MARI MENGIKUT

Me and you :)

Archives

gravatar

potluck n bbq round 3!

yeaaaaa, potluck n bbq round 3 telah tibaaaa..kali ni pun enche shimi yg organize..im proud of u syg! aktiviti mcm ni mmg sgt bagus..boleh jumpe kawan2 dari pelbagai batch..bergurau senda dgn seniors and all..this time, i lah yg paling junior..huh! seb bek x kene dera wat keje byk..hikhik

aktiviti bermula dari pagi..enche shimi, bro malyoi n bro naim dtg ke bangi, amek i dan kami ke kedai jual brg2 moto kt blakang umah..kedai ni baru je bukak..bro naim n bro malyoi dalam proses membeli2 moto so harusla survey2 bersama..i ikut saje..later kami ke kedai moto area kl pulak..kt sini abg mantoi pun join..best2! end up lunch nasi ayam mancongkam..mmg terbaik nasik ayam dia!


..dari kiri : enche shimi, bro malyoi, bro naim..seronok diorg dpt belek2 motor..

lepas lunch, bro malyoi g amek gf dia..tinggallah i, enche shimi dan bro naim kt umah beliau..bro naim sempat tido..i pun baik punye terbongkang! kt dalam guest room la musti..kang x senonoh lak kalau tido kt ruang tamu! enche shimi pulak rajin kupas nenas..kami akan sediakan grilled pineapple with cinnamon powder..mmg sodap! sian sungguh kt enche shimi..i soh dia buang kulit je..yg lelain nnt i buat la..tup tup pas bgn tido sume da siap potong! wahhhh, sgt menantu idaman! suke nyusahkan diri sendiri tau! tenkiu syg, rajinnyeeeee bopren saye neh..

dalam pukul 4 lebih, meeting KoAT pun bermula..KoAT ni singkatan kepada Knights of ANSARA Terendak..our own club..tahniah cux sbb berjaye jadik presiden =)..sorry x sempat nk amek gamba diorg tgh meeting..mase i bgn tu, meeting nk habes dah..hahahaha..dgn x pakai tudungnye, segan nk g depan..pas pakai tudung baru la kuar jumpe sume2..btw, abg mantoi adelah saksi i terbongkang kt dalam bilik..dia nampak ok!

pukul 6 lebih, yg mana yg dah hadir memulakan sesi bakar2..bakar dulu makanan yg ada..ini pun riuh rendah la jugak..makin lama, makin ramai yg dtg..berpuluh org la jugak..mmg meriah! cux pun bizi ke sana sini layan tetamu..



..geng KoAT..sebahagian je nih..abg zultech sorg je yg belom dpt..yg len dah dpt jeket dah..next, nk lekat logo..yeay!!


..antara batch spm97 yg hadir..batch yg paling ramai..kate enche shimi, yg lelaki2 ni pakat balik pukul 4 pagi lebih! semangat ok..hehehehe..u guys mmg best!

itu saje kali ni, i rase bangge dgn enche shimi..i suke la sbb dia rajin buat mende2 gini..cume sian sbb diye kene kemas umah sorg2 =(

till then, tata!



~The good life is inspired by love and guided by knowledge.~

gravatar

the love.

ehem ehem..asenye da lame x post citer kami jenjalan..haha..semenjak enche shimi keje kt bangi ni..selalu la jugak jumpe..mule2 konon buat perjanjian tanak jumpe hari2..sekali, 1st week mmg jumpe hari2 daaa..adeeee je hal yg nk kene jumpe..kalau i nk beli barang, cux nk ikut..kalau dia nk beli barang..i nk teman..last2 perjanjian tah kemana! tp minggu kedua dan ketiga dah maju..x jumpe hari2..tahniah2..

kames aritu kami dah set nk jumpe after cux habis keje..last jumpe ari isnin so dah agak meroyan..haha *dush dush*..kali ni, kami ke kajang bayar kad kedit cux dan singgah kt pasar malam..kali ni enche shimi mengidam nk makan kaki ayam..layankan ajolaaaa..i makan satu jek..

