MARI MENGIKUT

Me and you :)

Archives

gravatar

5 tiket lagiiiiiiii!!! terendakian, cepat!

mari ke kuala gandah! dari meeting ajk ansara haritu, kami sume eksaited mendengar cerita dari sedara huzairi..best..especially part mandi bersama gajah.. *yg ni i nk kene pk jugak sebab kulit sensitip n cepat gatal2..or mebi i yang gatal* hehehe..sila baca utk details..thnx!

1) Tarikh lawatan pada 1 November 2009, AHAD.

2) Program ini mengambil masa SATU (1) hari sahaja. Penyertaan adalah terbuka kepada semua ahli termasuk keluarga masing-masing. Rangka lawatan terbahagi kepada DUA (2) segmen yang dijalankan berturut-turut. Segmen lawatan adalah seperti berikut:
- Deerland – Lawatan pertama; dan
- Elephant Sanctuary – Lawatan kedua.

3) Penyertaan seramai 50 orang sahaja. 1st come 1st serve. Cepat la woiii.....!!!!

4) Pergerakan rombongan lawatan menggunakan kenderaan sendiri, dan perkongsian kenderaan amat digalakkan.

5) Menggalakkan peserta program membawa makanan & minuman sendiri untuk lebih mesra dan merasai suasana rekreasi. kita enjoy piknik time!!!

6) Cover caj RM20/pax utk orang dewasa (dapat t-shirt edisi khas Terendakian@Kuala Gandah, goodies dan pahala sumbangan kepada santuari)

7) Tarikh akhir mendaftar 20 Oktober 2009

8) Hubungi Huzairi 017-3532676 / Pendisz 017-2123188 utk tempahan segera.

TENTATIF PROGRAM LAWATAN & REKREASI KE ELEPHANT SANCTUARY & DEERLAND, KUALA GANDAH, LANCHANG, PAHANG.

Tarikh : 1 November 2009, Ahad
Tempat : (1) Deerland
(2) Elephant Sanctuary

Waktu Aktiviti

08.30 pagi Berkumpul di Hentian Rehat Tol Gombak, Lebuhraya Karak
08.45 pagi Taklimat
09.00 pagi Bergerak secara konvoi ke destinasi
Laluan L/raya Karak – Karak – Lanchang, ATAU
Laluan L/raya Karak – LPT – Exit Lanchang
10.30 pagi Segmen 1, Deerland (Free & Easy)
12.00 t/hari Segmen 2, Elephant Sanctuary
- Pendaftaran
- Makan tengahari
01.30 petang Taklimat & Tayangan Video oleh pihak Santuari
02.00 petang Elephant Feeding
02.30 petang Elephant Riding
03.00 petang Elephant Bathing
04.30 petang Bergerak pulang secara konvoi

**** 1) bawak makanan sendiri..kita piknik kat sana.
2) bawak baju basahan...bleh mandi sungai ngan gajah.

For more info dan utk submit nama, layari http://extdk.net/portal2/index.php?topic=3630.0

Senarai Yang Dah Sahkan Kehadiran:

1. Mantoi = 3 Adult+2 children
2. Siti Nurfairuz Mohd Fathir (fay)fayfathir@gmail.com =1 adult
3. Nasrul Naim = 2 adults + 1 child
4. Misz Mastura + Shimi = 2 adults
5. Rohaizad (Maidin) 012-9444 672 = 2 adults and 1 baby
6. Shahrizam SPM 87 019-3315399 = 4 adults and 2 children
7. Fairuz = 2 adults and 3 children
8. Flamboyant Fairul Maznan (Shimi Jr) 019 3423076 = 1 adult
9. Sherrina = 1 adult
10. Iskandar Syahril = 2 adults 3 children
11. Norazidah Shamsudin 012-5591772 = 2 adults and 1 child

Total: 21 adults and 13 children





~The good life is inspired by love and guided by knowledge.~

gravatar

x paham buat2 paham?

okla, sbb aku tgk ramai sgt pengkomen yg da lari menyimpang ni..meh la aku justify mende2..

