MARI MENGIKUT

Me and you :)

Archives

gravatar

33 facts bout guys!

1. Guys like their gadgets & bikes more than a girl.Guys don't actually look after good-looking girls. They prefer neat and presentable girls. (hmmm..ney, do u love ur bike more than u love me??)

2. Guys hate flirts. (me too!!)

3.When a guy says he doesn't understand you, it simply means you're not thinking the way he is. (i guess so)

4.Guys may be flirting around all day but before they go to sleep, they always think about the girl they truly care about . (that's ok, butttttt...as for mine, xbule flirting around all day..hukhuk)

5. When a guy really likes you, he'll disregard all your bad characteristics. (maybe..)

6. Guys go crazy over a girl's smile. (agree..)

7. Guys will do anything just to get the girl's attention. (yesssssss..)

8. When you touch a guy's heart, there's no turning back. (half agree)

9. When a girl says "no", a guy hears it as "try again tomorrow". (yup! this is true)

10. You have to tell a guy what you really want before he gets the message clearly. (kinda..they need direct msg from gurls..)

11. Guys love their moms. (no doubt!)

12. A guy would sacrifice his money for lunch just to get you a couple of roses. (is it true?? i want rose..i want rose!)

13. A guy often thinks about the girl who likes him. But this doesn't mean that the guy likes her. (hmmmm...)

14. You can never understand him unless you listen to him. (yea..n this applies to gurls, also)

15. If a guy tells you he loves you once in a lifetime. He does. (and this is sweet)

16. Beware. Guys can make gossips scatter through half of the face of the earth faster than girls can. (yekew? i tot girls rule the gossip world)

17.Like Eve, girls are guys' weaknesses. (so true..hehe)

18. Guys are very open about themselves. (not all of them)

19. It's good to test a guy first before you believe him. But don't let him wait that long. (tamau tggu xpe, carik la lain..heheh..remember, pushing a gurl means losing her)

20. Guys hate it when their clothes get dirty. Even a small dot. (yesza, tapi huney saye slalu usik saye dgn mencomotkan mulutnye..saye rimas comot2 ni.sobsob)

21. Guys really admire girls that they like even if they're not that much pretty. (maybe..if their heart says so)

22. If a guy tells you about his problems, he just needs someone to listen to him. You don't need to give advice (yes, and im offering you my shoulder whenever u need)

23. A usual act that proves that the guy likes you is when he teases you. (yes!! setuju sampai raser cam nk jerit!)

24. Guys keep secrets that girls tell them. (i cant blindly say yes to this, but i believe they do)

25. Guys think too much. (mine, yes..hikhik)

26. Guys fantasies are unlimited. (how can i know..but i think it's true)

27. Girls' height doesn't really matter to a guy but her weight does! (ye kew ney?? uuu..tanak makan!!)

28. Guys tend to get serious with their relationship and become too possessive. So watch out girls!!! (quite agree with this)

29. Guys are more talkative than girls are especially when the topic is about girls. (is that true syg?? grrrrr)

30. You can truly say that a guy has good intentions if you see him praying sometimes. (maybe..)

31. If a guy says you're beautiful, that guy likes you. (i dont know bout this..somehow sweet talker exists)

32. Guys hate girls who overreact. (i hate overreact guys also)

33. Guys love you more than you love them IF they are serious in your relationships. (for me, it's better 50-50 than 80-20, or 60-40..relationship needs two hearts, and when both hearts are sharing the same feeling..that's love)

gravatar

seorang ayah

ayah..kamulah ayah terbaik di dunia..i love u so much..i hope u noe that..

gravatar

terima kasih

ni pun lagik satu cerita tertangguh..haih!

haritu, me disahkan kene demam denggi (kali kedua!!), dan terpaksa masuk wad..
hari me masuk wad, encik huney dtg teman dari petang..bawak mcD..dan byk buah2 (which family aku yang byk ngabehkan buah sbb aku x lalu nk makan byk2)..dari ptg sampailah ke malam beliau langsung tidak berganjak keluar dari wad..parents dtg melawat pun beliau masih ada..hinggalah jam 10.30pm, baru beliau melangkah meninggalkan me..(T_T)..

