MARI MENGIKUT

Me and you :)

Archives

gravatar

nikmat kehidupan yang sukar digambarkan.

Separuh purnama dah kita berpuasa kan..cepat sungguh masa berlalu..td aku ade la berjalan2 menziarah blog kawan2..mcm2 la aku bace..ade yg best, ade yg susah je liku hidup diorang. aku bersyukur dgn hidup aku sekarang..sungguh, aku sangat bersyukur..

aku bersyukur sgt mempunyai keluarga yg mengambil berat. mak bapak aku sgt memahami..less berleter sejak dua menjak ni..heheh..makan pakai x pernahnya x cukup..nk beli buku semahal mana pun aku cuma perlu cakap je..sume tersedia..alhamdulillah..aku tak perlu kerja part time semata2 nk cari duit..mmg skarang ni aku ngaja piano n berbisnes..tp tu takde la sbb aku x cukup duit ke ape..tu sbb aku menggedik..haha..aku cas pun murah gila..setidak2nya, ilmu yg aku ada ni dpt la jugak aku ajarkan kt org kan..

mak dan ayah sediakan kereta utk aku..dulu moto..moto pun aku x kesahlah..mana2 pun ok..tp dah bole pakai kereta ni lagi seronoklah kan..masa abang aku belajar dulu, mana ada nk kereta2 ni..masa tu keluarga kami serba sederhana..sekarang pun sederhana lagi..tp selesa =)..merasa la nk berjalan2 jauh sket..

adik beradik pun sumenye ok..dulu mmg la aku salu gile gado ngn adik aku..2-2 pompuan pastu ade kepala sendiri kan, mmg la berkrisis sket..now dah jarang gado..adik aku pun salu tlg aku kemas bilik pe sume..abg aku lagi le kamceng..sejak berbisnes sama2 ni, kami lagi rapat..stakat skali kol nk gayut 2 jam mmg tade hal la kan..diorg pun ok ngn enche shimi..mmg aku suke la..

mak bapak dan family enche shimi pon aku sayang skali..uncle tu best..bole je wat melawak2..boleh menerima aku yg serba kekurangan neh..dpt la aku kakak sorg..aku kan tade kakak..

pastu aku gembira sgt ade enche shimi dalam hidup aku..siapa sangka extdk net jadik tpt kite kenal kan? kan? aku salu doa semoga kami ada jodoh..dan alhamdulillah, kalau niat ikhlas, Allah akan tlg kan? aku happy la, tetiap ari ada org nk msg2 aku sume..takde la jenis nk senyap gile kan..ada pape yg x happy, bole aku berdiskas2..xde la perangai mcm hantu sangat kan..lagipun enche shimi sgt suke kucing..mak aku mmg hantu kucing so dari segi tu mmg lulus la kan..walopun aku salu jeles bile enche shimi peluk2 rocky the cat, deep down aku happy la kan sbb dia syg haiwan yg aku syg..

kwn2 kolej pun not bad..walaupun ada yg cakap aku mcm2..x puas hati dgn aku ke ape, tp aku ade kawan2 yang baik..aku syg kawan2 aku..aku salu harap diorg sume dpt score markah best2..

utk semua yg aku ada pada hari ni, aku sgt bersyukur..semoga aku akan terus ada apa yang aku ada sekarang ni..syukur alhamdulillah..


~The good life is inspired by love and guided by knowledge.~

gravatar

bila bulan mengambang.

Aku rasa aku semakin sengal sekarang ni..sekali malas, seminggu senyap! lepas tu sekali rajin, update bertubi2..kehkehkeh..

sekarang ni, aku nk cerita2 pun..alih2 benda yg sama..yelah, almost everyday aku berbuka dgn enche shimi..mak aku mmg dah telebih syg ngn beliau, aku bersyukur la..jangan mak aku x suke sudahhhh..

puasa2 pun, aku bizi melampau la jugak..igt best ambik 7 subject? tp nk wat camne, aku dah nk habis..malas la nk amek subject sket2..nnt zaman bila pulak aku nk grad ye tak? sekarang ni basically otak aku sarat dgn hal belajar la..4 event nk kena bagi jalan sem ni..bukan senang..aku pun tatau la aku mampu ke tak mengharungi sume2 ni..tp aku kene cuba la kan..tanak la cgpa aku nnt cacat sbb aku terlalu cepat mengalah..ikut sgt hati pemalas aku ni kan..

