MARI MENGIKUT

Me and you :)

Archives

gravatar

Dh puasa oi!

Yaa, 2nd day puasa today..walaupun sy x puasa! Hahaha. Nifas ada berbaki lagi sket2..sy x sabar nk puasa sebab malas nak ganti lama2..plus rindu sgt nk puasa.

Dh ada anak kecik ni, mkn pn kena laju2 dan bergilir2 jg dia. Si ami ni pulak bertuah..time bukak posa la dia nk bunyik! Takpe, redha je..sayang punya pasal. Nak pegi terawikh pn x bole la nnt. Kang tade org nk jaga anak..buat kt rumah ajolaaa..

Puasa korang ok ke? Mesti berbuka meriah kan..

Semoga ramadhan kita kali ni sama2 diberkati ya..salam ramadhan dr sy, enche shimi, ami dan rey!

gravatar

Dilemma delima.

Rezeki. Tuhan atur cantik dh..dlm dok elok kerja tu, tup2 dpt offer keje yg not bad position n gajinya. Sy x apply pn.

Actually sy fwardkn resume enche shimi. Tp dia kt over qualified. And d boss sebenarnya nk kan sy. G jumpa diskas apa bagai, I accepted his offer.

Ceritanya, this boss called my current  boss. Then, there comes d dilemma. Boss counter offer. Siap ckp mintak tempoh nk buat itu ini. Last2 aku yg tersepit. My current company mmg bsr, mnc..yg br ni mmg kecik tp gj yg dia offer mmg best. Sy dilemmaaaaa!

Fikir. Fikir. Fikir..

Emmm, still dilemmaaaaaa.

So long, goodbye!

gravatar

Burger gedabak!

Last wiken abang sy tah nape semangat nau nk masak. Menu dia adalah beger! Yaaaa, akibat menggilai beger bakar yg sdg jd trend skarang ni..

Size beger yg along masak ni mmg besar. Nk sama besar dgn pinggan dah pn..nnt tgk gambar tu, pinggan nasi ok, bukan piring..rotinya along pakai roti arab..pattynye handmade  pakai minced beef..cream cheese semua along pakai resepi dia sendiri..

When served, beger tu dipotong empat. Sy yg makan paling byk!! Org makan suku or setengah biji..sy mkn hampir sebijik!!

Oh my, lapar pulak dh bile teringatkan beger besar2 ni. Hehe..oklah, nk msk megi jap. Enche shimi request..babai!


gravatar

Tudung bawal kembaliiii..

Sejak cuti dua bulan ni..saya dh rajin melayan wanita hari ini. Haritu, keluar topik tudung bawal dh kembali. Nostalgia weh. Dulu hidup mati mmg tudung bawal la..pegi kelas apa semua pun tudung bawal..

Lepas tu, muncul pulak selendang..sy wat x reti je..kawan2 beria la lilit sana sini..tp sy menten pakai tudung bawal..then mengalah sikit la..bila ada event ke apa, sy pakai shawl..finee..x lama lepas tu..tudung express jd trend. Pilih..nk awning ke apa semua adaaaa..x kurang jugak tudung syria. Kain lycra ke, silk ke, cotton ke..mahal murah semua tersedia..

Finally sy mengalah. Pakai jugak tudung express tu sbb senang..cepat dan x perlu iron..sy mula pakai tudung express sejak kahwin. Pulak tu, terus mengandung. Lagi la x kuasa nk pin2 bagai..sampai hari ni sy pakai tdung xpress tu..

Ok, back to the topic. Lepas tgk wanita hari ini, terus menggedik nk beli tudung bawal. Hujung2 waktu berpantang tu, sy x sbr sgt dh..terus heret enche shimi g jalan tar..heaven! Sebattttttt! Tudung bawal semurah rm5 pun ada..sy x kira la berapa helai sy sebat..nk dkt 10 lai rasanya..

Semoga lepas ni sy kembali setia kepada tudung bawal..taktau nak kata jugak..kalau sy malas, mmg sebat tdg express ajelah..kihkih

Takat ni dulu. Jom bertudung bawal!!

gravatar

Your Gurt

Sabtu lepas saya dan enche shimi mencuba yourgurt. Competitor to tutti frutti nampak gayanya. Sy mmg excited to the max lah sebab keluar rumah lepas pantang kan..

Tgk posternya, memang bersepah la gambar aaron aziz. Samada dia yg empunya bisnes ni atau dia sekadar duta produk, sy pn x sure..sy tgk cr penjualan dia sebijik mcm tutti frutti cuma ada perisa yang berbezalah..topping pun lebih kurang..

Awal2 lagi sy dh pesan kt hubby, kwl diri..jgn amek banyak sgt. Mahal nnt..tapiiiiiiii..hahah tau la enche shimi tu..sedap aje tgn dia cedok mcm2 sampai hmpir penuh la mangkuk tu..surprisingly, murah ok! Dlm rm14 gitu la..ni kalau kt tutti frutti ni, kompem dh berpuluh2!

Soooo, mmg kami akan kesini lagi..sy suka perasa pink velvet dia..selalunya red velvet kannn..

Ok, takat tu je dulu..anak dah mintak susu. Haha..babai!



gravatar

Cabaran.

Saya nak sgt fully breastfeed anak. Tp sedihnyaaaa susu badan x cukup. Si ami tu x pernah kenyang even menyusu badan lama gila. Well, sy ada beli supplement. Tapi hasilnya sama. X serasi kot =( tp tgk org lain amek ok je..sobs.

Ya Allah murahkanlah rezeki Ami. Sy hanya mampu berdoa, berusaha dan menangis. Stress makkkk..

Blog Widget by LinkWithin