..tgn2 enche shimi amat bizi nyumbat kaki ayam dekat i ok..jgn terpedaya..dua2 tu tgn dia..siap buat muka bahagia..huhu

itu saje kali ni..esok ade potluck n bbq round 3 kt umah enche shimi..cant wait!! 

p/s : ILU



~The good life is inspired by love and guided by knowledge.~

gravatar

meroyan di pagi hari

ish ase cam meroyan la pulak..haih, awat la asek moody aje ni? something wrong dgn hormon ke apa nih..tp xpe, ade obatnye =)

deting deting deting deting deting deting



~The good life is inspired by love and guided by knowledge.~

gravatar

my vitamin =P

leganya dah selesai midterm tadi..now da bole proceed ke aktiviti ronggeng2 pule..hoyehhhh!! ekceli today i wasnt in a good mood..dari pagi mcm moody..until this evening when huney came to my house i was not in the mood, still..to cure this mysteriously-annoying feeling, i know what to doooooo..all i need is a new pair of shoes! err heels..i was soooo into heels dalam 2-3 minggu ni..dont worry, i ade asingkan duwet utk i bersopping..thanks to the fee waiver!! =))))))))

enche shimi da tanye byk kali dah nape i dok muncung2 semacam..sian cux..so sorry, x dapek dikawal pule perasaan ni..last2 x tahan sgt i told him that i need to go shopping..nk jalan..i tau cux letih, tp dia nk jugak g same..i was thinking to go shopping alone,tanak susahkan cux..tp dia pulak dah muncung kalau i p sorg..haha..last2 dua-dua angkat bontot dan vroommmmm, ke mines lah kami..

wow, 1 mines tu kami pusing..i ni mmg sgt cerewet bile nk beli barang..kasut, baju, handbag ke apa..sgt2 cerewet..rela pusing2 survey lapan ploh kali sebelum decide nk beli yg mana..atlast, i da jumpe dah sepasang yg i betol2 berkenan..ekceli da nampak dalam blogshop tp i dont wanna risk my money to buy shoes online..kalau x muat ke apa, x ke naya? bukan murah sgt item2 cenggini..sobsob..punya nk carik sepasang yg berkenan..sampai letihlah kami..sian sgt kt cux..bile tanye ok ke x, dia cakap ok..i yg hyper ni pon terosla mencari..by the time kami nk gerak balik ke bangi, mmg dia penat sgt..then kami dinner..i belanjalah, mintak mahap la kunun..hehehe..but seriously, pas da beli kasut hati i ceria ok..tade dah moody2..yay!!

so layan la ini pics..and oh, tgkla camne rocky ni sebok2..huh!

..at last, kasot tumit tinggi ni menjadik milikku! kasot tinggi yg lain tidak akan diabaikan..saye janji!!..

..4 inches heels..i suke...nampak sexy..hahaha..bole pakai time presentation dan kenduri kendara nnt =)..

so, here comes rocky..the 6kg+ cat..the only cat left from our late romeo and juliet..the persian couple..dia suke tido (dia bole tido sepanjang hari)..dia suke dok atas kertas and baring2 atas meja..oh, dia juga tidor sekatil sebantal secara bergilir2 ngn sume ahli keluarga..sekarang ni, dia tgh tidor atas troli makanan yg ma beli kt ikea..huh!

..dia tgh cuba nk hidu camera..mengganggulah!!..geget kang!!

..dia buat muka x bersalah..maybe dia pikir, dia xde ganggu pape pun..

..i geram, so i pakai flash! hahaha padan muke! dia mmg x ley tahan ngn flash..sure pejam mata punye..

..tp dia x insaf..dia bole pulak p letak kepala atas my heels..eiiiiii, gerammmmmmm!!..

..oklah, i surrender..here's the photo of u, rocky..r u happy? will u let me do my work without u on my hands, on my books, or walking on my keyboard and typed something to huney in YM window..not to mention, sleeping on the couch like he bought the couch himself..and dia berdengkur! kuat ok! what a cat..but we all love him to bits..hahaha

so that's all..im going to bed now..smiling..

p/s : i love u ney..sowee sbb b susahkan ney..



