MARI MENGIKUT

Me and you :)

Archives

gravatar

day two: ten things you love

wokey. day two. 10 things i love. things eh, bukan orang =P

1. My tangki oksigen (sarung bantal busuk)
2. My phone. ni tahap nyawa.
3. Piano
4. Mesin jahit (portable) tp malas nk jahit sebab kene keluarkan then simpan balik.
5. Lappyku yang berjasa. susah senang aku dgn dia :')
6. My gold ring. tanda kasih sayang saya dan dia direstui dan akan dibawa ke tahap seterusnya <3
7. My NOG. i love my business very much!
8. My car. bapak aku belikan. *malam ni bawak g basuhlah*
9. My room. cozy room dgn bantal tilam sedap, aircond kipas toilet segala. nicely arranged in white, pink and purple :)
10. My books. I love reading them!

bila cakap pasal barang ni, mmg byk sentimental value tau. mcm surat2 ex aku dulu. hadiah2 dari kawan2 semua, memang aku sayang sgt2. aku akan pastikan aku bawak barang2 yg aku syg berada dalam keadaan baik sentiasa, suapaya aku ada sesuatu untuk ditatap di hari tua. :D


~The good life is inspired by love and guided by knowledge.~

gravatar

The 10 things game! day one.

Oh my I'm bored! so let's play this game. eh i copied this from my friend's blog. Lupe lak her link. dat day i randomly hopped to her blog jek. huhu. Ok, this is not a gamelah. ini pengisi masa lapang nama dia. hehe

day one: ten things about you
day two: ten things you love
day three: ten things you hate
day four: ten things you want to say to one person
day five: ten wishes
day six: ten items you can’t live without
day seven: ten important people
day eight: ten of your favourite songs
day nine: ten ways to win your heart
day ten: ten final words


day 1 : ten things about you (i mean me)


1. im fat. haha
2. manja. melampau.
3. aku mencik lelaki gatal
4. aku suka makan nasik *obviously linked to #1*
5. pencinta kucing
6. a pianist
7. a bride to be
8. anak ayah
9. i love arts
10. will start working by july. yay! alhamdulillah..

itu saje for today. insyAllah yg lain akan disambung kalau aku rajin. KALAU. kehkehkeh. oklah, better sleep now.


~The good life is inspired by love and guided by knowledge.~

gravatar

KBP : Kisah 17

Wah, dah kisah 17 ek. hehe more to come!! Ok, untuk hari ini, kami sekeluarga ke Jalan TAR. Sepatutnya aku dan enche shimi berjumpa pada hari ni, nk tempah kad jemputan, ambil baju nikah dsbgnya. tp dia x jadi datang..sobsob. so, saya dan keluarga proceedlah dengan plan kami. misi kali ini : Langsir!!

FYI, family aku ni bukan jenis semangat2 tukar langsir atau perabot baru setiap tahun. langsir sekarang ni dah nk dekat 6-8 tahun usianya. haha. berbalik kepada cerita asal, mak aku dah buat keputusan, apa pun yg terjadi, kami akan tetap beli di Nagoya. mak aku cakap, survey2 ni buang masa. dengan ketegasan seperti melunaskan azam tahun baru, kami pilih2 dan terus bayar! ok, selesaiiiiiii!

Besok, enche shimi akan dtg rumah. harus beli kfc dulu (sbb dia nk kan sgt transformers punya laptop cover tu)..lepas tu kami nk g tempah kad jemputan. lepas tu, ambik baju nikah. lepas tu, aaaaa lepak2 je..a movie perhaps? kihkih

oklah, takat ni dulu update dariku. nnt bile2 angin rajin dtg, saye hapdet lagi yep.

next : dalam masa 10 hari sebelum saya mula kerja, saya nk lengkapkan segala-mala borang yg perlu dilengkapkan!


p/s: enche shimi, sory sbb saye moody tahap gaban hari ini. :(


~The good life is inspired by love and guided by knowledge.~

gravatar

wokeh, tutup cerita praktikal!

salam semua. fuhhhh tiup habuk sat! yaaa, saat aku type entry ni. aku dah habis praktikal. dah tamat degree. dan dah dapat kerja. alhamdulillah :D

aku praktikal dekat perbadanan putrajaya. bahagian perhubungan awam (PR). yes, memang bidang aku. well. kenangan praktikal mmg manis. tpada jugalah dengan kenangan pahit. aku malas nk ulas. pokoknya, byk gila yg aku dpt belajar. semua benda yg aku dok jawab exam la, hapal2 la, aku boleh tgk live! haha

ni ada gambar sket. jemput tgk ye :)


..me n kak zuraida. she's d designer in PR..

..along & angah rajalawak. I like them! ending dia, dpt gak aku bergambar dgn diorg..

..during soft launch floria. baju purple tu is the corporate wear. aku pinjam baju yg tak bertuan. haha

..me, during the media night. i was incharged with d registration counter. super like!..

..some of the colleagues. Thanks for everything friends!..


