MARI MENGIKUT

Me and you :)

Archives

gravatar

hari kerja yang tak kerja sangat.

Pengembaraan! seronok jumpe senior2 saye! khamis lepas, saye, enche shimi, bos beliau iaitu abg is, abg johoe dan abg zammel ke jusco wangsa maju bersama2..kami survey tpt utk prgram derma darah nanti..dah tentu2 la aku yg paling junior kan! memandangkan derma darah tu under biro enche shimi dan saye..enche shimi la yg byk berurusan ngn mr roger tu..lepas ni bertungkus lumus le nyiapkan proposal..wuwu

siap je urusan di jusco, kami g teman abg johoe setel urusan dia pulak..lepas tu pekena ayam penyet ria idamanku..aduh sedapnyeeeeeeeeeeeeeee! tah nape aku suke nau la makan kt situ..cam best. best gila! 

lepas lunch dan hantar abg johoe balik, kami terus ke Mihas. Ramai org! nk dapat parking pun jenuh jugalah pusing2 kt situ..tp berbaloi! best jugak yek mihas tu..boleh makan macam2..haha aku part makan laju jek kan..yelah, x perlu risau fud kt situ x halal ke ape..makanan pelik, x pelik, sume ade..air pun mcm2 jenis! kt sinilah tercetusnye idea utk aku n my bro upgrade blogshop kami ke dot com. i cant wait! taun depan nk g mihas lagi lah..sukeeeeeee..


..enche shimi terus jadi kerdil ok! abg is la tinggi nau..takpe2, janji cute di mateku!..


..gini la ramainye..lepas tu yg klakanyer masing2 pakat mengunyah2 makanan sbb byk sgt makanan yg perlu dicuba..alah, x cuba pun xpe..alasan!..


..me and my cux..macam biase la, gambar misti mau ade kan..mase masuk ni aku nyer nametag under niosh, same cam enche shimi..aku punye berbunge tu tahap gagal dikawal dah..tu baru nametag same..kalau keje tpt same camne? hahahah gila berbunga je kang..pastu meroyan sbb kene kontrol kt tempat keje..oleh itu, ade baiknye x keje tpt same..hikhik..

tulah cite ari kamis yg da basi nih..arini dah selase dah pun..takpelah, janji ade something yg aku store kt blog ni..kang cucu aku bace blog ni kang dia tau la betapa meroyannye nenek dia nih..heheh

~The good life is inspired by love and guided by knowledge.~

gravatar

dasat sungguh!

rocky adelah satu-satunya kucing keluarga aku yg tinggal..kami layan dia mcm layan keluarga jugak la..tido sebantal bagai..heheh..dia ni ada tabiat tidur yg amat kronik..dia boleh tido dari pagi sampai malam ok! sampai mak kami da stat komplen dia tido lama..tp x salahkan dia gak..dah tua dah dia ni..mebi da 7-8 taun dah..tua la tu utk kucing kan..hish, ngantuk terus bila tgk dia tido..gila hapa aku neh! bopren aku cukup syg ngn dia ni..dtg umah belum pape lagi da pelok dia..haih! ape pun, ni aku tepek gamba dia tido..bila mata aku buntang pepagi buta, bole gak buat motivasi utk aku pegi tido..heheh






~The good life is inspired by love and guided by knowledge.~

gravatar

asal usul manjamas17

lelaki : hai manjamas. mesti manja ni. boleh manja2 dgn u?

aku : *kompom x balas*

haaaa, tu antara dialog biasa yg lelaki salu cakap kt aku masa chatting..x kisahlah mana2 chatroom ke apa..standard la tu..aku pulak kalau dah start2 ayat gini, mmg kirim salamlah aku nk balas..menyampah ok..tp skang mmg da tade dah nk chat randomly ni..on ym pun dah jarang! now dah ade bopren, aku chat ngn bopren jelah..hehe

ekceli aku nk cite pasal asal usul manjamas17..username ni aku pakai kt hampir semua website yg aku join..kire username rasmi aku la tu..tp ramai la plak teka aku ni umur 17 je, sbb ade num 17 di situ..haaa, meh sini aku nk cite..