~The good life is inspired by love and guided by knowledge.~

gravatar

the secret code =)

Im in spain..and my heart is in germany, all the time!..next? i think austria is cool, but not now..oh, not to mention the ultimate one in switzerland..will never be in france, insyaAllah..not thinking bout england either..

hahaha, skang zaman girls coding yek..im lovin it! enche shimi bape puluh kali da tanye..siap buat status nama negara jugak..so cute =)

p/s : jgn marah wahai cux, insy satu hari kang kamu akan tau juge..hikhik



~The good life is inspired by love and guided by knowledge.~

gravatar

bdn penat tp mata buntang

oh, blog sedikit terabai!

oh, mcm nk tanye kawan2 sume..tp x larat lak nk sms sume org kan..utk yg membaca2 di sini sehat ka? skang ni kan musim demam..kesihatan musti mau jaga..enche shimi pon suda demam aritu..family i pon sume org dah demam..gilir2 gitu..

dah pukul 1 pagi..bdn penat, tp mata segar bugar la pulak..masalah jugak ni..minggu ni pun bole tahan jugak kadar timbunan esemen..tu la kot yg penat extra..penat dating? taaaaakkkkk..last jumpa senin haritu ok! skang dah jumaat..berjaya x jumpa hari2!!

hari ni lepas je kelas i pegi survey2 stok..lagi 2 minggu ada bazaar..baju2 pun da makin sikit..nk kenalah tambah jugak kan..x sedaps kalau asek jual baju tu jek manjang..plus, this march igt nk wat sale secara besar-besaran..wah planning, sakan! utk arini xde gambar pun utk dikongsikan dekat sini..gambar2 carik stok adelah sulit so x dapek la kan snap2..

esok pulak, ade meeting ajk ansara..utk beberapa program kt maktab this april..seperti biase, i akan berkerjasama dgn enche shimi..byk jugak yg nk dibuat..harap2 cukuplah kaki dan tgn kami ni..oklah, tanak bebel lama2..esok ada kelas ptg..igt nk study sket pada sebelah pagi..dah minggu kelapan, haruslah mula catch up balik part2 mane yg da kelaut tu kan..haha

till then, nyte2 all, nyte2 cyberdiary =)

p/s : batch ko mmg cam si*l..arini ade lagi yg ggu hidopkuh..aku benci semua..


~The good life is inspired by love and guided by knowledge.~

gravatar

mooda moody~

mai dahhhhh..mai dah mood swing! nk kata 'bendera jepun', x la pulak..cuma malam ni, rasa moody sket..cam sedey2 gitu..huhuhu..bila dah ada perasaan camni, mule la isu kecik pun bole bawak gado kang..tp dunt worry, i dpt kontrol dgn jayanye!

pompuan mmg cmni ke? cam xde angin xde ribut, tau2 je nk sedey..gila hapa..tp tulah yg i dok alami skang ni..nk kata en shimi ade wat salah, xde la pulak..crazy me lah! tp thanks to enche shimi sbb melayan jap td..huhu..kalau dia pun majok, sah2 i moody sok pg!

ekceli i ni dari dulu mmg da terbiasa kene wish gudnyte everynite b4 tido..samada i wish, or my bf kene wish.hahah..bongok kan? mende2 len xpe..tp yg ni cam wajib la..morning and gudnite..wajib sampai tahap kalau xde, bole kecik ati..ok, now i pun dah rasa nk lempang diri sendiri..and lately, en shimi kan keje kt bangi..bile dah penat..selalu la tetido je..so td da pesan, soh en shimi call jugak bfore tido or i akan moody sok pagi..ok, dah lempang diri sendiri sebanyak lapan ploh kali dah! mcm x logik la perasaan cmni..tp nk buat camne, dah rasa camni ade..sobsob..

so td enche shimi dah call siap2 and wish gudnyte even dia belom nk tido..hahahah..takot tertido la tu..so hati suda ok sket..walaupun ade lagi sisa2 moody di situh..enche shimi, mintak maap sbb selalu menyusahkan kamu dgn sipat kebudak-budakan yg ini..sunggoh saye bukan sengaje..huhu..

p/s : tulah, sape suh dari baby lagi dah ada nama timangan 'manja'..hahaha kan da terbawak2! oh, manja tu bukan saye yg mintak ye..itu bapakku yg bubuh! sekian~



~The good life is inspired by love and guided by knowledge.~

gravatar

sabtu saya beginilah!

salam sabtu!


