MARI MENGIKUT

Me and you :)

Archives

gravatar

soppiiiiiiiiinng!!

hari yg memenatkan tp best!! pagi2 lagi cux dah dtg bangi nk amek i pegi kl..eksaited habis..lepak punye lepak, kami pun pegi kenduri kahwin kawan pejabat enche shimi..rudy and fifi..tahniah! beberapa kawan enche shimi yg lain pun ada so duduk semeja dan makan sesama la..lauk bole tahan best! aaahhhh, kalau dah lapar tu kan..


lepas je kenduri, kami singgah kejap dekat bank..i nk cek la my acc kan..sekali, ada duit misteri!! terkejut beruks ok!! jumlahnya terpaksa dirahsiakan tp mmg heran la sebab tatau dari mana dtg duit sebanyak tu..haih, ni dah terjangkit dari apom nih!! rezeki..hihihi..ape lagi, terus tukar plan! kami terus ke sogo..ehehehehe..meriah jugak pasar kt jalan TAR tu..i jakun jugalah memandangkan i baru pertama kali ronda2 kt situ..selalu pegi masa takde pasar malam so mmg i tak tau pape la kan..enche shimi sempat borong crox kt situ..ehehehe..dekat sogo pulak, kami beli ni..

sogo tgh sakan diskaun handbag, wallet n baju skang ni..my handbag and his wallet ni, both pun leather, murah aje! berbaloi baloi baloiiiiiiiiiiii..x lama kami kt sana..lepas makan2, kami pun balik bangi..nk beli barang makanan dekat warta pulak..maklomlah, nk piknik kt k.gandah kan..ehehehe..kt sana, memborong lagi..beli makanan dan baju sket..lepas tu barulah enche shimi hantar i balik rumah..penat..tp tetap happy dan x sabar nk mengharung hari esok! harap2 kami selamat pergi dan balik ye..

saat ini, ayah tgh bersiang2 bahan utk dimasak esok..nampak gaya saye dan ayah terpaksalah bangun pukul 5 camtu utk memasak..pukul 7.50am kami dah kena ada di wangsa maju..ayah hantar i dan mimi ke sana dan enche shimi akn take over menjaga kami..semoga segalanya lancar je..x sabar nk pakai tshirt ansara terendak-trip to kuala gandah esok! nantikan kepulanganku dgn cerita2 baru!!



~The good life is inspired by love and guided by knowledge.~

gravatar

my friday

tora datang lagi dengan gasing kontot!! ok2, that's not a gud one!


salam semua =)

i wanted to sleep but b4 dat, just wanna have this blog updated..hows ur friday? mine was great! (eh, betol la dah sabtu kan)..pagi2 dah dikejutkan dengan panggilan talipon oleh enche shimi..rupe2nye dia nk btaw he bought me as his pet through d application in facebook..i happy ajela kan..nice thing to hear in the morning..hehehe..then dia btaw dok lawan2 beli pulak ngn my ex, abadi..laaaa, camtu pun ada ke..i ni ala-ala barang dagangan gittew..so cute!! eh, bukan i! but my shimi la..tp i happy, at least dia ader jugak beli i balik from my ex..hahahaha..oh, ayza pun beli i jugak! and again, enche shimi beli balik..cute!

in d afternoon, im a bit sad pulak to hear several news from him..syian kamu! tp kejap jela bersedih2 bersama..i can just cheer him up! and by the evening, we were busy talking about sumthing else..it's about our next date on saturday..we have a kenduri to attend and then will go shopping for food to bring along to k.gandah! cant wait! me and mimi get the pass to be in the water with the elephants! beeeeeeeeesssssssththththththt! enche shimi dah buat sedey dah sbb dia nnt tukang tangkap gambar ajela..hikhik