keesokan harinye, beliau sanggup ambil cuti semata2 nk jaga me dekat wad..beliau dah sampai seawal jam 8am..me lega encik huney dpt dtg..me enjoy melihat encik huney makan makanan utk org sakit..which he said d food taste great! termasuk lah tidur dgn nyenyaknye di katil pesakit..heheh..sanggup pulak beliau tunggu me g lecture selama hampir 2 jam (rajin woo, siap mintak kebenaran kt nurse nk g kelas)..then temankan me g kl sentral nk uruskan hal ptptn..bla2..borang mara..bla2..sampailah saat me keluar dari wad..

my family pun ucap twime kaseh sgt2 kt encik huney sbb byk menolong..kalau beliau x amek cuti dan dtg teman me haritu, me rase me dah lama mati tgh jalan mase nk g kl sentral uruskan hal ptptn..

me pun tataw nk ckp camne..cuma..

terima kasih syg..i love u so much!

gravatar

.p.e.n.s.i.l.

baru harini sy berpeluang nk bercerita ttg sebuah filem yg amat menyentuh hati..PENSIL..


pada mulanya, sy menganggap filem ini adalah cerita kelakar, maklumlah baru sekali terjeling trailer PENSIL kt tv..tgk pun acuh x acuh je..tp bila berpeluang menyaksikan film2 free sempena ffm, sy agak bertekad la nk tgk film ni..langsung tidak mengecewakan!


lakonan mantap M. Subash yang juga pengarah kepada filem ini mmg benar2 mberikan kesan mendalam terhadap penonton..airmata sy kuar bergelen2! hish..sian huney sy yang x baper bole tgk citer berat2 camnih..sy tunggu je beliau ajak keluar panggung tp i guess beliau kesian sama saye la kot..hukhuk..sambil dok mengelap2 airmata, saye nganga jugak la tgk citer yang besh ni..
tempoh tayangan 110 menet..yakni 1 jam 50 menet..puas hati! mengisarkan kehidupan Badrul (lakonan M Subash sendirik) yang cacat namun amat menyayangi ibu tirinya..beliau bertungkus lumus mencari rezeki utk menyara hidupnya dan ibu tiri beliau yang busuk tu..sy mengaku, lakonan maimon dan khatijah tan benar2 berkesan hingga sy terasa mcm nk tarik2 rambut mereka..dan sesah mereka dgn kayu api..layanan mereka terhadap badrul mmg busuk..tp badrul bertuah, sbb ada seorang pompuan tua (lakonan mak mah) yang menjaga badrul seperti cucunya sendiri..

ni antara babak yg byk mengabehkan airmata sy..sgt menyentuh hati melihat bagaimana badrul menggembirakan nenek..impian nenek utk menari di pentas yang yang cantik, dgn iringan muzik akhirnya tercapai..terfikir dek akal, kalau badrul yang cacat tu berusaha utk menggembirakan org lain, mengapa tidak kita??

kenapa tajuknya pensil?? haaa, pensil ni adalah benda kegemaran badrul..dia dikurniakan bakat melukis..dgn hanya berbekalkan pensil dan duit poket pemberian nenek, dia akhirnya berhijrah ke kl..itu pun selepas puas dihalau oleh ibu tirinya (ni pun mengabehkan airmata sy jugak)..

secara peribadi, saya memuji filem arahan M. Subash ini..dah nama pun peribadi kan..bg sy, filem yang benar2 dpt menyerapkan emosi dan memberikan kesan kepada penonton adalah filem yang berjaya..maka sy bertepuk tgn atas kejayaan M Subash yang berjaya mengeluarkan airmata sy bergelen2..dan membuatkan sy lebih mensyukuri hidup yang baik ini..saya sarankan anda menonton filem ini..smuga filem ini berjaya mendapat anugerah dalam festival filem di india pulak!


gravatar

fine day~

arini hari yang sepatutnye jadual pack..
tp besh, pas dah anta esemen, lecturer yang patutnye mengajar 3 jam ajar 1/2 jam je..
maka..daku balik awal!!!!

teroslah rush g kl..g opish huney, tggu beliau abeh keje..xpe, sampai awal sket, buley rehat2 dulu ye x?? setelah puas bermain2 mata ngn abg guard tu, barulah nmpak kelibat huney kuar dari lift..oh excitednye!! me pown x paham, everytime jumpe huney, me akan rase eksaited..padahal salu jer jumpe..klu x jumpe luar pun, jumpe kat umah..heheh..tu le, ngah hawt2 lagik la kowt..

