MARI MENGIKUT

Me and you :)

Archives

gravatar

nikahnye ain~

intro..
inilah ain, kawan i dari zaman matrix..
1st wedd yg i involve dalam pembikinannye..
dulu my bro kawen i exam, n buat kt kedah so xdpt involve sgt =(


..sengal minah nih..

so nikahnye akan berlangsung selepas asar..i sebagai org kuat ain awal2 dah ada kt rumah dia..my partner yg sepatotnye bekerja bersama pulak stay kt dewan utk majlis persandingan esok (sabtu)..sok, i akan berada di dewan dari awal pagi..nak kene pastikan flow majlis berjalan dgn lancar..sian pulak partner i buat keje arini..so, tu cerita hari esok..berbalik kepada harini..heheh..mule2 i duduk same ngn ain sepanjang dia disolekkan..i perati jer..byk nk belajar..tp tgn masing2 la kan..setiap org bersolek dgn cara berbeza..

lepas jer bersolek, kami bergerak terus ke masjid..kt ctu, ada 2 pasangan pengantin yg akan dinikahkan..boleh pulak lawan2 sapa hot lagik..hehehe..mak andam dah balik, so i la dok pegang span sume dan sentiasa berada di sebelah ain sbb kt situ panas..takut mekap x cantik..so nk kene tacap2 (touch up) la kan..i drive my bb kancil n mak ayah ain ikut sama ngn i..masa tu diorg x pk dah nk naik keta sape..men redah je..huhu

dgn sekali lafaz, alhamdulillah ain dah selamat menjadik isteri kepade abg zaki..pengantin satu lagik pown sekali lafaz jugak..masa tu, i tetiba cam raser tersentuh jugak la..sbb perkahwinan bukan sesuatu perkara remeh..betape beratnya komitmen dalam sesebuah perkahwinan..i dok terpikir, kalau i yg kawin, dpt ke i jalankan segala tanggungjawab dgn baik? ahhhh, tu cerita taun2 depan..hahahaha..gedik kan? yang penting, i bersyukur sbb i sekarang yakin dgn my other half..i taw, dia bole jaga i dgn baik..semakin hari, i bertambah syg dkt beliau..paling penting, beliau sentiasa berada di sisi i bila i perlukan beliau..

balik je dari mesjid, teroslah majlis tukar2 hantaran, pemberian mas kawin, batal air semayang sume la..eksaited jer tgk..yerla, ain nih baru 22, perangai pun gila2 lagi..sewel senanyer minah tu..xley bygkan diye jadik bini org..hehehe..tp i sewel lagi..so, xperla..lepas selesai sume..makan2, then i pun undur diri balik ke rumah..sampai je rumah, kuar g mines lak..my bro, me, my sis n sis in law sesame nk g beli henpon utk adik i sorg tu..hadiah pmr la kunun kan..henpon LG cookies tuuuu..sgt cun! balik jer dari mines, singgah mkn kt village view..then teros la pulang ke rumah..penat!

ni gambor2 utk arini..enjoy~

..solek menyolek..

..siap pun..gile lain muke ain! mebi cara pakai tudung tu lain kowt..

..di masjid..tgk la i dok pgg je span tu manjang..giler feminin!..

..kenal dia ni? ni yg belakon jadik adik abu dalam citer KAMI..merangkap adik bongsu ain..

..me n nana again..byk cakap dak ni..

..ni pulak ngn nisa..

..ain n huby..14 tahun jarak umur diorg..see, umur x menjadik masalah..yang penting hati..

..ambik berkat..hehe..i bukan jenis sesetengah yg ambik berkat gedik2 sekadar tgkp gambo..i belajar dan byk buat keje..so extra aura..heheh

..tuan tanah..
itu saje..next entry akan cerita pasal the wedd ceremony..tungguuuuuuu~

gravatar

tidur itu mati

wahhhh..i senanyer kagum ngn diri sendiri..sbb i mempunyai tabiat tidur yang agak ganjil dan mampu membuat makhluk sekeliling kagum..korang selalu nap x? ala, yg tidur2 sekejap tuuuu..korang nk taw? i mampu nap selama 6-8 jam! gila hapa!

