MARI MENGIKUT

Me and you :)

Archives

gravatar

sahabat telah pergi..

bismillah,

kepadaNya kita datang, kepadaNya kita pergi..

saiful,
walau kita bukan kawan sejak lahir,
walau kita bukan teman karib yg sentiasa bersama,
pemergianmu tetap dirasakan..
teringat2 pulak akan perwatakan arwah yang ceria..
bicara padat berilmu,
rajin membaca,
byk membantu dalam dunia debat..
terima kasih..

saat air mata tumpah semasa menerima berita itu,
pantas diganti dgn doa..
harapnya atas pemergian ini,
yang masih hidup mendapat lebih erti..

innalillahiwainnailaihirajiun..

gravatar

love is cinta

this is called love.
cubit peha kanan, peha kiri terasa.
cakap saja sedih, walau seribu batu jaraknya tetap boleh berkongsi kesedihan.
cuba minta pertolongan, seboleh2 cuba membantu.
hati ada satu.
keluarga yang punya.
tapi ada satu sudut, hanya kamu yang ada.

gravatar

aduila..

cirit birit yg sungguh superhebat!! sampai la me demam2 sbb dehydrated..adeyh..
nak x nak, kene jugak bgn wat keje, nk submit projek n adew la few things nk kene setlekan..

sobsobsob..

gravatar

BBQ ASTENA

yes, bob..

bagi melempiaskan nafsu bob terhadap astena dan makanan, there goes the BBQ astena sesi 2008/2009..ader lagi 1 program bob yg belum terlaksana, insyaAllah, dalam masa terdekat ni..
the event was superb..not to say by the way the plan goes, but the way we laugh together, eat and do things together..we are like family, a big one..and a family shuld be together, no matter how hard things culd be..there might be flaws, where each of us carries the same responsibility to settle things..


we started working a day before BBQ, by filling up the empty lists, buying things and get our hands working together..we had so much fun! as for me and my huney, we were there too, helping as much as we could..thnx hun for coming..and you know, when im with you, i dont mind doing all the chores like forever =) huney helped cleaning up the lamb, using flour and washed them over and over again..i was just standing beside him (me tataw sgt bab kambing2 nih..hehe)..admiring him for his talent..hehehehe (alisya and nazir too..hikhik)




we went off after marinating the beef, lamb and cikens..as i was starving (x makan pape since pagi taw!), we had had our dinner at d'limau nipis...

big event, we arrived after maghrib at the location, seeing ammzar and os trying to set the fire..then faris joined us..haih, punyer la ssh nk menyala! me lak tataw pape bab arang2 nih..sume2 me serah kt huney..thnx for your help lalink! huney, fariz n ammzar besusah payah idupkan api..which successfully done an hour later (pian and alin menghulurkan bantuan)..they started to bakar2 the fewd..while me and huney rehat2 pulak..kami ambil tempat dekat ewoq and awek beliau..im glad that huney was able to fit in with my friends..as my partner, my friends are his friends too..kan? kan?

later that nite, a surprise bday party for nazir (ketua tarian)..seronok lihat beliau bersalut tepung! hunney was busy taking pics..ala2 official photographer gittew! he took lotsa pics! unfortunately he had to leave early, due to his working day tomorrow..p library, amek my car, and we drove apart..i went back to the crowd, while he drove back to setapak (everytime nk berpisah musti sedey! wuwuw)..he handed me his cam, and during kemas2 event, i snapped few more pics..heheh..biasela, kalau dpt cam mmg hilang kawalan sket! to bob, bbq terakhir bersamanya, i adore him sebagai presiden dan sahabat..thanx sbb wujudkan this event..





i went home after finishing the kemas2 event, bringing back a watermallon..and i was truly happy, sbb event ni berjalan dgn sempurna walaupun ader kekurangannyew..and lagi sempurna when i have my huney beside me..perfect!!



p/s: huney cooked me his carbonara speghetti fer lunch..owh2 sodap!!

gravatar

obsession..

ilman bergambar raya..
and everybody knows, he is the new pink..
an obsession, i really mean it..



gravatar

SALAM LEBARAN

SALAM..
rasanya masih belum terlambat untuk mengucapkan salam aidilfitri buat pembaca blog ini..