then later in d evening, i went to upm..dah janji nk berenang dgn ma..org tak ramai so kami byk berenang berdua..berenang dgn ma ni biase la..asek kene pesan itu ini..hehehe risau sgt la tu! ahh, the picture..
pink and blue..im all pink and she's all blue! gosh, she looks younger then her age..btw, ma dah berumur 53 tahun..and her skin is like flawless! i pulak yg bermasalah sini sana! i pun tataw adekah sbb my mum chinese so skin dia camtu, or pencuci muka mahal tu punye keje..huhuhu..berenang punya berenang, kami pun balik around 6.40pm..tu pun sebab kawan2 ma x dtg..kalau x, asek dok borak pasal keje or students kt dalam pool..hish! last week, ade ke my mum n her friends dok bincang pasal module2 la, student phd la ape masa dalam swimming pool..perhatian kepade student2 upm, pensyarah2 anda sygkan anda ok..hahahaha..or maybe sume pensyarah n cekgu2 camni kot? =P

pada malam hari, i duduk jela ngadap leptop..enche shimi pulak g opis ansara kt bangsar..reramai packing goodies and agih2 tshirt 4 k.gandah..i nk g! tp kang da malam sian plak enche shimi nk kene hantar i balik..well, saye adelah boss yg bertimbang rasa terhadap supir saye..hehehehe

itu saje jumaat saye..insy esok kalau larat saye update lagi ye..kalau x, tggu la i balik dari k.gandah jawabnya!

nyte2!!



~The good life is inspired by love and guided by knowledge.~

gravatar

deting rabu..

rabu tibaaaaaaa! saye dan cux same2 happy sbb nk jumpa ptg ni walaupun last jumpa ari isnin je..ehehehe..kali ni, macam biase kami akan ke pasar malam hari rabu..enche shimi nk usha2 crox dan mcm biase la, kalau g pasar malam rabu, wajib carik dvd murah..semurah RM2!! mane nk carik? ekekeke

enche shimi dgn murah hatinye belanje i 2 movie rm2 yg clear2 belaka..and oh ye, dah ada pulak cetak rompak muvi 3d! rm10 je..dpt 1 spek 3D..ok kan? lepas borong pape yg patot, kami ke warta n pkns pulak..i nk beli kettle..skang ni da bertekad nk minum air bebanyak..so nk buat mini dapor kt bilik sniri..lepas dpt ape yg dihajati, kami pon kembali ke romah..

ape lagiiiii, pasang dvd!!

seronok! tp sygnye bile da sampai masa, enche shimi kene balik..x kan nk tido bangi pulak kan! ekekek..ape pun, i sambung tgk cerita 'they wait'..cite hantu ni..not bad! korang pun beli la dvd dia..tidak menghampakan! oh ye, ni gambar mase deting2 rabu =D


..kt pkns..my PA..tukang bawak kereta, tukang bawak barang, and tukang jaga cafe..

..test citer 3D tu..not bad! spek dia ok gak le..nnt nk kene beli agi nih!..

tamat sudah ceritera hari rabu..next berjumpa adalah sabtu..dan seterusnya ke kuala gandah pada hari ahad!! x sabarnyeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!




~The good life is inspired by love and guided by knowledge.~

gravatar

tiada tajok

..you dont have to run because i wont search for you..



~The good life is inspired by love and guided by knowledge.~

gravatar

wanita dan merah..

haluuuu..wah, terasa macam lame pulak x update..2-3 hari ni, sungguh bizi main cafe world and restaurant city kt fesbuk..dah macam addicted pulak..nasib baiklah skang tgh cuti sem..kalau x, mau terganggu setadi! ehehe..tp siyes besth! cube la!

sebelom sy menyimpang, mari kite berbalik kepada isu yg sebenarnye..perkataan merah tu, kepada yg tak berape biasa, sy umpamakan sebagai period or ha*d..*maaf, i x selesa sebut perkataan2 sensitip ni dalam bm..wuwuwu*..mari kite gantikan perkataan tersebot dgn 'P' ye..=D

kt sini bukan utk bergeli2 dan berbincang ttg P secara detail, tp sy sesaje nk menulis ttg simptom2 P yg berkait dgn perubahan2 sikap wanita..ramai yang menjadikan P sebagai alasan bila ade perubahan negatif ke atas sikap2 mereka..sy pun x terkecuali..eh, boleh buat2 ke?

