MARI MENGIKUT

Me and you :)

Archives

gravatar

kan?

aku ada something nk bagi tau.

eh, takutlah nk kawen! haha tu je. dah mula rasa berdebar. tapi aku selalu cover je. kalau aku gelak gagah semacam tu, paham2 la ye :D

~The good life is inspired by love and guided by knowledge.~

gravatar

mengarut. jangan baca,

Nowadays, aku cepat terasa bosan bila berfikir pasal kerja. ape susah sgt aku nk sesuaikan diri neh? *tensi ngn diri sendiri*. kalaulah ada selepuk duit sejuta dua jatuh atas riba, komfem aku berenti kerja on the spot. dok rumah makan anggur macam raja lepas, jaga kucing, pastu tido. oh, layan laki jugak. haha.

aku rimas la, tiap2 hari rasa letih. pukul 9 tu rasa macam nk tido dah. nnt dah kawen pe sume macam mana? haaaa, ni yg aku risau sgt neh! ade jugak yg enche shimi wat keje rumah malam-malam kang. hikhik. tp awal2 aku dah cakap, kalau x dpt nk masak hari-hari, aku mintak mahap siap2. penattttt.

btw, aku saje je ngarut..sbb bosan sgt :). jauh di sudut hati, aku sebenarnya sgt bersyukur sbb aku dah kerja. tak perlu menganggur. few days lepas praktikal dah dapat offer. final sem result belum dapat lagi aku dah mula bekerja. alhamdulillah. sekarang ni aku cuba positipkan diri. hari2 pergi kerja aku sengih dalam kereta sbb nk happykan diri sendiri. siap bukak radio nyanyi kuat-kuat (dalam kereta la). aku kene sabar, baru sebulan kerja kan. nanti lama-lama oklah tu. semoga aku cepat dapat sesuaikan diri dgn alam pekerjaan. aminnnn.

~The good life is inspired by love and guided by knowledge.~

gravatar

KBP : Kisah 18

KBP is back! ade few friends yg dah tanye, ape progress? almaklumlah senyap sikit kan lately ni. sume ok. slow, but ongoing. so kali ni saye nk cite pasal benda yang x susah, tapi leceh nk sempurnakan dia. yaaaa, say hi to procedures!

macam biasa, bila nk buat permohonan nikah, kenalah isi borang kan. bagi saya, ini antara part yang saya rasa leceh nk buat. haha. tapi bila push kan diri, siaplah juga akhirnya. borang dah lama ada dalam laci tu, tapi nk siapkan tu. memang bercinta! apa pun, borang lelaki kena siapkan dulu, barulah saya proceed dengan borang saya. terima kasih sangat-sangat kepada individu yang membantu saya dan enche shimi melengkapkan borang2 tersebut :)

kepada yang masih dalam proses siapkan borang ni, call aje jabatan agama masing2 untuk mintak penjelasan tentang apa yang perlu dibuat. rujuk website jais pun boleh juga. semoga berjaya :)

pada masa ini, borang kami sudah selamat dihantar ke jais.


alhamdulillah. selesai satu perkara. semoga semua urusan dipermudahkanNya. sekarang tinggal lagi sebulan dan 3 minggu. dah tak lama tu. dah kena manfaatkan semua weekend yang ada. btw, kad jemputan dah pun siap. dah mula hantar pun. tapi masih dalam proses kumpul alamat lagi la..nanti kalau ada progress, saya update lagi ok. sekali lagi diingatkan, tiada niat bermegah dan sewaktu dengannya. hanya catatan saya, untuk kenangan dan rujukan di kemudian hari. have a nice day!

p/s: dah beli barang2 hias hantaran
p/s/s: dah secure tok kadi.
p/s/s/s: keluarga masih berbincang nk tambah itu ini utk catering etc.

~The good life is inspired by love and guided by knowledge.~

gravatar

kerja?

WORKING = TIRING! ok, aku meroyan. tapi betollah, bila kerja ni mmg rasa letih sgt. otak ligat je dari pagi sampai petang siap bawak ke malam. memang itulah hakikatnya bile bekerja. akan ada masa seronok, akan ada masa malas, ada masa tertekan sangat2, ada masa rasa down. kena marah dengan bos lagi. memang macam-macam. tapi bergantung kepada kita untuk mengawal emosi dan menguruskan kerjaya kan?

bila dah kerja, balik rumah je dah penat. sampai nk dekat pukul 7, atau malam. pukul 10pm, mata dah mula layu. kena cepat-cepat iron baju dan tudung supaya esoknya tidak terkocoh-kocoh siapkan baju utk dipakai. itu kalau kita hanya kisah pasal kita. kalau kita berkeluarga? (bg perempuan) nak kena uruskan makan minum keluarga, lipat baju segala. haih, respek la kt parents yg bekerja.

aku? bukan mengeluh. aku masih dalam fasa menyesuaikan diri dgn alam pekerjaan. baru sebulan bekerja, aku rasa mcm letih sangat hari-hari. tapi seronok jugak rasanya sbb hari2 aku kan menghadapi cabaran. cabaran kerja. semoga aku akan cepat sesuaikan diri dgn environment kerja. semoga aku diberi kesabaran dan kematangan untuk terus bekerja dengan lebih bersemangat.

btw, aku suka kerja aku :)


~The good life is inspired by love and guided by knowledge.~

Blog Widget by LinkWithin