MARI MENGIKUT

Me and you :)

Archives

gravatar

more than happy!

oh my! sebelum ni cubaan aku nk menulis entry blog dari fon pernah berjaya..log in asek x berjaya jek..tp kali ni dpt log in..yay!

maka inilah entry pertamaku melalui talipon..

I love u samsung i780!!

~The good life is inspired by love and guided by knowledge.~

gravatar

cuma untuk aku.

Aku melihat jam dinding yang dibeli di Ikea pada tahun lalu. Tik tok tik tok. Hmm, sudah pukul 1 pagi. Aku membetulkan susunan nota-nota semester lalu. Biasalah, semester baru sudah dibuka baru aku kelam kabut mengemas nota lama. Arghhh, kucing keluargaku tiba-tiba berbaring di atas timbunan kertas yang sedang dikemaskan. Kacau! Aku tolak dia ke tepi, dengan gagah aku mengalihkan timbunan kertas tadi. Separuhnya akan dihantar ke tong kitar semula, separuh lagi akan kusimpan sebagai rujukan di hari muka. Sekali sekala aku mengerling ke skrin telefon bimbitku. Selalunya lampu hijau pada telefonku akan berkelip-kelip menandakan ada panggilan bakal tiba. Tiada. Hitam gelap semuanya. Aku faham, mesti si dia sudah tertidur kepenatan. Ah, esok sahajalah merajuk! Aku kemas rapi semuanya. Penat, aku berbaring di sebelah adik yang sudah lama tidur. Sebaik sahaja aku ingin pejamkan mata, telefonku menjeritkan lagu Ruang Rindu. 

"B, ney dah nak tidur..blablabla"

Aku tersenyum. Esok tak jadi hendak merajuk. Aku sudah boleh bermimpi indah. Mungkin itu adalah perkara paling remeh yang akan dilakukan oleh sesiapa pun, tetapi siapa tahu itu adalah  perkara paling bermakna buatku untuk menutup cerita pada hari itu. Setidak-tidaknya aku gembira sebelum aku menutup mata, tanpa mengetahui apakah hari esok masih ada. Terima kasih sayang kerana memberi aku kebahagiaan sebegitu.



~The good life is inspired by love and guided by knowledge.~

gravatar

madly in love =)

it was a simple celebration of his birthday. well, I'm the freak that love celebrating birthdayssss! 

tp x lah gempak mana, memandangkan ayah dah cakap nk selebret this sunday kt flaming steamboat *starving already!* kate ayah, nk selebret sempena dpt rezut chantek dgn birthday enche shimi sekaligus..harap2 sume sehat so jadik la pegi sana..rindu plak nk melantak kt sana..


..gamba ni masa normal2 la kt sana..makan2, borak2, then da kenyang kami pon nk lepak umah plaks..then taraaaaa!! ade org dpt seperais..heheh alah, adiah bese2 je..ade 1 lagi tp yg tu still otw..huhu vendor tu lembab lak nk post..tah pape! tp enche shimi mmg amat happy la..sbb dia mmg betol2 igt tade birthday present..haaa, ni beg aku kasik ni lama ok nk pilih..sbb nk carik yg sesuai utk dia riding, waterproof bagai..dan memandangkan makcik x kayo, tade la bajet tinggi melampau kaaaaannnnn..tp total2 adiah dia campo yg lagi satu tu nanti, bole tahan la..takpe, janji org yg aku syg tu happy..




dah happy2 tu, mula la ada gambar2 gedik sebegini..busan la tuh kt umah x wat pape..hikhik..aku tade hal je nk wat mende pelik2 gini..kalau dia happy, aku lagi happy..bagi aku, percintaan kali ni mmg sgt best! harap2lah yg terakhir..sbb dgn dia ni aku bole jadi diri sendiri..aku suka..dia pon camtu..sampai hari ni, sikit pun perasaan n momentum relationship ni berubah..alhamdulillah..macam mana aku berbunga2 taun 2008 dulu, camni la aku rasa hari ni..semoga dipermudahkan segala urusan kami..aminnnnnnn~