ramai yg igt, aku tetibe mule dulu..mula2 sapil yang komen2 kat facebook..yang ni, mmg hanya beberapa orang aje yg sempat baca sebab dia dah delete komen tu beberapa jam kemudian..so, dari sini aku hangin dan aku buat entry mari makan cili di bawah..DARI ISU INI..paham? DARI APA YG DIPERKATAKAN DI FACEBOOK YANG KORANG2 SUME KOMPOM X SEMPAT BACA..paham?

walaupun dia dah delete, aku ada je save, siap dengan tarikh dan masa..tp aku tanak tepek cni sbb aku tanak la tunjuk betapa x berpelajarannye kutukan tu kan..

so, kepada sesiapa yg berkenaan, yang tatau pun ape komen kt fb tu..aku x akan pakai komen korang..skang ni, kawan korang kene caught right handed masa dia elok sedap2 kutuk bf aku yang dia sendiri mati2 cakap xde prob n x pernah cakap pun ngn bf aku..so ape tindakan aku, itu aku punye hak..suke hati aku sbb komen YANG KORANG X SEMPAT BACA tu totally pasal bf aku..hak aku..aku nk attack personal dia balik, pun suka hati aku! aku nk tunjuk yg dia pun bukan baik mana..hak aku di blog aku..

paham? jangan menyimpang bole? aku seyesly akan hanya menerima pakai cakap manusia2 yang PERNAH/SEMPAT BACA KOMEN KUTUK2 KT FACEBOOK tu,kawan2 baik aku yang aku cerita sendiri ttg hal ni, juga komen2 perdamaian dan komen2 bekap ansara tdk..korang2 yang tak tau isu, tak payah nk kecoh g..

sappil da mintak maaf secara terbuka dekat aku n shimi, dan aku dah announce secara tebuka utk tutup kes..TAK PERLU NASIK TAMBAH..oh, utk yg tak paham kiasan, tak perlu menghangatkan lagi keadaan..aku tau anda sayang sappil dan nk bekap dia..tp bila korang2 bekap mende2 yang menyimpang, korang hanya akan MENYUSAHKAN DIA..caught right handed..paham ke x? korang bela la camne pun, pokoknye, aku sendiri yg tangkap..bukan dari sumber kedua dan ketiga..paham?

sekali lagi aku nampak komen kutuk2 bf aku di mana2 saluran yang tidak betul, korang pulak kena ok..ape itu saluran yang betul? ini utk yg nk kutuk jugak la..kalau x puas hati pasal posting blog, komen jela blog dia..kalau x puas hati pasal dia dalam forum dalam mana2 thread, bidas jela balik kt thread..kalau ada yang terasa ngn status2 fb dia ke apa (err, ape tah kaitan korang ngn shimi?), comment atau msg la kt FB..aku marah tu pasal mamat tu x puas hati kt blog, tp nk komen2 kt fb ngn kawan2 dia yg semua tu bukan penah borak pun ngn shimi..ISU INI..paham?

kalau korang kesian kawan korang, pls behave di BLOG AKU..aku masih berbaik hati tanak paste kt sini ape yg mamat tu mengate..sbb nampak sgt la salah dia..nk komen, silakan..komen yg berkaitan posting ni aje..ada paham?

HAL INI TAKDE KENE MENGENA DENGAN ANSARA TDK..KANG AKU CAKAP BODO, KORANG GELABAH PLAK KANG..KALAU KORANG PUNYE ALASAN SBB X PUAS HATI DAH LAMA DARI FORUM OR WHAT, ITU KORANG PUNYE BENGAP LA TANAK KRITIK SHIMI DEKAT FORUM..ALASAN KUNUN!

ni, bace komen kt bawah ni ok..sesape yg ade telor, g le jumpa shimi malam ni..tp sesape yg sesaje join sekaki tp tak tau ape tu, sle berpelajaran (bak kate salah sorang dari kawan korang la)..