after a tiring day (previous post), i kunun2 la nk tido dalam 2 jam..sbb nk carik tenaga n nak buat esemen sampai abeh..so, pukul 8.25pm, tipun huney..ckp nyte2 n ckp nk tidow..mintak la huney kejutkan pukul 9.40pm camtu..pastu sampai masa, huney call n kejut..yg busuknye, i siap buley mintak suruh huney snooze..ala2 jam loceng la, bile bunyik kiter tekan snooze button kan..huney sgt baik..dia pun snooze la, n call back after awhile..dia tanye "nak snooze lagi ke B?" then ngn kondifen nyew, i cakap, "tapayahlah ney..bangun dah ni.." hampagas!! dalam on the way nak bangun, bule pulak tertido balik!! tp seingat i, mmg i dah nk dekat duduk dah masa tu..terel x? gila!

pas tidow ala2 sleeping beauty tu (the diff is my prince charming dok jauh n x bule datang kiss)..tetibe i terjaga, and mata i segar bugar!! terus tgk jam..2.49am..whatttt??!! i nap 6 jam 24 minit!! damn..teros tgk msg2 kt fon..takut sgt huney majuk..yerla, b4 dis i ader sejarah tido selama 16 jam..and dia majuk giler..rasenyer dis time pun majuk jugak kot..hmmm..sorry yang, b x sengaja tertido lame camtu..wuwuw..senanyer, i plan nk bangun n buat esemen kan, so sbb dah bgn nk dkt 3am ni, i teruskan jugak..ambik towel, mandi n sempu..then teros on leptop n buat esemen..malas nk tangguh2 ni..skang nih mata segar la pulak..rasenyer pas subuh kang baru tido kot..nak kejut my hun bangun pagi..at least nk kene ckp ngn beliau..windu!! (nk mintak maap jugak..uuu)..so, meh la i kasik fakta ttg tidur i yang ala2 sleeping x berapa beauty nih..

1. after nap 2 jam around 8-10pm, i mampu stay up tanpa menguap sampai pukul 8 pagi..

2. hari jumaat kt skolah dulu, tambah2 waktu x bole smayang, i slalu tidur dari pukul 2pm..plan nk bangun pukul 5pm, tp selalunya bangun pukul 8pm..

3. rekod i x tidur paling lama adelah 2 hari lebih..masa tu nk siapkan projek seni utk paper spm..asek dok colouring jer masa tu..i pilih utk buat projek buku cerita kanak2..and after submit projek, i tido dari pukul 2pm dan bangun pukul 9 pagi esoknye..jap nk kire..yaaa, 19 jam! tp pas bgn, lapa giler..

4. i sgt2 susah nk tido dalam kereta..i xder masalah nk stay up all the way dari kl-kedah..tp, once i dah tido, buleh langkau beberapa negeri la jugak before nk bangun balik..

5. i tido mati..jam loceng i selalunye berfungsi utk kejutkan dak2 dorm, bukan kejut tuan dia sendiri..

6. i seorang yg sgt susah tido..stakat 4 jam bergolek2 sambil pejam mata sementara nk tggu lelap tu adelah sesuatu yang biasa..lepas tu, mule la tido cam mayat..

7. mujur i ni susah nk marah, so i x marah langsung kalau ada org kejut pakai simbah air ke..or goncang2 badan i extremely ke..lempang berkali2 ke..hahahah

8. i ni ssh nk tido kalau x proper..setiap kali nk tido, even nap, i kene baring atas katil..selimut..peluk bantal..basuh kaki n tangan..then baru tido..tido dpn tv?? a big NO for me..

dahlah..tu antara fakta la..hehehe..tp kan, since i kapel ngn my hun nih, dia byk bantu i kontrol waktu tido..if pukul 6 camtu, mmg dia x bagi tido dah..sbb sure2 i x bangun kang..langgar je maghrib..so dia akan teman i msg2 or tipun2 ke..tp, kalau dia tertido pukul 6, i x kesah sgt, sbb my hun x reti nap lama2 =) ..tp skang nih, i dah x slalu dah amalkan waktu tido camtu..bukan tetiap kali i nap, wajib sampai 6 jam kan..selalunye, after 2-3 jam i dah bangun dah..(tetibe backup diri sendiri)..yang telajak sampai 6 jam tu dalam sebulan sekali camtu la..and everytime i tertido lama, yang pastinye i tetap akan siapkan keje mcm ape yg i dah plan..sbb tu la tujuan i tido, i nk buat keje dalam keadaan segar..kalau ada kelas pg, i xder la nk tido2 lewat kan..dis sem i belom pernah ponteng kelas lagik taw! kepada my ex rumies..thnx sgt2 sbb korang gigih kejut i bangun pagi, or after nap..i paham seksaan yg terpaksa korang lalui..hehe..hun, sorry sbb tertido lama, thnx kejutkan sekejap td..and u noe, everytime pas bgn tido, i'll miss u sesangat!

