MARI MENGIKUT

Me and you :)

Archives

gravatar

sebagai seorang kekasih

sebagai seorang kekasih

saya tidaklah secantik mana
saya tidak mempunyai potongan 36-24-36
raut wajah tidak seperti aishwarya rai
kulit tangan mungkin halus sedikit daripada kulit buaya
tinggi juga sekadar cukup untuk menunggang motosikal

sebagai seorang kekasih

kadang kala saya ada taufan sendiri
sekali dalam sebulan saya kerap masam mencuka
bila makan acapkali ada nasi tumpah di tepi pinggan
bila ketawa boleh sampai terduduk mengalahkan jantan
bila membeli belah kerap saya terlalu laju berjalan terkedepan

sebagai seorang kekasih

saya mungkin terlalu mengongkong
pesanan ringkas pula sekerap seminit sekali
ada juga saat menyarung sekadar t-shirt ketika berjumpa
masakan pun selalunya terlebih masin
ada hati pula mahu meminta dipuji seadanya

sebagai seorang kekasih

saya tidak pernah terlupa segala kelemahan yang saya ada
saya cuma mahu dibetulkan apa yang ternampak
hati saya percaya awak adalah kesempurnaan saya
awak juga tidak sempurna tanpa saya
mungkin cara kita berbeza tapi hati kita sama

sebagai seorang kekasih

saya cuma mahu berikan yang terbaik
boleh awak berikan yang terbaik untuk saya?

sebagai seorang kekasih


~The good life is inspired by love and guided by knowledge.~

gravatar

the new fb profile.

OMG. rasa seronok sgt2. berbunga2. alhamdulillah kerana Dia telah menghantar dia kepada saya.

*mode guling2 hindustan turun bukit pls*

~The good life is inspired by love and guided by knowledge.~

gravatar

aku selalu sesat!

gumbiranyaaaa hati ni sebab ma and ayah belikan aku GPS..hahaha..aku cume mintak ayah lukiskan peta balik ke rumah je dari KL tu..terus dibelikan GPS pulak..apa pun aku bersyukur sgt..harapnya lepas ni aku konfiden skit la nk drive ke KL tu =)

~The good life is inspired by love and guided by knowledge.~

gravatar

Konvo UPM..tp aku tak habis study lagi =P

haluuuuu..

dalam kesibukan sem ni, sempat jugak aku ngn abg (dgn bantuan ma juga) mengintai peluang perniagaan di Bukit Ekspo, UPM sempena konvo UPM.. penat jugalah melakukan segala persiapan..beli stok, alat display dan sebagainya..kali ni, kami nk fokuskan kepada handbag..vintage handbag..abg aku la punya idea ni..mula2 penin juga bila pikirkan apa yg nak dijual..nak jual bunga, mcm common sangat..handbag pun handbag lah..not bad apa!

rumah aku dah macam kilang..hahaha..malam sebelum berniaga tu, aku, ma dan kakak ipar sama2 duduk bersila dan keronyok surat khabar lama utk dimasukkan ke dalam beg..haruslah display handbag gumuk kan! gambar kt bawah ni belum sampai setengah lagi daripada stok handbag yg aku beli..

..ilman teruja jugak..terlompat sana sini..kalau teruja nk menolong pun bagus gak kan..hehe

sabtunya (9oct), kami pun mula berniaga..cuaca panas terik! bahang!! aku kagum gila sbb minum air masak berliter2 tapi tak terasa nk ke toilet utk shishi..mmg dehydrated betul la tu..sambutan mmg menggalakkan..tp rega kene kasi turun sikit la sbb crowd kt sini adalah student kan..

sabtu dan ahad mmg ok la sbb abg aku dtg tlg..masuk senin sampai rabu, aku terpaksa la mengupah rakan aku tlg jage sekali ngn aku..yela, toilet ape sume jauh..tu tak termasuk set up barang, simpan brg lagi..sakit weh kalau jaga sorg..nisa nama dia..member rapat kt kolej..thanks for helping ye..dan nisa juga telah merembat 3 bijik beg..hehehe


..melayan customer memunggah2 handbag..lepas tu kami dgn tabahnye susun balik hanbag2 tu..

