MARI MENGIKUT

Me and you :)

Archives

gravatar

hasil photoshoot kami =)

haaaa..inilah antara gambar2 yang diambil masa photoshoot..yg ni belum diedit lagi tau..raw material nih! macam pisang goreng panas..masak2 terus hidang! nnt aku tggu yg dah diedit (which aku kene pilih tp aku malas nk pilih gamba mana yg aku nk suh photographer edit) tu siap oke..

enjoy d pics =))) kalau dah siap diedit nnt, mood rajin aku datang, aku akan tepek kt sini oke..tp sehelai dua jelah ye..byk2 kalu, tgk kt fb saje (tu pun kalau aku rajin nk upload)..












"You come to love not by finding the perfect person, but by seeing an imperfect person perfectly"


~The good life is inspired by love and guided by knowledge.~

gravatar

mine.

This guy, he spent most of his leisure time with me. tak kisah hujan, panas, angin kuat ke apa..he'll come and see me..layan je aku nk kemana, makan apa semua. for 2 years++ aku dgn dia, belum pernah pulak dia komplen kata penat la, bosan la ape..aku pulak yang jadik watak jahat..aku selalu malas nk turun KL..yaaa aku malas nk naik lrt..aku malas..dulu aku rajin la g kl..seminggu 2-3x aku naik lrt g kl..sekarang ni aku dah manja..harapkan enche shimi dtg umah aku..hahahahaha..jahat betul!

sem ni lagi la..kebanyakan kelas aku ada pada waktu ptg..mmg x sempat aku nk ke kl tggu enche shimi habis keje..tu yang memanjang je dia yg dtg bangi..in fact, nowadays, 4-5x dia dtg umah aku dalam seminggu..almost everyday! tu belum masuk all the txt mssges, calls etc. he came here yesterday. he'll come again today. and yet, aku pulak x dpt penuhi permintaan dia nk g car boot sale kt shah alam tu..aku x sehat pulak =(

Oh my, aku rasa bersyukur sgt2 aku dipertemukan dgn dia. He completes me. I cant imagine kalau aku takde dia..sbb tu la, hari2 aku berdoa supaya jodoh kami berpanjangan. kahwen tercepat atau terlambat tu aku x kisah..kawen taun 2020 pun takpe..yang penting, semoga jodoh kami berpanjangan. tu je =))



~The good life is inspired by love and guided by knowledge.~

gravatar

KBP : Kisah 4

Yesterday i went for make up trial. pak andamnye adelah sir azman, my lecturer..haha..he's a make up artist ok! I know it is kind of early for me to do the make up trial. but once my skin reacted to the product, i need like 6-8 months to get my normal skin back. ko byg la kalau bulan 5-6 aku baru wat trial, then kulit aku allergic kt product tu..x sadisssss??


sape nk tempah sir azman, bole mintak phone number beliau kt aku ye..hehe..promosi..so far, ramai yg kate mekapnye cantik..nampak natural..aku mmg x bekenan sungguh mekap style gomak..meaning yang putih dia semacam je..dalam gambar nnt x cantek..huhu..sir pun pakai tanned punye foundation pe sume..ok jelah outcome dia kan..



ramai cakap aku nampak lain lepas dimekap. yeke? hehe..yolah, ramai dah biasa tgk aku simple2 kan..xde keje aku nk mekap selalu..mak aku x kasik oh, sbb nnt kulit rosak..tu kulit biasa..ni kulit over sensitip mcm aku ni? mmg cari nahas..tp keje nnt aku kene la mekap sket..x elok org corporate comm nampak dull jek..

after make up trial, me and shimi went for our prewedd photoshoot..ni sesaje je aku buat alang2 bermekap ni..btw, nnt aku share sekeping dua kt blog ok..kt fb pun aku maybe share sket je..sbb aku amek gamba ni, bukan utk share2 sgt..aku nk simpan utk kenangan aku ngn shimi =)

next : besok ma cakap ada few places lagi nk kene survey. Enche shimi's family pun dah call dia, dah tetapkan tema kenduri belah sana. hmmm, makin pjg checklist aku!


