MARI MENGIKUT

Me and you :)

Archives

gravatar

day seven: ten important people

i absolutely love this! sila abaikan turutan, sbb semua 10 org ni mmg penting dalam hidup aku. sama penting which sorang takde, hidup aku x lengkap <3

1. ayah
2. ma
3. along
4. mimi
5. enche bakal suami
6. kak ida
7. ilman
8. fatih
9. tok
10. popo

yg lain, saudara-mara, sahabat karib, korang mmg penting dalam hidupku. tapi mende alah ni nk 10 je kan. ape pun, take care wherever u are. i love all of you <3

mode : spread the love!



~The good life is inspired by love and guided by knowledge.~

gravatar

day ten: ten final words

i would like to say thank you for loving me!

~The good life is inspired by love and guided by knowledge.~

gravatar

day nine: ten ways to win your heart

my heart? eh agak2 kalau disclose ade ramai nk win my heart ke? kahkahkah. statement mintak lempang. tp since saye dah berpunye, saye btau ajelah. layan ajela yeeeee selagi ada mood nk update ni..

1. Hormatkan family aku
2. X ikut bontot aku sgt *maksud dia xde la manjang nk kene ngikut je, cpt rimas ah. huhu*
3. msg me every morning secara istiqamah. msg good night as well
4. tidak mengongkong
5. tidak gila sex. x perlu laki maniac pls.
6. bila aku happy, jgn dengki tapi tumpang happy
7. suke buat surprise
8. suke melayan aku nk g jalan kt mana-mana
9. x kontek pompuan lain suka-suka time keluar dgn aku
10. Jujur


Amboi, sedap mulut main petik je ayat nampak? hehe. saje je ni. ape pun, jadilah diri sendiri. kalau dah jadi diri sendiri pun masih x ngam ngn aku or sape-sape pun la kan, mungkin ada yg x kena. so, dats all for now. ngantuk sudah :DD

~The good life is inspired by love and guided by knowledge.~

gravatar

day eight: ten of your favourite songs

so now it is all about the songs i like. semenjak dua menjak ni mmg byk dgr lagu. tp utk screening, nk guna for few purposes. so lagu2 haruslah yg cute2! eh tapi lagu yang sedih2 or jiwang tu pepaham lah ye, lagu buat layan mood namanya. jadi apekah 10 lagu yg menghantui hidupku sekarang ni?

1. I do. oh this is super cute!
2. Our song
3. mine
4. kimia
5. perfect two
6. kau ada dia
7. the lazy song
8. Cinta sempurna
9. diary seorang lelaki
10. sehidup semati


ada byk lagi tapi sepuluh aje dulu ye. aku ni pesen suka ulang2 dengar lagu lama. yang mana aku minat tu, memang aku akan sentiasa ulang2 dengar walaupun selepas beberapa tahun lagu tu keluar. cthnya macam gemawan. dulu aku hantu lagu tu. zaman lower form. sekarang pun masih dengar lagu tu, siap ulang2 lagi. oh btw, 10 lagu tu mmg lagu repeat je skang ni. hehe

~The good life is inspired by love and guided by knowledge.~

gravatar

day six: ten items you can’t live without

yeah. i like this one. let us see the things that are really important that i cant even live without them. haha

1. Sarung bantal busuk
2. My phoneeee. wajib!
3. My lappy
4. wallet
5. money
6. food. serious nih.
7. perfume
8. mirror
9. sikat
10. kipas. haha

part sarung bantal busuk tu mmg aku seyes weh. xde dia susah sangat nk tido. hish. semoga aku boleh bpisah sket2 ngn dia. sian enche shimi kang. haha


~The good life is inspired by love and guided by knowledge.~

gravatar

day five: ten wishes

wishes. hajat. mesti semua orang ada hajat masing-masing kan? tapi ini tidak termasuk hajat yang 'melepaskan hajat' tu la kan. toilet-toilet punya cerita, simpan sendiri ok! bila cakap pasal hajat, i can write u a long list. serious! tapi takpe, nk sepuluh je kan. apakah hajat saya? :P