by the way, ada 1 event ni aku jadi project manager..alah, event kecik je..tp kecik2 pun, nk kene carik duit beribu2 jugaklah kan..serabut pala hotak aku..dgn menu makan pun terkontang kanting lagi..kadang2 aku terpikir jugak..aku ni strict sgt ke? atau aku ni ada certain standard ke? sbb aku rasa susah nk puas hati dgn kerja sesetengah orang..aku ase, high committee members setuju kot dgn pendapat aku..apa pun, aku kene rasional..kena buat keputusan yg adil kepada sume orang..takpelah, biar aku buat keje lebih sket..aku pun nk kene tlg2 miss jugak..aku takut sgt kalau ada kawan2 aku yg buat kerja, tp tak dapat markah yg sepatutnya..aku rasa aku lagi ambik berat pasal diorg punyer markah kot drpd markah aku sendirik..yela, apa2 yg x best, aku la kene tanggung..so aku harap sgt la lecturer aku boleh bg markah best2..mujur jugak aku terpikir nk wat plan fair and square tu..ada la something on paper yg lecturer aku boleh rujuk..

haih, puasa tinggal lagi separuh purnama..kejap je nk raya kan? aku x rasa macam nk beraya sakan pun..aku cuma byk pikir pasal masa depan dan kerja yg menimbun sekarang ni..tu je..nk beli baju raya pun takde mood lagi ni..uruskan nenek aku lagi..every week nk kena g cek darah kt hospital..sebab tu la aku menceceh2 x cukup masa..betul, mmg aku x byk masa nk huhahuha..sobsobsob

aku berenti kt sini ajela..skang ni aku bukan stress sgt ke, down ke apa..aku saje je nk tulis2 kat sini..alang2 berblog ni kan..nanti anak aku bole gak baca kisah mummy dia nih..hikhik

salam~

~The good life is inspired by love and guided by knowledge.~

gravatar

bila aku malas..

bazaar..bazaar..bazaar..asal ade bazaar je menyalak la aku kt fb..haha nk wat camne, da takde keje kan! ni cerita bazaar yg last month dan this month..dah byk sgt aku x rajin dah nk review satu-satu..sekali harung sudey...

aaaa nk cerita pjg pun menda yg same la pulak..layan picas sudahlah..

..ni aku tergoda beli rantai berloketkan basikal kt kedai sebelah aka organizer..cute!..

..ni pulak customer sdg test2 baju dan clincher..byk customer yg best2..i like..

..1st batch vintage handbag..byk yg da habis..tu yg aku mmg x upload masuk blog tu..

latest punya bazaar, 1st day tu org sebelah x dtg..kena pulak aku nyer booth sebelah erin..kali pun decide nk gabungkan booth..jadi besar..bole baring2 woh kt situ!!

..ni aku nyer part la..erin punyer belah kanan..tak masuk dalam gambar..spacious kan?..


..ni pengalaman pertama berbuka di bazaar. best jugak berbuka ramai2..itu adelah erin dan maknye..btw, erin adelah tokey Closets of AmyAmy..

2nd day, enche shimi dtg join..amboi, seronok dia beli2 barang di parkson..ada jualan gudang..aku rasa 2nd day tu berjam2 kot enche shimi majuk ngn aku..adeh laaaaaa..

tu je kali ni..if nk melawat blogshop saye, klik je tab kt atas tu ye?


~The good life is inspired by love and guided by knowledge.~

gravatar

aku dan masa.

Orang selalu nampak mcm aku ada byk sgt masa..so aku sempat buat itu, ini..tp orang tak tau, separuh mati sebenarnya aku hidup mengejar masa..

~The good life is inspired by love and guided by knowledge.~

gravatar

puasa yg berbunga

bahagianya hati ini..ermmm, aku tgh tunggu enche shimi dtg ni..mula2 igtkan dia nk berbuka kt kl..sekali dia ckp nk dtg wat esemen la ape..aku happy jek manjang..kihkih

puasa tahun ni, hampir setiap ari aku dpt berbuka dgn enche shimi..mana taknye, niosh kasik dia balik 5pm so sah2 la dia x sempat sampai rumah dia yg kt kl tu..bole cramp kaki meredah jam tu! ma pulak kan mode syg lebey kt enche shimi so ma jemput dia dtg berbuka kt umah tetiap hari sepanjang bulan ramadhan. pastu masak sedap2 semata2 nk jamu enche shimi makan..bertuah! heheh tp aku pun seronok jugak..bole jumpe dia hari-hari kan?

aih, berbungenye laaaaaa rasa. papai!