salah satu simptom P yg agak ketara ialah kadar pertumbuhan jerawat yg dahsyat..ngeri..surut sini, tumbuh sana..picit sini, naik sana..yg ni xpe lagi..yg x boleh tahan tu, kekejangan kt bhgn abdomen..oh sgt seksa! bila kena kekejangan perot ni, ada yg kene guling2 menahan kesakitan..ada pulak yg tuam dgn tuala suam..x kurang juga yang mendiamkan diri sambil buat muka macam nk makan org..kalau sy, sy kena baring mengiring..korang camne la gamaknye kan..huhu..yg paling penting, kene makan ubat kaler pink or putih..x kesahla kaler apa..janji boleh kurangkan kesakitan..

si lelaki pun kene la paham..dinasihatkan jangan le dok cari pasal or suruh si wanitanye buat itu ini..dpt 'kaki'glove pulak nanti..bukan ape, bertimbang rasalah sikit kan..namun kalau simptom yg ini, sy percaya ada jugak wanita yg buat2..boleh dpt mc, dan excuse dari melakukan sebarang keje..alah, setakat berlakon tu kan..tp pade saye la kan..sy x sanggup la nk belakon sakit camtu, sbb dari dulu dah diajar, kalau selalu buat, jadik betol kannnggggggg!! x rela ok!

spesel kan jadi wanita ni? bila kadar hormon berubah, adeeee je menda2 lain yg sama terusik..masa ini jugak, ada wanita yg akan mengalami ketegangan payud*ra..mungkin jugak mengalami pening2 lalat..badan menjadik panas dan byk lagilah! yang paaaaaaling x menahan, wanita akan menjadik moody, cepat marah dan over sensitip..termasoklah saye! ape yg sy perhatikan, sehari dua sebelum saye mengalami P, saye akan jadik moody..masa tu laaaaa nk bergadoh dgn chenta hati..mase tu la terasa stresssss je bila buat apa pun..korang camtu x? sy ni mempunyai kitaran P yg tidak berkala..bila dah irregular tu, mmg kirim salam la nk predict bila akan P..so bila sy mengalami simptom P yg moody tu, mmg itu bukan dibuat2la kan..x suke tau bila jadik mcm over sensitip ke apa..masa tu, x dpt morning wish pon bule buat isu nk merajok..sengal x? tp betul, itu bukan buat2!

bg wanita yg bernasib baik, mereka x mengalami simptom2 P yg ketara..ala-ala mild je..senak perut pun mcm sipi2 je..beruntungnya mereka! kepada yg selalu dpt sakit dasat2 tu, sudi2 la share2 pengalaman anda..manelah tau pengalaman korang tu rare ke kan..sesape saje pun dialu2kan..ehehehe..btw, tiada sebarang paksaan dan expectation ape pun sbb topik ni mungkin agak sensitip bg anda..ape pon, kaum lelaki tu, harap paham la..kalau gepren/isteri anda mengalami simptom2 P ni (PMS)..bykkan bersabar..bantulah ringankan ape yg patut..cuba bertolak ansur dan jgn korang pulak baran sama..ada org kata, sakit P ni adelah 1/4 shj dari sakit nk melahirkan anak..*ngeri*..

enjoy ur day!



~The good life is inspired by love and guided by knowledge.~

gravatar

sadis la perangai lu~

aku penat ah tgk ko kaco hidup org..ko x penat ke? x rasa cam gile gatal n penyebok n kecoh ke? seronok kot jadi slut..jaga2 oh, pandang kiri kanan..she may be your girlfriend..



~The good life is inspired by love and guided by knowledge.~

gravatar

25 fakta tentang dia~

i copied this frm a bulletin dekat frenster..selalu kan kite sume kopipes n create new buletin je kan..this time i tules kt sini pulak lah..frenster dah berhabuk sejak aktip ngn fesbuk nih!

bismillahirrahmanirrahim..

Nyatakan 25 fakta tentang si dia yang kamu cinta/sayang.