SELAMAT HARI RAYE!!!

maaf zahir dan batin ya..

raya

gravatar

soklan dan jawapan!

Tag ini berdasarkan anda dan pasangan anda. Jika tiada pasangan, ceritakan tentang anda dan 'crush' anda. Selamat menjawab.

PERATURAN :
1. Tiada peraturan.

2. Jika ingin tag orang lain, silakan. Jika tidak, tiada masalah.

simple tag ni..maka, me sahut itu soalan..yippie..

1. Kamu serasi bersama?
:: sgt2..he's my other half..x terlalu sama, x pulak terlebih beza..just nice for me..

2. 5 perkara tentangnya yang kamu suka?
:: lomantic..sukeeeeee..x pulak romantic all the time..kena la sesuai dgn masa dan keadaan..he's more than moderate, i like..hikhik
:: manje dan mengada2..mcm me..hahahah
:: responsible..beliau menjagaku dgn baik..hantar sampai ke rumah..protective..ish, pendek kate takde masalah la bab2 mcm ni..
:: menggembirakan..heee, suke wat surprise..suke wat lawak..menjadi sahabat, kaunselor, bf, driver yg baik..errr..maap bab drebar tu..walaupon belom gile2 punyer terer masak, tp terer mengabihkan ape yg me masak..kire mengembirakan jugak la =P
:: tak merokok..haih, penting ni..sng cite, nk jd my bf x bule isap rokok..kalau isap jeeeeeeee...(ader unsur2 ugut di situ)..hehe..byk lagi klu nk senarai..takpe2..nak taw lagi tanye la me sendirik..

3. Selalu bergaduh?
:: hmm..ada jugak..manade air yg x berkocak kan? selalunya sbb salah faham..tp x lama pastu, mesti same2 mintak maaf dan memaafkan..lepas tu happy2 balik sampai begaduh lagi..hehehehe..kalau asek bahagia je pun, boring jugak.. (wah..jahatnye..uu)

4. Pertemuan pertama bagaimana?
:: sama2 pergi ke pesta buku..saat me membuka pintu kereta beliau, mata bertentang..besssshhhh..err, mase tu beliau kira senior sekolah la..belum jadik bf lagik..ahaahha..seronokkkkk..siap share mcD lagi..

5. Orang kata, cinta itu buta. Kamu kata?
:: betol tu..cinta x perlu mata untuk melihat, kerana kita melihat dan menilai dari hati..kami x sebaya..me pun x cantek..hahha..kalau cinta tu hanya berdasarkan pandangan mata, mau sampai ketua x kawen ni..huhu

6. Pemberiannya yang kamu suka?
:: kad ucapan goodluck utk persembahan pesta buku, kad raye buat sendiri..aaaa, semua2 lah..ish..yang penting, kasih sayangnyew..

7. Pernahkah kamu menyesal memilih si dia?
:: laaaa..tak..buat pe nk menyesal..lain org, lain ragam..me yang patut seswaikan diri..tak payah nk menyesal2..besh ape huney saye..

8. Dia pernah memarahi kamu? Kamu pernah memarahi dia?
:: biase la, me ni degil yang amat..haih..tp huneyku baik..dia tak la marah gila2 cam sawan tu..hehehe..pape pun, beliau ckp baik2..marah sket2 tu ader la..me? pernah la jugak termarah..tp kdg2 x berniat pun, beliau yg dengar my voice cam marah2..huhu..yg kira betol2 marah, xde kot..tegur2 cmtu jew la..uuu

9. Kekerapan bertelefon? SMS? Berjumpa?
:: err, kerap segala2nya..eheh..tepon ngn sms ngn mms free..so tetiap hari la..jumpe tu, mana yg sempat..stakat ni, paling lama x jumpa 8 hari rasenye.. (8 hari je?? hehe..mesti si farihan dok gelak besa nih)