dulu masa pertama kali kami ada internet kt rumah..kami sekeluarga excited gila create email..masa tu tahun 1998..aku darjah 5..email pun still pakai _________@tmnet.com.my..so setiap org ada email la, kecuali adik aku sbb masa tu dia baru 5 taun..

berhari2 ok aku golek dok pk nak taruk username ape la ni..ekceli bole je pakai mastura, tp masa tu aku gedik..aku rasa x cool pulak..ala2 penpal la, kena pakai nama samaran kan..hehe puas punya pikir, mak aku cadangkan aku pakai manjamas. sbb family panggil manja, kawan panggil mas..and sbb aku umur 11, jadilah dia MANJAMAS11..tulah 1st username aku..

masa tu kan jarang gila online so username tu dilupuskan gitu jelah..everytime create email baru, nama tu gak la aku pakai..and dia ikut umur..hehe manjamas13, manjamas14..and the username keep on terabai sampai dilupuskan lagi dan lagi!

until aku f5, aku create manjamas17. masa tu aku bertekad aku akan jaga username ni elok2..alhamdulillah, im still using it until now..umur dah 23 ni..lagipun nama tu ma yg suggest..sayang nk tukar2 dah..byk sgt sejarah dia..byk kenangan manis =).

kepada lelaki2 di luar sana, username ni bukan aku create utk menggedik2 ye, cth : awkcun@yahoo.com..haha..siap contoh! username ni aku pakai sbb mmg tulah selayaknya nk definisikan nama aku dari baby sampai sekarang, dan sifat aku seadanya. mmg masa mak aku suggest, takde terlintas pun suatu hari nnt username itu akan dianggap mcm aku menggatal ngn org ape sume..

aku sayang manjamas. aku suka manjamas. senang ditaip, sedap disebut, dan mcm kewanitaan sket..

kepada laki2 yg pernah offer aku macam2, sbb tgk username aku cam gini, go get a life! loser! boo!

~The good life is inspired by love and guided by knowledge.~

gravatar

yang baru x semestinya bagus.

i hate to say this. but come on lah kliuc, ur system is killing everyone in d institution! aihhhhhhhhhhhhh..i miss the old system somehow =(

~The good life is inspired by love and guided by knowledge.~

gravatar

ooo ayah!

Ayah tersayang. terima kasih kerana mengasihi kami semua dengan tiada tolok bandingnya. nk cerita tentang ayah, mmg x  cukup 80 juta entry pun sbb byk sgt jasa ayah kt kami semua.  nak pulak dari dulu mmg aku rapat sgt dengan ayah, mmg  apa2 pun aku mesti cerita ngn ayah..tadi lepas makan2 pun, aku masih lagi dok berkepit dgn ayah..selamat hari bapa, ayah..hanya Allah yang mampu balas semua jasa ayah..syg ayah!!


~The good life is inspired by love and guided by knowledge.~

gravatar

sekumpulan hantu air.

it was a pleasant saturday! kebetulan cux balik kl from penang, mmg best la kan! kami sekeluarga mmg plan dah nk g swimming. kt ukm this time. waktu cux sampai tu ngam2 la ngn waktu kami dah otw ke ukm..so aku ngantor parents ke sana dulu lepas tu terus pegi amik enche shimi kt hentian kajang.

masa tu aku tatau enche shimi nk join swimming ke x..yelah, takut penat ke apa kan. tp aku selaku gepren yg cekap mmg dah siap2 bawak seluar berenang n towel utk beliau. sabun ape tu tape, bole share je..heheh..sekali he wanted to swim. happy! gedebushhhhhhhhhhhhhhh!!


..seperti ada perbezaan warna kulit ok! hehe..well, semua org berenang kecuali ayah, sbb ayah bizi menjaga fatih..lagipun ayah sakit bahu..ayah kate la kan..tu kibab pelampung ilman kejap..enche shimi la ni, berangan plakkkk nk duduk atas pelampung tu kan! oh, happynya saya dpt berjumpa dgn kesayangan saya!