~The good life is inspired by love and guided by knowledge.~

gravatar

yeyeh tpt baru!

weeee~ seronok! tghr td enche shimi sampai dari penang, terus datang bangi dan tidor petang utk hilangkan penat..i pulak, buat la esemen sementara beliau tido..oh ye, harini i dan enche shimi pergi ke satu mall yg kami belum pernah sampai..area kajang je..tp x igt lak nama apa..bukan metro kjg yek..mall tu best! byk barang yang kite jarang jumpe..hehe..kami bukan nk beli apa pun, sekadar ronda2 explore tpt je..kat luarnya pulak, ada mydin yang agak besar dan ada kedai2 yg best! rasanya, nnt lepas exam nk jalan2 kt situ pulaklah..

oh ye, kt sini tpt game dia murah! bowling pun murah..kami suke men game kt situ..kalau alamanda, satu game dalam rm2, kt sini rm1 je..boleh main lama pulak tu..pendek kata puas hati..kami mmg suka lepak2 kt tpt game..men game tembak2..seronot!


..muke fokus ok..selalu kalau i nk snap, dia pandang je cam..kali ni nehi!..

last2, kami beli backbone support utk kerusi kat dalam kereta sorang satu..rm10 jek..berbaloi! enche shimi sempat jugak beli uno card..sebelum pulang, enche shimi berjaye dihasut utk singgah kejap kt kedai2 luar tu..i beli seluar utk my chinese grandma (popo) dan kami terus balik..lepas main uno card beberapa round ngn my sis, kami diner dan enche shimi pun gerak pulang ke setapak..

sgt happy sbb dah seminggu lebih x jumpa..next week, nk sambung main bunga api pulak..


thnx cux sbb belikan souvenir dari penang..ma suke ok sotong2 tuh! ILY and IMY!



~The good life is inspired by love and guided by knowledge.~

gravatar

no more raye2..huhu

salam sume..diam x diam, da nk habes yek cuti raye ni..nasib baik jugak sempat siapkan beberapa assignment..kalau x, bole sempot woh next week! harapnye semua lancarlah..weekend ni i dok pulun siapkan website..walopun x secantik website org lain, tp asalkan salu jumpe lecturer, tanya soklan, tunjuk progress..lecturer pun tlg2 pape yg patot..haih, sket je lagik nih..skeeeettttt jek lagik..

x sabar nk habiskan sem yg hectic ni..tataw la mampu ke x nk menten last cgpa tp opkos kite kene usaha kan..untung jugak ma selalu ajar2 care nk bace bg cepat masok..bergune jugak! kepade kekawan lain yg akan menghadapi final exam jugak..i ucapkan smoga berjaye yep..nnt, da cuti kang, enjoy le sampai muntah..err, kalau nk ajak ronggeng juz gimme a buzz ok~!

p/s: x sabar nk jumpe enche shimi esok! dah plan nk kasik beliau makan kuewtiau sup dah nih!!



~The good life is inspired by love and guided by knowledge.~

gravatar

mari makan cili..awwww~

sebenarnye aku ader esemen ni, tp xpelah..aku ketepikan beberapa menet utk mencoretkan buah pikiran aku sekarang nih..kene la coret cepat2, kang teringat2 ssh plak aku nk wat esemen..igt je gelak..igt je gelak..haaaa, x ke payah? sesape yg xnk tambah dosa dan buang mase, sila jgn baca posting ni k..panjang nih!

aku rasa lega, sbb andaian aku selama ni mmg tepat! dari cerita yg aku dgr dari mulut org mase aktiviti kt maktab tu..bile aku match kan dgn situasi, mmg betul! thnx kepade ____ yang sampaikan cerita ada babibabi kutuk2 belakang pasal bf aku masa program tu..nampaknye, anda mmg bercakap benar..walaupon mase anda cerite tu anda bergelak ketawa, aku dah bole sense dah..seyes ni, aku gile2 berterima kasih!

well, ade lagi yg btaw..ade sekor tuh even lalu sebelah bf aku n berenti, x salam pun ngn bf aku, tp salam jek ngn org sebelah bf aku tu..kire habis 'x kawan' la tu..aku dgr je, aku gelak je dalam hati..laaa, hipokrit rupanya..sebab ape aku kata hipokrit? sbb aku teringat, ada satu ketika, sekor tu penah la ckp..

