MARI MENGIKUT

Me and you :)

Archives

gravatar

huh.


keparat. ikut hati, nk je aku lempang kau.


p/s : wait till u meet my brother okeh *evil grin*


~The good life is inspired by love and guided by knowledge.~

gravatar

Adikku mahu periksa.

dear sister, Amirah Syamimi Abd Rahim..good luck for ur SPM!
semoga berbaloi le angah dok nganto amek ke skolah dan tusen!


~The good life is inspired by love and guided by knowledge.~

gravatar

shimi objek kiut saya.

aku bebel-bebel sbb enche shimi x msg aku haritu. aku tau dia kerja. tp aku kan over. lepas kerja kami jumpa..tgh aku bebel2, dia pusing tepi dan hantar 13 sms kt aku masa tu jugak (err aku dpt 12..1 sms lagi utk roki)..lepas tu aku pukul2 dan cubit2 dia..yes..apa yg aku mahu sebenarnye? komplen dia x msg..bila dia pujuk, msg aku senyap2 (aku nampak ok!) kene pukul pulak..eh jgn risau, pukul2 gedik saje..hehe..apa yg aku mahu sebenarnya??

sebenarnya, aku kehilangan kata-kata. sebenarnya, aku malu nak cakap i love you banyak kali. so aku pukul2 dia. dia buat aku malu. dia buat aku malu nk jerit i love you. aku pukul dia lagi. setiap pukulan gedik aku tu mewakili ucapan i love u utk dia. =)


~The good life is inspired by love and guided by knowledge.~

gravatar

sisters outing!

si mimi tu dah bising asek suh carik dia punya barang for her dinner..alah, dinner after spm tu..memandangkan paper dia start dalam seminggu lebey lagik, kami pun pegi la selasa lepas..dinner tu pulak right after her last paper..so x kan nk pergi shopping masa tgh spm kan? kan?

selepas bergaduh2 pilih hari pe bagai, kami pun kuar la selasa..pagi2 lagi dah keluar oke..tp mule2 g beli canvas dulu..aku x larat gile canvas besar sgt..sakit jiwa nk melipatnye..haha..adek aku ngekor jela kan..habis je beli kami terus ke BTS..dress situ kan murah2..haruslah g situ..so bole beli byk sket benda..


..yg biru ittew saye punye..heheh..15 menet suda siap!..

Itu la pertama kali aku drive sendiri terus ke shopping mall..cuak jugak nk carik parking..yg aku biasa takat alamanda n jusco jelah pun kan! selalunya kalau g kl aku naik LRT..alhamdulillah, berkat pergi masa hari keje, dpt la parking yg sedap2, dekat pintu masuk..sorga!

ape lagi, shopping sakan la jawabnye..6 jam kot kitorang shopping..mule2 igt nk beli brg adek aku je..aku pulak terbabas beli byk..seriously banyak ok..sbb bukan selalu kan..boleh pakai masa berjalan jauh disember nnt :D


..stop makan jap..pukul 1 lebih masa ni tp kami berdua dah lapar sakan..adik aku melantak byk gila..aku ngn abg aku salu cakap dia ade bela hantu raya..haha tah mane tah lemak dia pegi..uhh x puas ati aku!

selesai mengisi perut, kami sambung balik shopping..ada jugak belikan baju utk ma..saje2 nk belanje..dalam pukul 5 gitu, adik aku dah menunjukkan tanda2 pancit..aku boleh lagi tp sian dia la..kang da penat x ley study pulak kang..kami pun baliklah..terus je balik rumah x singgah mana2..


..adik beradik muka x sama..oh, dulu aku lagi putih dari dia ok! ni sume swimming punye pasal!..

mmg puas hati la shopping kali ni..dapat beli sume brg yg ada dalam list..aku tunggu je dwet fee waiver nanti..nk sopping lagi!! oh, nk tgk hasil tangkapan kami??