1. baik hati (suke tlg org)
2. pandai bancuh air yg sedap2! (pastu campur itu ini)
3. suke merajok (kalau lama x merajok pun bole jd sbb nk merajok)
4. suke baca buku (buku dia ade je kt mane2 pon)
5. hobi diye adelah buat busuk kt saye (pasrah jek)
6. penggila kucing! (ni mmg gagal diselamatkan dah!)
7. sensitip (cpt emosi bile saye buwat kaco..hikhik)
8. minat sgt dgn moto2 besar (urs is nice lah syg!)
9. penggemar mknn jepun (dl sy mkn sushi je..skang da tau mcm2)
10.kuat minum air (kalau p psr malam, bringgit2 habis wat beli air jek)
11.manja melampau (exclusvly with me saje tau!!)
12.tidak merokok (dilarang keras!!)
13.punctual (dia ni sgt menepati mase)
14.morning person (he's my alarm clock =P)
15.suke gelak kuat2 (kalau dia gelak sebatu bole dgr)
16.reti msk ciken cop sedap! (proven!!)
17.dulu bole thn baran, now da bole kontrol (i like!)
18.senang sesat (sy lagi terok)
19.suke pakai pfume (wangi jek..besth2)
20.selalu buat surprise (buat sy histeria)
21.minat teater (ni sy le pengaruh dia)
22.sebaya dgn abg sulong (bezanye alg da ade anak)
23.jujur (suke berterus terang)
24.menghormati org tuwa (especially my parents..ma syg tuuuu)
25.SAYANG GEPREN DIA (proven!)

Bayangkan dia ada dihadapanmu. Apakah kata-katamu untuk si dia?

wuv yew so much yayang! cant wait to c u again, soulmate =)



~The good life is inspired by love and guided by knowledge.~

gravatar

hobi yang sgt berfaedah =P

salam sume! ni hao ma?

hobi x hobi sgt la kan..saje je nk propa lebey di situ..ehehe..i cume nk cite kegilaan i terhadap objek bernama buku..oh, buku saja x cukup detail..i gilakan novel beremosi yang boleh didapati dgn harga murah! haaa, macam kes ini, ini dan ini..hah cukup itu bukti? tu yg sempat di-blogkan..yang beli sorok2 x kira lagi tuuuuuuu..

pesen i nih, kalau beli tu, even suke camne pon..kalau mahal i cam bole taw buat2 x nampak..tp kalau ade sale or harga turun, mule la nk hilang kawalan diri..ayah tu dah serupa mesin atm dah..enche shimi pulak tak pasal2 jadi along sbb i akan loan dgn dia if i dont bring enough cash..keji kan?

i pon tataw la mane enche shimi dpt kemahiran menjejak w/h sales buku2..tau2 je kami dah pun pergi situ..dan ada kalanya, i terpaksa menahan diri dari pergi ke tempat sebegitu sbb nk kawal diri dari beli buku..mana taknya, sebeban novel x habis baca lagi!! masa tu, mula la rasa nk kerja cepat2 sbb nk ada gaji dan boleh beli buku murah byk2..murah bukan sebarang murah..author best2!!

buku dalam BM pun suka..tp xde yg murah..huhuhu..w/h sales ni mmg jual buku2 dalam BI jek kebanyakannya..tp dont worry, da keje kang..i tekad nk beli set lengkap buku2 ramlee awang murshid! he's brilliant!! oh ye, dan buku2 tulisan sharifah abu salem jua..ahadiat akashah tu toksah cerita la..sgt minat ok!! aaaaaaaaaaaaaa mawu keje!!!

citarasa i lebih kepada novel yg mengandungi perasaan keterlaluan..ahaha..pelik plak phrase tuh..senang cite, gembire melampau, sedey melampau, sakit melampau, benci melampau, gedik melampau..ahhh, sume2 melampau la! i suke sesuatu yg boleh memberi impact..novel ni mmg i baca bukan utk carik fakta ke apa, so i mmg baca semata2 utk menyelami apa yg disampaikan oleh penulis..mcm tu gak ngn filem2 kegemaran i..tak payah letup2..janji boleh mainkan emosi i..i love d thrill when im really into it but im not mixing d emotions with d reality..mencabar!! cam nangis2 masa baca buku..tp bile org panggil, i bole gelak2 balik n buat biase..fun!

i sgt bersyukur enche shimi sgt suka membaca..mana2 pun ada buku..kami berkongsi minat yg sama =)..dia pun 2x5 la bab memborong buku murah2 ni..cuti sem ni, barulah i ada masa nk baca novel2 tu..pelan2 la kan..sekarang ni, i tgh dalam zone kawal diri..kena selalu ingatkan diri supaya jgn tamak..habiskan dulu novel2 yg ada tu..(tp kalau x beli, rugi! murah tuuuuu!)..oh oh cukup setakat ini, ada novel yg sdg menunggu!!