10. Ucapan kamu untuk si dia?
:: ney, thnx for being such a nice guy..luv yew..err, nk ucapan lagi? meset je la..hehehe

mangsa seterusnya (optional):
1. huneybunnyku
2. miss farihan

gravatar

beraya di bangi~

taun ni, kami sekeluarga x balik kedah..adik mimi nk PMR, belah utara pulak asek banjir..ma cakap, tamau laamek risiko pape, maka..here we are..beraya di bangi..=)
hari raya yg sungguh berbeza dan cool..tak kelam kabut..tak payah menempuh azab naik kereta smpai 10 jam (biasanye) disebabkan jamm..simple je raya kali ni, bukan sng nk berayacool cmni..hikhik..

raya pertama

pagi2 lagi dah bangun, susun2 kuih macam biasa..x terasa mcm nk pakai baju raya pun..tp xpe, setaun sekali jew..sarung ajelah..me pakai kurung pahang kaler purple..err, pink kowt..lepas dah bersiap2, kami mula duduk kt hall, nk beraya..

selepas selesai beraya, (dan terima duit raya)..kami call tok kat kampung..beraya pakai fon jer..nasib baik buleh buat loudspeaker, semua dapat beraya dgn tok..tak payah berebut2 talipon..hehe..selesai semuanya, kami duduk sembang2..meneka2 siapa lah yg akan datang beraya ke rumah kami?? nak tahu siapa dtg?? haa, akak rohaida..akak ni pernah amik upah cuci rumah dulu..bukan maid, cuma kadang2jer, dia dtg bersihkan rumah..baik akak ni..borak2, makan apa yg patut (tuan rumah makan lebey), kemudian rumah kembali sunyi..tetamu kedua, aunty latifah..aunty ni pulak x balik kampung sbb kesihatan beliau yg kurang baik..semput kata beliau..beraya lah kami ngn auntytu..yg ketiga, sorang budak darjah empat, yg dtg utk menadah duit raya..setelah selesai misi beliau mendapatkan dwit rayer, kami sekeluarga dibiarkan sunyi di teratak kami kt seksyen 8 nih..cmni lah beraya di kl..sunyi..tp ntah la..terasa mcm cool..heheh

selepas tghari, kami semua dah tukar pakai baju rumah..haih, x kuasa pulak nk berbaju raya sambil baring2 tgk tv..huhu..yg kelakarnya, utk lunch hari tu..kami pakat2 makan maggi..hahahah..masing2 dah penat kemas rumah dan buat ketupat pulut, maka x der la sape2 yg nk masak lunch..ade ke raya makan maggi?? cool x cool?? hahahaha..

malam lagi best..pukul 11.30pm, kami sekeluarga keluar, bertolak ke KL..kate ma, nk jalan2 tgk lampu..kami ke dataran merdeka, join sekejap anak2 muda melepak..beza nya, kami melepak bersama keluarga..bukan lari dari keluarga..hehehe..puas melepak, kami ke lorong haji taib..igtkan, sunyi..rupa-rupanya, meriah..para penjual tubuh (separa lelaki) masih cergas menjalankan aktiviti..ma cakap, seronok ronda2 mcm ni..errr, di malam raya pertama?? eheh..selepas merayau, kami isi perut kt kedai mamak..ya, pukul 2.30am baru kami tiba di rumah..yes, raya pertamaku...

raya kedua..

lagi sempoi..dari pagi, semua pakai baju harian kt rumah..dari pagi sampai ke malam, pakat melangok tgk tb..for lunch, ayah buat bubur nasi, dengan daging..besh..malamnyer pulak, kami sekeluarga makan di kedai Rasamas di Alamanda..kami bershopping barang keperluan..malam tu, tiada aktiviti rayau2..kami tidur agak awal..tetamu pun xder..haih, simple nyer raya keduaku..

raya ketiga..