..meriah x? hahah bapak aku geleng kepala je..layan jelah dua anak dara dia nih..x dapek nk nolong..

oklah, aku stop sini dulu..ade ke patut tgk gambar ni aku rasa happy..haha gila punye pompuan..korg len kali nk p sopping ajak tau! tata! *mwahhhhxx*

~The good life is inspired by love and guided by knowledge.~

gravatar

The celebrated couple.

happy 33rd anniversary to my beloved parents! the date is 15 Nov by the way (aku lembab, mahap)..malam tu, ayah cakap nk makan dekat luar..selebretlah kan..kebetulan pule hari tu enche shimi dtg bangi..rezeki dia la makan fwee! sebelum tu sempat la ke HSBC kajang bayar itu ini..tu pun laju2 sbb lapar! hehehe *bangi dah jadi mcm kampung halaman enche shimi..g bank ke, beli itu ini ke, dia akan bwat kt bangi walopun setapak ade je kedai pe bagai. bole tahan gedik*

alah, bukan makan ape sgt pun..kenny rojes saje di alamanda..mmg lapar sgt time tu..seswai la kalau makan situ sbb dia punya pinggan tu penuh! gagah jugak la aku nk ngabihkan sume..air yg kunun2 boleh refill tu mmg x refill langsung..perut dah penuh..

..my parents..

..snapped by ayah.. selambe je kami..ehehhehe..ayah tensi aku suruh2 amek gambar..

..tuan punyer belog..before going out! best sebab dah lama x makan luar dgn keluarga..last bile eh? masa raya aritu kot? hahah rumah aku ni sentiasa ada lauk dan nasi jadi memanjang la makan kt rumah..aku je salu ngelat makan luar kalau enche shimi dtg..

ape pun, congratulations to ma and ayah..semoga kekal bahagia dan sihat sampai bila2! (nota ketiak : aku tingin nk makan nandos sebenarnye..wuwuw)

~The good life is inspired by love and guided by knowledge.~

gravatar

belum biasa, harus biasakan!

Well, enche shimi dah mula kerja kt kl..start2 keje je dah bizi gila sebab ada event. mmg meroyanlah aku kan! after 6 days x jumpe, kami jumpe la jugak akhirnye..since i dah bole drive g kl, aku p amek dia kt hotel traders..dia penat sebenarnye, tp sbb aku da meroyan, dia layankan jela aku..haha

sempat la kami merayap kt kl tu..ekceli aku x kesah pun g mana2..yg penting aku nk jumpe dia je..yela, dah nama pun aku cuti sem..dia pulak bizi..mmg aku mcm-mcm la kan..haha malang x enche shimi sbb jadi boprenkuh??


..baru lepas melantak kt restoren makanan jepun..alah, kt tgkt bawah lowyatt..aku pun x hingat nama apa..tp kalau g loyat, mmg sukeeeee je nk makan kt sana..

aku masih lagi ambil masa nk biasakan enche shimi keje kt kl semula..yelah, lepas ni aku kene nek lrt balik kalau nk g jmpe dia..hehe..takpelah syg, less than a year lagi kan..you know what i mean? *hikhikhik*

~The good life is inspired by love and guided by knowledge.~

gravatar

Family business!

Bisnes bisnes bisnes! haha bizi jek..btw, ni masa bazaar kt subang parade early november..aku mmg suke la berbazaar kt sini sbb selesa..and dah terbiasa..crowd pun not bad la..heheh..mmg sampai taun depan la aku melangok cni..

bazaar haritu, aku dpt tapak tepi..mmg sedaps la nk display barang kan..vintage handbag mmg mendatangkan untung yg menyenangkan hati..hihihi..ok2, layan jela gambar..jgn layan aku :P

..beraneka vintage handbag..stok dari konvo upm aritu x habeh2 lagik..sabarrrrr..


..baju pun ado..tp purposely x bawak semua sbb nk focus more kt handbag..tp aku baru lepas restok baju dgn jayanya maka ujung bulan ni aku bawak baju lebey sket la nampaknye..



..dua makanan wajib kalau berniaga kt subang parade. oyster mee sua and crispy chicken dia terbaekkkkkkk..duh, lapa la plak!..a week before, aku sakit gusi..siang malam makan bubur ayam mcD jek..this time gusi dah ok..ape lagiiiiiii..balun!..