p/s: honestly, i bukan sengaja nk tido lelama dan ini bukan perkara yang berlaku hari-hari =(

gravatar

wedding preparation~

gempak x title posting kali nih?? hahahaa..anda tertipuuuuuuuuuuu..alkisahnye harini seharian bz meneman si ain dan bantu2 dia buat persiapan utk majlis dia sabtu ni..sian tgk hidup dia huru hara..bygkan 30hb nikah, 31hb sanding, 2hb dah kene g kelas dah..hehehe..tp xpe, i taw, abg zaki kan baik..mmg buley tolerate!

so, pepagi dah mangun, g anta my bb kancil g servis..kene sampi rm235.40..huney ckp mahal..mahal ke?? then pakai kete ayah la g umah ain n angkut dia..1st2 g dengkil..g comfirm pelamin sume dan andaman..tah camne la ain buley cari butik2 kt tempat yg org jarang lalu..hehe..tp tgk gambar2, not bad solekan dia..next, g kg. panglima garang pulak, kt sijangkang..mmg i x pernah denga la nama tpt nih..tp as long as ain igt jalan, xder hal je..kt cni, ambik baju bersanding pulak..kaler gold gittew..seronok tgk ain test2 baju..yg kelakarnye, ader sorang kwn ain tu siap dah tepon2 mak dia ckp tpt tu murah la ape..padahal baru jer 5 hari break ngn bf dia..ade ke patut eksaited nk kawen semata2 sbb tgk baju pengantin je..i pulak diam je..tp dok jeling2 kat baju kaler purple silver tu la (hint..hint..:P)

kami benti makan..kt gerai mane tah, tp ok la food dia..setelah menyumbat pape yg patut, off we go to pkns s.alam..kt sini, ain nk carik tudung utk match ngn baju sanding dia..payah le jugak..ain pulak muke blur je..carik tudung nih extra mencabar sbb nk kene match ngn baju pengantin, dan baju pengantin lelaki..so, kami carik anak tudung kaler baju ain, n tudung ikut kaler kain sampin abg zaki..byk kedai jugak kitorang masuk..then, teman ain beli barang keperluan sikit n kitorang pun bertolak balik ke serdang..terus ke dewan..meja sume dah ada, cume red carpet n hiasan2 belom ade..di sana, i jumpe ngn zul and ain (gf dia)..kami akan same2 bekerja utk majlis reception tu nanti..even x kenai, tadak hal la..senyum sudey..hikhik..

so, abeh jer urusan i teros balik umah, ambik my bb kancil..pastu baring n pejam mata..kunun nak rest..tapiiiiiiiiiii..

taraaaa!! next post!

gravatar

cubaan pertama berjaya!!


asek2 masak chinese style kan..so arini, nk masak tomyam! huney pun ader kt umah ni, so buley la beliau merasa sekali..happy sgt sbb tomyam menjadi..first time masak tomyam..hehe..ala, x la sedap tahap petala 9 kan, just nice la..i pown bukannyew chef nk masak hebat2..wuwuwuw..my huney n grandma ckp sdp, so kire pass la..heheh..sok nk masak ape ek?? ahhhh, sok la pk!

so, ptg tadik abg ah leong dtg..dia nih popo punyer anak sedare..memandangkan my parents still belom balik dari cameron, i pown melayan la..n thnx kt hun sbb jadik org suruhan buat air..hikhik..shaaaaaayang diye! abg loeng kasik angpow..huney pown dpt same! hehe..tu la, dah x kawen lagik kan, mmg akan dapat la..seb bek la i x kawen lagik, kalau x, budak2 tu sume nk kene kasik angpow..heheh..

oh ye, happy chinese new year to me =)

gravatar

chicken chop jadik x??

sorry guys! cerita hari ahad, hari selasa baru sempat nk update..hehehe..mmg x o9..

