MARI MENGIKUT

Me and you :)

Archives

gravatar

the new prince of the house

hah kau, prince terus! sekarang dah masuk minggu ke5 Coco (sebutan dia koko) tinggal bersama keluarga pak rahim. fuh dia punya enjoyyyyyy..pagi petang siang malam asyik main je..suka dia lari sana sini, lompat sana sini. terubatlah kerinduan kami dekat arwah roki tu..

pagi2 dan malam2 memang mak aku akan masuk bilik cari si koko nih..dia mmg bermastautin kt bilik aku n sista. memang tido kt situ hari2..kami pon x kisah. janji ada kucing kan..kihkihkih..masa roki takde dulu..memang rumah tu rasa sunyi sangat. rasa macam tak berseri..kosong..penuh kesedihan..sampai enche shimi pun dapat rasa..

sekarang, kami semua memang x sabar-sabar nk jumpe coco setiap hari..bangun je ngadap dia..balik keje je cari dia dulu..kemaruk kucing kekdahnye..enche shimi pun sama la..bila datang rumah, cari koko jugak..tp selalunye aku dengki..bila koko dok atas..aku wat dek je, x nk amek dia bawak turun..dgn cara itu, enche shimi bole ngadap aku jek..hahaha

ni la gamba latest si kenit ni..cute gilaaaaa! meh le umah melawat koko..kihkih..so now i pronounce that Coco is the prince of the house!


~The good life is inspired by love and guided by knowledge.~

gravatar

meaningful celebration

Family aku mmg mempunyai hobi menyambut hari jadi semua orang (ahli keluarga). yesss, x pernah miss besdey sape2 pun! termasuklah besdey enche shimi..dah 2 taun gak la my family selebret besdey dia..even dia belum masuk family pun lagi..i mean, belum kawen sama sayalah kan..mende2 gini aku anggap sebagai satu penerimaan family aku terhadap dia la. penerimaan yang bagossss..

last sunday, kami pun buat makan simple2 utk selebret besdey dia..bapak aku senyap2 g beli kek..semangat! haha..aku pulak, pakai seluar pendek aje berpeleseran kt rumah..mmg dasar pemalas kan?? nk cepat, kami oder pizza sudah..tak payah penat2 masak. ye tak? (walaupun selalunya mak bapak aku yg masak)


..what a simple but meaningful celebration. enche shimi mmg bertuah ok dpt bakal family yg sporting gini..

..aku x paham ape motip abg aku wat muke camtu..sampai ilman pun pandang dia semacam je..haha aku tukang snap gambar ni..

..kak ida pulak snapkan gambar..oh, rasa sgt happy dan bahagia!!..kan syg kan?

tu yg family celebrate..yg aku celebrate ngn enche shimi, nnt aku cite lain la k..aku berjaya seperaiskan dia dgn candle lite dinner..kehkehkeh

to my lovely fiance, selamat hari lahir yg ke _____ (heheh). Semoga dikurniakan yang baik2 belaka..B akan sentiasa doakan ney bahagia..i luph u honey!


gravatar

mari ke gym!

Haluuuuu..

oh, aku sgt gigih sekarang! haha. aku dah masuk gym..gym ni untuk perempuan sahaja..so aku selesa sket..takyah malu2..bole pakai ketat2..takyah pakai tudung! hehehe..aku nk eksesais malam kt taman cempaka tu, mmg kirim salam la ayah nk bagi..malam2 kan gelap! aku balik keje je dah pukul berape kannn..nk g jog before g keje?? lagi la kirim salam..tido kt opis kang sape nk jawab!

well, gym ni murah aje..rm70 utk kelas (trainer) dan alatan p/month..unlimited okeh..setakat ni aku join la kelas2 dia..berkesan..panassss je rasa perut nih..so far, terasa firm sket la pinggang aku ni..harap2 la lepas kawen dok x jauh sgt dari bangi..nk aje aku sambung g gym even lepas kawen..aku enjoy :D


kalau amek utk 3 bulan lagi murah wehhh..tambah tolak darab bahagi, sebulan cume RM54 saje..berbaloi! tp permulaan ni aku amek sebulan dulu la..nk test kan..alhamdulillah, enche shimi mmg sapot la aku g gym..mmg time dating dah berkurang..tp kene la berkorban dulu kan..nk kene slim down dulu neh.. *selalu test baju dada x lepas tp aku tamau kurangkan saiz dada pls! hahaha* eh motip???

doa2 la supaya aku berjaya slim down..doa2 jugak supaya aku x dpt byk sgt makan free time keje..yolah, meeting org gomen kannnnnn..makanan penuh meja bai! adessssss..

takat tu jelah aku hapdet..nnt aku kuruih kang aku habaq..kalau x habaq, x kuruih la tuuuu..kihkihkih..tata!!

~The good life is inspired by love and guided by knowledge.~

gravatar

kisah bekerja :)

Oh ye, lupe nk tules kt sini..aku sekarang dah mula praktikal..dah nk habis dah belajar..yahuuuuu!! aku berpraktikal kt perbadanan putrajaya..kt bahagian perhubungan awam..best juge keje PR tp bizilah kan..byk nau event..nk selamat kalu, keje la kt kampeni kecik2..hehe

Aku start 28 mac aritu..insy habis by 18 jun..serious aku dok counting days weh!! Cant wait to finish practical. Then I’ll figure out whether I shud continue study or enter d industry first. Mak aku sure la nk aku sambung setadi kannn..aku pulak perlu income..kalau bole study part time, best juge..well, aku mau jadi lecturer..mengajor subjek2 comm sbb comm ni menarikkkkkk sgt weh! *ceh banggo lect comm den*

Keje kt sini mmg sibuk..tp aku dah mula sesuaikan diri..nk kene pandai bawak diri la kan..dah perbadanan putrajaya ni uruskan putrajaya secara keseluruhan, mmg byk la keje..event toksah cerita la weh..mmg banyak! nasib la ade sorg lg bdk praktikal dari KUIS. Same2 la kami penin kepale yek..hehehe..dia amek diploma, aku amek degree..so tugas kami pun x sama sgt..