..nom nom nom masa tade customer..btw, berbisnes mmg best! boring kalu, boleh shopping..hahaha

bila cerita pasal bisnes, mmg aku ngn along ade je benda nk dibincangkan..rancang itu ini bagai..tp semuanya makan masa..kami perlu lebih masa utk kembangkan bisnes ni..hmmm, family business..menarik! aku suka!


~The good life is inspired by love and guided by knowledge.~

gravatar

How to stop hating people.

hah kau..hahah tu le yg aku google2 dari tadi..how to stop hating people..series aku cuba carik jalan penyelesaian..sebab aku rasa rimas bila aku terlalu payah nk stop bila dah benci kt orang..payah sgt2! maybe sebab aku pun payah gak nk benci kt orang..so bila sekali benci, kompom ngn org tu n segala2 yg ada kaitan ngn orang tu aku benci..

adekah korang pernah hadapi situasi cam aku neh..kalau dah berjaya atasi perasaan benci tu, let me know the tips ya! huhu..salah satu cara yg aku dok practise sekarang ni ialah cut off segala jalan komunikasi ngn individu2 tersebut..ngn num fon sume aku delete..sbb aku x rasa macam nk ambil tahu kasih org, dan aku pun tanak org ambik tau kisah aku..tp kt internet ni apelah sgt yg boleh sorok kan..hahaha..tp sorry to say la, kalau ada pun aku dpt msg2 dari individu2 tersebut..aku x save number fon..jgn kecik ati plak kalau aku tanye, ni sape? huhu

confront? aku rasa x sesuai nk confront org bila ko dalam keadaan benci org tu..haaaa, ade gak baiknye aku belajar communication kan..haha..kalau nk komunikasi tu efektif, kene la both dalam keadaan baik dan berfikiran terbuka kalau nk confront bagai..penting tu..kalau tgh benci org, then g confront, akan keluar mende2 yg menyimpang dari isu sebenar..masa tu la nk ngungkit segala bagai, menyebabkan isu sebenar x selesai pun..so daripada buang masa, bek x yah kan..nk confront mmg bole, tp kene tggu masa yang sesuai..utk aku, aku rasa x perlu kot..sbb aku x rasa nk bersemuka pun..hehe

mcm ada satu site ni, dia tulis, Try to be around the person more..hahaha x boleh x boleh..nnt aku melakukan jenayah plak..ok2 ada cara yang rasanya agak ok la..mcm, kita kenangkan jasa2 baik individu2 tersebut..aku try gak ni..tp still x jalan..sbb aku jenis pengumpul..bukan kumpul ape..aku byk telan dulu..lepas tu sekali aku benci, aku da x bole cover..tp aku still la cuba cara ni..maybe berkesan..nnt kalau jadik aku btau ok..hahaha..

btw, aku sendiri agak terkejut bila aku discover benda ni within self..macam, eh, aku boleh benci org sampai macam ni? gitu la lebey kurang..seyes..aku ni minah hati lembut..walopun aku x kuat menangis..tp aku punyer hati lembut la..oh, hati aku x lembut bila deal ngn org2 gila sex je..*selitan*..aku senang mintak maaf..aku senang jugak say yes kt orang..cuma, semenjak beberapa perkara yang jadik..aku lagi kuat kot sekarang..kuat utk xpress ape yang aku x suka..tp ok la kan..kalau aku x discover mende ni, aku pun tak tau..so aku akan lebih berhati2 dalam memilih kawan..

ape pun, doa2 la supaya aku cpt cari penyelesaian..so xde la aku rasa mcm nk keruhkan lagi keadaan ke ape..aku cume nk hidup happy jek..oh ye, sebelum aku cakap babai, ni ada few links yang aku rasa mungkin boleh membantu..errr korang try la kalau korg pun ada masalah gini..ngn aku x jalan..

link1
link2
link3

tu je..papai!

p/s : ini entry umum..takde melibatkan sape2 pun..ini melibatkan aku jek..hakhakhak


~The good life is inspired by love and guided by knowledge.~

gravatar

tipikal.

tipikal melayu. suka sgt dengan liabiliti. ada satu nk tambah lagi.