sambungannye..
pukul 10pg camtu, my mucux dah ader kt umah dah..
brekpes nasik lemak dulu (ayah n ma beli)..
then zasssssssssss, ke dapor!
i pulak dari pukul 8am dah kuarkan ayam n fries..kang sejuk beku lak kang..huhu
so, terus saje kitorang prepare bahan2..
mucux start dgn perap2 ayam..kejap je..
i pulak cam bese la, dok masak2 digicam tu..hehehe
snap sana sini..
so pas perap2, teruslah ayam tu bersemayam dalam oven..
then, buat black pepper sauce..
pastu, buat tomato chicken chop sauce, pastu goreng ayam, fries, buat air ice lemon tea (pakai sunquick punye)..and taraaaa!! ready to serve!!

so, sile layan gegambo ini~


..tomato chicken chop sauce..
..masak pown sengih sakan..

..ayam yang dah digoreng! besh sbb xder tulang sgt..crispy di luar, lembot di dalam..welldone huney!!..

..chef apron munge yg saye syg!! ayam dah siap goreng!..

..black pepper sauce..sedaaaaaappppp..

..tomato chicken chop sauce siap..

..desert by ma..yg nih huney minom mangkok besar! sok nyer pun minum lagi..sedap woo..


..makan time!! woooooooohhhoooo!!..

..my lovely chef and i, and the chicken..

kesimpulannyew, the chic chop mmg menjadik la..ma n ayah ckp sedap..hehe..thnx to my hun sbb masakkan, xder la kelam kabut sgt ma nk masak that day..prepare2 utk raya cina lagik..rajin2 la dtg masak ye lepas ni =)

gravatar

my chiken cop!

berbunga!!
around 6 cmtu, my syg dah sampai depan rumah..
dgn pantas, teros kami ke pasar malam?? why la?
haaaa, arini nk beli bahan nk buat chicken chop..
huney rajin nk masakkan utk my family esok..hehehehe..
i pulak xreti camno nk buang tulang ayam sume tu..siang biase retila..
so malam ni, mucux just siang ayam siap2..
sok baru perap n masak..mum pulak, masak desert style cina dia tu la utk esok..
cant wait!!

pas balik dari pasar malam, ke warta pulak..
beli barang2 utk buat sos bagai..
then balik rumah terus n start mengerjakan ayam 2 ekor..
huney buat sume!! (terus terang nih)
i just tlg suapkan air minum, lapkan peluh..
basuh2 ayam ngn limau n simpan elok2 je..
and oh ya, bermain2 ngn kamera..hahha..
pas 2 jam berhempas pulas (huney sahaja), ktorang diner, and huney pulang ke setapak..
esok, 9.30 am kot huney dtg n masak..cant wait!! (lagik sekali, and what am i doing staying up late??..owh, eksaited senanyer..)
so, inilah hasil pada hari ini..apekah ciken chop itu akan menjadik?
tungguuuuuuuuu~



..itulah nasib ayam tu bile hun cam penat2 sket..hehehe..awww, apron bunge!..


..ada org di sebalik ayam..



..sungguh ceria beliau ini..sambil tgn membedah ayam..hikhik..i like!..


..tetapi tibe2 kejam pule..wuwuwuw..jgn tikam ayam ittew!..

..dah mai dah angin rajin..daku terabai..hukhuk..terpaksa g main2 ngn camera taw..

..dari cermin oven..merayu2 n melompat2 la mintak izin nk publish gamba ni..heheh..sungguh garang huneyku ini..wuwuwuwuwuw..
pasal raya cina pulak..haritu ma ckp x selebret kt cameron pasal grandma baru passed away (refer entries bulan september)..tp tup2 tibe2 sok pas lunch ciken chop, nk balik cameron pulak..aduuuuhhhh..i mmg x ikut la, dah ader program lain..nk g jumpe ain (wedding planner la plak)..malam senin dpn tu, ada batch spm97 nyer makan2 kt village view..my hun nyer batch..so dah janji nk g same..tp xper la, ayah ckp dok umah teman popo (another chinese grandma)..tp xperla, pape pun..tunggu sok aper planning ma..yang penting, ciken chop siyap!!
p/s : thnx huney! ssh2 payah jer..i lap u so much taw~

gravatar

bikin panas!