~The good life is inspired by love and guided by knowledge.~

gravatar

KBP : Kisah 3

Harini, aku masih pening2 lalat lagi..bila dah terlampau byk options. mule la jadi semak perut. tatau nk pilih yg manaaaaa..tp ada dah la yg di-shortlisted kan..

sepetang aku habiskan masa jalan2 survey pekej perkahwinan sekitar bangi..beberapa tempat aku dah cover..insy, akan ke area kajang pulak lepas ni..rata2 butik andaman dah penuh bulan 11, 12..berdebar ok! (bedebah pun bole la)..jgn laaaa penuh bulan 10..sobs

apa pun, kene tgk persetujuan ma jugak..sama2 buat keputusan la nanti..marilah kite same2 berdoa semoga aku dpt pekej yang aku nak..aminnnn :))




p/s : sgtlah mencabar bila aku sekarang dah hilang suara..terbatas gile wehhh..nk tanye itu ini pun kene kumpul2 tenaga dulu baru suara tu keluar..hahaha..da serupe maknyah dah suara aku!

p/s/s : besok ade make up trial dan pre-wedd photoshoot..semoga kulit aku ngam dengan product yang akan digunekan oleh pak andam tersebut..aminnnnn..

p/s/s/s : rindu kt enche shimi..hehehehe

~The good life is inspired by love and guided by knowledge.~

gravatar

maaf. maaf secara terbuka.

Salam kawan2! haaa, kenal mamat dalam gambar ni? zizan raja lawak..kenal kan? kan? kan?


actually aku dah lama nk update pasal ni, tapi asyik terlupe je..huhu..korang tau x isu pasal dia main-main sebut nama arwah bapa kepada Pak Nil? lancar je mulut dia main sebut kan..maklumlah, masa tu dia sedang kendalikan rancangan raja lawak. dalam berlawak tu, terlepas cakap tu perkara biasalah kan.

aku bukan nk ulas pasal peristiwa tu..aku cuma nk cakap, aku suka bila tgk zizan minta maaf secara terbuka kepada paknil. aku baca pun melalui twitter je..berkali-kali dia tweet paknil mintak maaf pasal kejadian tu..paknil pun dgn tenangnya memaafkan zizan..juga secara terbuka..

aku rasa sikap mcm ni bagus..terus terang mengaku kesalahan diri dan minta maaf org yang berkenaan. ego tu dia tolak tepi dulu..now, kalau kita berada di tempat dia..adakah kita akan melakukan perkara yang sama? :))))

tu je utk malam ni..hehehe..sekadar coretan menghilangkan bosan. tata!


gambar diperoleh daripada : sensasi. terima kasih.


~The good life is inspired by love and guided by knowledge.~

gravatar

KBP : Kisah 2

Belum pape dah ada Kisah Bakal Pengantin episod 2 ek..hehehe..nk wat camno, serabut aku oh! Sekarang ni me and parents masih mencari2 dewan yg sesuai utk majlis nnt..adalah 2 buah yang dah kami tempah..siap ambil tarikh berbeza..tp dewannya kecik..pada mata aku x sesuai utk majlis..mak pun cakap, tak nak lah tetamu sampai berdiri2, x selesa, kepanasan dan bersempit2..dewan kenalah ambil yang ada aircond.

Isnin haritu, kami dah tgk dewan MPI (Maktab Perguruan Islam)..mmg cun habis! betul2 depan masjid..senang skit tetamu nk bersolat..x perlu terkejar2..saiznya pun bagus..not too big yet not too small..mmg kami berkenan habis! Malangnyeeeee, MPI hanya boleh bagi confirmation bulan 9..hahaha gelakkkk..yaaaa, aku nikah bulan 10 (aku suka : 11011) dan dewan komfem bulan 9..gelakkkk lagi..mmg aku hias pakai tali rapia je kang!

well, ni ade la sket gambar wat aku cuci mata..wat kt ballroom tu..kayo makcik? hehe..




aku ni pulak..dah set dalam kepala, pelamin akan nampak lagi best bila wat kt dewan..tah nape tah? hahaha..tp aku prefer camtu la..sbb kt area rumah aku tu..kalau hujan, mmg sedap meredah air kt jalan raya..so mmg mak aku awal2 dah cakap nk wat kt dewan..

Dewan pulak, x boleh terlalu besar..nnt nampak lengang..x boleh pulak terlalu kecik..nnt x muat..haaaaa mak aku cakap la kan..aku ngikut je..sbb mak aku n en shimi yg sponsor bajet kenduri..hehehehe..

ntahlah! doa2 la supaya kami dpt dewan yg bersesuaian..baru tenang hati aku..kalau tak, nk pergi klas pun aku sesak pk dewan tade lagi..adehhhhh..

next : duduk bersimpuh dgn enche shimi sambil decide list brg hantaran bagai..aku bertekad..segala yg berkaitan hantaran, aku nk guna duit saving sendirik..dari barangnya, sampailah ke hiasannya.. (btw tu je yg aku mampu..aku kan belajo lagi..wuwuw)

~The good life is inspired by love and guided by knowledge.~

gravatar

otromen2 saye.