~The good life is inspired by love and guided by knowledge.~

gravatar

mmg susah.


haih, susahlah kalau org tak faham :(

~The good life is inspired by love and guided by knowledge.~

gravatar

nk amek berkat? dtglah, bawak buku :)

Aku rasa adik aku akan score gila dalam spm dia..trial dia haritu dah 10a..spm pulak, dgn adanya roki tido atas buku rujukan dan kotak pensel dia..mmg berkat la kan..tuah roki..komfem adik aku score..bak kata mak aku, roki tu raja..mana dia tido, jgn kacau..itu hak dia..enche shimi lebih extreme..dia kata rumah tu roki punya..kami sekeluarga cuma menumpang..aku pulak kata, japg aku g rogol dia..biar dia jadi hina lepas tu diusir dari rumah ni..yesss..barulah drama!


ok, sebenarnya aku tipu..kami semua x boleh hidup tanpa roki..dalam carta keluarga encik rahim (bapakku), roki dulu, baru enche shimi..sbb dia belom kawen ngn aku lagi..hahahahahaha

~The good life is inspired by love and guided by knowledge.~

gravatar

lifecycle.

korang pernah x rasa, bile korang betul2 kenal seseorang tu, korang dah boleh jangka apa yg akan terjadi. benda yg sama je. berulang dan berulang lagi. kan?

p/s : jgn selalu main2kan hati orang. nanti hati kau orang campak je kt tepi longkang :D

p/s/s : enche shimi bizi melampau..saye suda rindu..sobsobsob

~The good life is inspired by love and guided by knowledge.~

gravatar

Wekkkkk!

Sila berfikiran terbuka..tertutup kalu, sila jgn baca :D

Semalam aku menyalak2 kt fesbuk kata aku menyampah dengan lelaki gatal! hahah mmg x pasal2 emo kt fesbuk padahal tempoh 'bendera jepun' baru je tamat..takde la..citenyer gini..aritu aku ade la chat ngn member ym dulu2..zaman f4 kot aku chat ngn dia..dulu dia normal..pastu gatallll nk mampus! bersungguh2 offer aku supaya jadi sugarbaby dia..hahaha

bayaran? empat angka weh..sapa tgh kebulur duit dan x kesah maruah diri dimain-mainkan, sila la terima tawaran tu yeeee..errr, perkhidmatan adalah lebih daripada 8 'round' dalam masa 2 hari..weekend katenyer..eh tp jgn salah paham, aku tanye dia sbb aku cuma nk tau ape laaa yg minah2 sugarbaby ni boleh dpt n how the r/ship works..tiada niat lain ok! then aku terus la ignore and block laki tu kt ym..ko merapu le sensorang yek!! masa aku chat ngn dia tu, a night before g BBQ potluck kt umah enche shimi..sok nye masa BBQ, masa kami berdua keluar ke bank nk cucuk duit utk bayaran kambing tu, aku cite la ngn enche shimi..tp sbb aku pun takde niat nk menggatal ngn jantan miang tu, enche shimi cool je..pastu dia siap offer nk jadi sugarbaby pastu duit sume nk kasik kt roki..aaaaaaaaaaaa!! stress aku di situ..bole byg x? enche shimi berkhidmat gitu, balik2 serah sume duit kt roki..pastu roki just duduk tido dan mengarah2..or kalau rajin, tlg carikan new sugardaddy..eh, sugarmummy lah! hahahahaha imaginasi buduh!

by the way, mungkin budaya sugar-sugar ni dah mula jadi trend dalam masyarakat..sepertinya semuaaaaa boleh dibeli dengan duit..kan? aku? org laki yg x kenal mintak number talipon pun aku da marah ok..hahaha tah nape, aku garang sket ngn laki2 gatal..memang meluat habis..aku pun tak tau kenapa..tp memang aku x sukelah..huhuuhu

sape nk jadi sugarbaby rocky angkat tangan!

