MARI MENGIKUT

Me and you :)

gravatar

cinta cyber pet..

cinta cyber dan cyber pet


dua isu yg berbeza, tp cukup bermakna buat diri sy..i mulakan dengan kisah cinta cyber..ape yg kite paham tentang cinta cyber? negative sgt ke cinta cyber nih? sebenarnye, itu bergantung sepenuhnya kepada kita utk mengawal perasaan dan menjaga diri..kepada yg belom tau, i dan enche shimi pun berkenalan dari alam cyber..dari laman web extdk.net..kalau xder website ni, celah manalah kami akan berjumpe kan..tp kami xde la mabuk cinta di alam cyber..kami berjumpa..konon nk diskas pasal telematch utk silver jubli..sekali sangkut daaaaa..bab saling mengenali tu in reality la kan..tu yg over sayang kt extdk.net..hehehe..tp ape2 je berkaitan tdk, tetap syg ok!


ni pulak pasal cyber pet..so, this is my new cyber pet!





dulu masa sekolah rendah, merayu2 kt ayah mintak dibelikan cyberpet..igt lagi, ayah belikan jugak masa hujung tahun darjah tiga..ayah order melalui cosway..dia cakap yg tinggal hanya cyber pet anjing..i berdegil..anjing pun anjinglaaaahhhh..hahahaha..masa tu mmg bangga sgt ada cyber pet..dalam 2 tahun lepas tu..digimon pulak muncul..lagi sekali, lepas merayu2, i dpt digimon..yg ni lagi best! boleh sambung ke digimon lain dan main lawan2 ngn yg lain..masa darjah 6 tu, hari2 bawak digimon ke sekolah! walau pun sekolah pompuan, dasat gak dak2 nih layan digimon..haih, kenangan sungguh!

ceritanya, dalam awal tahun ni, i tgh lepak2 kt toysrus tggu enche shimi habis keje..sekali nampak sale cyber pet..dari rm89 turun ke rm23..masa tu, i asek belek2 tp x beli..sebab dalam 2-3 hari, i akan ke situ pulak..tp sebab teringat2, i pun mintak tlg enche shimi belikan..malangnya, hari yg i ada kt situ adelah hari terakhir sale!! kecewa ok!! bermula dari saat itu, tetiap kali ke bahagian mainan, i akan cari cyber pet! i rindu nk bagi makan, basuh berak dia, main2 ngn dia, bagi dia baca buku dan segala2 ttg cyber pet! suddenly keinginan nk memiliki cyber pet tu ada, sama macam masa sekolah rendah dulu..

sekali minggu lepas enche shimi ternampak cyber pet murah kt tesco ampang..rm5++..apelagiiiii, enche shimi janji akan belikan jugak cyber pet utk i! esok nya, segala mala jem diharung dan beliau belikan saye 2 bijik cyber pet! ya Allah seronoknyaaaaaaa!!

taraaaaaa, terubat jugak rindu nk main cyberpet! tenkiu syg sbb bersusah payah belikan..inilah enche shimi saye, selalu buat i happy..cuba sedaya upaya penuhi permintaan i..tp selalunye x mintak pon! tau2 je dah ada..suke buat surprise, suke buat i gelak2 sampai tahap x boleh jalan..senang citer cukup membahagiakan..ILY!

tu je kesah utk kali ni..cinta cyber saye telah membelikan saye 2 bijik cyber pet..eheheh..kiut jek ayat nih!



~The good life is inspired by love and guided by knowledge.~

gravatar

tyme kecik2, aq snggup brgaduh hanya nak pegang benda ni. huhuhu

gravatar

yeke..itu sudah ganas..i xder la sampai camtu wahai pejuang hidup..kalau tingin sangat, pinjam kawan punye! tp kan, mmg dasar budak2 kan..tgk org main baru kite tingin..kalau kwn2 x main, x la raser nak main sgt =P

gravatar

Hope u enjoy your new cyberpet....ILY2!

Heheheheh...hmmm teringin nak masukkan engine gsr turbo dlm my waja...sapalaaa nak belikan ni yek...hehhehehe

gravatar

wuwu tapayah buat request balik..baiklah, nnt b belikan enjin tuh, only if harga diye rm10..hikhik..smekin!!

gravatar

wah..aku terharu..kini idola baru aku..encik shimi..hahahahha

gravatar

perlu ke terharu sampai idola..hikhik..ko x nampak dia tgh mintak balasan berupa enjin turbo itu?

gravatar

wah diriku menjadi idola..terharu terharu...hehehehe

gravatar

kire habes hebat la tu? hikhik..

gravatar

haha ingat lg cyberpet dlu feymes gle!
i punye kaler kunin, yg siap ade stripe pakai jd mcm jam tu.
haha

gravatar

hahah tawu xpe..cam sgt style la kalau ader saiberpet tu kan..makin lama dia jadik makin gabak..yg i heran, bile pk2 balik..mane la i campak saiberpet lelame tu kan..adekah dah busan lalu terus buang? huhuhu

gravatar

Tahun bila eh cyberpet ni keluar? Sy pun x ingat. First time dengar,cousin saya asyik bercerita tentang 'cyberpet' yang kita boleh kasi makan, kene kasi ubat bila sakit dan kene ajar. Kalau tidak, nanti cyberpet tu jadi nakal dan menghisap rokok.

Saya ternganga dan bertanya, "what kind of pet yang boleh menghisap rokok?"

Ketika tu saya terbayangkan kucing atau anjing. Tak terpikir plak cyberpet ni ialah mainan rupanya. Cehh....

gravatar

cyber pet nih feymes masa zaman mas skola rendah..dalam taun 96 camtu la..mase tu akak dah skola menengah dahhhh..

betol, kene bg ubat kalau dia sakit..tp bab isap rokok tu, x de plak dengar..part tu lawak..hehehe..mas nyer cyberpet skang nih, ada berpuluh2 binatang utk dibela..boleh tukar2..tak suka kalu, just hit d reset button!

Blog Widget by LinkWithin