~The good life is inspired by love and guided by knowledge.~

gravatar

samasama senyum

cubit paha kiri, paha kanan sama terasa..saye pon tak terkecuali merasa cubitan2 itu, hari ini..pada saat kekasih saya susah hati..pada ketika dia datang bangi untuk mencari ubat kepada kegusarannya..saya tau ada perkara yg sentiasa bermain di fikirannye..saye tau saye x mampu tlg banyak, tp saye dah cuba segala yg termampu utk membuatkan setiap saat dia bersama saya adalah saat dia gembira dan terawang seketika..saya cuma mahu dia senyum..kerana saya akan turut tersenyum melihat dia gembira..

untuk itu, kami samasama mengadap ini..

dan ini..


puas hati saya..sampai saat dia mahu pulang..dia masih tersenyum =)

p/s : seronok bila melakukan aktiviti2 berlainan mase deting. x boring!



~The good life is inspired by love and guided by knowledge.~

gravatar

hi.nice to meet u.

oh oh, sungguh teruja dengan kehadiran anak sedara baru or cucu kedua utk kedua-dua belah keluarga..tahniah buat along dan kak ida atas kelahiran cahayamata baru..nama dia nnt dah register i announce yek..kot2 la ade perubahan lagi ke ape kan =)

bb boy lahir pada petang jumaat..berat dia 4kg..hahaha, besar ok! masih lagi mewarisi warna kulit macam cina..hopefully kiut miut macam ilman jugelah ye..ma, kt anak2 ni x lekat muka cina..lekat kt cucu pon jadiklaaaaa..kami sekeluarga mmg eksaited habislah..enche shimi pun ada ptg tu..sempat la tgk bb..syukur alhamdulillah, bb dan kak ida sihat..x sabar nyeeeee nk g putra height main ngn bb lagik..mari lihat2 ini gambar yep..

..along dan ahli keluarga baru..smoge kekal bahagia =)..

..segmen abang berjumpe adik dan ajak main otromen sesame..

..muke ilman cam evil gile kan? ade ke nk tembak tok nek (moyang) dia? hish!..

..ayah dah start dahhhh..ayah ni mmg sayang cucu tahap gaban!..mesti ayah x sabar nk penuhkan tabung duit bb plak kan..hehe

..mimi cam takut2 nk pgg bb tp bile nk snap, sempat pulak menyengih..

..pipi dia tu kannnnnnnn..gerammmmmmmmmmmmmmmm!!..

..ni nampak cam anak cina pulak dah!..

kami dah janji dah pakat2 nk bagi attention kt ilman..yela, mak dia misti bz ngn bb baru kan..ilman pulak manja sgt ngn ibu dia..tamau la ilman rasa diketepikan ke apa kan..tp kan, ilman ni tetap rasa cam spesel sgt..err, mebi sbb anak sedare 1st kot..ehehehe..ape pon, makngah syg ilman taw!! ha, gambar kt bawah ni very d kekasih gelap..i nk kiss pp, dia p huloq mulut..korang jgn wat speku salah plak..ekekeke..so..taraaaaaaaaa...

..ilman, jum kite kasik uncle pijun (shimi) jeles jom!!..



~The good life is inspired by love and guided by knowledge.~

gravatar

a treat for myself~

legaaaaa dah habes exam..harini dah janji ngn enche shimi nk g jenjalan kt kajang..buat kedua kalinye nk g ke mall yg kami baru jumpe beberape mggu lepas..terlupe plak nk tgk ape nama mall tu tp yg pasti bukan metro kajang la..wohhooo! sgt gumbira sebab kepala otak x payah nk pk esemen yg nk kene hantar..or nk balik cepat utk study..mmg 100% enjoy jalan2..

kat sini byk mende kecik2 yg unik..murah pulak tu..mmg sedap la jalan kt sini..munge jek tgk barang2 yg kiut miut..seb bek x kayo..kalau x dah borong macam2 dah! ha, payung yg enche shimi pakai ni sgt kelakar ok! mende2 camni la..jarang kite jumpe!