Sejak keje ni, aku tido awal gile..kol 12 selalu dah prepare2 nk tido..haha..dulu? 5pg tu biase okayyyyyy! Aku pun dah hadkan kekerapan berdating..sbb sekarang aku da paham camne letihnya bekerja..aku tatau la camne enche shimi bole larat dtg bangi beberapa kali seminggu dari ofc dia kt kl then balik semula ke rumah dia kt kl nun..aku hargai sgt2 pengorbanan dia..pastu insap sendiri..haha..sbb kdg2 bile dia dtg kan aku moody la ape..jahat ok! Now aku pun faham la kalau dia bad mood ke penat ke ngantuk ke..sian dia =’(

Stakat tu jelah dulu updates pasal keje..aku x hadap sgt nk cerita pasal keje sbb aku x sabar nk habis prektikel..muahahaha..

Take care sayangs!


~The good life is inspired by love and guided by knowledge.~

gravatar

LAT the musical. OMG Best!

LAT THE MUSICAL BESTTTTTTTTTT!!

Lama dah aku ngn enche shimi x melayan teater musical..asek bertangguh je..last kami tgk P. Ramlee The Musical ke PGL tah..yg lain, kami cume tgk teater kt aswara sahaja. Thanks to zul yang susah payah mengajak..tp siannnn, tukang ajak yg x dpt pegi sbb x sehat..so, how was it?

Seriously best weh! Aku dan enche shimi mmg terhibur dengan semua babak yg ada..Cuma show kali ni lebih simple props nya berbanding show PGL dan P. Ramlee. Pelakon budak tu mmg best. Suara dia lantang..sedap dia nyanyi..mcm haziq pun ada..hehe eh tah ke haziq?? Ahhh, nnt la google..


Bila sampai time awie, mmg x ley kate ape la kan..lakonan mantap..aku mmg suke pun tgk awie..berbaloilah keluar duit pun kan..cerita dia dari zaman lat kecik2..belajar malas, tp melukis pandai. Dia cerita la camne lat develop bakat dia tu..sampai lat besar, berumahtangga dan beranak pinak pe sume..bini lat tu dilakonkan oleh atilia. As usual, mmg best! Aku dah suke si atilia tu berlakon dari zaman P.ramlee d musical lagik..

Habis je teater, kami merayap ajelah kt lobi istana budaya tu..diorg siap pamerkan lukisan lat yg original..best! tulah enche shimi cakap, nilai dia boleh naik berjuta2..mmg berharga..paling best, datuk lat dan isteri pun ada sama malam tu..cume rambutnya taklah sekembang rambut dia mase kecik2 dulu kan..hehehe


Ish, rindu la nk tgk teater lagi..enche shimi pun da minat teater sejak kapel ngn aku ni..seronok sbb dia faham apa yg aku minat kan..seni tu indahhhh..


~The good life is inspired by love and guided by knowledge.~

gravatar

KBP : Kisah 14

Tu diaaa nk dekat sebulan gak aku menyepi ey..maklumlah, baru mula praktikal..susah nk sesuaikan diri dengan jadual hidup baru..so dalam 3 minggu ni aku gabung sekali la semua cerita pasal persediaan ni..sonang idup makcik..

kami dah berjaya selesaikan kursus kawen! hahaha..lama gila bertangguh..dari bulan doblas aritu..masing2 bizi kan..bertangguh ajelah..maka setel sudah bab itu..malas nk pk dah! hehehe


cerita kedua pulak..akhirnya, dengan semangat yang tinggi, kami dah berjaya menempah2 baju..haha..baju aku dan enche shimi (baju nikah) kami tempah kt dzul de classique..menangis rega dia..huhu..tempah baju dan veil..kasut dan aksesori, aku sewa kt butik pengantin saje..malas nk membeli2..untuk keluarga pulak, masing2 sama la tempah baju utk raya..merangkap baju yg akan dipakai masa majlis belah bangi dan penang..buatpe nk tempah byk2 kali kan..

untuk baju raya dan baju keluarga, kami tempah di Arked MARA kt kajang tu. murah! i mean murah banyak la berbanding kt dzul tu kan..seronok leeee tukang jahit tu dpt tempahan byk sekaligus..sorg 2-3 pasang..dewasa pulak sampai 6 org..budak 2..byk weh! semoga semua siap pada tempoh yg dijanjikan..huhu

okeh, baju da setel..last weekend kami ke tpt katerer (tade plak snap pic)..konfemkan menu, pilih pelamin dsbg..along, kak ida n enche shimi sempat la buat food testing..so far, diorg kate sodap! alhamdulillah..hehe..

habis kt situ, kami ke butik pengantin pulak..aku mmg sengal..booking mekap utk hari sanding je..utk nikah tak book plak kan! haha..so booking la..then konfemkan baju..testing2 sket..then selesai..



si kenit 2 org tu pun ado..meriah la sket..hehehe..happy sgt sbb basically mende2 penting dah setel..skang nk pk pasal keje ajolahhhhh..doa2kan la semoga sume lancar ye..aminnnn..


~The good life is inspired by love and guided by knowledge.~

Blog Widget by LinkWithin