seperti raya kedua, kami sekeluarga melangok tgk tv..meriah astro raya2 ni..byk muvie besh2..puas melangok, pada malamnya, jam 11.30pm, kami sekeluarga sekali lagi keluar merayap..kali ni area bangi pulak..kate ma, nk tgk brapa ramai yg dah balik bangi..hahahaha..lawak la..kami singgah makan di kedai mamak, kemudian meneruskan aktiviti merayap..nk tau ape yg kami buat?? kami park kereta, dan sama2 menonton org merempit..hahaha..ade ke cmtu?? kami duduk dalam kereta, menonton dari jauh..lama jugak tgk diorg berlumba..mcm2 style..haih, dh penat, kami kembali ke rumah..hampir jam 3 pagi..huhu..

cool kan?? yes, raya di kl, yang jauh dari kedah ni mcm boring..tgk la aktiviti kami..merayap, merapu2..tp ape yg me rase..raya taun ni sgt berbeza..x kelam kabut, x payah pack baju utk 5 hari (x suke pack baju..sob sob)..bebas merayap2..klu kt kampung sure tidow awal nih..

yang paaaaaaling besh..dpt meluang kan masa bersama keluarga..even baring2 tgk tv, me rase..inilah rayer yg paling besh..betoooolllll~

gravatar

the only kad raya!!

THE ONLY KAD RAYA..

kenapa post ni bertajuk sedemikian??haaa, kerana pada tahun2 lepas..me masih menerima kiriman kad raya..yang dipost okay (even me sendiri dah pakai e-card skang nih..hikhik)..thnx kepada mereka yg sudi mengepos kad raya pada tahun2 lepas..haih, nk sebut pown ramai bebenor..durrani, apom, faiz..kad raya kalian smpai skarang me simpan..thanx a lot fwens =)..yg x sebut jgn kecik ati, byk ni klu nk tulih sume..wuwuw
tahun ni the only kad raya yg me terima adalah dari huneybunnyku..=)walaupun kadnyer simple, me tetap appreciate..sbb apa? ia dibuat dari hasil tgn pengirim, gigih mewarna2 sekeping kertas putih sehinggalah menjadi sebijik kadyang menarik dan tersangat besar ertinya kepada me..

emm, cara pemberian nya juga secara surprise (mcm biase..hikhik)..kali ni, kunun tunjuk buku baru beli la..tp tup2 ader kad kt dalam tu..me?? histeria mcmbiase la..ehehe..just masa tu me x jerit kuat sgt sbb me berada dalam kawasan pejabat beliau..berbuka puasa bersama buat kali terakhir..uuuu




kata huney, kat gambar ketupat tu siap ade label..sbb takut me tataw bahawaitu adalah lukisan ketupat..hehe..sabar syg, ur drawing is not dat bad, cute~then adew sorg laki, n sorg pompuan (ni berdasarkan warna manusia2 itu) tgh mainbunge api..errr, kat atas jalan raye..haih, me senyum smpai telinga..cute laaaa~~



maaf, tulisan terpaksa diBlurkan utk simpanan peribadi..heheh..bahagian dalam kad ini simple, ada coretan kata2, berbingkaikan garisan seperti cebisan kertas..paling menarik hati, cube lihat di sudut bawah belah kanan..ader manusia berwajah smiley, berkain pelikat..katanya "jom balik Penang"..hehehe..yg ni la yg me paling suke..haih, seronok sungguh..


post ini mesti nmpak mcm mengarut kan?? nak taw naper post cmni wujud??
sebaaaaabbbbbb,huney asek ckp yg kad yg beliau kasik x cantik la, simple la..itu..ini..sedangkan, kad macam ni lah yg me sgt hargai..setiap lukisan, garisan, tulisan, warna, hiasan even tanda bacaan, me baca dgnmaksud yg tersirat, dengan hati yg berbunga2..itu lah keistimewaan kad ini..


yang paling penting, xkira apa jua bentuk dan rupa kad ini, me tetap sygkan pengirimnye, sangat..sangat~~

Blog Widget by LinkWithin