kali ni kami lepak kt mall dekat wangsa maju..lupe lak ape nama dia..lepas lepak2 kitorg g kedai spek ambik spek baru beliau..cantik..i love d design..looks nice and smart! (ney, nk sunglass..)
then trus balik bangi..sempat la singgah billion beli barang2 beliau..hish, muke happy jer dah masuk gaji nih (tingin nk ader gaji..uuu)..

lepas abeh beli2 barang, teros ke ukm sbb nk ambik kete..then mcm biase la, kami drive asing2 sampai simpang nk masuk umah..kami lambai2..n me tetap raser sedey everytime nk berpisah kt simpang tu..ermmmm..kalau tanak pisah x boleh ke??

Myspace Comments


gravatar

malam pertama astena =)

harini me n my huney dgn gigih dan rajinnye g la ke MPH (now DSS) kt uniten untuk menyaksikan persembahan malam pertama astena..rindu nk jumpa kawan2 lama..hehehe..hish, raser cam mengada2 lak..

persembahan yang berlainan dari persembahan2 sebelum ini..kalau dulu, temanya wayang kulit manusia..tp kali ni, persembahan dalam suasana gelap, diterangi dgn aspek pencahayaan lampu suluh yang menyuluh secara random..menarik gak, tp sbb gelap, ssh nak menikmati tarian najilaa yang cun tuh..heheheh.. (saye sgt suke melihat org menari~)..persembahan dari kumpulan teater pun bagus..heheh..paan mcm biase la, suke nau emosi2 nih..

tp x lama lepas tu, me n huney pun terpaksa angkat kaki sbb ader urusan lain..nk pos dokumen..bla..bla..bla..

good luck astena!

gravatar

hish..

ade satu benda yang aku ngah menyampah sgt2..
dulu mase skola aku ader la cipta satu barang/perkataan/perbuatan nih..
yang aku menyampah bile aku nampak manusia yang aku tidak suka menggunakan ape yang aku cipta tu dekat manusia yang lebih aku x suka..macam menda/perkataan/perbuatan tu dia yang mula2 cipta..aku rasa menyampah gila..kalau betol la minat sungguh ngn menda/perkataan/perbuatan tu, x payah cari pasal ngn aku dulu..dan aku x kisah ko nk buat menda/perkataan/perbuatan tu mcm hak cipta terpelihara ko, kalau ko x cari pasal ngn aku..

mende simple je kan? tapi..hish, aku menyampah sesangat!

gravatar

award!

thnx kepade kak sherry karena memberi award nih kepade saye!

syarat : award ini disampaikan kepada 7 blogger, dan blogger tersebut harus menyampaikan kepada 7 blogger yang lain.

setelah meneliti beberape faktor..ececeh..saye menganugerahkan award ini kepada blog yang saye rasakan besh!




1. honeybear : sbb encik huney tuleh pe pun sy suke bace..heheh
2. farihan : penulisan yang baek
3. paan : tahap kelucahan yang tidak masuk akal
4. bob : walaupun blog kami bersaing dgn sengit, beliau tetap sahabat..penulisan yang penuh pengembaraan
5. qaisy : blog yang cukup berseni
6. erin : blog yang penuh dgn hidup bertari-tarian..heheh
7. miss berry : sgt aktip menghapdet blognya yang cantek itu

gravatar

warkah buat aedes

hey u..


u x paham bahase ke? i taw u suke i..tp perlu ke sampai u gigit n cium2 i??
x kuasa i nyah!!

u taw x, aritu pas u geget i, terus i x bermaya..i lesu..beberapa hari i terlantar..i demam..tp bukan demam rindu kt u! i demam sebab gigitan u tu mmg berbisa..haih..ni dah kali kedua dah u gigit i..i harap xder lagi kali ketiga..i dah nyampah..x larat u tau x??!!

selera makan i hilang, i pening2 tiap2 hari..jgn pulak igt selera makan hilang sbb rindu u, i pening2 sbb mengandungkan anak u..heeee..menyampah! tiap2 hari ayah i halau u dari rumah i..tersembur2 nk halau u..tp u x paham..pas u tackle adik i, u geget i pulak..mmg x paham bahasa!

sbb u, i kene cekup masuk wad..tangan i habis kene cucuk..darah i ni u cemarkan ngn virus2 u..virus cinta kunun..sudahlah! so, i warning u skarang..u jgn berani nk geget i lagik..if u do soooooo, siap la u..i bakar u ngn keturunan u sekalik!

yang benar,
penghuni wad sumaiyah 1

gravatar

tagged!