Sabtu2 begini, kononnye nak berehatlah kan..sekali ilman dan fatih dtg..maka haruslah melupakan hasrat nk berehat dalam keadaan yg harmoni..hahahaha..nk dekat tghri, i dan ayah same2 hantar bb kancil ke klinik..biaselah, dah sampai masanya utk babyku diservis..dah byk rosak dah tu!

ilman dan fatih pula dah sampai kt rumah dari pagi..along n kak ida ada reunion maka kamilah yg kena mengasuh si kenit berdua ni..riuh rendahlah rumah..kejap2 kutip mainan, kejap2 tukar pampers..haha tp selaku manusia2 yg obseskan ilman dan fatih, apalah sgt nk basoh berak diorg tu..

..sementara menunggu petang..ni jela keje i ngn ilman..dok nyanyi twinkle2 and lagu kanak2 yg lain kt dpn leptop..or in short, ngadap utube..huhu
ptg hari, sempat pulak hantar popo ke salun..popo dah rimas rambut dia makin memanjang..lepas tu straight away amek keta..tu baru habis servis, menda2 lain tak buat lagi tu..ayah kasik i his atm card, lalu dgn perasaan seperti maharaja, i gigih buat itu ini kt keta..hahaha..mula2 tuka tayar 4 bijik..yg ni mmg ayah soh buat la..gedebak gedebuk..dah rm540 habis kt sini..lepas tu g kt brothers pulak..tukar wiper kereta, tukar lampu depan..bla bla bla..last2 g tinted keta..

..bb kancil tgh diproses..hehe bertinted juge kamu yek..syg kamu!..
taw i pilih kaler ape? purple ok! purple! 1st time tau ade kaler purple..teros x tahan ok! lepas dah setel sume baru balik rumah..legaaaaa, setel pun hal keta..thanks ayah!
balik rumah igt bole rilek? hahaha take over ngasuh fatih sementara ma n ayah kuar bawak ilman g beli barang..and until now, ilman dok jerit sana sini..and i masih lagi dok kutip mainan dia selang sejam..but no worries, i love them to bits!


~The good life is inspired by love and guided by knowledge.~

gravatar

semangkuk bakso utk si dara =)

ini adalah kisah bakso..anda pernah makan bakso? honestly, i x pernah! setiap kali pergi pasar malam, kompem i akan jeling2 stall bakso..mcm sedap je diorg makan..tp keinginan selalu terbantut kalau tgk kawasan gerai tu kurang bersih..yolah, saket perut kang haru!!

hari ini, macam biasalah saye dan enche shimi akan ke pasar malam rabu..tiba-tiba i teringin sgt nk merasa bakso ni..persekitaran gerai jugak bersih..bukan tepi longkang..ish, x boleh jadik nih! setelah bermesyuarat selame 2 menet dgn enche shimi, kami pon bersetuju nk makan di situ..i oder bakso, enche shimi oder sup urat..

rasanya boleh tahan sedap..rm3 sahaja semangkuk dgn 8 ketul meatball yg gemuk2..air sirap jugak disediakan oleh abg2 kedai tu..not bad! tp penat jugelah nk berpesan dkt enche shimi, mintak dia jgn ejek i minah indon..hehehe..oh ye, tu la antara sebab nape i x cuba makan bakso selain faktor kebersihan..selalunya kan minah2 n mamat2 indon or jawa yg singgah makan bakso kt gerai2..i kurang selesa..dan tak suka jugak..tp kali ni, gerai yg kami makan ni ada satu family melayu makan..kuranglah rasa x selesanya..abg2 peniaga bakso juga adalah org melayu kita =)

sekarang dah puas hati sbb dah merasa apa itu bakso..lepas ni tak adalah jakun lagi melihat org makan bakso =)