Muhammad fatih dah besar..hehehe..ada dia kt rumah ni macam ada taufan..kami suka taufan! be prepared, fatih dah nk dekat dapat kaki dah tuuuuu :DDD


Ilman dah 3 tahun lebih..dia masih obses dgn otromen..hehehe..sekarang dia lagi happy sbb fatih dah ada..boleh wat gang huru harakan rumah..



tak kisah la diorg ni otromen ke, ben10 ke..yang penting diorg ni mmg kesayangan kami sekeluarga..mwahhhhhh!!

~The good life is inspired by love and guided by knowledge.~

gravatar

KBP : Kisah 1

salam..mari aku kongsikan kisah 1 :D

Sebenarnya, kami xde merancang pun bila enche shimi nk dtg merisik..semuanya kebetulan..kebetulan parents en shimi dtg KL..kesihatan pun baik..maka en shimi dan keluarga menggunakan masa dan peluang yg ada utk dtg merisik :D

oh ya, kami tiada majlis pertunangan..kira 2 in 1 lah..merisik cum bertunang..perbincangan pun semuanya tentang nikah, kenduri..takde dah bicang pasal tunang2 ni..memang kelam kabut sikit..semua pun last minit..cari cincin, baju, beli barang semualah boleh dikatakan last minit..tapi takpe, semua org happy :)

hari Jumaat, sehari sebelum family enche shimi dtg, aku, ma dan ayah mula ronda2 booking dewan utk majlis..mmg critical sbb kebanyakan dewan dah penuh! kami berjaya book 2 buah dewan..berlainan tarikh..ada options, senang sikit nk buat keputusan kan..beberapa buah dewan lagi cantik, tp memang penuh..petang tu, my bestie si apom sempat singgah..sempat la menjoyah kejap dgn dia..


..ma, pencari dewan yang berjaya..heheheh..ma sungguh pantas!..

malam jumaat tu, kami sekeluarga sambung kemas2 rumah..ma dan ayah mmg terbaik! gigih sungguh sampai keletihan..huhu..along pulak siapkan buah tangan utk diberikan kepade keluarga en shimi..mimi tu tlg pegang sambil sengih aje..kehkehkeh


..ni mmg en shimi suke! hahah dah lame dia dok sebut soh bg hantaran roki..nak kene sembelih dgn ma?? aku kasik gambar ajelaaaaa..


Keluarga kami bagi kek, buah-buahan dan cokelat..nyum2! btw, aku teringin gak cokelat yang kami kasik kt en shimi tu..heheh..nnt le beli utk diri sendiri :P




Keluarga en shimi pun bawak buah tangan juge..ada empat bekas..sebentuk cincin, buah, kek dan kuih..

..sila abaikan kotak tisu tu..eh, cantik pulak bekas tisu tu..hahaha..


sepanjang sesi perbincangan, aku duduk dapur je..dengar2 dari dapur..sampailah aku dipanggil utk upacara sarung cincin..sejujurnya, aku taklah berdebar sangat..sbb ini bukan majlis formal..dan aku serabut pikir pasal bajet..yaaaa..bajet..hahaha..cuma bila dah ke depan baru aku cuak tatau nk buat apa!


..selesai sarung cincin..mmg org x sempat snap masa sarung cincin sbb aku terlajuuuuu..hehe x sempat stop and posing..

habis je, mmg aku merayap kt luarlah..ambik2 gambar..kacau2 anak buah en shimi..makan secara hebat (kat dapur) dan macam-macam lagilah!


..enche shimi sedey sbb dia booking aku tapi aku x booking dia..hahah mengada! lepas ni dah kene g carik hadiah booking en shimi..nnt dia lari p kt rokiiiiiii!..

..saye yang baru sahaja dibooking..happy..alhamdulillah :)..


next : sambung jalan2 cari dewannnnnnn..huhu


~The good life is inspired by love and guided by knowledge.~

gravatar

22.1.11

salam. mulai hari ini, akan ada satu lagi label baru..