~The good life is inspired by love and guided by knowledge.~

gravatar

kronik.

ehmmmm..honeysick i shall say :(




~The good life is inspired by love and guided by knowledge.~

gravatar

otakotak

bagi aku, cabaran terbesar nk jual baju ni adelah bile aku pikir, ade ke org nk beli baju gini??

~The good life is inspired by love and guided by knowledge.~

gravatar

saya ada kamu.

I don't really like to share. But i know that i have to.

Nasiblah bila dapat boyfriend yang terlampau sayang kt kucin peliharaan keluarga..hahaha berputih mata jap aku tgk dia dok peluk roki je manjang..wellllllll, tggu la bile tibe masenye nanti!



emm, sekarang ni enche shimi dah mula kerja kt kl..tp tulah, dah terbiasa dia ada dekat area bangi kan..bila dia keje kl, mule la aku rasa mcm jaoh! hahaha menyampah kan?? nk lempang? sile2..tp takpe, he's there for good and im glad he's working at MIA now..so, x jadi bersedihan..kehkehkeh..

It's 3.32am now..ya, aku patut tido..tp aku tak boleh tido selagi aku belum meraban kt sini..berjuta mende yg aku tgh pikirkan..seronok! memang seronok kalau boleh pasang angan2 selalu..imagine apa yang dirancang menjadi kenyataan..sumpah seronok!! disebabkan aku tak rasa nk tido..aku pun godeh2 la fb..tgk2 pics sume and stalk page enche shimi..lepas tu gelak2 sendiri..ape yg aku boleh ckp, i am sooooo in love with this relationship..

oh ye, kawan2 mmg ade tanye aku mcm2..tips kebahagiaan la ape..kadang2 aku rase kelakar juge..sbb mende ni subjektif..kan? kalau aku kasik tips pun, x semestinya menjadi kt pasangan lain..betul x? plus, aku ngn enche shimi rajen la jugak gadoh..hahaha..tp kami cepat berbaik semula..tak perlu tips pun..yang perlu cuma kesabaran..kan? kesabaran n sifat toleransi.. :)

aku teringat masa aku kene denggi buat kali kedua..masa tu aku dah gelabah..maklumlah, baru 1st week kt kliuc..tp dah tertinggal 3 minggu punya pelajaran..tarikh nk hantar borang mara pun lagi sehari dua nk tutup..mana x gelabah? masa tu, enche shimi belum berkerja kt bangi..aku ingat lagi, dia ambil cuti..semata-mata nk dtg jaga aku kt sepital..walhal dia boleh je jenguk aku lepas kerja kan? pagi2 lagi dia dah sampai sepital n jenguk aku..habiskan makanan aku sume (baca : aku x lalu makan)..tidur kt sebelah katil bila kepenatan..hantar aku ke sana sini sbb nk uruskan mara..aku tau ini perkara kecik je..tp inilah yg aku akan igt sampai mati :)

kadang2, aku terfikir..jodoh pertemuan ni mmg betul2 kita x boleh jangka kan? dulu, mati-mati aku igt jodoh aku dgn org lain..dan enche shimi? mmg x wujud dalam kamus hidup aku sbb aku mmg x kenal dgn dia..langsung..dear mr shimi..maneeee lah anda mase tu ey? hehehe..even sekarang pun belum tentu aku kawen ngn enche shimi (baca : jodoh di tangan Tuhan) tp setidak2nya aku yakin, he is my mr right..dan family kami pun merestui..seronok :)

aku tau aku meraban..mebi sbb dah awal pagi..tp aku rasa nk meraban, nk wat camne? hahaha sbb aku sebenarnye terasa mcm nk cakap pasal menda lain..tp x sesuai pulak tulis kt sini..so x pasal2 aku meraban la..oklah, i better stop here..sebelum aku melalut panjang lebar..aku sebenarnye nk tulis..

saya bersyukur kerana saya ada kamu :D




~The good life is inspired by love and guided by knowledge.~

gravatar

eh, fb ke blog?

hahahahahaha aku telah men'facebook'kan blog ini..sgt menarik oke!! Lagi2 masa buat tajuk2 boxes tu, feeds tu..suke!!

~The good life is inspired by love and guided by knowledge.~

Blog Widget by LinkWithin