~The good life is inspired by love and guided by knowledge.~

gravatar

selamat tinggal rambutku~

Ramai kawan2 yang bertanya, "Mas, rambut ko camne skarang??"

hahah terima kasihlah sebab ambil berat..or dorang pun menyampah tgk aku meroyan kt FB pasal rambut aku..yaaaaa, aku takkan ke salun tu lagik!! masa tu 1st puasa..my sis nk p gunting rambut..aku hantarkan la ke senze..mahal gak la sane tp adek aku suke..so lantak dia la kan..kira loyal customer la..aku pulak lain, suke cuba macam2 tempat..tp be honest, belum ade salun yg aku betul2 puas hati and rasa nk jadi loyal customer kt situ..so, atas senze tu ada salun melayu..aku pun naiklah..cuba tempat barulah kononnye nih!

ni rambut asal aku..lebih kurang la..cume pjg sket dan lebih byk layer dia..lebih kepada 'V' shape..


hajatnye, aku nk buat mcm gambar kt bawah ni..cume rambut depan pjg lepas dagu la..mcm biase la sng cite cuma lebih obvious la layer dia..alang2 rambut belakang tu masih ade lagi ubat rebonding yg aku buat dulu..cume aku da malaih nk color dah taun ni..heheh, ala color pun aku buat sendiri ngn adik ok..pakai brand syurah..hahaha takpelah, janji aku yakin ngn product tuh..


sekali akak tu zassss sket punye baik..jadi cam bertangga cemana tah rambut aku ni..jap nk describe..dia cam mangkuk, tp tibe2 ade ekor bentuk 'V'..hahah stress aku kt situ! 3x ok aku p balik salun tu suh dia repair..sah2 la makin repair makin pendek kan! grrrrrr..ok, skang rambut aku ade lebih kurang cam bawah ni la..cume lagi buruk..buruk ko tau takkkkkk!! rambut depan pjg dagu..then belakang lebey kurang cm tu la cume 80x ganda buruk..n 'V' tiba2 tu paras bawah bahu..


seriously aku rasa mcm alien. en shimi pun angguk je bile aku cakap rambut aku buruk..mak aku da offer nk repairkan..tp takpelah, kang lagi pendek..aku tak pernah wat pendek cam boy-cut tu..hmmmm, semoga rambut aku cepat panjang..

p/s : the date. we have it now =)

~The good life is inspired by love and guided by knowledge.~

gravatar

call me mengada.

dah pat hari x jumpe enche shimi. mule la aku nk meroyan neh. hish!

~The good life is inspired by love and guided by knowledge.~

gravatar

komura mmg hebat!

Makanan jepun. lalu makan x? owyeah! mule2 dulu tekak aku ngam ngn sushi jek..tp sejak kenal enche shimi ni, macam2 dia ajar aku makan. dia ni penggila makanan jepun. sedikit sebanyak kena jugaklah tempiasnya kt aku kan..tp aku still lomah lagi la bab sashimi..sbb dia mentah kan..ade yg aku ok, ade yg aku belom boleh sesuaikan tekak lagi. 

ni cerita sabtu dua minggu yang lalu. lambat gila update sbb aku busy. sumpah x menang tangan! oklah, since check fee waiver dah masuk. aku mmg dah berazam la nk belanja enche shimi makan..ala2 selebret la kunun..hahaha tah bape kali nk selebret daaaa..kami pun buat keputusan nk makan kt komura. amek pekej eat all u can tu..berbaloi weh!

pengembaraan bermula pagi2 buta lagi. park kereta dekat area sogo then naik lrt aje ke sana. waktu makan dia 12pm-2.30pm je..kalau boleh tanak la lambat kan.


wajah2 eksaited. brekpes pun sket2 je ok, nk simpan perut punye pasal! best aaaaa..


haaa, sini la tempat dia..tp bukan la kami g tido situ ke hapa..makan saja ok! hish!






aku pun x sure bape round kami makan. yg pasti amat kenyang la kan..makan pulak dalam bilik so suka hati nk duduk mcm mana asalkan selesa. aku men lunjur kaki jek..kihkih

habis je makan, kami ke pasar malam jalan TAR pulak! mmg niat nk g situ..sakan memborong..x puas lagi, kami ke sogo..enche shimi cam kene rasuk ok dia punye sopping tuh..bila mai ke bhagian pakaian pompuan, dah lembek dah..hahaha..aku jek macam lipas kudung try2 seluar sume. tanak la btaw ape yg kitorang beli..kang kate kitorang gila plak kan..tp biasalah, sogo kan ade bwat SALE =D

selesai sopping, kami terus balik bangi la..x daya dah nk merayap kt kl tu..sampai rumah, makan aje kt umah..letih..tapi dalam hati ada taman gitu. iyolah, dapat merayap dengan buah hati mana ada x best kan? dengan rasminya, aku umumkan masa utk bersopping sudah tamat. now, saving! taun depan byk nk pakai duet woo!


p/s : call me crazy. aku rasa tetiap saat aku jatuh cinta ngn enche shimi sbb aku tau dia pun sentiasa jatuh cinta dengan aku jugak :)

~The good life is inspired by love and guided by knowledge.~

Blog Widget by LinkWithin