MARI MENGIKUT

Me and you :)

Archives

gravatar

lelah yg menggembirakan!

salam..

saket kaki, saket badan, penat sume ada..ini semua bahana berjalan2 membeli barangan utk bisnes..beli stok baju..tambah perkakas2 berniaga and all..yes, steam iron is a must!! utk membantu saye melaksanakan segala program yg dah tercatat kemas di kertas kecil saye, en shimi telah dikerah utk menjadik supir =)


well, x boleh campur urusan peribadi dgn bisnes..ekekeke maka dgn gediknye saye telah mengupah beliau..gila hapa p sana sini tak hulur dwit minyak..itu kijam namenye..weekend ni dgn weekend dpn ada bazaar, dats y la harus bekerja keras..kalau tangguh aje, mmg nayalah nnt..ggu studies pulak kang!


ape yg i perasan la kan, i nih mase buat keje mmg seyes lah..i mean kalau gurau2 ke hapa..tetibe cam ase ada boundaries jek..even ngn en shimi pun i macam seyes jugak! *x ley seyes sgt sbb nnt dia buat busuk mcm2 kt i* bukan sengaja nk seyes..tp dalam otak ni, x benti2 dok pk itu ini..sendat semacam..dah beli ini, nk kene pikir buruk baik pulak..nk circulate money..dok kire2 expenses..benda2 camni yg buatkan i jadi seyes kejap..errrr, lamalah jugak!


dan sekarang,
walaupun penat, mata tetap segar buat itu ini..selagi x selesai sort baju2 ni mmg x boleh lena tido..nk tak nak kenelah jugak sort..esok? buat calculation and account, compile receipts and all..jumaat pulak? family day! sopping kt times square..yiehaaaaa!!


baiklah, cukup2lah melalut..nk sambung berpikir..nk kene bg harga yg terbaik utk customers..ini pun tugas mencabar ok!

p/s : gambar awah ni adelah lakonan semata2..gila pecah perut kalau makan 2 set begerking! ini sume en shimi punyer propa..wuwuw




nite all!!





~The good life is inspired by love and guided by knowledge.~

gravatar

berazam untuk berazam?

eh eh, dah nk masuk tahun 2010 rupanya..dah ready ke mental dan fizikal i nk ngadap tahun baru ni? senarai azam tahun baru da siap? hah! part azam ni lemah sket sbb selalunye x tercapai..nampak je macam senang nk senaraikan azam tahun baru..tp sekadar senaraikan, lapan ploh azam pun boleh!


td i termenung jap depan leptop..nk type azam baru or dalam bahasa lainnya target yg nk dicapai dalam tahun 2010..bole tahan mencabar! pas dah lama kelip2 mata dan mulut dah lenguh kunyah2 kerepek, dokumen kt ms. word masih lagi kosong..kononnya nk buat azam yg lain dari tahun2 sebelumnya..last2, lebih kurang sama sebab byk lagi yg belum tercapai..

dalam hati, tertanyatanya juga..macam manelah agaknya tahun 2010 nnt yek?

macam ni ke?


ke macam ni?


nk predict mmg susah..nk terlalu berharap pun payah..apatah lagi nk kecewa sebelum segala-galanya bermula..

ok, tutup ms.word..

kesimpulannya, tulislah senarai pjg macam mana pun, azam2 tu takkan tercapai kalau i masih tak berubah..masih belum perbaiki apa2 yg patot..masih hangat2 taik ayam..senang cite, yg mana yg -ve tu terus -ve..mmg kompem azam tahun depandepan pun sama je nnt..

eh, ade idea pulak nk buat azam ape..bukak ms.word balik!

enjoy your day! =D


~The good life is inspired by love and guided by knowledge.~

gravatar

happy birthday babyku!

happy birthday to you
happy birthday to you
happy birthday to Deep Inside
happy birthday to you

wow..dah genap 3 tahun usia blog ini..kalau Deep Inside seorang kanak2..dah pandai bercakap dah pun walaupun masih pelat..Deep Inside adalah pendengar paling setia saya..tempat saya berkongsi segala cerita..tatkala saya mahukan seorang pendengar bisu, Deep Inside yang saya mula2 tuju..kdg2 kita cuma mahu melepaskan perasaan, tanpa mendengar pendapat org lain..cuma meluahkan..Deep Inside faham itu semua..

slamat ulang tahun ke-3 babyku! mummy loves you!