~The good life is inspired by love and guided by knowledge.~

gravatar

still thinking..

phew! not that fast..hahaha..x paham kalu, keep on reading ok..

last friday, i berpeluang melepak dgn parents en shimi lagik..dinner sesama..and cukup time, there goes the 'ladies talk' session with his mum..well, borak2 dgn aunty..kata aunty, "manja, meh kita sembang dua."..i suke aje..heheh..so far x pernah ada masalah dgn golongan mak mak ni..pasal i ni jenis ringan mulut, maybe..

i tanak la cite kt sini ape yg diborakkan..so the next two days, i called huney..kalau dia x keje or free, morning calls tu biase la kan..so borak punye borak..baru taw yg his parents tu memula paham yg i habes blajar by march this year..senanyer march next year! dan2 la wujud topik kawen..hahaha..and i think this time, topik tu menjadi makin seyes..sebab kuar dari mulut his parents sendiri kan..his parents suke aje kalau kami kawen cepat sket (or suruh?), kate cux la..seriously masa honey cite tu, jantung berdegup sedikit laju..yela, tekojut la makcik kalau tetibe kawen dis march kan..hahaha..
so after dah habes borak2 ngn cux..i termenung jap..eh, cam x caye pulak! sbb agak mudah la pulak topik ni menjadi sedikit series kan..kami mmg ada plan something, tp i cant tell here la, privacy..yg i heran tu, awat la i tetiba cam takot? is this a typical feeling utk sesape yg ade dalam situasi camni? one thing for sure, i x cite pape la kt my parents..ketaq lutut kalau nk borak pasal this issue, in a serious manner..yela, salu dok lawak2 je pasal kawen..plus i x habes belaja lagi..tu yg takot sket..hahaha..to think of it, this year my huney dah masok 30 dah..x elok la pulak kalau nk lambatkan sgt..my bro pun 30 gak taun ni..da ada 2 anak dah..tp kalau i pikir pasal ni, jadik takot balik..hampeh!

i dunno la my mum akan baca ke x this entry..kalau ma bace..sile la paham or tanye kt rumah..nk harapkan si anak ni btaw, mmg x dapek la kan..ahahaha..ketaq! i rasa this topic kena bincang balik next year kot..hahaha sempat pospon! institusi perkahwinan ni mulia..i tanak la melangkah ke alam perkahwinan gitu2 je..meaning kureng persediaan dari pelbagai aspek..terpikir jugak, apelah pendapat enche shimi kan? adekah beliau ketaq lutut mase parents beliau cakap pasal ni? da ready ke? *ni lagi sengal..da call, sms tetiap ari pun ketaq nk tanye kt tuan badan sendiri..issue lain x ketaq pulak!*..nk lambatkan? nk cepatkan? berani maw mintak 'pelepasan awal' kt my parents?
pasal calon tu, obviously en shimi is the only one lah..tak larat pulak nk carik calon ramai2 kan..hahaha..nk kene lempang? i have faith in him..i taw dia mampu jaga i elok2..sampai skarang, kalau pk pasal ni..bulu keti** masih meremang..lutut cam goyang2..i x pernah sangke akan takot smpai camni..tp kalau time jumpe cux, mmg haruslah cool kan..i mesti kekalkan imej macho itu!

adehhhhhhhh..ok2, takpe2..biar i sambong pikir..semoga satu hari nanti ade kekuatan nk mintak pendapat kt my parents..hahaha..for now, setadi rerajin dulu! kekalkan result bagus (as backup)..kalau ada jodoh, harapnye dipermudahkan segala urusan..aminnnnnn..

utk penutup, ni hah gambar ayah en shimi..en shimi pulak dok bz pasang rak baju baru..lepas i btaw yg i snap gambar uncle, teros uncle ckp "uncle tau uncle hensem"..hehehe




and to all, rocky says hi! *dia mmg suka dok kaco org wat keje..xley diselamatkan dah!*

p/s : sampai sekarang, setiap kali nk pegi deting, i maseh rasa eksaited, happy dan x sabar2! i just simply love him!