"jom la join gather2, date ramai2..join batch kitorang lepak2..bawaklah ur bf"

cmtu la lebey kurang..aku x igt la plak ayat exact ko..nasib baik aku x la menerima pun ajakan camtu..walopun ajak2 babi kan..aku hesitate..sbb bf aku belom pun rapat2 ngn batchmate aku, pe kejadah nk rapat2 camtu ngn batchmate ko kan..kot ye pun nk rapat slow2 la kan..tu pun kalau nak rapat..ko pun pernah jek kunun nk jumpe adik aku, then nk bawak bini ko which aku x berminat langsung nk kenal2 or kawan2..and aku ade btau yg aku x berminat nk kenal2..so from there bole nampak kot boundaries yg aku letak..n request ko nk panggil aku as 'manje' pun aku tolak jugak..lagi la nampak boundaries kan..ok2, ni melalut..sebelum aku kutuk bini ko dasat2, baik aku kembali ke pangkal jalan..sbb ko bukan taw pun ape bini ko dok kacau hidup org..maklumlah, ko kan kompelin kt aku yg bini ko jarang2 msg ko..sian =)..ok, melalut lagik..so, x rasa hipokrit ke? cam ajak2 aku bawak bf..then at the same time dia cam tunjuk2 yg ko x suka bf aku..aku rasa selama ni kata2 ko sume plastik! oh ye, aku da dpt karma aku..ko tunggu ko nyer turn yek..

selamat hari raya utk ko..ssh2 je ko hantar msg raya kt aku tatkala aku x terlintas pun kewujudan ko..nasib baiklah aku x balas dgn ungkapan 'maaf zahir dan batin' cam yg ko cakap msg aku tu..dah aku x terasa nk balas camtu..tp aku tetap sampaikan salam sekor tuh kt mak bapak aku..mak aku jawab salam..bapak aku cakap "kan ayah dah pesan, buang dia jauh2 dari hidup angah tu"..oh ayah, angah dah buang dah sekarang..nk buat camne, dah msg tu masuk sendiri kan..hah, kau tak tau kot senanyer parents aku benci kt ko lepas ape yg terjadik..pikir-pikirkan le..

aku rase ko dari dulu lagi ade masalah mental..mase aku kapel ngn abadi pun ko kecoh2 gak kan..bising2 mcm ko plak yg kapel ngn dia..da la mase ko tuduh2 aku kapel ngn dia, marah2..time tu aku belom kapel lagi..aku declare pertengahan bulan doblas la ngok..skarang, aku bahagia pun ko nk kaco2 bf aku..alahai, ko x der keje berfaedah ke yg nk dibuat? aku dah lame gile kot x jengok fb ko..tp sbb malam ni, lepas nampak ape yg ko tulis, baru aku jengok..haih, camtu la sepatunye bile kite x suke org tu..just jgn ambik peduli..ni x, dah x suke..ko jengok2..cakap2 belakang..rasa nk komen tp x komen..adesss la..keturunan stalker kot..lawak pun ade..skang ni teknology ade..kontek jela aku or bf aku..cakap bebaik ke apa..aku bukan kejam weh..dulu ko sendiri yg kate aku ni lemah lembut..ni mulut ko la cakap kan..tp ssh nk percaye gak..byk dowh pompuan2 ko bole cakap camtu..

ekceli yg aku bebel2 ni..bukan nyer aku cam sesaje nk bising x tentu hala ke hapa..aku x suke la org nk cam musuh2 ngn bf aku tetibe..tak pasal2 nk kutuk2, mengata2..sbb aku x pernah pun nk kaco bini ko..ko pun tau kan, kalau aku kaco org mcm2 aku bole buat..so, ko jaga bini ko bebaik then ko main jauh2..jgn enterprem dalam hidop aku lagi..jgn msg aku lagi..x igt aku pernah btau mase ko msg merapu kt aku tu? kan aku cakap mase tu yg aku rimas..bf aku pun x suke ko nk merapu2 camtu..aku dah pesan, msg bile perlu je..nasib baik la ko ikut jugak..ala, msg raye tu kire terbabas la kan..heheh..