~The good life is inspired by love and guided by knowledge.~

gravatar

mari2!! tops for rm20 only!!

hi semua! ini adelah sticky mode..sila skroll ke bawah utk melihat entry baru ok..saye baru je release baju2 ini ke blogshop sementara menunggu ketibaan bazaar seterusnya pada 19hb disember nnt..mari! mari!!



do you want more??




~The good life is inspired by love and guided by knowledge.~

gravatar

my lalala

yihaaaa! another long weekend..fine, klas ari kames da kensel so kire cuti 4 days la kan..seronot2! malangnye x jadik g holiday dis weekend..biaselah, resorts dah fully booked by now..it's ok..tangguh seminggu je pun =)

last sunday baruuuuuu ada chance nk berdeting sambil jalan2 sakan..dah lama x jalan2 camtu..kami ke mines..lengoh jugak kepala lutut ni dok round2 kt situ..tp seronok la! almost 1.5 years and the feeling of love is still strong..no, stronger! d moment he headed back to kl, i miss him already..

sebelom pulang, kami sempat memerut di Carl's Jr..sengkak perot ok! both da mengah2 dah nk ngabiskan makanan..lucky me my burger kecik sket so i masih bertahan nyumbat d fries..oh i loooveeeeee d fries!! and huney? dia x mampu dah nk telan fries dia..so he gave it all to me..makan kt umah lah, x daya dah nk nyumbat his fries =)

ok, better stop sbb nnt i melalut..dah lewat ni but i tgh nk initiate semangat nk stat wat keje..hehehe and d more i rite, d more i miss him!



~The good life is inspired by love and guided by knowledge.~

gravatar

2nd bazaar : fashionista's bazaar

salam..
masa berlalu dgn sgt pantas! tup tup, kami dah selesai meniaga buat kali kedua..kali ni di fashionista's bazaar pulak..organizer kali ni adelah fashion desire..bazaar2 mcm gini kebanyakannye dianjurkan oleh blogshop owner..bagus sgtlah, kami yg meniaga online ni boleh berjumpa dan bertukar2 link =)

bazaar kali ni cuma sehari, bertempat di 3K Inn subang jaya..alhamdulillah, ramai org..sales pun memuaskan hati..kali ni, baju lelaki yg laku lebih..maklumlah, sume barang pompuan, laki mane la nk shopping hape..dah kami je yg jual barang laki, menyinggah la diorang tu..ada shirt boss, g.armani, burberry etc..takpelah, ade je peluang berniaga, ape salahnye kami mencoba naseb kan? kan?

lepas dah set up booth, along pun lesap la deliver bracelet watch kt kl then balik rehat2 kt romah..tinggal i sensorang menelan ayaq lioq sbb nk p round2 tgk booth lain tp x ley pasal tade org nk jaga booth..huhuhu..ini le gamba2nye~


..baju pompuan dan baju laki..da malas nk bukak 2 penyidai sbb stok tggl sket..satu suda!..

..sebelom berkemas2..ade ke patot last2 baru tingat nk snap gamba..


..view dari depan..ade bracelet watch, baju longgok rm7 selai, tops and dresses for rm15 n rm20, long sleeve shirt rm45 (bj laki), and short sleeve shirt rm35 (bj laki)..x mahal kan? hikhik..


yang seronotnye, dpt jumpe dgn budak kecit neh..hiiii, dah botak da dia..teros nampak cam muke dak nakal..i lap u lah!

bazaar tutup pada pukul 6pm..cam malas lak nk tutup tp nk buat camne, tu je masa yg diberikan kt ktorg..special thanks to our beloved customers yg memborong sakan..to along yg tukang kuwa modal..ma and ayah yg dtg bg sapot..to hun yg memahami kesibukan ini..to all..all of you yang menyokong ktorang..(seema, thanx sbb beli 8 lai baju aritu..heheh tekujat ai!)


p/s : next week bercoti dgn family pulak..nk kene seimbangkan setadi, meniaga, family dan bopren!

p/s/s : our 3rd bazaar will be on 2nd and 3rd jan..cant wait!!



