aku dah cukup happy. 


lastly, the happy couple. the happy moment. the happy me and you =D 

~The good life is inspired by love and guided by knowledge.~

gravatar

aku si pendera hebat!

Bila ada org tu dah janji tak akan moody or merajuk2 masa ikot i p restok barang, inilah jadinya..penderaan secara total kepada si mangsa! hahaha


It was nice to have him around that day. unfortunately aku pulak x sehat dan cuaca extremely panas..so x dpt la nk restok dgn jayanya..kene g lagi next time bile aku suda sehat..aku rasa, hari tu enche shimi berjaya tidak merajuk. ye, dia kuat merajuk so nk kene deal n promise itu ini ok utk dia x merajuk..heheh

hari yang meletihkan tp kami berjaya la beli barang buat persiapan utk pegi mandi sungai esoknye..mandi sungai punye cerite? esok lusa tulat aku nnt aku tepek sini..

*iluvyou*

~The good life is inspired by love and guided by knowledge.~

gravatar

aku harus mandi.

Aku rasa mcm malas nk mandi sekarang. Tapi aku kene jugak pegi mandi. Kalau aku x mandi aku x bole tidur. Aku ni pesen tidur kene proper..nk kene pakai baju tido, nk kene selimut, nk kene basuh kaki la ape. Kalau bukak lampu kang aku x bole tido. Kalau aku dengar muzik pun aku x bole tidur..kesimpulannya (walau entry kali ni sgt x bermotif), aku kena p mandi walaupun aku rasa sejuk sekarang and malas gila nk mandi..bye!

~The good life is inspired by love and guided by knowledge.~

gravatar

aku sudah rajin.

Months ago, enche shimi ade la gedik2 mengadu kata laptop dia panas so bila type tgn yg atas laptop tu panas sama la..heheh x la gedik sgt, mmg lappy dia panas pown..aku pon pakai lappy model yg sama ngn enche shimi nyer tp mine x panas pulak..or maybe aku jenis type x letak tgn atas lappy maka tangan aku x panas.

so aku pon da janji la nk buatkan something utk kurangkan kepanasan tu..semangat gila la cari bahan kan..sekali baru hari ni aku siapkan..hahah tade la, gunting kain tu da lama..cuma jahitnya tu baru arini..tu pun aku buat cpt2 tadi so sedikit huduh la..ni aku la kate huduh, tatau la enche shimi kate cantek ke x..sobsob..sorry ye syg b bg brg huduh..wuwuw


itulah bendanya..aku belom kasik nama lagi..tp ketebalan dia agak selesa..lepas tu mcm empuk je..x la sakit or panas wrist tu kan..x keras jugak utk tangan tu..kire sedap2 la..lepas ni nk kene tunggu dulu enche shimi nyer feedback..kalau ok baru la aku nk komersialkan..kalau jadi la jual, mmg aku akan buat cantek2 la kan..cute2 gittew..heheh

ney, sorry b makan masa lama sgt nk siapkan mende ni..jangan marah tawwwww..nnt kene jual! *b gak yg beli kang*

~The good life is inspired by love and guided by knowledge.~

gravatar

terima kasih timetable.

bahagianya rasa bila rabu aku langsung takde kelas..so rabu adalah hari terbaik utk aku ajar 2 piano student, and mengabdikan diri kt kelas menjahit! oh bahagia!

~The good life is inspired by love and guided by knowledge.~

gravatar

a happy girlfriend.

penat je aku bersedey2 sbb i cant meet him on sunday..sekali dia dtg daaaa..tekejut! and happy! and sbb aku tgh melayan customer masa tu, tahan napsu nk jerit..yes, the best surprise everrrrrrr!!

and he gave me anny gifts..aku plak da penin sbb aku mmg x sempat lagi nk beli adiah anny kt enche shimi..before balik, i managed to buy 2 slices of cake frm secret recepi..gitu jela pun..bile laaa aku nk ade mase nk g beli adiah kt dia ni =(

ape pun, dia nyer outstation ditangguhkan ke next week..berita itu telah membuatkan aku menjadi seorang gepren yg gembira. yes, a very happy girlfriend..

well, me and my friend terpilih tarikh yg same pulak dah utk one event ni..hahaha..sapa yg akan mengalah? we'll see..ngehngehngeh..


~The good life is inspired by love and guided by knowledge.~

gravatar

It has been 2 years now =)

Masanya sudah tibaaaaaaaaa!! Selamat ulang tahun chenta yang kedua!!! sungguh x sangka saye dan enche shimi suda berchentan chentun selama 2 tahun..alhamdulillah, bahagianya sukar nk digambarkan..terima kasih sayang =)

walaupun sedey sebab x dapat jumpe seminggu, x sempat selebret sesama sbb cux outstation..aku tetap rasa bahagia dan bersyukur dgn apa yg telah kami lalui dan akan dilalui..semoga segala yang dirancang akan berjalan dengan lancar..semoga kami terus bahagia dan terus bahagia..

Happy annyversary, I Love You =D


~The good life is inspired by love and guided by knowledge.~

Blog Widget by LinkWithin