~The good life is inspired by love and guided by knowledge.~

gravatar

tidak ternilai~

alhamdulillah..sesungguhnya aku bersyukur..terima kasih Allah kerana telah memberi peluang kepadaku untuk menikmati rasa gembira ini buat kali ketiga..alhamdulillah =)



~The good life is inspired by love and guided by knowledge.~

gravatar

cutenesss awwww~

cute! itulah perkataan pertama yg aku keluarkan setelah dpt kiriman lagu melalui emel oleh sedara bob..kata bob, dia nk mintak tulong aku tgk2kan muziknya..so ahad miggu lepas, aku pun ikot bob ke latihan dak2 ni..teater under rakan muda katanya..pelakon, crew, pemuzik sume adalah dari golongan pelajar sekolah menengah..

diorg sgt cute! tersengih aku tgk telatah diorg..berlari sana sini..masih lagi berperangai mcm budak2..tp diorg gigih berlatih..aku suke! sepetang kami lepak sana..sekarang ni, aku da stat rindu diorg..sbb diorg sgt2 kiut!! good luck ya adik2!





~The good life is inspired by love and guided by knowledge.~

gravatar

my precious is you =)

HAPPY BIRTHDAY!

Ya, saat aku call my grown-up boyfie (sbb bday so kena ckp grown up..heheh), dia dah pun tido..terpisat2 dia answer my call and dgr si gepren ni wish besdey..aku asa sgt kagum..sbb x ramai org yg tido pukul doblas, masa birthday..kalau aku, mmg countdown every second ok! well, that's my shimi..my only shimi yg dah berusia 30, tadi. yaaaa 30..

aku x kesah kalau dia mintak hadiah mahal2..tp yg aku kisah, dia mintak rocky as bday present..hahah in ur dream sygkuh! takkan kuserahkan kucing pemalas itu..tggu da berumahtangga kang, bela la kucin puas2 oke..

di mata aku, si bopren aku nih masih budak itu, yg comot bila makan..yang tertinggal itu ini kt rumah aku..yg mana bila aku suh bwk brg2 mandi, dia bawak perfume and deodorant je..yang buat muka sedih bila aku sedey..yang kerut2 dahi bila bawak kereta and bila dok pikir..yang sukaaaaa sgt bersihkan gg lepas makan..yang cepat tidor bila kt umah aku..yang puji bila aku masak..yang merajuk tiba2 dan x bagi aku merajuk..yang hulur barang2 koyak untuk aku jahit..yang mms gambar barang supaya aku boleh tolong decide which one to choose..yang selalu tertidur malam2 x call aku..yang gila sales mcm aku jugak..yang x minat bola (syukur!)..yang rajin wat keje dapur..yang kdg2 tertidur masa movie..yang tiup angin panas kt kepala aku bila aku sejuk..yang slalu kena marah bila aku moody tp aku kena marah balik..yang mak bapak aku syg lebih dan excited nk selebret birthday..dan yang paling penting, yang berjaya buat aku rasa hidup aku lengkap dan disayangi..

he is my precious, and today is his birthday =)

~The good life is inspired by love and guided by knowledge.~

gravatar

shh, tlg jgn bagitau cikgu =P

hah, ni la dia entry pasal kelas menjahit..ramai kawan yang bertanya, dari zaman start final exam aritu (5mggu lepas) aku dok jerit2 kt FB cakap nk sgt belajar menjahit..sapa yg kenal aku, i mean betol2 kenal..mmg dah boleh agaklah, mmg betol aku masuk kelas menjahit..but after examlah..