~The good life is inspired by love and guided by knowledge.~

gravatar

enaunsmen!

friends, come and join us at the bazaar tomorrow! meet us there..we will be selling the wonderful bracelet watches, cute tops, dresses, t-shirts and shirts for men for the price you cant resist! see ya there!! =D








p/s : the next bazaar is on 2nd and 3rd of jan..also in usj (ss15)..meh ramai2 meh!



~The good life is inspired by love and guided by knowledge.~

gravatar

zooooooooo

haluuuuuuu =)
setelah lama meranchang2, hajat ayah utk bawa ilman ke zoo tercapai jua..semalam, kami sekeluarga + ilman + huney sama2 ke zoo negara..boleh tahan ramai..sesak wooo nak parking!

ilman sgt eksaited dpt tgk macam2 jenis binatang..dulu dia tak kenal sgt..skang dia dah mula paham pasal haiwan ni so dia mmg suke sesangat la kan..along dan kak ida x ikut kali ni..kami pinjam ilman jek..cuaca pulak agak terik tp kami bersyukurlah asalkan tak hujan..my sis sampai nk pitam2 haaaa..ni le gambar2nya..sile layan ye =)











mahap ye, penat pulak nk buh caption bebanyak..sile2 la ke zoo negara..bila musim cuti skolah ni, org ramai so meriah sikit..toilet pun bersih..makanan pun ada dijual cuma rega dia mahal sketlah..nk jimat kalu, bawak fud sendiri oke..
ah, seronok asenye dpt jenjalan ngn family..harap2 nnt jadilah kami nk ke pangkor pulak! *makin hitam le jawabnye*
oh ye, ni haaaa ole2 dari zoo..kucup..kucup..kucup..





~The good life is inspired by love and guided by knowledge.~

gravatar

classes =)

ahhhh..hari yg memenatkan! ikutkan, nk je jalan mengesot2..hahaha..ke sana sini..tabah ok! how r u? i skang dah masuk fasa bizi dalam hidop..semester ni amek 6 subjek..dah stat bizi dah with assignments..nk kene plan masa betul2..

harini masa kelas small group comm (see, small group pun bole jadik a subjek taw!)..kami semua dikehendaki memilih topik utk group project..jgn memain..30% tuuuuuuuuu..and today, i rasa lega! lega sbb dpt groupmates yg very productive..3 sem lepas..balik2 i akan group dgn muka yg sama..ada yg x puas hati pun simpan je..nk bekerjasama, kenelah berbaik2 kan..baru fun! sem ni mmg i bertukar angin..terasa balik macam zaman 1st sem kt uniten dulu =)

masa tu, g mane pun sorang2..dalam kelas je borak2..then after dat, i terus ikut kaki sendiri..tak perlu geng2..seronok macam tu..sem ni, i kembali sebegitu..rimas bila ade je org ikut bontot..nk g kelas pun nk sms, nk duduk pun wajib duduk dgn kawan yg sama..chop tempat bagai..now, im all free!!