bile pk2 balik..even barang ni nampak cam kelakar..ade jugak kegunaan dia kan..dah time hujan2 tu, x kire dah kelakar ke tak..janji bole tutup kepala..kan? kan? lepas tu, macam biase la kami singgah main game..game dia murah..rm1 jek..kalau alamanda, rm2..ok la tu kan? for d 1st time i try main game kereta..hooo pening! lawak juge..enche shimi le ajar camne nk main..pastu awal2 i p langgar keta dia..then terus kalahkan dia..ade unsur lawan tokey disitu!

on the way kuar dari mall tu TERsinggah pulak kt stall yg jual bag2..aduhaiiii, TERbekenan pulak dekat dis purse bag ni..mula2 buat2 la tanak beli..sekali patah balik daaaa..enche shimi pun bekenan jugak..dah la harganye amat berpatutan! last2 i beli dua..satu utk i n another 1 utk my sis..hadiah besdey dia..mine opkos la kaler pink purple..utk my sis i beli yg kaler brown..pon cantek! thnx ye huney sebab sumbangkan sedikit dana utk bag2 nih (org dah offer, rugi x ambik!)..hikhik

..1 side..


..another side..


..2 compartments..


cantek kan? i anggap ni hadiah utk diri sendiri la sbb dah all out dah utk final haritu..walaupun dah tepu dah mase nk jawab 6th paper, alhamdulillah i masih dpt jawab dgn baik..harapnye bolehlah kekalkan last cgpa or if not, harapnye x la jatuh teruk sgt..kalau bole tanak la below 3.5..doa2lah camtula yeee..


lepas kuar dari mall, kami merayap ke mydin pulak..ramai..nk deepavali la katekan..kt mydin nih enche shimi boleh pulak berjoget2 ikut lagu india..i gelak tahap lembik lutut ok! kt sini x dapek la nk beli barang ape kan sebab i dah miskin..plus tgk line kt kaunter bayaran..mmg tahap beratur sampai muntah tu..kami surrender dan meneruskan misi ke KFC..i ni dah berhari2 dah tingin nk makan kfc..so pg td dah cakap kt enche shimi mintak dia temankan..dia pun biaselah, manjekan aje gf dia nih..suke! habis makan ayam bagai, kami pon gerak balik ke rumah..dalam 10pm camtu jugaklah sampai rumah..x lepak dah sbb dah lewat kan..kami pon berpisah le kt depan pagar rumah pink milik mak bapakku..


itu aje ceritera utk harini..i enjoy sgt dpt luangkan masa dengan kekaseh hati..by d way..cuti sebulan da setat..sesapa nk upah i key in mende2 ke..nk type2 ke..nk kira2 ke..sile kontek ye..ehehehe..


senyum2 selalu!


~The good life is inspired by love and guided by knowledge.~

gravatar

lame dah x buat tag!

ayza, thnx 4 d tag!

1) Anda rasa anda HAWT?
- depends..nk kene tanye enche shimi nih..ehehehe

2) Upload gambar kesayangan anda.


3) Kenapa anda suka gambar ini?

- gambor hari bahagia ma saye..hikhik

4) Bila kali terakhir makan pizza?

- aiseyh, dah x igt..lame sgt dah! ni yg tingin nih..heheh enche shimi da bising2 i dok tringin kfc la, cendol la..mcm2 lagi..baiklah, mari masokkan pizza ke dalam list!

5) Apa yang anda buat sambil menyelesaikan tag ini?

- sambil2 online fesbuk..lega sungguh dah habis final nih..

6) Selain dari nama anda sendiri, anda suke dipanggil dgn name ape?

- mastot! manje tu hanye family, sedare2, jiran tetangge dan sahabat karib je bole panggil..

7) Tag lagi 6 orang tanpe rasa kekesalan

- my sayang

- bob blog bervirus

- sedari farihan

- sedari apom

- sedari sherrina

- sedara tajul

8) Siapa no 1 kepada anda?

- bopren saye..sgt chenta sama dia..baru sesaat x jumpe da rindu!

