MARI MENGIKUT

Me and you :)

Archives

gravatar

apabila rocky jadi perhiasan.

ptg td, takde keje so main2 ngn roki..roki ni mmg sgt sukaaaaa kat kertas..dia akan bau, gesel2, guling2 bila dia jumpa kertas..apa-apa ajelah mcm surat khabar, buku, majalah..tadi ma tgh kemas buku2 kt lemari baru ni so roki terus lompat..aku geram, aku p tutup cermin lemari tu..muahahahah



padann muke roki gumuk sbb kene jadi perhiasan kejap..mule2 igt dia rimas la kan..kesian la ape..sekali lepas bukak cermin tu, dia bule plak duduk relax dalam tu..tanak kuar pun..hampeh la lu roki!

~The good life is inspired by love and guided by knowledge.~

gravatar

busuk punya olang.

aku bersyukur, kerana aku tak perlu lalui penderitaan itu.

~The good life is inspired by love and guided by knowledge.~

gravatar

surat.

daripada : mastura

kepada : en. shimi

per : melawat sunway pyramid dan melakukan aktiviti yang menyeronokkan.

merujuk perkara di atas, saya dengan ini memohon untuk sekali lagi melawat sunway pyramid dan melakukan pelbagai aktiviti yang menyeronokkan bersama saudara. 

sejak akhir-akhir ini saya merasa tertekan akibat jadual hidup yang padat dengan kerja dan tanggungjawab. saya merasakan perlu untuk saya melepaskan diri dari semua ini untuk seketika dengan melakukan aktiviti seperti yang telah saya nyatakan. selain itu, saya perlu meneruskan hobi jalan-jalan saya supaya minat saya terhadap aktiviti tersebut tidak pudar begitu sahaja.

aktiviti teratas dalam senarai adalah seperti yang disebutkan namun saya amat berterima kasih jika saudara dapat meluluskan pelbagai aktiviti lain seperti :

a) memberi makan ikan keli di mines

b) berkelah di sungai 

c) membeli-belah di jalan tar 

d) bermain layang-layang

e) makan chicken cornish di secret recepi

f) berenang bersama di kolam renang uniten

g) makan durian

h) membeli-belah di mana-mana uptown

i) makan burger di dalam kereta

j) menonton dvd cerita hantu bersama-sama

aktiviti-aktiviti di atas telah dikenalpasti sebagai aktiviti yang dapat meredakan tekanan perasaan disamping dapat membuatkan saya tersenyum kegembiraan. 

saya berharap agar saudara dapat mempertimbangkan permohonan saya. saya sertakan beberapa gambar untuk saudara mengimbas kembali perasaan gembira pada waktu tersebut. segala tindakan saudara saya dahulukan dengan ucapan terima kasih.

sekian, terima kasih.






yang benar,

~The good life is inspired by love and guided by knowledge.~

gravatar

mak saya buat saya takut. LAGI.

aku baru je sampai rumah dari kenduri di JB. sepanjang 4 jam perjalanan aku, ma dan ayah x berenti2 berbual. macam2 topik! rasa macam anak tunggal pulak sbb along and mimi x ikut. well, bila p kenduri, ma pun excited semacam buat aku ketaq lutut. berikut adalah antara dialog aku dgn ma, dan orang lain dengan ma.

Dialog 1

ma : cantik pulak tema dia ni. angah nk warna apa nanti?

aku : purple silver ma.

ma : ok! cantik tu!

Dialog 2

ma : eeeee, excited lah!

aku : excited ape ma?

ma : excited nk buat kendurilah! gian!

Dialog 3 :

makcik : maria bila nk kenduri lagi?

ma : taun depan rasanya.

aku : *diam*

Dialog 4 :

aku : ma, meriah jugak buat kt dewan ni yek?

ma : aah, angah taun depan komfem buat kt dewan. tak payah kemas rumah teruk lepas kenduri. dewan kt upm tu macam best jugak..blablabla

aku : *diam*

Dialog 5 :

ma : angah nk bertunang berapa lama?

aku : rasa macam taknak bertunang. kalau buat pun pagi hari menikah tu.

ma : bagus jugak. senang cerita dan cepat setel.