4 org groupmate i adelah dari kaum india..i sorang je la melayu..but dari sem2 sebelumnye kami dah berkawan, bertepuk tampar bagai..and i see the quality that some of my 'close' fren tak boleh bagi sebelum ni..i just want a quality work..nk jugak tukar angin..i serious bila mai tang esemen..penat bila asek kene edit kerja yg nampak sgt 'kurang rajin'..tp as student..i nak kan markah yg baik..i anggap sume tu pelajaran..for me, sapa buat kerja lebey, ade la ganjarannye nanti..im sorry dear..we've been together for d past 3 semesters and i cudnt take it anymore..i just cant be with u with your panas baran and all..but we'r still cool rite? i cuma x suke org dok ikut2 bontot i..tu je =)

p/s :





~The good life is inspired by love and guided by knowledge.~

gravatar

I ♥ Bazaar organized by ryldesign

wehuuuu..baru berkesempatan nk hapdet belog..bizi kelas, bizi bisnes..itulah saye pade minggu lepas..1st time join bazaar dgn my big bro..bazaar aritu dekat digital mall, ade blogshop owner jugak yg organize nyer..kami sewa tapak pada hari sabtu dan ahad =)



..haa, yg baju ijau tu my big bro..merangkap bos gak le sbb dia punyer modal..i kaut untung je..hehehehe..sebelah die tu his biz partner..my bro ni ade keje tetap tp sesaje nk berbisnes2 and im glad to be his runner! oh, tak nampak pulak pakaian laki..huhu..ni hari sabtu, our 1st day~


..haaa, baru nampak sket2 baju laki kt blakang tuh..hehehe..and ni baju2 pompuan, directly under me..sayelah yg buat almost evrything dari carik stock sampailah ke akaun kredit debitnye..kang klu along yg g beli, tah pape pule nnt..hehehe


..kedua2 hari my family dtg sapot..ma tu eksaited lebih..mebi sbb ma asek terpikir, camne la anak2 dia ni dok meniaga..hikhik..bb fatih pon dtg! booth terletak dalam shopping mall so takde la berpeluh2 ke apa..selesa je..


2nd day, ahad..kami dipindahkan ke tapak lain sbb ramai jugak vendors yg menjual hari sabtu je..so organiser penuhkan ruang2 kosong..tapak ni lebih luas..so kami pun gabungkan la baju laki dan pompuan sekaligus..nampak byk sket..

..cam extra long..heheh..yg depan tu longgok..rm7 selai..atas meja ade bracelet watch dan shirts..my blouses pun paling mahal rm20 je..alhamdulillah, bisnes ok =..

hari kedua, my huney dtg join sekalik after class dia..seronok! tp x dapat la asek nk berjalan2 ngn dia kan..byk tggu booth jek..oh ye, masa bazaar ni ada w/h sale henset! diskaun up to 70%!! saye dan ayah berjaye beli henpon baru..hehehe..my new baby, samsung i780!! thnx tu cux jugak sbb dia pun ade sumbang sket utk beli fon tu..selebihnye pakai dwet ayah!


...ni le keadaan bazaar tu..i suke la camni..xde nk rimas, panas peluh2 sume..hehehe..masing2 wangi jek!..badan pun x penat sgt..


..kuli kepade abg sendirik..hikhik..oh ye, bracelet watch still ade lagi..i belom update status dia lagi tp bile kamu order, nnt i'll let u know ade stock lagi ke x..sile2.. http://www.nice-on-girls.blogspot.com/..

selepas nih baju2 yg ade lagi after the bazaar akan dijual dekat blogshop..maybe sabtu baru update =)..next bazaar, 19 dec pulak..harapnye sume berjalan lancar! saye stop kt sini dulu..nk kene buat esemen pulak..study tetap no 1..fokus tetap fokus!
muahhhxx!


~The good life is inspired by love and guided by knowledge.~

gravatar

yeyeh yeyeh!!

yessssss, kini saye suda bole menikmati wi-fi dari fon sajaaaaaaaaa!! telime kasey ayah dan ma! nnt da claim fee weaver angah bayor balik yeeee =D

p/s : telime kasey kt enche shimi juge!!




~The good life is inspired by love and guided by knowledge.~

gravatar

.

.i love you.