ni nk marah la nih!
ader sekor mamat nih, tua byk la dari i..kasik satu link..
then tanye, lawa x?
igtkan link barang ke, rumah ke apa (nama link tuh langsung x mencurigakan)..
bukak2 tgk gamba x senonoh..
bangsat bangkai bangsawan!!
aduh, terus panaaaassss je kan.. (bukan panas yg rasa diri sendiri hot tu..hoho)
buleh x sila hormati wanita?
i teros kasik delete ym dia..
and masukkan dia dalam spam list..

hish, x suke la org2 gila sex nih..
dah byk kali dah terjumpe..asek offer duit la, apelah..
terajang satg bersepai gigi!
tlg la sape2 pompuan sila kawen ngn diorg..
sampah masyarakat je..
dah pulak tu, bukan x berpelajaran..
ex-mrsm! keje bagus!
dulu dia cam cucuk2 nk borak noty2, i dah kasik warning..
skang buat lagik..so terimalah sedikit maki-makian as pembuka bicara..
sepoil mud!!
budus!

p/s : aku tidak selembut suaraku..

gravatar

pagi2 buta..

skang dah 2.27am..
and i miss my huney very much..

gravatar

kejap yay, kejap x yay..

aduh..akhirnye, dpt jugak la merehat2kan minda..
esok, presentation..then cuti seminggu utk raya cina..yay!
tp lepas tu ada belambak esemen dan project..
x jadik yay dah.. =(

gravatar

edu fair, melawat bestie~

last sunday..
me n hun pegi ke postgrad edu fair 2009 dekat midval..
jam ya rabbi! ramai nyeeeee la yg nk masuk ke parking midval tuh..
so huney ckp, parking kt the garden je la..mahal pun mahal laaaa..
tp upenye parking dia besh, dan x mahal! berpatutan la..
ape pun, kitorg lunch dulu kt fudkot garden tuh..
ni la pic nyer..

..desert..

..my asam laksa..

..x igt name..tp super sedap la huney punye fud!..

then sampai kt edu fair tu, kene isi form ape tah, diberi sticker, then baru bule masuk..
kt cni xder pix ye..sbb ramai org..
byk uni yg bukak booth..meriah..booth uniten pown adew..hehe
then ada hall utk jobstreet, byk la company kt ctu..maggi la..mamee la..
oil n gas company pown ade..tp x singgah sgt..hehe
abeh je round2 situ, kitorg terus g carrefour..
nk beli buah kt apom la pulak...

..tetiba sungguh ceria..

..pastuh seyes bebeno la pulak..nampk kt lengan tu? tu la sticker yg dpt after register kt edu fair tu..

..saye bz..beliau x bz..uu..
then lepas dah beli2 buah tu nk g visit apom kt hkl..
dia kene denggi la pulak..
hish, bestie la katekan..kene denggi pun waktu lebey kurang je..
dalam pukul 3 tu, kunun nk gerak balik la..
last2 singgah2 dekat kedai yg jual barang2 pelik..
sempat merayap kt garden kejap..(terleka kejap)
dah keluar dari parking garden tu, jam lagik sekali..tensi!
adeeeehh..lg tensi bile ader mamat saiko tu, hon je sepanjang jalan..
asal dia benti keta je, dia hon..gile..
dah jam 2 nk wat camne..
hempuk ngn sudip kang baru tau!
last2 sampai la jugak ke hkl..terus kami naik melawat apom..
mak apom pun sampai jugak x lama lepas tu..
wad dia sgt pack! aduh, berkuap sume la..
hosp kerajaan kan..mmg kalau i masok situ, tah camno la..
apom gigih, bawak leptop lagik..hehe
tp platlet dia makin turun..syian..hope cpt sembuh taw!
..huney tgh pgg burger nk pulangkan balik kt kedai kt bawah..beger penuh semut! x suke!..

..dah suruh apom buat muke sakit..tp dia x tahan nk senyum jugak dpn cam..
lepas je melawat apom..dalam pukul 7+ camtu kami balik la ke bangi..
makan2 kt village view, than i pown balik umah n huney balik setapak..
kemudian, bermula lah balik kehidupanku dgn esemen yg berlunggok2..uuu

gravatar

ohana means family

~keluarga rahimaria~

..ayah dan ma..