..ilman rehat jap..best ngn dia ni sbb dia x takut air..selamba je terjun2..lepas tu kan, dah pandai menyelam ok! belum 3 taun lagi pun..bila cakap jom selam, laju je..lepas tu buat peace dalam ayer sambil sengih..hehehe



..mulalah seko2 nk amek gamba dgn budak kecik ni..kami makcik2 ni mmg saiko sket ngn anak sedare mereka..heheh


..and of course, dah bakar lemak kena la ganti kan? kan? *alasan!*..lepas tu kami lepak mamak pulak..along belanja this time..makan punye makan, kami balik terus la lepas tu..

balik tu kami keluar balik, i mean aku dgn enche shimi la..aku da kemaruk durian dah..sekali beli 2 longgok for rm30 saje..besar2 and sedap isi dia..95% elok! lega! igt nk amek gambar masa enche shimi kopek durian tp batt kong pulak..seronok dera dia! aku tukang makan jek..heheh

itu ajelah sabtu saye, walaupun hari ahad baru nk update kan..seronok!

~The good life is inspired by love and guided by knowledge.~

gravatar

abstrak. tidak jelas.

pernah x kau pikir nk keluarkan otak, kasi clorox sket..buang segala ingatan yg kau tak mahu ingat? oh, aku selalu pikir mcm tu oh! just pikir la, xde la berhajat nk hilang ingatan kannnn..melampau ok!

yelah, sepanjang kau hidup mesti ada pahit manis. saat kau dibuli contohnya, saat kau kena maki contohnya, saat kau berkenalan dengan manusia2 pervert, tarikh2 yg kau tak mahu ingat seperti tarikh kau diculik contohnya..tu contoh je tau! pernah x kau cuba nk padam ingatan yang macam tu? 

bila kau termenung sendiri, pernah tak kau congak kisah hidup kau. mungkin kau x sepatutnya bertindak macam ni, sbb akhirnya nnt akan jadi macam ni..atau, kenapa kau bodoh x lakukan itu, kerana akhirnya kau akan end up dgn perkara itu. lepas dah lalui semua baru kau nampak rangka hidup kau itu bagaimana rupanya. adakah selepas itu kau menyesal, atau kau happy dengan semuanya?

ada tak kau marah dengan diri sendiri sebab kau melepaskan peluang yg ada di depan mata lalu membuat keputusan silap yang memakan diri kau sendiri? kau rasa janggal tak bila kau hancurkan harapan orang lain lalu kau menjadi sarap dan menyusahkan org lain? pernah x kau cuba bangkit dari kegagalan tapi otak kau sentiasa berkata kau takkan ada sinar harapan dan langsung takkan berjaya? 

kalau kau sambung menung kau, ada tak kau imbas saat kau menjadi seorang yang jahat, sesuka hati membuat keputusan tanpa menghiraukan orang lain? mungkin tak ada suatu ketika kau macam setan sangat ingat semua orang akan ada untuk kau, tapi hakikatnya kau dibenci sebab perangai kau? ada?

hahaha. sebab tu la aku susah nak tidur malam. antara sebabnyalah..sebelum tidur tu, confirm otak aku akan menerawang gilaaaaaaaaa jauh. setiap malam aku seperti melihat rangka kehidupan aku yang berubah-ubah setiap hari. yelah, setiap hari akan ada benda baru yang jadi, keputusan baru yg aku buat, lain dialog, lain watak dan sebagainya. memanglah kan. lepas tu aku akan berpusing-pusing badan pulak sambil memikirkan betapa aku bersyukur kerana telah menempuhi pelbagai dugaan yang buatkan aku rasa aku mampu bangkit bila aku jatuh. lepas dah fikir yang negatif, kena fikir yang positif pulak kan.

baiklah mungkin aku perlu cuba tidur. atau mungkin berfikir tentang sesuatu yang baru.

dan inilah antara jawapannya untuk frasa "memaafkan itu mudah, melupakan itu payah"

p/s: yes, ogos adalah bulannya. kalau by ogos kau tgk aku dah delete kau dari jadi friend di facebook. itu tandanya aku betul2 mahu lupakan kau, atau tidak mahu ambil tahu. lelaki lelaki dan perempuan perempuan.