~The good life is inspired by love and guided by knowledge.~

gravatar

pindah?

tiba-tiba teringat satu kesah lama..perasaan itu..perasaan pindah mrsm..i tau ini mmg perkara biasa sbb ramai yg pernah pindah sekolah kan tp sesaje la nk kongsi2 kt sini..

dulu masa f1 i bersekolah dekat mrsm langkawi..pastu f2 pindah g mrsm terendak..ni antara fasa2 menchabar jugaklah buat diri ini..yela, selalunye yg pindah2 ni sekolah harian so masih duduk ngn family, ade jugak support kan..i nih, dari asrama ke asrama..susah jugak nk sesuaikan diri..

dulu kt mrsm langkawi i adelah pelajar yg sgt2 nakal..tak payah ceritalah camne nakalnye i kan..hanya ex rumet je tau kesah gengster tt16..nostalgia! hujung taun tu tetiba ayah cakap nk kene pindah mrsm sbb kami sekeluarga akan pindah ke bangi..terkejut! masa tu lagi 1 minggu je nk cuti penggal..maka tu jelah masa yg i ada utk bersama rakan2..barang2 pulak, packing dan akan di pos ke bangi melalui feri and all.. yg tuh cikgu yg uruskan tp sampai sekarang, satu hapah pun x dpt =(..sedih..tu jela yg i dpt cakap..hidup kt situ sgt2 fun! masa tu hari2 dok pk..bila dah pindah mrsm, bole lagi ke buat jahat macam tu?

tgh2 cuti, sampai surat mengatakan mrsm kuala klawang dah penuh..nk tak nak, i bersetuju utk ditempatkan di mrsm terendak..masa tu, jiwa ni maseh kosong..rindu sgt kt kawan2! selamat tinggal kawan2 di kedah..maklumlah, membesar di kedah..mana x sedih bila nk kene pindah..lagi2 nk kene tinggalkan my soulmate si siti tuh..huhu

hari pertama mendaftar di mrsm tdk..ternganga ok! dah biasa dok kt mrsm tercantek masa tu so x biasa lagi dgn keadaan mrsm tdk..bilik tidak berpintu, bilik mandi yg x sampai sedepa pun luasnya..and yg paling digeruni..hmmm, bahasa KL! haih, masa tu mana reti nk cakap KL..bahasa kedah je yg i reti..dulu di mrsm langkawi, dak2 KL nih kami labelkan sebagai gedik..yela..'korang' la, i-u la, 'kitorang' la...camne nk campur ngn dak2 KL nih??

lagi indah, malam pertama di mrsm tdk, blok F blackout..dorm bawah je pulak tuh! nasib baik dapat roomate yg best..diana nama dia..diane ajak bertapa kt blik kawan dia kt dorm atas..dan, bilik itu adelah bilik APOM dan baidura..di situlah perkenalan i dgn apom and until now, kami masih lagi sahabat sehati sejiwa, my another soulmate..riuh diorg gelakkan i punya bahasa kedah..6 bulan i amek masa nk belajar cakap KL..now dah 8 taun i dok bangi..tadak hal dah!

masa tu susah nk cam kawan2..yelah, diorg sume nk terima kami 5 org budak baru..yg i dgn kawan yg senasib baru pindah mrsm ni pulak nk kene igt lagi 150++ budak2 batch..part ni pun menchabar! alhamdulillah, berjaya igt diorg sume even makan masa sket..

masa tu, paling excited bile dpt dedication card or surat2 dari kawan2 mrsm langkawi..kebanyakannye tanye 'best tak kt sana?' or 'mas hang dah join budak gedik ka?' or 'mas, hang la ni dah baik ka?' and soklan feveret, 'mas, hang x rindu kami?'..tak pernah i x balas surat or dedication card dari diorg! lepas tu, lama2 lost kontek juga..syukur ada facebook..now dah jumpa balik ngn diorg! yahooooo!!

hmmm, kalau pikir2 balik..syok jugak jadik budak baru pindah skolah ni..glemsss dalam sekelip mata! tetiba2 org kenal kita..hahahaha..yg paling penting, macam mane kita sesuaikan diri dengan keadaan baru..ahhhhh, kenangan manis semua tu!

p/s: nk korek2 balik la majalah skolah lame =)




~The good life is inspired by love and guided by knowledge.~

Blog Widget by LinkWithin