Dialog 6 :

ma : macam2 org jugak mak nk kena jemput nanti. yg kat fakulti tulah, belah cina semualah, blablabla

aku : ikut ma lah. angah x kisah je ma. *takut nk pk*

Dialog 7 :

ma : x sabar nk main2 dengan anak angah nnt.

aku : *sengih pastu ketaq tatau nk cakap apa dah*

~The good life is inspired by love and guided by knowledge.~

gravatar

sesak!

sesak nafas kejap. sehingga minggu depan, aku ada banyaaaaaaaaaaaaaaaakkkkkkkk kerja yg menanti utk disiapkan. ish, macam biasalah aku asyik berlari-lari walaupun dalam rumah sendiri. tapi dating tetap dating ok..gigih! heheh takdelah, itu keperluan gak tu..sbb aku nk carik semangat dan ketenangan..cun x alasan?

nasib baiklah bazaar minggu lagi satu, jadi sempatlah aku nk bernafas kejap lepas beberapa presentation. minah f1 yg aku ajar tusyen pun jumaat je, so boleh adjust lagi..piano student, rabu malam, yg adultnyer masa weekdays waktu siang..adjustable jugak! oh, kelas menjahit..aku tgh cuba catch up ni..nasib baik ayah dah belikan mesin jahit..boleh jugak habiskan hw kt rumah. mak aih, sesak jugak jadik mastura ni yek..tp aku suke! bersusah-susah dulu, senang2 kemudian!

oh, dah cukup masa melepak depan lappy..now i have to move my ass n attend a discussion. nk kena wat press conference..sibuk2 pun best ape..lg best sibuk belajar dari sibuk keje..kan? kan?

~The good life is inspired by love and guided by knowledge.~

gravatar

dapat juga akhirnya.

semangat! dah berhari2 dah enche shimi meroyan sbb x dpt beli hemfon baru..smalam berjaya gak beli..alhamdulillah! meroyan dia, fuhhhhhhh!! sedih mak, noks! ape pun..kite kene sentiasa bersabar dan beringat..kalau satu jalan x jadik, insyaAllah ada lagi jalan lain =)

~The good life is inspired by love and guided by knowledge.~

gravatar

aku masih obses ngn budak ini dan adiknya.

x jadi kerja bila aku dok tgk album ilman kt fb along. haih, rindu lah kt diorg nih!  sbb aku obses, aku nk tepek gak gambar anak sedareku kt blog nih..this time gamba ilman byk..len kali gamba fatih byk2 pulak ye..oh ye, gamba 1st tu jgn tertipu tau..ilman adelah seorang lelaki..dia sauk tudung ibu dia!


1. ilman with one of his producer..hoho..mase ni rambut along masih panjang.


2. ilman the ulat dalam kepompong. irresistable! geram!

3. ilman with fatih wearing tshirt from vegas. souvenir diorg salu best2! x aci!



4. ilman obses ngn otromen..aritu along belikan dia suit ni..puas ati dia! takde suit pun dia da hiyark2 kt umah..apetah lagi dpt suit ni kan..berangansssss giler lah ini budak! haih!

~The good life is inspired by love and guided by knowledge.~

gravatar

best ke?

sana sini, kt mana-mana pun aku asek dengar org sebut adamaya. no offense aku senarnye x pernah tgk pun cite tuh..obviously masa tu kureng sket..aku kan meniaga tenet..masa aku byk habes kt tenet..

by the way, best sgt ke cite tuh? ade boleh lawan cite maria mercedes dulu2? kihkihkih

~The good life is inspired by love and guided by knowledge.~

gravatar

ko igt ko je yg ade?

haaaa, aku pun dah ade mende alah ni! tanye..tanye..

http://www.formspring.me/manjamas17

~The good life is inspired by love and guided by knowledge.~

gravatar

mai dah aku nyer meroyan!

astaghfirullah..tolonglah kawan2 sekalian..jgn ikot bontot aku..plissssssssssss..bg lah aku ruang nk bergerak bebas..duduk kt mana2 tempat yg aku suka..buat kerja ikut cara aku..tolonglah jgn call aku hari2..tolonglah jgn mintak aku cop2 tempat..aku rimasssssssssss!!

so ni adalah panduan utk korg, kenapa korang tak perlu ikot bontot aku?

1. sbb aku suka study last menet. sumpah!

2. aku suka buat kerja sensorang. so nnt korg sendiri yg akan kecik ati bila zup zap zup zap hal aku da siap. kang mula la ckp aku x ajak la, x igtkan la ape.

3. hidup ber-gang nih bukan cara aku. aku x suka berada dalam kumpulan. maksud aku sentiasa berada dgn org yg sama. sbb aku nnt aku lagi sakan bergossip dari membuat kerja.

4. aku x suka dok satu tpt je dalam kelas. aku suka berubah2 tempat. so aku kejap nk dok blakang, kejap depan dan sebagainya. so bila tpt duduk aku dah pun di-chop tanpa aku mintak, otomatiklah aku kene dok situ kan? aku x suka!

5. aku suka berlari-lari ke sana sini. yelah, aku malas nk buang2 masa ni..ada gap je mulalah aku buat itu, ini. kang korg rimas lak aku dok sibuk. siap komplen lak tu.