Kisah Bakal Pengantin

Jangan salah sangka dulu :) ini hanya untuk rujukan saya..catatan persediaan saya, suka duka saya dalam mempersiapkan diri utk menempuhi hari bahagia kelak..9 bulan masa persediaan..jom kita berkongsi kisah di sini..kalau sudi :)))

p/s : hari bahagia yang pertama - 22.01.11

~The good life is inspired by love and guided by knowledge.~

gravatar

ronggeng.

masa ni tgh jalan2 kt jalan tar..shoppinglah! apa lagi! hahaha..nasib baik le enche shimi mood happy je..aku salu risau takut dia penat melampau nk kena layan aku p jalan sini sana..pompuan kan..ape kes jalan masuk 1-2 kedai je kan? kan?


masa nk balik tu, berjaya aku pujuk enche shimi supaya benarkan aku balik naik lrt..aku tau dia da penat..tamau la susahkan dia..tp enche shimi mmg camtu, susah bebenor nk kasik aku balik sorg..risau la tu..dont worrylah syg! tempat ramai org ni, insy takde pape kan :)))




btw, thanks for everything. xoxox


~The good life is inspired by love and guided by knowledge.~

gravatar

tak kira bangsa dan agama :)

I miss my chinese relatives..dah lama woooo tak lepak ngn diorg..yelah, bila my family p lepak penang with uncles, aku pulak ada kelas la, aktiviti la ape..mmg kem salam le..

tak kiralah, diorg ni bangsa apa, agama apa..mereka tetap saudara sedarah daging kami..tgk muke pun tau lah, sepesen je kan..haaa, satg aku tunjuk muke sape yg same ok..hehe..dah dekat chinese new year ni, ma masih lagi belum bg confirmation samada nk balik sambut di cameron ataupun di penang atau di kl..aku nk sambut weh! sbb taun ni taun terakhir aku sambut chinese new year sebagai org bujang..aku nk collect angpau siap2 sebelum aku yg kene bg angpau! hahaha

ape bezanye bila ade sedara melayu dan cina? tu org salu tanye..meh aku cite sket..tp dalam konteks aku lah kan..emm..belah melayu sume panggil aku manja..eh bukan ejek, mmg nama aku Manja..and mestilah, kalau salam dgn sedara yg lebih tua kena cium tgn kan..belah cina pulak..sume panggil aku Mas..bila jumpa..cukup sekadar berjabat salam..tak perlu cium tgn pun..yang penting, kene sebut nama panggilan..macam : hi, makcik nombor empat! haaa camtu la..cume dalam bahasa cina..hehe aku yg blur ni, panggil aunty, uncle sudeh! janji kene panggil la..kalau x panggil, kira biadap habislah tu..x salam xpe..janji panggil..gitu lah punye penting panggilan tu..

ok, back to muke same..yg bertudung ni my mum..ma mmg d only one yg masuk islam..anak nombor 4..bawah gambar ma ni, is her youngest brother..adik bongsu..yang nombor 8..cube tgk..x ke muke same tuuuu? ade lagi sorg adik lelaki ma muke potostet..tp malas pule nk tepek sume..



ok, ni lagi satu cth darah daging..haaa, belah kiri tu adik aku, belah kanan tu our chinese cousin..x sepesen?? aku punyer muke pun ada yg sama ngn sepupu cina aku..hehe..tu la yg aku maksudkan..sedarah sedaging x kira bangsa dan agama..


ok, takat ni dulu aku menceceh..rajin nnt aku tulis lagi ye..ape pun..x kisahlah sedara korang tu bangsa apa..terima dan hormatlah mereka dgn sebaiknya..air dicincang takkan putus..Tuhan dah susun baguih dah..

Salam sayang dari saye! =D

~The good life is inspired by love and guided by knowledge.~

gravatar

:DDDDDDD


Saya gembiraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!


Hello 2011. Give me more. :DDD


~The good life is inspired by love and guided by knowledge.~

gravatar

sudah.

aku x marah. aku kecewa je.


~The good life is inspired by love and guided by knowledge.~

gravatar

i miss you.

Pasaipa tah aku rasa mcm dah lama je x pegi tgk muvi ngn enche shimi *eh miggu lepas ade je tgk muvi!* oh ye, dah lama jugak x tangkap gambar sama..dah lama x pegi main layang2..dah lama x gelak sampai lembik2 lutut..salahkan kesibukan! salahkan! td jumpe pegi pasar malam, makan sate sama..tp kesian pulak dia sakit gg..aku pun x berapa nk sihat..mengandung anak roki gamaknye..perut berangin! sobssss



by the way,

i miss you huney. i'm glad that we are almost ready to bring this relation to the very next step!


~The good life is inspired by love and guided by knowledge.~

gravatar

his angel ='D

aritu aku godeh2 album lama2 kt fb and jumpe pic ni! heheh a goodbye card made by him masa nk p kedah, reunion with d convent girls..and 1st time singgah umah family dia ;)



dia salu kate hasil tgn dia x cantik la hape..maybe dia x sedar, bila aku sayang dia sangat2..semua benda jadi cantik :D

~The good life is inspired by love and guided by knowledge.~

Blog Widget by LinkWithin