so intro sket la..kot2 ada yg minat kan..sekolah menjahit ni tawarkan sijil asas kursus jahitan dgn diploma..sijil tu akan belajar la sume2 yg basic..tp x la basic sgt.,.ada kurung, kebaya, kurung moden, beberapa jenis lengan baju, beberapa jenis kolar,baju tidor, byk lagi la! termasuklah baju melayu dan kemeja..yg paling minat adelah seluar..berpoket dan x berpoket tp x kesahlah, bole pakai sudah! tp mmg cadangnye nnt nk jahit seluar utk keje je byk2..jimat! yg diploma pulak, akan belajar jahit baju2 berlining, berfesyen yg sakan tu, baju pengantin sume la..kire kalau nk bukak butik andaman, kena amek diploma..

tempoh kursus ni (utk sijil) adelah antara 3-6 bulan..bergantung kepada berapa kali kita ponteng kelas, lambat atau cepat kita siapkan baju2 n habeskan silibus..dia x terikat..ada sesi pg, ptg n malam..ada 3x seminggu dan 5x seminggu..tp aku rembat je g pagi sampai ptg tetiap hari sbb nk cpt kan..kang da stat study, g satu sesi jela kot..yuran dia around rm1500..peralatan rm190 dan pendaftaran rm50..tp ada student price..student price dia rm1380..selebihnya kenalah bayar utk peralatan n pendaftaran..utk aku, dpt la student price *ngeee*

cara pembelajaran dia pulak 1-1..meaning even kelas tu ramai yg dtg tp masing2 gerak sendiri..sapa dah habes n nk move on to d next topic, panggil je cikgu..kira sapa cepat, dia la cpt habis..cikgu tu sgt2 baik dan best! utk kami yg dtg pg-ptg ni, break suka hati je nk baper lama..hehe tapau nasik bagailah..kelas pulak berhawa dingin..mmg selesa! student laki tade plak tuh..masing2 pakat dtg freehair jek..bole la menjahit gaya bebas..berlunjur la hape..heheh..ada soklan, tanye jela ok..bg aku x rugi je belaja mende2 ni..atleast raya kang aku bole jaitkan baju utk 1 family..x jimat tuh? then bole gak aku wat product sendirik utk nice on girls..mana ada rugi bila kita menuntut ilmu kan? kan? ok, sekolah menjahit RMZ Fashion ni letaknya kt kawasan kajang..berdekatan dgn mydin kajang..dekat jek..

panjang plak intro..selebihnye, tgk ajela gambar..tp jgn btaw cikgu taw kate aku x wat keje! heheh



..ni ruang kelas..sebelah tu ruang cikgu..ada kusyen, tv sumelah..cuma tanak la amek gamba kt situ kan..cikgu ade! uuu kantoi kang..selebihnye gamba aku memain..heheh saba jelah ye..




apa pun, aku da pandai pakai mesin jahit..da pandai jahit pinggang kain getah..susah jugak rupanya..bukan setakat masuk getah n lipat..tp kami belajar wat pinggang keras dan getah sekaligus..tp camne2 pon, aku ttp dgn cita2 nk watkan baju melayu utk enche shimi byk2 sbb dia x suka beli baju melayu..muahahahah!



~The good life is inspired by love and guided by knowledge.~

gravatar

present.

lama aku menyepi dari mencoretkan sesuatu di sini..hah nampak sgt aku sibuk..tp sibuk camne pon, hati aku tetap teringat2 dekat blog kesayangan ni..boleh gigil kalau x singgah sini lama-lama! cuti berbaki lagi 6 hari..berdebar rasanya nk balik kolej..bape la rezut agak nye yek? huhu

cuti kali ni kompom cuti yg paling bizi! kalah cuti masa spm dulu..yg spm dulu x bizi tp penat je..yg ni mmg bizi..tahap berlari2 dalam rumah sendiri..hoh gilo! tp mmg aku sengaja bizikan diri pun, sbb nnt dah start short sem tanak bizi sgt..so nk kena plan jadual betul2 la nnt..yg kelas menjahit ni pulak mmg sampai long sem nnt kot baru habis..huhu..tp takpelah, kenalah usaha..sapa nk bg sijil bergolek kt aku kan! x sabar bila nk belajar wat baju kemeja..aku nk buat bebanyak..nk g prektikal kang senang..hehe begitu jugak dgn kurung moden, kebaya, blous ketat dan seluar..yaaaa, seluar tuh penting..bole aku buat sedozen seluar slack..takyah beli dah..and baju melayu x dilupekan..enche shimi amat x suke beli baju melayu..tp takpe, aku akan bwat nnt..hoho..utk aku baju melayu tu perlu..bole pakai g kenduri, kot ada tahlil ke, ada mende surau2 ke..bole gak pakai berganti2 kan..