~The good life is inspired by love and guided by knowledge.~

gravatar

aku gila aku gila!

mulai esok, enche shimi akan mula bekerja di bangi..tu dia! aku rasa nk kena adjust the norms..dulu kene p kl kalau nk meet him after his working hours..kira bergegas2 la nk catch up ktm..now? kalau p kl beli barang ke hapa, nk kene gegas2 balik bangi pasal enche shimi keje sini..10 menet dari rumah je..hahahahaha..happy gila!!

p/s : da janji takley jumpe hari2!



~The good life is inspired by love and guided by knowledge.~

gravatar

baru nk recap? lembabnye aku!

hai hai hai!

aduh, lembabnye nk update blog..btw, happy new year! semoga tahun ini menjanjikan kebahagiaan buat semua..walaupun da lambat, nk jugak recap ape y dah jadi sepanjang tahun 2009..tataulah 2009 anda tu best ke tak..for me, 2009 mmg best!!

hal ehwal persekolahan

3 semester berlalu..alhamdulillah, x byk masalah sepanjang pengajian tawon 2009..yg bestnye i dan kawan2 dpt menjaja masa entrepeneur week..berjaya complete task n presentation for corporate writing yg berhantu tuh..merasa dah refund fee wver..oh, the dean's list ceremony..selebihnye adelah keseronokan harian sepannnnjang i menghadiri kuliah and all..was fun!

keluwarga

dah bertambah sorang lagi anak sedara..sgt seronot! takde pun masalah keluarga..semua berjalan lancar..hujung 2009, kami sempat bercoti kt pangkor..heaven! semua ahli keluarga berada dalam keadaan yg baik..sihat sejahtera..kucin, rabbit dan kura2 pun sehat2 semuanye..tungguuuu..kot2 lah taun ni or taun depan ade pertambahan ahli keluarga baru lagi ke.. =D

ade kenangan pahit ke?

ade ke? oh ada! hahaha..sesape yg rajin bole la tgk entry lama2..yg paling byk komen tu, yelah tu..hahaha..by the way, x lah pahit sgt..just daripada x suke sorg je dalam group tu, i terus x suke sume..perangai lebih kurang..x kawan pun x pe..err, lagi bahagia kot =)..hanjjjjjjjjjjj..

kenangan manis pulak?

kompem la byk! hampir sumenye manis! yg nih kalau nk cite, mau 8 malam pun x habes..

kesah chenta

july 2009, selebret 1st annyversary..simple2 aje..i masak2 naget, sosej n fries..beli kek and ayaq kaler purple..looking 4ward for 2nd anny..insyaAllah..mid 2009 i dah pun menjejakkan kaki ke rumah parents enche shimi..siap tido sana ok..secara officialnye, dah jumpa sume ahli keluarga beliau..enche shimi lagila, almost every week akan dtg rumah parents i kt bangi ni..so far bahagia, kalau ada masalah pun hal kecik2 je..utk tahun 2009, dpt disimpulkan kesah chenta kami mmg marvelessssss!

bisnes

19 november, Nice On Girls dilancarkan..ini adelah personal business blogshop yg pertama yg i buat sendiri dan melibatkan diri secara seyes..x lama lepas tu, buat blogshop utk baju pulak..sambutan adelah best! 2009 juga, i dpt join meniaga di bazaar2 yg dianjurkan oleh blogshop owner..thanks to along yg sponsor modal (takyah bayar balik..best!)..thanks to ma dan ayah yg x benti2 menyokong and thanx to cux yg sabar bile i bizi..hehe..btw, sabtu ni ade bazaar kt 3K Inn USJ ok..mai mai!

tu jelah yg i nk share kt sini..yg lelain tu, let me keep them to myself..semoga tahun 2010 ni lagi baik dari taun yg sebelumnya..sedey jugak nk tinggalkan my wonderful 2009 (for me only lah)..pandang ke hadapan dan teros maju!!

take care!


~The good life is inspired by love and guided by knowledge.~

Blog Widget by LinkWithin