..ayah..
abd rahim talib..seorang lecturer kt maktab perguruan ilmu khas..sporting habis! suke manjekan anak2 secukup rasa

..ma..
maria chong abdullah..warganegara bukan bumiputra..hikhik..lecturer UPM..otak gila-gila jugak kekadang tu..manja..suke jalan2 tgh2 malam kt kl dan x bole hidup tanpa kucing

..along..
irwan abd rahim..umor 29..aritu kurus sekejap..dah kawen..suke buat muke buruk..suke usik adik beradik..hobinye adelah menyeksa kucing..suke MU..makan apa sahaja

..angah/manje..
mastura abd rahim..sengal, mengada2..manja ngn ayah..suke sgt makan dan tido..suke berjaga malam..x suke carrot dan bawang..suke kucing..ade bopren yang sebaya ngn along..suke piano

..mimi..
amirah syamimi abd rahim..anak last..obses ngn rocky n arwah eddy..baru pandai men piano..rajin blajor..baru form 4 tp dah pandai jugak cintan2..setakat ni, dia paling pandai (takat pmr je la..

..kak ida..
nur aznida abdul wahid..sebaya dgn along dan bopren angah..menantu sulung keluarga..lemah lembut dan rajin..suke tgk tibi sambil main ngn ilman..sedikit takut dgn kucing..

..ilman..
muhammad ilman b. irwan..buat semua org jadi gila..sgt2 cumil dan hensem..nakal ya rabbi..senang nak makan tp ssh nk pakai pampers..ayah (tok wan) tak tahan, asyik bg dia duit je..suke naik kereta..suke jerit..suke pulas kepala rocky

..rocky..
the only cat yang tinggal dari keturunan romeo n juliet..sebatang kara sbb semua dah mati..suke tido..obses dgn kertas dan buku..kesayangan ma..selalu diseksa oleh along dan mimi..akan lari bersembunyi bila ilman datang bangi
..inilah keluargaku..inilah jantungku..

gravatar

bapakku baik

*minta perhatian. posting2 lepas ni mebi byk guna i-u jew..sebab? kemalasan melanda! hihi*

eh ade ke bapak jahat?? hehehe..ntah le..yang penting bapak ai baek..sebonarnye nk buat dis posting semalam..tp tibe2 emo melanda diri..so xder mood nk tulish pape..just bace2 blog kekawan jew..*saye kini sudah menjadi wanita..maka emo musti maw lebey*

kisahnye..

selasa lepas..masa baru balik from class, nmpak ayah baru balik kedai..penuh la tgn bawak roti byk2, tuna, cheese, salad, telur..byk la..heran la pulak..buatpe nk beli roti berbuku2? huhuhu..then ayah terus masuk dapur..dgn semangatnye kuarkan roti2, sapu butter sume..i lak diner..lapo, kelas abesh pkul spuloh..wuwuwuw

-"ayah, buat ape tu? ade picnic ke??" ai tanye soklan yang bodoh..piknik ari kije??
-"tadaklah..mulai skarang, ayah nk buat sistem baru..tiap2 malam ayah akan buat sandwich kt sume org..so that kita sume breakfast pepagi..ini x, masing2 malas bekpes..x boleh jadik!" jawab ayah dgn penuh keazaman..
-"tetiap malam ke ayah nk buat?" ai tanye balik..
-"yes dear..tiap2 malam selagi ayah mampu..kalau ader yg nk tlg lagi bagus la..tp xpe, angah g la buat esemen ye.." kata ayah..