~The good life is inspired by love and guided by knowledge.~

gravatar

oh sudah puas hati!

Dari semalam lagi aku dgn nad dah meroyan2..masing2 nk explore tpt baru sambil restock brg kt blog. dia ni tokey blogshop project love, aku pulak mestilah bersopping utk nice on girls.

setelah puas meroyan, pagi tu kami gerak la ke sana. seronok spend time ngn diorg je..tpt tu x seronok pun! haaa, si nad ni bawak adek dia 2 org..



ni diorg 3 beradik..adik dia yg last tu cute jek..hehe..balik je dari situ, aku ke kl lg sekali..this time aku p sorg sbb p another place pulak..yelah, mule2 x puas hati sbb brg x byk..2nd pegi, hambikkkk..beratus2 aku beli barang utk bazaar nnt..hehe..

nantikan kemunculan long floral dressssssssssssssssss!! *tepok2*

and vintage handbagsssssssssssssssssss!! *tepok2*

insy, semoga segala kerja ikhlas ini diberkati dan dipermudahkan..aminnnnn

p/s: kembang jap aku bila ramai puji handbag vintage aku tantek..heheh

~The good life is inspired by love and guided by knowledge.~

gravatar

excited? yes.

Esok aku akan explore sesuatu yg baru. mungkin akan sedikit sebanyak mengubah rutin lama aku. x sabarnya!

p/s : im not convinced, yet.

~The good life is inspired by love and guided by knowledge.~

gravatar

Nak makan banyak2 x?

Sila ambil perhatian bahawa pada setiap hari rabu restoren Rasa Mas (rasa aku?) kt alamanda ada buat special promotionnnnnn..ada package 'eat all u can' for RM9.90 p/person only! sebenarnya aku tatau apa pun pasal ni, tp hasil berjalan2 kami pada hari rabu lepas membuatkan kitorang tau pasal ni..insy, kalau ada rezeki nnt mau repeat lagi..hikhik

basi gila seminggu dah lepas baru nk bubuh dalam blog. sorry ye sume..aku bizi berfinal exam..chewwah! rabu lepas, aku p lowyat. g sorang jek..niat di hati nk repair fon, beli thumbdrive dan beli ink utk printer..tp malam sebelum pegi tu, ada juga niat di hati nk tukar fon baru..sekali rabunya tu tak tahan daaaaaa, so trade in lah fon yg lama tu..bukan apa, fon samsung tu baru pakai 6 bulan tp rosaknya dah makan beratus2 nk repair..i pulak mmg pakai habislah sbb sng nk uruskan bisnes kan..well, this time sambar cap nokia pulak. alhamdulillah, puas hati =)

balik je dari lowyat, dah janji nk ke alamanda bersama huney..rancangnya nk tgk lagenda budak setan di sana. mmg tak dapatlahkan, full je memanjang! dgn hampanya, kami jalan2 jelah kt alamanda..sekali nampak la promosi kt rasa mas tu..maka dengan pantasssssssssssss..


..haaa, ni la set tu..dia ni bayar sekali tp bole tambah byk kali..actualy, makan sekali pun dah kenyang tp sbb kami rakus, haruslah tambah kan..kami tambah nasi (share 2 org) dan tambah ayam..utk promotion tu, boleh tambah berapa kali pun yg korg suke..haaa, kenyang ok!..


..cux yg tiyut! tah pesal aku rasa kiut je mamat nih..cam nk lipat2 dia, masuk dalam beg..hahaha

..me with my new baby =)..masa ni baru warm up minum air..makanan belum sampai lagi..btw, aku busuk masa tu..rasa macam badan bau asap sbb baru balik dr kl kan..uuuu

selesai membalun, kami berjalan2 dkt carrefour pulak..bagi makanan tu hadam elok sket..alah, bukan ada apa pun nak beli..aku dah sengkek dah..dwet suda habes! sobsobsob.