Habis je praktikal, aku pulun siapkan report dan alhamdulillah dah slamat dah present sume. tggl nk tggu hard cover siap je nih. apa pun, aku lega sekarang dah habis belajar. masa yg ada sebelum masuk keje ni, aku nk gunakan utk berehat dan setelkan mende2 nikah sume. well done mas, and hello masters!


~The good life is inspired by love and guided by knowledge.~

gravatar

isi masa lapang.

1. apa benda yang paling penting dalam hidup korang?

Kalau orang, mestilah family dan tunang haku. Kalau benda. Erm, fon dan lappykuuuuu~


2. benda yang terakhir korang beli guna duit sendiri?

Kuih vadey kt kefe. Rm2 sudeh.


3. dimana tempat korang ingin melangsungkan perkahwinan korang dan tema perkahwinan korang?
takde ingin2 dah..mmg dah book..haha..kenduri aku kt dewan..tema? standard majlis perkahwinan melayulah. Warna tema tu, seperais!

4. adakah korang sedang bercinta sekarang?
mestiiii..sentiasa!

5. berapa lame korang akan mencintai kekasih korang?

Akan? Erm, forever n ever la jawabnye. Rambut grey pun nk jln pgg tgn pls!


6. novel/buku/majalah yang terakhir korang beli?
majalah pengantin. Novel, emmm novel danielle steel la musti.

7. dimana korang selalu jumpa dengan kekasih korang?

Mana2 jek..kt rumah pun jadikkkk..

8. apa name penuh korang?

Mastura abd rahim. Simple je.

9. antara mak dan ayah mana yang korang lebih mesra?
ayahhhhh! Aku anak ayah plis!

10. namakan yang betul2 korang jumpe dalam hidup korang?

Soalan x jelas la. Buduh.

11. adakah korang basuh baju korang sendiri

Mesin basuhkan weh.

12. dimanakah tempat yang betul2 korang nak pergi?

Aku Cuma nk duduk rumah je. Hahah baik x?

13. pilih satu, peluk atau cium?

Both pls!



14. beritahu 3 bende tentang orang yang tag korang?

Dia cantik

Dia baik

Dia rajin

15. 5 bende yang korang sayang sangat dalam hidup korang.

1. buku saye

2. cincin saye

3. kereta saye

4. fon saye

5. lappy saye

*eh, benda kan? bukan orang kan?*


16. 5 lagu yang korang suka dengar

Aku suka byk lagu so malas nk senarai :P


17. bila tarikh lahir korang dan dekat mana korang sambut tahun lepas?

12 feb..sambut kt rumahlah semestinya. Family aku jenis suke buat makan2 sambut besdey ni. Dengan enche shimi lain cerita la kan <3

18. 5 orang blogger yang kamu nak tag

Sape2 nk buat pun bole. Buat ajelahhhh..

19.cerita sikit blogger ptame yang korang tag

Sbb aku x tag org so aku tade ape nk cite..haha babai!


~The good life is inspired by love and guided by knowledge.~

gravatar

kerja tangan yang x seberapa.

ini gambar basi. ok, inilah baju jahitan aku yg dipakai oleh adek aku..mmg jahit utk dia pun..ada beberapa helai lagi otw..walaupun sebenarnya aku hanya perlu sehari lebih je nk siapkan sepasang baju kurung..masa memang takde..makanya, sepasang tu ambil masa berminggu2 mahupun berbulan2..hahaha

amacam? ok ke?


~The good life is inspired by love and guided by knowledge.~

gravatar

KBP : Kisah 16

Phew, 5 Jun memang penat aku dan family menghadiri kenduri-kendara. 3 buah rumah semuanya. Tahap ketegangan perut? Malas nk ceritaaaaa..

Lepas kenyang perut, saya, mak dan ayah terus ke nilai3. Biasalah, waktu-waktu sekarang ni nilai3 adalah penting! Cadangnya nk sebat cadar, langsir, survey goodies etc.


gigih sungguh my mum tu. Langsir 1 rumah kami nk tukar. alah, bukan setiap taun pun tukar kan..aku rasa langsir tu dah 5-6 tahun jugak. hehe. Apa pun, cadar dah selamat dibeli. cadar cotton memang mahal kan? aku tak suka la satin2 ni..panassssss..sekarang bilik aku pakai cotton pun kekadang peluh..apetah lagi satin kan..

ending dia, kami x la beli semua..plan nk ke jalan tar lagi seminggu dua. plan jelah kannn..yang penting preparation mmg ongoing..takdelah lama sgt tak buat apa-apa kan..oh ya, sebut pasal preparation, aku dah pun berbincang dengan videographer. selamatlah plan itu ini. bila nk shootingnya tu, belum confirm lagi. aku sukalah kerja dia, cute jek..nanti dah selesai majlis baru aku reveal okehhhh..

so, takat ni la dulu..apa-apa nnt aku update lain.

utk semua B2B, take care and stay cute!

p/s : lepas ni bapak aku nk p usha tok imam, amek borang etc. tah! pening plak aku nk pk!

~The good life is inspired by love and guided by knowledge.~

Blog Widget by LinkWithin