haih, penat jugak aku kontrol laser mulut aku ni..aku cuba la buat ayat yg sesuai utk bacaan umum..atleast x la dari awal sampai habis aku maki2 kan..tp seyes aku nk tergelak baca komen2 ko..lawak giler babi..aku x kire la ko bahagia ke x ngn bini ko, ko nk gadoh ke, nak tunjuk2 affections ke ape..tak yah la nk bace, blog aku ngn bf aku lagi..cube ko buang aku cam senangnye aku delete gambar2 ko dulu..ko je yg liat nak delete..even aku sendiri suruh ko delete mase tu..tp kalau ko tipu terpulang la kan..cume satu jela aku nk pesan..ko jaga bini ko k..kalau dia sampai ke blog aku ni..bace berkali2 cam ko wat kt bf aku tu ke..ko suh dia click jadik follower..so dia boleh tau updates dari dashboard je..tu pun kalau perangai dia cam ko la kan..kalau bini ko bace blog ni..ni pesanan aku utk dia..

"kalau laki ko kaco bf aku lagi..nnt aku kaco bf ko..x pun bf aku bole bergatal-gatalan ngn laki ko"

utk ko pun, sbb ko dah terang2 tulis ko bace posting bf aku tu berkali2..ko klik jela jadik follower..biar byk2, nnt bf aku bule bukak fan club..hehehehe..akhir kata, siapa makan cili, mmg aku yg suap cili tu..awwwwww~

p/s : ampun dan maaf kepade pembaca lain dan sahabat2 kalau anda kureng selesa ngn entry ni..maklom le, i ni bukan nyer jenis maki2 org depan kekawan..ape pun, i kan da pesan, jgn bace entry nih kalau tanak tambah dosa..happy saturday!



~The good life is inspired by love and guided by knowledge.~

gravatar

masih menggilainya..

saye rase raya kali ni mmg best! x kiralah berapa ratus bijik pinggan yg dah saya basuh, atau berapa ratus kali saya buat itu ini..saye tetap rasa puas sebab dpt menatap wajah anak buah yg sorang tu tetiap hari..ilman, i lap yu!



p/s : oh, masih jakun sbb hotel koman ni ada wifi..ya, di Bedong, kedah..

p/s lagi : happy sesangat sbb balik alor star dan jumpe balik ngn abg jo, driver bus mase saye darjah 1-3 dan dia masih igt saye dan berminat nk beli umah parentsku kt a.star..

p/s lagi lagi : saye sgt sukekan negeri kedah and i dont mind staying here, or atleast visit kedah selalu! nostalgia!




~The good life is inspired by love and guided by knowledge.~

gravatar

suasana hari raya!

selamat hari raya! wah, setelah sekian lama x dapat makan pada waktu siang, i pulun puas2! ape pun, alhamdulillah syukur sebab tahun ni pun dpt puasa penuh..dah bertahun2 dah ada rezeki utk berpuase penuh..macam mane raya kali ni? ada ok ka??

i gigih blogging dari kedah, mujur jugak hotel nih ada wifi..dapat jugelah siap2kan esemen pada malam hari..seperti biasa, kami sekeluarga beraya di kedah..perjalanan dimulakan pada jam 8.45am, hari sabtu..jem nye, hanya Tuhan je yg tahu..selalunya 6 jam dah boleh sampai kedah..sekali 9 jam daaaaa...berkematu jugaklah punggongku duduk dalam keta..

saye, adek dan popo (chinese grandma) menginap di hotel sapphire..kali ni, along dan family join tido kt umah tok..so sempitlah sikit..tu yg kami dok hotel tuh..ala, hotel kecik aje..janji boleh beraya dgn gumbira! raya kali ni mmg meriah..x kering gusi dgn telatah ilman..sedara pun ramai jugak yg turun bedong..sedara2 sebelah cina jugak x ketinggalan meraikan kami..saye dan sis siap dapat hadiah dari diorang ok! malam2 pulak, kami main mercun ajela keje nye..best! main kt kampung lagi best dari men kt bangi sbb boleh lawan ngn budak2 kampung yg lain..happening!

yg lagik best, raye kali ni i berjaye jugak bercakap ngn member lama..i pernah bersekolah di mrsm langkawi selame setahun..sekali, dia tu sedare enche shimi laaaaaa..happy ok! hehehhe..pastu mamat tu ckp "ni mastura yg ade gigi taring tu ke?" hampeh! x pasal2 enche shimi sedap mengejek..huh! tp mase tu mmg still ade gigi taring lagik pon..but still, x perlu la ejek!

kami akan pulang ke bangi pada hari rabu ni, doa2 la sgt supaya rumah masih dalam keadaan baik..dah start rindu kt rocky ni..walaupun dia kucing pemalas, tetap syg! oklah semua, salam lebaran dari saye sekeluarga..hati2 di jalanraya ye..hulur2 la duit raya kt i..