dan2 la ayor mate bergenang2..tp tahan kan jugak le..nk taw kenape? sbb ayah baik sgt! lepas bwat sandwich, ayah nk masak utk lauk lunch esok lak..lauk yang complicated2 nih mmg ayah masak siap2 malam2..sok hangatkan jew..so i xder la nk bersusah payah sok nye..goreng lauk n sayur je..lepas ayah masak, ayah potong2 buah lak..jamu ma makan buah..selalunya, siap suapkan ma..x pun urut2 kaki ma..hish, bestnye ma dpt hubby cam ayah!! ayah rajin..ayah keje as lecturer..tp dalam masa yang sama, ayah ada 2 part time..kt OUM and kt UPM..part time ngajo nih lumayan le jugak..hehe *nk pow ayah*..tp pointnye adelah ayah sgt rajin..ade 3 kerja, tp masih dpt membahagikan masa antara keje, family dan xpernah abaikan kebajikan kitorg sume..kalau mimi tibe2 ajak ayah g beli brg ps2 dia kt warta ke hapa, mmg ayah layan je..ai pun sama la..cari kasut sampai masuk 10 kedai..ayah ikut, x marah sikit pun! kalau kt situ x besh, g pulak kt shopping complex yg lain..apetah lagi kalau ma yang nak beli barang..lagik sakan ayah meneman seharian..ayah lomantik! aritu ma kt tgkat bawah..ayah yang kt atas tu suh kitorang naik atas, n kirim salam kt ma..x pasal2 dah bejalan naik turun tangga sbb nk kirim salam..huhu..sobsob ayah x balik keje lagik..japg nk hug ayah kuat2! rindu! *pehal lak cmnih..dok serumah pown nk gedik lagik*

ni la sandwich2 yang ayah buat..so far, dah 3 hari sistem ni berjalan..sgt memudahkan urusan..bekpes dalam kete je masa g kelas..sedap pun sedap!


thanx ayah!! then pas diner, ai teros g kt ayah..ciyum pp ayah n say 'thnx ayah! i luv u"..then i nk naik tgkat atas..sempat ckp kt ayah "ayah, nak dwit banje..dwit dah tadek" ahahahaha..sepoil!!! hampagas punyer anak! tp xpe, ayah x pernah abai la dwit2 ni..taw2 jew dah ader kt dalam my wallet or atas meja..xpun bgn2 tido, dwit dah ader atas dada..syg ayah!!

gravatar

flikr tag..

tagged by bob blog bervirus n my huneybear~

First. You answer the following set of questions. A simple keyword.

Second. Use those answers to search for pictures in
Flickr using Flickr search. From only the first page of your search results, pick a picture.

Third. Copy and paste each of the photo's URLs for the images into the
Mosaic Maker.

Last. Finish step 1 to 3 and then tag 12 person you know.

The questions are as follows:

1. What is your nickname?
2. What is your favourite food?
3. Where did you go to high school?
4. What is your favourite colour?
5. Who is your celebrity crush?
6. Favourite drink?
7. Dream vacation?
8. Favourite dessert?
9. What is your childhood ambitions?
10.What do you love most in life?
11.One word to describe you.
12.Your Flickr name.

let see..whut is my answer..hoho..

1. Manja
2. tomyam
3. MRSM Terendak
4. purple
5. Adam Sandler =)
6. grape
7. beaches
8. vanilla cone
9. housewife
10.shimi
11.talkative
12.manjamas17


12 people to tag??

farihan, sis sherry, sis munji, sis fieza, farhan, afik, nani, zul, miss berry, erin, qaisy, chinpeng..

suke ati la nk buat ke tanak..hehe..mas x jahat cm bob, ada sumpahan panau..eeee..blog bervirus!



gravatar

lelayang lagi~

ahad..hari yang sepatutnye saye mengadap leptop dan membuat esemen..n huney sepatutnye berehat di rumah..tp sbb napsu nk men lelayang yang xdpt dikawal..saye telah meracun en huney utk dtg ke bangi..hanye dgn beberapa bijik msg, huney dgn pantas dtg bangi..hehe..pantas je..

ptg tu, kami ke port hari sebelumnye..sesampai jew di sana..huney teros menjadik mekanik layang2..saye pasrah jew melihatkan kesungguhan beliau..

sambil2 tu, tgn tetap pantas hambik2 gamba..hehehe..biasela, kalau dah ader camera tuh, watpe la nk peruk je bawah ketiak kan..haruslah snap2 papew yang patot..

..kami..

..kami dan lelayang..

lepas tu, bermula lah adegan terbang menerbang ni..payah! sbb angin x der sgt..huhu..kecik ati tgk layang2 cam tanak terbang sgt..terasa cam kembali ke zaman kanak2 jew..masa tu seronok sgt lari2 nk terbangkan lelayang..tapi kali ni, x bule la kan..kang org ckp.. "apesal la minah tu dok lari2 x tentu hala" kan dah kecik hati..sobsob.. so, kengkawan..ni la video yang huney rakam ptg tuh..macam kanak2..huhuhu..tp, mmg happy..korg x teringin nak rase??



video

Blog Widget by LinkWithin