..nilah hasilnya bila kami tade keje..cpt laaaa dpt dwet refund tu, nk p shopping!!..


..lastly, haruslah gambar bersama kan. saya dgn org yg saya syg..hikhik tersengih sendiri pulak!..

enche shimi ada kt penang sekarang ni..seminggu la jugak dia kat sana..hari ni i boleh tahan ok lagi..2-3 hari lagi kang meroyan la tu..hehehe..cpt balik cux, jom beli durian!! teringinnnnnnnnnn!!

~The good life is inspired by love and guided by knowledge.~

gravatar

haaaa..sile2!

Suke barang2 moto? Mahu cari helmet baru??

KLIK SINI



~The good life is inspired by love and guided by knowledge.~

gravatar

aku terpaksa

seyesly aku rindu kt baby samsung..gudbye baby! Bkn mumy sengaja tapi bila baby rosak ratus2 gak nk kena repair..i still luv u!

gravatar

suka.

setiap kali saya dan dia berbicara tentang cinta, saya masih rasa keindahannya seperti dulu, seperti selalu, seperti hari pertama saya bergelar kekasihnya.

~The good life is inspired by love and guided by knowledge.~

gravatar

I like this!



~The good life is inspired by love and guided by knowledge.~

gravatar

kan?

i have to sleep. then wake up and study. it's my life as a student.

~The good life is inspired by love and guided by knowledge.~

gravatar

masa berseronok!

chaitttt berseronok konon! mcm nk patah pinggang adalah! tp tu propa je..senanyer memang seronok pun..ni cite bazaar last weekend..haha basi sungguh..

ni bazaar yg keeeeee - 11 ke 12 tah? x kire dah..huhu..tp mmg best la..kt subang parade..sabtunye dull saje..yelah, sorang2 kan..nasib bek masyuk..ahadnye seronok! enche shimi wat seperais dtg teman! terkejut tapi seronoknya bukan main..best..boleh buli..


..saya dan  encek buah hati..sayang kamu!!..thanks sbb dtg temankan..heeeeee =)








ade lagi gambar tapi malas pulak nk masukkan semua..this weekend ada bazaar lagi..i mmg dah book tempat kt bazaar ni sampai bulan 8..haha sonang hati den! x payah pk ape2 lagik..so far bazaar 2x sebulan dah mencukupi..aku kan study lagi..x dapek la nk bazaar every weekend..ape nk kene flying kick ngn ma????

mggu depan dah start final exam..semoga boleh dpt result yg menyeronokkan lagi =D

p/s : aku suda jumpe ngn manusia pelik! ade ke dia amik gamba bracelet watch aku, publish dan mula amik order tanpa kebenaran aku? pastu baru tehegeh2 nk msg bagitau..bagitau ok, bukan mintak izin! kurang ajor sunggoh..pastu tetiba dah decide org order kt dia, then dia amek barang kt aku..huihhhhhhhh, memandai jek..kok ye pon tanye la dulu aku bole ke x jadik supplier dia..bincang rega suma..haih, selamat maju jayalah anda ye dgn attitude itu.

~The good life is inspired by love and guided by knowledge.~

gravatar

Happy birthday ma!

Ma sudah berumur 54! and yet she looks young..kulit tegang ok! so happy birthday dear mum..kami selebret last friday..kebetulan pulak ada sedara dtg rumah..langkah kanan la jawabnye..along and family pun ada..meriah!

tp this time x buat makan2 ke apa..just potong kek dan bg hadiah jek..later baru kami sekeluarga keluar makan kt luar..




..tok ada, yay! and fatih yg super bulat..aaaaaaaaaaaaa gerammmmmmmmmmmmmm!!..


..tak dilupakan ilman yang sentiasa exited macam la dia yang besdey..over!..


..ma dan ayah, pengarang jantung hatiku..seee, kan da kate ilman semangat lebey!..

harap2 ma diberikan kesihatan yang baik, panjang umur dan dipermudahkan segala urusan..i love you!

~The good life is inspired by love and guided by knowledge.~

Blog Widget by LinkWithin