~The good life is inspired by love and guided by knowledge.~

gravatar

yang manismanis

akibat kesibukan yg melanda, niat utk mengupdate blog salu jek terbantut..dah nk dekat final ni, sume subjek mule la nk kene buat presentation la..test itu ini la..huhu..ekceli i ade byk mende nk share ngn rerakan sekalian tp for this time, dalam kesuntukan mase nih, mari la kite melihat sket2 ape yg manisnye time2 nk dekat rayer nih!

saye dan huney sempat berbuka puasa di nilai springs, hotel dan golf club..free plak tuh! sebabnye, enche shimi buat site visit kt situ..dah sah2 laaaaaa dilayan dgn bersunggoh2 kan..makanan sgt byk! tpt dia pun ok, selesa..thnx kepade enche shimi sbb mengangkot i pegi same!

..ni lepas balik dari berbuke kt situ..kenyang amat!..oh ye, skang tgh gile amek pic kaler camni ok..harap bersabar..hehee

seterusnye cam biase la, bile nk dekat raye ni..x sah la kalau x main bunga api! aritu, kebetulan along ade pulak malam tu, sakan ok! i rase my big bro tu yg main lebih2..lawan pulak dgn budak2 jiran sebelah..mmg riuh rendah la jawabnye..

..suke la ini gambar! ilman sgt curious tgk org main munge api..tp dia x berani plak nk pgg..

..enche shimi sgt suke sangkut bunge api kt pokok..btw, santek!


..saye dan adek..minah tu pemalas gile ok, main munge api sambil duduk bersila..hesh, camno nk jadik menantu idaman mak mertua nih!..pic ni pon sgt cantek!

lastly, pic tuan blog wajib ade la kan..selamat hari raye kepada semua..mintak ampun zahir dan batin..smoga kite sume diberikan keberkatan, kesihatan dan keselamatan yg baik..i akan balik beraya di kedah selama beberapa hari..sabtu pagi baru bertolak..malam ni pulak, i dan enche shimi akan berjumpa buat kali terakhir sebelum raya..sok dia dah balik penang dah..sobsob..xpe, dia dtg kan main munge api lagi!

salam permisi!
p/s : terima kasih Tuhan kerana meminjamkan mereka2 yg sangat saye syangi!



~The good life is inspired by love and guided by knowledge.~

gravatar

suke.

kami ronda-ronda cari bunge api lagi malam ni..tp xde..benda lain pulak yg kami beli..xpelah yang, dpt jumpe kamu je pun sy da cukup gembira..sampai malam ni sy senyum jek manjang!



~The good life is inspired by love and guided by knowledge.~

gravatar

bunge api dan chenta hati

ini adelah kesah bunga api..heheh nk dekat raya nih, org dah mula menjual bunga api..kami pon tidak terkecuali dari membelinye..alah, bunge api besi yg bodo2 tuuuu..budak 5 tawon punye kategori..

bile i dah pandang2 kt bunge api tu kan, huney dah paham dah..dia tau sgt dah ape yg i dok pk..lalu beliau membelanje beberape peket bunge api..hehehe..pakcik tuh pon jual bunge api bodo2 je..xde pulak mercun..

saye tawu hakikat seorang lelaki..apelah pekdahnye menjadik lelaki kalau main bunge api tahap percik2 je tu..tp melihatkan huney saye yg tersenyum gumbira, saye tau die cume nk saye gumbira..die nak menikmati kegumbiraan itu bersame saye..memang betol pun, kami gembira! terime kasey syg!

dia kate :
"nanti ney beli bunge api lagi kite main sesame yek"









~The good life is inspired by love and guided by knowledge.~

gravatar

jalan TAR mmg feymes!