tu dia, nek syeikh plak dah..heheh..bisnes pun byk gak yg perlu diuruskan..skarang dah launch page baru iaitu reviewing site..so makin bz la lepas ni..tp takpelah, demi traffic blog, akan diusahakan! stok baju masih byk..legalah jugak..at least x payah berulang alik g amek stok..ape pun, aku da janji dgn diri sendiri..penat camne pun aku kene usahakan jugak..aku ade setaun je lagi masa sebagai seorang pelajar..once da keje nnt, mana ada masa nk wat mende2 ni dah..masa tu tggl nk apply jek..bersusah2 dulu, senang2 kemudian kan..

mungkin ramai yg tak paham, apesal la yg aku pulun sgt ni..tp tulah, takkan aku asek nk berharap kt org je kan..berharap pun bukan bole dpt ape..bek aku usaha sendiri..yg penting aku x buat keje jahat or sesia kan..semoga Allah permudahkan urusan aku..aminnnnnn..

urm, takat ni dulu kot..nnt bile aku free aku dtg jengah2 lagi oke..lepas ni nk buat posting bergambar la pulak!



~The good life is inspired by love and guided by knowledge.~

gravatar

tomorrow is the day!

esok. emm, xsabarnya nk g mrsm terendak..i miss my school~



~The good life is inspired by love and guided by knowledge.~

gravatar

wajahku diusap2?

fuh berabuk dah ini blog!! mmg x menang tangan sejak akhir2 ni..org cuti sem berehat2 ke apa..i pulak membizikan diri sendiri..mmg padan muke la kan =P

last weekend join bazaar..seperti biasa, area USJ..ini adalah bazaar ke-7 kami..tahniah ye NOG, keep up the good work! bazaar kali x berapa ramai org berbanding last bazaar..tp hasil masih lumayan..alhamdulillah..x sesia la i ngn along membanting tulang, bpeloh2 sume kan..next bazaar hujung bulan ni..ikotkan dis weekend ada, tp x ambik sbb nk bg laluan kpd program kt maktab..huhu..mari berbakti kepada sekola!

ni le gambar2 masa bazaar tu..


..1st day..lacey dress yg kt tepi skali tuh da habes sume skali..x sempat nk save nk masukkan ke dalam blogshop..sambutan mmg best!..mula2 igt x ley pakai offer bin (yg besi2 utk longgok baju tu), sekali dpt tau kata boleh, dgn syarat kena balut ngn kain bagai..


..stok br bracelet watch!! cute kan? warna warni gittew..ni pon ada yg beli jugak..suke makcik!..


..disebabkan x ley pakai offer bin., terpaksa pakai bakul ni dulu..huhu x nikmat sbb kecik je!!..


..ni pulak 2nd day..haaaa, da bole pakai offer bin! tgk la, mmg hebat la melonggok kan..tp kain tu kena cover sume la..dia tak kasik nampak besi2 bagai..huhu..


..ni pulak customers from korea..diorg beli legging ngn few dresses..nk mintak diskaun punye pasal, sanggup ok pelok2 bahu n usap2 muka..hahaha..tp diorg mmg sporting habeslah..

takat tu jela utk bazaar..penat mmg penat..tp nk buat macam mana, kenalah berusaha kan..duit mane dtg golek2 kt kite =)



~The good life is inspired by love and guided by knowledge.~

Blog Widget by LinkWithin