MARI MENGIKUT

Me and you :)

Archives

gravatar

the NERD CULTURE~

im a nerd! wah..sepanjang sem ni kami berpenat lelah prepare utk presentation subjek small group communication ni..kami kene buat presentation on the culture..atas persetujuan semua, kami pilih budaya nerd..or skema..setelah satu sem mendalami dunia nerd ni..i rasa diorg ni sgt cool..best tau..boleh tau keunikan budaya mereka..cara diorg makan, bercakap and all..

biasa la, x student la kalau x buat keje last menet kan..sbb ni adelah minggu kedua terakhir dalam sem ni, kami mmg bersengkang mata sepanjang minggu ni..byk subject nk kene wat presentation ok..almost everyday tido pukul 4-5am..semalam je, i balik dari kolej pukul 3am lebih ok..seyes x larat!

zaman sakit tekak dah kembali..suara dah jadi mcm jantan..seyes! tp atas petua2 seema, my fren..mcm2 la i minum..last2 today suara dah ok sket..legaaaa..presentation td mmg best dan lancar..alhamdulillah..sejam jugaklah duration presentation td =)




..gambar sebelom dan selepas presentation..gila x sanggup nk melangkah masuk kelas..miss zita gelak terbahak2 ok tgk imej kitorang nih!..i yg paling awal masuk kelas td..masuk2 je satu kelas pakat gelakkan..uhhhh! lepas presentation mmg kitorg tukar yg macho2 sket sbb nk tunjukkan the new aged nerd..hehe..my groupmates all indian..sonok keje ngn diorg..yg bj biru tu my lecturer..


..me, the nerdy one..agak2 kalau dulu i mmg mcm ni, enche shimi nk kt i ke? muahahaha..



~The good life is inspired by love and guided by knowledge.~

gravatar

current state =|

right now, im eating the mentos; bought by hun.

im coughing already.

how can i do two presentations in a day?

with the 2nd one has been set to 1 hour presentation?



~The good life is inspired by love and guided by knowledge.~

gravatar

bebelbebel

i wish minggu depan cepat berakhir..i have lotsssss of assignments and presentations..big one ok..but nothing beats the corporate writing presentation last sem..seriously! tp bile pk2 balik..yg da keje pakat rindu zaman belajar..so i sepatutnye bersyukur dan menikmati setiap esemen dan saat belajar ni..cewwah! gile baik!

tp betol taw, since skola, matrix, uniten and now..i rasa sekarang adelah fasa belajar yg paling nikmat..minat, suke, berusaha..menyeronokkan! now da x sabar nk habiskan final exam this march..then nk focus on bisnes..cadangnye nk amek kelas menjahit cuti nnt..see, i tgh berusaha nk jadi wanita skang nih..wanita = pandai masak n pandai jahit..hahaha..

saje je ni, take a break sambil bebel2 kt sini..nk msg2 pun, enche shimi da tido..malam ni nk setelkan sume baju utk bazaar next weekend..nk kene categorize them and prepare account nk restock new items..oh and nk tambah aset jugak besok! so lots of things to do, still..tanak tangguh next week sbb have to focus on presentations..then tingat my fren, marcus tanye..mas, camne u balance ur time? ahahaha i answer, dont ask me, i dont know..really!

okela, better stop here sebelum i merapu dgn lebey kronik..nk tido skang pun susah sbb im still excited bout buying new stocks..hahaha..tata sume!



~The good life is inspired by love and guided by knowledge.~

gravatar

eh, 23 dah?

Tik tok tik tok..cepatnya masa berlalu..tup tup I dah pun berusia 23 taun this year..eheh, xde la tua mane kan kan kan? Pada usia ini, I senyum aje..alhamdulillah, takde pape misi yg tertangguh dari tahun sebelumnya..semuanya baik..senang cite hidup mmg menggembirakan! Alhamdulillah =)

Besdey tahun ni mmg terbaiklah! Huney call and wish bday pada waktu yg sepatotnye, dan dpt surprise gifts from him..gumbira!! dia baru call pun I da sengih cm beruks, apetah lagi dpt hadiah kan..terkejut terkejut pulak tuh..ngeeeee~ pompuan ni camni laaa, kalau org yg dia syg tu x igt tarikh2 penting..muncung tu bole jadi sedepa la jugak kan..heheh..sian cux, ngantuk2 pun bgn balik sebab nk call i..da ugut da, kalau x call nk majuk lame..*hampagas kan?*

Ayah tanye nk selebret makan ape..sekali pk2, asek pizza n kfc je kan so this time I cadangkan bbq..memandangkan along n family pun ada..meriah sket kalau makan beramai2..enche shimi pun ade, lagi la best! Dia kan suke bakar membakar ni..tp x kesah je senanyer, janji nk spend time dgn family..tu je yg penting..haaa, ni ade la sebahagian dari gambar2 yg diambil pada malam tu..layan ajolaaaa..

..alahai rajinnye anak dara sorg ni..heheh..ptg tu i soh cux buat mcm2..suke buli dia nih..tp dia ni rajen wat keje dapor, so xde la dia nk majuk2 kan..bahan marinate ayam, kambin n ikan ni kami yg buat sendiri..tu yg rumit sket nk sediakan bahan2 tuh..seb bek menjadi!..

..besdey girl kene la bz wat hal sendirik..cthnye, ambik gambar..ahaha..gile sampah masyarakat! cux paasrah je sbb i dok kaco2 dia wat keje..tp dia tamak, sume dia nk wat..dia tanak i susah..kan cux kan? *ckp jela ko pemalas mas oi!!*..