saye bangun pagi apabila ma kejutkan dengan ayat.."nk pegi jalan TAR x?" hah! terus terlompat i dari katil..terus terbayang2 apa yg nak dibeli..mmg ajakan sebegitu ditunggu-tunggu..buat student yang tidak kayo seperti i nih, haruslah menadah setiap offer dari parents dengan bersunggoh-sunggoh kan..i jugak tau, masa nilah nak beli ape pun boleh..ayah tu dah rupe mesin ATM dah pun..hehehe..telime kasey ayah!

traffic adelah sesak! berjam2 ok nk sampai sana..last2 ayah suruh ma, i dan adek turun dulu..kami pun ape lagi..sempat la berjalan2 sakan..lepas tu baru ayah berkesampatan nk sopping same..kali ni, i merembat 4 lai selendang..mimi dan ma pulak x beli pape..beria dtg jalan tar, last2 nk g beli tudung kt warta jek..chait!!



..jalan TAR..dulu mase ambik obat ngn dr mohd noh, selalu la i dtg sini..kini tidak lagi..



nasib baik kami memasing pakai mask..mimi jek dah bukak..x tahan katenye..hehehe..tp mmg perlu la pakai mask..debu dia masyaAllah..nangis weh! seb bek xde semput ke ape..kesimpulannye, yg membeli belah hanyelah i dan ayah..ayah tu pun beli sebab ma yg suruh..tq parentsku!

p/s: seyes taun ni xde rasa nk beli baju jalan..i mean baju raya yg tshirt/blouse/jeans..entahlah..tp mmg betul2 x rasa macam nk beli!




~The good life is inspired by love and guided by knowledge.~

gravatar

berbuka posa + reu yg meriah!

haaaa, ni kire 2 dalam 1..majlis berbuka dan reunion..biaselah, kalau eza dah roger tu, x seronok la kalau x g..bukan senang nk jmpe diorg nih! kali ni majlis dekat cangkir coffee house..kt PDRM golf club..ala, dekat taman tasek titwangsa tuuuu..saye dan enche shimi awal2 da sampai..then lepak je dalam kete tggu org lain..hehehe


..muke lepas kompelin gambar dia x banyak! hehehe..lap u yang..nnt kite snap gamba sedozen yep..

setelah beberape menet menunggu, kami pun mengambil tpt kt dlm cafe tuh..makanan biase2 jela..tp xpelah, as long as dpt jumpe kwn lame, i pun x berkira sgt..oh, mereka masih tidak berubah!

..ini apom..bestfrenku..rindu nk melalak sama ini budak weyh! haaa, since skola menengah, dia ni la teman menanges..i wish one day apom and ct dpt berjompa..both my bestfren..syg mereka!

..ni kire mase tgh normal la nih..stakat ni, syaima dan azue yg tgh wat masters..


..ni antara yg hadir..adela 2-3 org x masok dalam gambar..


..ni pulak budak2 lame..meaning dak2 yg dok tdk dari f1-f3, dan f1-f5..masih huha huha mcm dulu..cume mule2 susah nk cam sbb rambut memasing da pjg..hahahaha


pokoknya, mmg i sgt gumbira smalam! diorg balik pukul 11pm..i dan huney pulak terpaksalah beransur pukul 9+pm..maklomlah, lepas makan nih mata ala2 berat kan..syian pulak enche shimi nk balik nnt..

bila jumpa diorg ni kan, perasaan tu macam berbaur..rasa seronot..sayu2 pun ada..rindu2 pun ada..mungkin sebab kenangkan the good old days..nk balik pun rasa berat jek..tp i pun mana bole stay sana lama2 kan..ade curfew..hoho..harap2 lepas ni ade lagi mini gath macam ni..sukeeeeeee..

p/s: ramai gile tanye bile nk makan nasik minyak..mebi sebab tgk umor huney saye kot..hehehe..jawapan standard ialah "belom sampai mase lagi"..epmhhhh, dulu mase skolah..soalan lazim adelah "homework dah siap?" atau "pass x add math?"..zaman dah berubah kan...

p/s/s: aaa, sampai seru kang saye panggil la yeeeeee..sogan den asek nk menjawab soklan ni jek..umor baru 22 aje nih!


oh ye..satu sisipan..ni ha, ade stock clearance kt carrefour wangsa maju..1L jus ni hanya seringgit ok! i beli 6! 2 je..hehehe..haaa, g la beli cepat..