9) Bagaimana pula dengan no 3?

- rakan yg sgt baek dan bule la masok kategori sekepala..oh ye, teman karoke yg hebat!

10) Pendapat anda pada no 4?

- rakan karib dari form2 lagik..sama2 gelak..sama2 nanges..sampai sekarang pun mcm tu lagik..lap yu la apom!

11) Katakan sesuatu terhadap orang ke - 2?

- bob sekarang dah ade degree, dah start drive kereta balik, dah ada setiausaha dan PDA baru..ape pun, anda tetap bob yg saye kenal 3 tahun dulu!

12) Anda juga mungkin meminati

- heheh adam sandler!




~The good life is inspired by love and guided by knowledge.~

gravatar

obsesi!

muhammad ilman bin irwan..sesatunye anak sedare kami adek beradik buat mase nih..tp x lame lagi, ilman da nk dpt adik..kandongan kak iparku dah cecah 9 bulan..tunggu hari je..x sabar! ape pun, sebab ilman adelah cucu sulung bagi kedua belah kuarga..mmg dia ni menjadik tumpuan..makin besar makin hensem..putihnye mcm anak cina..macam mane kami x obses? huhhu..piccas di bawah diambil mase ilman tgh khusyuk tgk otromen..dia skang makan tido sume otromen!















yg last ni mase bulan pose kot..heeee, i miss yu lah otromen kecik!! geraaaaammmmmmmmmmmm!! tu je utk entry nih..kalau korang menyampah, sile jgn dtg blog ini lagik..hikhik..tataaaaaa~





~The good life is inspired by love and guided by knowledge.~

gravatar

cinta cyber pet..

cinta cyber dan cyber pet


dua isu yg berbeza, tp cukup bermakna buat diri sy..i mulakan dengan kisah cinta cyber..ape yg kite paham tentang cinta cyber? negative sgt ke cinta cyber nih? sebenarnye, itu bergantung sepenuhnya kepada kita utk mengawal perasaan dan menjaga diri..kepada yg belom tau, i dan enche shimi pun berkenalan dari alam cyber..dari laman web extdk.net..kalau xder website ni, celah manalah kami akan berjumpe kan..tp kami xde la mabuk cinta di alam cyber..kami berjumpa..konon nk diskas pasal telematch utk silver jubli..sekali sangkut daaaaa..bab saling mengenali tu in reality la kan..tu yg over sayang kt extdk.net..hehehe..tp ape2 je berkaitan tdk, tetap syg ok!


ni pulak pasal cyber pet..so, this is my new cyber pet!





dulu masa sekolah rendah, merayu2 kt ayah mintak dibelikan cyberpet..igt lagi, ayah belikan jugak masa hujung tahun darjah tiga..ayah order melalui cosway..dia cakap yg tinggal hanya cyber pet anjing..i berdegil..anjing pun anjinglaaaahhhh..hahahaha..masa tu mmg bangga sgt ada cyber pet..dalam 2 tahun lepas tu..digimon pulak muncul..lagi sekali, lepas merayu2, i dpt digimon..yg ni lagi best! boleh sambung ke digimon lain dan main lawan2 ngn yg lain..masa darjah 6 tu, hari2 bawak digimon ke sekolah! walau pun sekolah pompuan, dasat gak dak2 nih layan digimon..haih, kenangan sungguh!

ceritanya, dalam awal tahun ni, i tgh lepak2 kt toysrus tggu enche shimi habis keje..sekali nampak sale cyber pet..dari rm89 turun ke rm23..masa tu, i asek belek2 tp x beli..sebab dalam 2-3 hari, i akan ke situ pulak..tp sebab teringat2, i pun mintak tlg enche shimi belikan..malangnya, hari yg i ada kt situ adelah hari terakhir sale!! kecewa ok!! bermula dari saat itu, tetiap kali ke bahagian mainan, i akan cari cyber pet! i rindu nk bagi makan, basuh berak dia, main2 ngn dia, bagi dia baca buku dan segala2 ttg cyber pet! suddenly keinginan nk memiliki cyber pet tu ada, sama macam masa sekolah rendah dulu..