..dalam pukul 8 cmtu kami da stat bakar2 dah..my big bro ni sgt bz ok bakar bakar..btw, dia mmg suke men api..yg kelakarnye kan, org bakar pakai kipas sate..tp diorg ni bakar pakai kipas letrik teros..tala je kipas tu kt tpt bakar, teros menyala2 api dia..hehehe..

..men of the house..ni la hero2 keluarga kami..syg kamooo semua ok! oh, fatih pun hero jugak, cume dia keci g je..heheh

..ma with her latesr grandson..fatih lek2 je sementara kami bakar2 n makan2..best dia ni, x byk meragam! ma pulak suke aje nk kene ngasuh cucu..

..cadangnye nk ptg kek lewat sket tp si ilman da bsg2 nk potong kek..siap nyanyi lagu epy besdey lagi!! nnt2 la bile free aku boh vid si ilman ni yep! habis nyanyi lagu besdey, ilman pun same2 jpin tiup lilin..hentam sajelah!

..da tiup, baru la buley ptg kek! this year, mmg i da pesan tanak kek sikret resepi..salu muak n tak habes..x best! kek kedai biase pun sedap ape! so, mari ptg kek!!

da habes makan, sure la dpt hadiah kan..ni yg mimi adekku bagi..dia bgi baju n vest-like..lycra punyer material..yg bunguknye, mimi tu bule pulak x buang harga kt baju tu..huhu

ma and ayah punye hadiah masih ditannguhkan..cant wait!! tp cam dgr ma sebut poh kong jek..hhehehe

..ni pulak hadiah2 dari alg n kak ida..diorg bg mcm2 kali ni..ni sume hadiah pada malam tu la, temasuk 2 lai yg mimi hadiahkan =)


..finally! ni hadiah dari cux..3 ekor bebear ni lembut dan cute sgt! besar sizenye..siap pesan! besar utk peluk..sederhana utk letak dalam keta and kecik tu buat keychain..layan!! i suke sgt99999999999999999999!!
cmtu ajola mkn2 keluarga kami..yg pntg masing2 happy!!
thnx semua..tanpa kalian, siapalah saya..wokey, mata da macam kene gam ni..so slamat malam sume..mimpi indah2 je taw!!


~The good life is inspired by love and guided by knowledge.~

gravatar

bazaarrrrrrsssss

salam..dah lame jugak x update blog ye..im back! kebizian melanda sampai xcukup masa nk update blog..last week saja, i ade menjaja kt 2 bazaar..1st ke entrepreneur week kliuc, then kt asia cafe ss15 pulak..dua2 pun best! alhamdulillah, rezeki kan..janji kene sentiasa mencuba..rasanya dah 6x juga i dan along berniaga kt bazaar..so far mmg best! suke! so ni ade gambar2 from kliuc nyer entrepreneur week, then bazaar @asia cafe..layan le..

..ni lily, penjaja stall sebelah..haha my coursemate gak neh..yg dia pakai tu baju yg i jual la..model sambilan katenye..

..ni pulak dress yg menjadi rebutan antara niena dan seema..but seema da lama booking so dia la dpt..no worries niena, nnt mas try restock ok!..


..sepanjang berniaga kt kliuc, mmg napsu makan tu bermaharajalela..dah name pun berpuluh gerai jual makanan..mane bole thn! ni antara makanan yg best..ase cam makan subway..besa!!..


..these are my new friends..tokey blogshop gak nih..diorg nyer stall depan my stall jek..hahaha..sedaps gak huhahuha bersame..

entrepreneur week berlangsung dari hari selasa-khamis..then weekend yg sama, i terus g umah my bro, tido sane sbb dekat sket ngn asia cafe..so, ni pulak gambar2 sepanjang i ade kt asia cafe..

..tops, dress and clincher..insy, kalau ade rezeki nk start selling leggings and shoes pule..aminnnn


..this time kami x jual baju2 laki..tp my bro bawak masuk onitsuka shoes pulak..this one nice oh!!..limited designs sbb beli dari obersea..


..our booth overall..yg cina belakang tuh jual aksesori..bole tahan cantek..


..ni pulak aqila, owner e-beautique..dia ni dok wat masters and berbisnes juge..sgt best!! asek tumpang cermin i jek..kalau boring je, i dok p kacau2 dia kt booth la..hehe


..oh, the girly business card!! insy, nnt da reg as company ujung taun ni, buat la card baru..hehehe..doa2kan yek..aminnnnnnnnnnn..

next bazaar, 27 n 28hb feb kt subang parade..for much, x amek any bazaar lagi sbb nk focus on study and final exam..for those yg nk pegi bazaar tu, dtg saje..ade diskaun! hikhik..

p/s : thanks kt sume org yg support me..love u all!



~The good life is inspired by love and guided by knowledge.~

gravatar

tiga titik

rasa macam nk bercerita itu ini

tapi akhirnya semua itu aku simpan sendiri



~The good life is inspired by love and guided by knowledge.~

gravatar

nervous

weehooo..entrepreneur week sudah tiba..last sem dah amek dah this subject..mmg best..kalau nk tawu, picit SINI..last sem, kami berlima..senang sket..tp this sem, sebab i nk meniaga tanpa mengambil subjek tersebut, i terpaksalah meniaga secara berseorangan..tu yg nervous tu..

semua nk kene rancang betul2..nasib baiklah dah biasa berniaga di bazaar dgn along so dah fahamlah nk bukak bazaar mcm mane..alg pulak keje, x kan nk amek cuti kan..cabaran kali ini adalah nk pasang sume2 sendiri..byk bendanya! offer bin, pnyangkut baju..nk bawak barang yg byk tu..mmg wajib pinjam beg troli, x payahlah i angkat..hehehe

baiklah, smpai sini dulu..harapnya x timbul byk masalah esok..go mas go!!



~The good life is inspired by love and guided by knowledge.~

Blog Widget by LinkWithin