~The good life is inspired by love and guided by knowledge.~

gravatar

gigih nih!

mas, get back on track! ambek pen, pensel, pembaris, pemadam, liquid..duduk, study dan jumpe lecturers! dah nak dekat final ni..haros kekalkan cgpa! harus gigih!


enche shimi, kekawan..anda sapot saye ok!


~The good life is inspired by love and guided by knowledge.~

gravatar

iftar yang rakus..

minggu ni, saye berpeluang berbuke bersama dear farihan..pening juge nk memilih hari..tp last2 kami pilih hari selasa..walaupon masing2 bizi, sempat juge kami berjumpa..lokasi adelah di village view..nk g restoren lain mule2, tp x sume restoren ade tepon dan bole reserve seat..last2, village view aje..dekat pun dekat! i reserve table dan order lauk pauk sekali..kire pada ptgnye, just datang dgn lenggang mak datin ajela..


..inilah keje kitorang sementara menanti makanan sampai..wajib bergambar ok..

..ah, minah ni kalau ade makanan byk2, mule la hilang kawalan diri..unconcious gitu..

..ini adelah makanan utk 2 org..gile x? sate tuh 15 cucuk ok..yg menakutkan, org sate tuh siap bagi 4 mangkuk kuah..nampak nau la oder byk cam 4 org makan..hehehehe..ape pun, sume fud ini habis!..

lepas makan2, singgah beli barang jap, then kami pun membawa la haluan masing2..i ada discussion malam tu..sgt bizi tp alhamdulillah, sempat jugak meluangkan masa bersama..

esoknye pulak (rabu), i ke kl utk berbuka bersama enche shimi..kali ni, kami ke chicken hartz..sini toksah cite la kan..kenyang gilos..puas pun puas..hehehe..thnx enche shimi sbb belanje sket..biasela, sape suh dah keje..*mode jahat gile*..tq syg! kt sini, i makan byk gile! enche shimi dah surrender pun i still dok kunyah2 lagik.. (p/s: yayang, nape cam makan sket..uuu)..tp seyes la mengenyangkan..

..ini makanan kitorang..utk 1st round ok..diulangi, 1st round..


..enche shimi kesayangan saye..alaaaa kucing kucing kuci kuci..

seronooookkkkkk!! tp i ni dok ngn family..x bule berbuka kt luar selalu..nnt ayah bising..hehehe..sabtu ni ade another buffet lagik..iftar dgn batchmate pulak..camno laaaaa rakusnye kan..


akhir kata..





~The good life is inspired by love and guided by knowledge.~

gravatar

citer orphan itu takot..huhu

harini, tercapai jugak hajat nk tgk wayang..kami mmg dah lama x tgk muvie..dah nk dekat 2 bulan..sampai cux igtkan yg dah lama x tgk muvie..siap sedey sbb x smpat tgk hary porter kt cinema..tp ape bole buat, i x sihat..dalam 2 bulan yg lepas, mmg selalu sakit..3x demam..gile apa 3x..penat! tp alhamdulillah, starting last week, dah pulih sepenuhnya..harap2 x demam lagilah..huhuhu

my cux smpai rumah lebih kurang tengahari..kami terus gerak ke alamanda..tgk wayang siang2 ok..gigih!

kali ni kami tgk cerita orphan..nk tepek gambar, tp rasa mcm ngeri pulak malam2 ni kan..hehehe..cerita orphan mmg best..mula2 slow je..tapi lepas tu, saspen..ceritanya sorang budak pompuan ni dijadikan anak angkat kepada sebuah keluarga yg mmg bahagialah..tp, budak pompuan ni saiko! sorang demi sorang dia nk bunuh..mmg menyaketkan hati jugak tgk citer ni..hish! ending dia, siapa budak pompuan ni sebenarnya, anda tontonlah sendiri ye..dan pastikan anda 18 thn ke atas! hehehehe

thats for now..this movie is worth watching and for those who love thriller muvies, i suggest u go and watch it!



~The good life is inspired by love and guided by knowledge.~

Blog Widget by LinkWithin