..haaa, gini la booth kami..barang mmg byk..atas meja tu yg utk display..yg belum bukak dan kembungkan lagi mmg berlambak!..


..yg ni mmg sengaja beli utk tarik perhatian student..jgn memain, kt luar, aku survey kan..org jual beg ni dgn rega Rm29 - Rm39.90 tuuuuuu..aku jual RM20 je..alhamdulillah..cepat terjual =)


..banner ni aku design sendiri..simple2 je..tp ramai cakap kiut..hahahah..paling best, dpt print banner ni dgn harga yg sgt murah..


..nisa masa 1st day..jeket bagai..3rd day, dah tinggal tshirt short sleeve jek..cuaca mmg panas melampau =(..aku peluh je manjang..yucksssss!!


..aku dgn kipas yg merupakan talian hayat kami..tak leh bayang kan camna la keadaannya kalau tade kipas ni..sobsob..

pengalaman berniaga begini mmg buatkan aku byk belajar itu ini..mmg dari tahun 2009 aku dah start join pelbagai fashion bazaar..tp tak sama dgn yg ni..banyak yg perlu difikirkan..byk jugak risiko yg aku n abg nk kena tanggung..dengan bizi study lagi..mmg 2 minggu lepas, aku x cukup rehat la senang cite..

dalam sibuk berniaga..enche shimi dtg juge pada malam hari..sempat rembat perfume 2 botol..hehehe..terubat sket hati aku ni..

tu aje utk kali ni..mmg sengaja aku lambat2kan update blog..nk kena kumpul mood dulu..nk rehat secukupnya dulu..barulah hati tenang nk menulis..lagi 7 hari aku akan mengahadapi final exam..doakan ye!

=)

~The good life is inspired by love and guided by knowledge.~

gravatar

lepas lagi satu!

jumaat lepas, event SCLS Hari Raya gathering dah selamat berlangsung. legaaaaaaaaa...boleh tahan senak jugak nk organize event mcm ni..tp aku bersyukur sangat, lecturers bagi feedback positip..dgr kata, event aritu antara yang paling meriah yg student scls anjurkan..tp tah le betul ke tak..hahaha..so far aku tade mende sgt le nk komplen..mende dah elok, yg nk bersusah payah perah otak cari salah org buatpe kan?

sem depan aku akan amek managerial comm..aku sgt berharap jgn la diorg nk undi2 kasik aku jadik projek manager lagi..huhu..penat..tp mebi sem ni aku amek 7 subjek maka penat tu extra la kan..nk lagi berkat, x payah organize event..hahahah..emmm, x matching pulak bile student corporate communication malas nk organize event..tah pape la cik mas ni!

tp macam biase la, ade jugak mulut2 tak puas hati itu ini..tp takde la aku yg kene..hah, berani mau cakap aku x wat keje? lempang jugak kang..aku rimas la jugak..tp nk wat camne..takkan aku pun nk join sekaki kasi tambah nasik minyak api membara kan? aku buat rilek2 jela dulu..selebihnye tgk ajela dalam report nnt..kecoh la..bukan aku sesaje nk bekap ke apekebenda..tp dah mmg org tu tak de salah, buatpe nk tuduh mcm2 kan? pelik juge..huhu

btw, 3 event dah selamat dah..tinggal 1 lagi..hopefully futsal tournament rabu ni berjalan lancar la..pastu aku nk tido lama2..penat gila weh bila x cukup tido..sobsobsob

ni jela sket2 gambar yang ade..tu pun aku culik dari fb album org..aku takde mase nk kuarkan camera and tangkap2 gambar weh..kekalutan juge aku malam tu..






lastly, aku rasa bersyukur dapat bekerja dgn kawan2..yela, tak lame je lagi aku nk habis belajar dah..bile lagi la aku nk dpt bwat benda sama2 ngn korang kan..thanks for your support..yang suke cucuk kasi panas tu, bawak2 le muhasabah diri ye..hehe

tataaaaaaaaa~


~The good life is inspired by love and guided by knowledge.~

Blog Widget by LinkWithin