6. tlg jgn pertikaikan bila aku cakap *tak nak* sbb suka hati aku la nak ke x..takde keje plak asek nk eksplen keputusan aku kt org. rasa macam kena paksa ok!

7. aku akan edit balik semua kerja sebelum aku hantar. so bila takde pape jgnlah berharap nk ikut aku g print kerja sama2 ke apa, sebab aku komfem2 akan ikut masa aku sendiri. kang korg lak marah.

8. aku cuma nk bgtau, result2 yg aku dapat tu bukan aku mmg pandai ke hapa. cuma aku fokus dlm kelas + study last minute. sila jgn terpengaruh dan mula call aku tetiap hari sbb nk ada sama-sama dgn aku. termasuklah call tanya aku buat apa, hari-hari. diulangi HARI-HARI.

tu antara sebab kenapa korang tidak perlu ikot bontot aku masa kt kolej..tlg lah beberapa org rakanku, bg aku sedikit ketenangan. yang penting, tlg jgn call aku hari-hari saja-saja. dan tanya soalan yg sama hari-hari. saket kepala hotak aku neh!

salam kemaafaan. selamat hari raya.

~The good life is inspired by love and guided by knowledge.~

gravatar

a reminder.

another 1 month ++ to our 2nd anniversary

this is just a sweet reminder for us

~The good life is inspired by love and guided by knowledge.~

gravatar

yayay!

salam =)

hari jumaat aritu aku frust sgt, sbb plan nk shopping selendang kt jalan TAR terpaksa dibatalkan..sampai tahap aku post kt fb kate aku frust tu maknanya mmg betul frust la tu..tp rasa bersalah jugak bila enche shimi siap mintak mahap bagai..haha yola, aku pesan kt dia soh kejutkan agak pagi la sbb aku stay up wat esemen malam sebelumnya tp dia lupa..so aku hanya ada masa utk restok baju..mmg x sempat nk g beli selendang..btw bukan salah dia pun, aku yg sengal x dengar alarm clock..lg nk frust2..pooodah!!

maka semalam kebetulan mmg aku nk ke kl, sbb k temankan enche shimi g survey2 something..sekali dia setuju nk temankan aku ke jalan TAR..mende nih takde dalam plan pun..tp bila enche shimi nk g jalan TAR, mmg aku happy sgt..sgt..sgt tau!! oh ye, ari sabtu kan ade pasar malam kt situ..heaven! pastu sempat plak sopping kt sogo..sng cite mmg lepas gianlah!

alhamdulillah, bahagianya rasa..aku suka!

~The good life is inspired by love and guided by knowledge.~

gravatar

from me to you.

When I look into your eyes,
it's like falling in love all over again.
###
So many ways to say, "I love you",
never enough to say how much.





~The good life is inspired by love and guided by knowledge.~

gravatar

jual-jual

Dua minggu lepas mmg sibuk dgn bazaar..kalau ada bazaar berturut2 mmg kompem aku x menang tangan! Minggu lepas kebetulan along g jalan2 kt siam, so aku pon upah la PA aku neh..heheh sape lagi kalau bukan enche shimi! wahhhh heaven! da la bopren dok depan mata je..lepas tu aku bole g jalan2 plak tuh!


..yeyeh saye boss! hikhik..berbunga ok! aku asek ase cm nk sengih jelah!..

ini pulak gambar2 masa bazaar tu..x byk sgt sbb malas nk upload..sales boleh tahanlah..yg penting kene sentiasa mencuba kan..


..clincher ni tggl 3 je lagi kot..abg aku da bising so g restock..haha pemalas lah aku neh!..


..ni pulak bracelet watch yg baru..cantek kan kaler dia? best woh!.,sukeeeeeeeee!


..antara baju pada hari tu..ni x termasuk yg clearance lagi..masih ada lagi dress yg perlu di restock!..


..ni pulak bergambar ngn erin..tokey Closets of AmyAmy dia ni ex schoolmate kt mrsm tdk dulu..now dia pun sesama meniaga..aku yg intro dia ngn bazaar kt subang parade ni..best sket ade kawan! da sangap sgt, kitorg men test2 baju ok..hahaha..


haaa, ni handbag yg aku sebat kt bazaar..sgt cantik! tp syg ade rosak so kene tuka ngn supplier..aku amek la beg len even x berkenan sgt..tp member ckp cantik je, so hentam jela! tu je kali ni..kaau aku usaha, insy rezeki ada je kt mana2 =)

~The good life is inspired by love and guided by knowledge.~

gravatar

Betul.

.Aku tahu itu salah tetapi perasaan itu sungguh indah.

~The good life is inspired by love and guided by knowledge.~

Blog Widget by LinkWithin