sekali minggu lepas enche shimi ternampak cyber pet murah kt tesco ampang..rm5++..apelagiiiii, enche shimi janji akan belikan jugak cyber pet utk i! esok nya, segala mala jem diharung dan beliau belikan saye 2 bijik cyber pet! ya Allah seronoknyaaaaaaa!!

taraaaaaa, terubat jugak rindu nk main cyberpet! tenkiu syg sbb bersusah payah belikan..inilah enche shimi saye, selalu buat i happy..cuba sedaya upaya penuhi permintaan i..tp selalunye x mintak pon! tau2 je dah ada..suke buat surprise, suke buat i gelak2 sampai tahap x boleh jalan..senang citer cukup membahagiakan..ILY!

tu je kesah utk kali ni..cinta cyber saye telah membelikan saye 2 bijik cyber pet..eheheh..kiut jek ayat nih!



~The good life is inspired by love and guided by knowledge.~

gravatar

kekasih berubah angin? =D

whoaaa tajuk nak lebih! abaikan..senanyer i ni dalam keadaan tingtong..maklumlah, ada dua paper harini..pagi dan petang so otak ni pun bukan betol sgt..hikhik

ceritenye, paan buat teater lagi, gabungan rumah teater astena dgn subjek kdkb..i adelah dijemput utk sama2 menyaksikan teater amal ni..biasalah, jemput i tu maknanya pekej dgn enche shimi la kan..ahhhh, itu bukan masalah..dah biasa dah diorang ni huhahuha dgn enche shimi..

tajuknya 'ada apa dalam surat khabar'..menarik! kreatif! rugi bagi sesiapa yg x dtg tgk..lakonan mantap, skrip bagus, sewajarnya dipuji..i tumpang gembira tgk perkembangan sahabat2 teater uniten..rinduuuuuuuuu..tp nk buat camnooooo..jalan ceritanya mudah, apa yg ada dalam surat khabar direalitikan..mudah difahami dan diolah dengan menarik..syabas le buat paan dan team! saye, bob dan enche shimi mmg bagi standing ovation!


..sekitar jalan masuk ke auditorium..tema dia opkoslah surat kabar..hehehe..bunyik2 bile dipijak!..

..ini pulak krew dan pelakon..bagus2..syabas atas lakonan mantap korang tuh..

..tak dilupekan, otai2 astena..bak kata bob, family photo..oh, sgt sayu ok..sebab i miss them soooooo much! x ley tgk lelama gambar mcm ni..nanti mata berpeluh macam bob..

oh ya, tang mana pulak part kasih berubah angin ni? haaaa, tu dia..enche shimi sgt girang ok jumpa kekasih gelap dia..sapa lagi kalau bukan si bob! dari dalam fesbuk sebelum teater lagi dah kecoh2 nk jumpa bob..x cukup dengan tu, dalam msg ngn i pun eksaited nk jumpa bob..hish, jeles ok! dalam auditorium pulak, sempat pulak meraba2 dgn bob..nasib baik i x bagi diorg dok sebelah2..nk jadik lelakilah camni!

tapi takpelah, as long as enche shimi berbahagia dgn kawan2 i, i relakan diri dimadukan dgn bob..sobsob..yelah, bukan senang nk dpt org yg boleh ngam dengan kawan2 kite kan..lagi pun enche shimi adelah my 1st bf yg close with my frens..as long as he's happy, im happy too..eh bob, jgn plak amek kesempatan..wuwuwuw

so, untuk tatapan kalian, ini adelah gambar2 yg merobek jantong ku..sobsob..


..ni yg nampak gg..cute jek! tp gegar2 pulak!..



..ni yang kurang gegar..haaaa, tgklah tu! x ke sadis..nk jadik bob..nak jadik bob!..uuuuu

sayangnye kami x sempat join team teater lepak2..tp sempat juge la kami minum setegok dua kt limau nipis sambil borak2..seronokkkkk, lega sket kepale otak yg sarat nih..baiklah, itu saje utk kali ni..semoga kekasih2 anda tidak berubah angin..huhuhu

p/s : gambar dia berdua dgn bob ade, tp dgn i xde pulak malam ni!!




~The good life is inspired by love and guided by knowledge.~

Blog Widget by LinkWithin