1. semoga segala urusan perkahwinan berjalan lancar *skng mmg ni je. haha*
2. berhajat nk dapat kenaikan gaji yang best
3. dapat diserap as permanent staff cepat2
4. nak mekap kereta sket2. btw, berkenan jugak bulu2 kt dashboard. kihkih
5. berhajat nak jadikan enche shimi bahagia sentiasa
6. aaaa, ada duit runtuh dari langit? so aku bole sopping sakan.
7. nk jual sume baju NOG tu cpt sket. bole renew stok. theehe
8. nk kesihatan yang baik untuk saya dan enche shimi
9. lemak2 kt badan ni hilang cepat
10. semoga ada peluang buat 100 hajat lagi. heheh

itu ajelah. memang macam merapu kan. alah, sekali sekala apa salahnye. eh, gotta go. x siap2 pergi gym ni :)


~The good life is inspired by love and guided by knowledge.~

gravatar

day four: ten things you want to say to one person

wokay, 10 things aku nk cakap kt seseorang. sorang je bole eh? huhu. sape ey..emmmm, oklah, let it be enche shimi. senang cerita.

1. i love u. like seriously love u.
2. semenjak dua menjak ni kita mmg selalu stress, maklumlah dah mula nk pikul tanggungjawab itu ini. jom kita banyakkan bersabar ok :)
3. Saye mintak mahap kalau saye ade wat salah pape. yeah, byk wat salah. huhu
4. dah lame x tgk muvie! bile saye dah sehat jom layan muvi?
5. rindu nk buat bende2 best mcm men lelayang, bg makan ikan, merayau2 sesaje, piknik dll.
6. saye still teringin kek sikret resepi. x dapat makan lagi.
7. eh, lagi 2 bulan 3 minggu!
8. rindu nk sopping pelis!
9. x sabar nk tggu gaji 1st, nk belanja family dan kamu makan besarrrr :D
10. jgn salu majuk pelis!


~The good life is inspired by love and guided by knowledge.~

gravatar

day three: ten things you hates

owkay. it says day three but ofcourse im not following the days thingy. haha. so let us see the i-hate-things.

1. a liar
2. my ex
3. i hate it when someone is trying to wash my sarung bantal busuk. theeehee
4. mamat gatal gila seks
5. my ex boss
6. sadness
7. jarum suntikan. haha. tapi aku suke menderma darah. macam mana tu?
8. saya benci road blocks (at this moment)
9. stalker. stalker jahat la. stalker baik dibenarkan.
10. saya benci bila duit saya habis (padahal sendiri yg habiskan)

sebenarnya x lalu sangat nk tulis benda2 yg aku benci. sbb memang x suke kan. huhu. ape pun, let us be positive okeh! happy friday peeps!


~The good life is inspired by love and guided by knowledge.~

gravatar

3 years and counting :)

three years!

three wonderful years!!

Happy 3rd anniversary dear honey. This is an auto-publish entry as im still in Tioman with family at this hour :)

Wow! macam tak percaya, dah 3 tahun kita berchenta kan syg? Time flies and now leaving us counting for the day. the very big day of ours. rasa macam baru semalam berkenalan. rasa macam baru semalam berjumpa buat kali pertama. tak sangka keserasian kita ni berjaya bawa kita ke peringkat seterusnya, dan insy akan ke peringkat yang lebih hebat! :)

mungkin tahun ni last kami sambut anny 4 july. lepas ni sambut anny baru la pulak kan :))). at this point rasa sangat bahagia dengan segalanya tentang cinta. yang manis pun bahagia, yang pahit pun bahagia. semoga Allah kekalkan perasaan macam ni sampai bila-bila.

to honey, terima kasih sbb bahagiakan b, buat b happy selalu. I cant imagine my life without u. x sabar nk explore hari-hari mendatang dengan ney. nk bersama-sama dengan ney sepanjang masa, ketika susah senang jatuh bangun ney. happy 3 years again syg.

i love u :)


The more I think about it, the more I realize there is nothing more artistic that to love others



~The good life is inspired by love and guided by knowledge.~

Blog Widget by LinkWithin