1. Apakah benda yang paling penting dalam hidup kamu? ~bahagia dan membahagiakan..

2. Apakah benda terakhir yang kamu beli dengan wang sendiri?
~sume duwet ayah! tp kire last bought td kertas kowt..

3. Di manakah tempat impian perkahwinan kamu?
~mane2 masjid pun xpe..

4. Berapa lama anda rasa hubungan kamu berkekalan?
~insyaAllah, saye akan jaga hubungan ni sebaik mungkin..we love each other very much kan syg?

5. Adakah anda dilamun cinta?
~sudah pasti!

6. Di manakah restoran terakhir kamu makan malam?
~last mam kt alamanda ngn huney..

7. Namakan buku terakhir yang kamu beli?
~communication theories..wuwu

8. Apakah nama penuh kamu?
~mastura abd rahim..

9. Kamu lebih senang dengan mak atau ayah?
~ayah! ngn ayah ney jugak!

10. Namakan seseorang yang kamu ingin jumpa untuk pertama kalinya dalam hidup anda?
~his mom..heheh

11.Sebutkan 8 nama sahabat yang paling rapat dengan kamu?
~siti
~apom
~ain
~ilmi
~bob
~farihan
~ain
~my bear

12. Adakah kamu mencuci pakaian anda sendiri?
~tgk keadaan..

13. Tempat yang paling seronok kamu mahu pegi?
~mane2 pun xpe asalkan dgn huney!

14. Pelukan atau ciuman?
~saye mawu keduanye!

15. Butirkan 5 perkara tentang orang yang tag kamu.
(ader 2 owg ni..saye describe yg pompuan jew la..heheh)
~cool
~kejap ade kejap xde kt forum
~suke cucuk pinggang saye
~single
~selambe

16. 8 perkara yang amat saya gilai.
~huney
~piano
~muzik
~teater
~blogging
~frenster
~kucing
~makan

17. 8 perkataan yang sering di ucapkan.
~ney..
~ok
~yeke?
~soweee
~sayang
~windu
~xde pape
~alaaa

18. 8 buah buku yang paling terbaru dibaca.
~comm theories
~mass media
~malaysian studies
~beauty health
~camera
~paper
~media law n ethics
~blah blah blacksheep

19. 8 lagu yang saya boleh dengar berulang kali.
~hanya kau yang mampu
~close to you
~forever
~wanita yang kau pilih
~sempurna
~selimut hati
~di atas normal
~sume lagu shiela on7

20. 8 perkara yang saya pelajari tahun lalu
~ikut kata hati
~dont look back
~berjimat cermat amalan mulia
~be a tough girl
~berani bertindak
~tapayah percaya sgt ckp org
~kenali diri
~family ni takde galang gantinyew

21. Mari men'tag' 8 orang lain.
~huneybear
~seape nk buat pown buley!

gravatar

tamau2!

ini cume demam biase..mas..demam biase jew nih..dulu dah kene denggi, xkn nk kene lagik sekali (mimi baru baik denggi la pulak! hish)..xpe mas..biase jew nih..biase jeeeeeee..kalau demam lagik 2 hari nk kene g cek darah lah! hukhuk =(..eh..manade..demam biase je nih..biase jeeeeeeee.. (T_T)

gravatar

aktiviti siang hari~

mule2 nk g opish ma nk siapkan esemen (hish, dah dpt 9 esemen dah so far!)..nk kene call ptptn nak tanye surat pelepasan dah keluar ke belum..kalau dah, nk kene g ptptn kt kl sentral..

lepas tu..jeng jeng jeng..

maw ngedate ngn huney!! cant wait cant wait cant wait!! (dgn nada yang beria2)

~Mish my mucux~

gravatar

tamat~

"hmmm..how should i start ya.."

itulah ayat pertama yg keluar dari mulut setelah faris the presiden menyerahkan majlis kepade saye..betul..mase tu mmg xtau macamane nk mulakan..tapi me tetap senyum, apatah lagi bila sahabat2 astena menyahut ayat tersebut dgn keriuhan gelak tawa dan tepukan yang agak gemuruh, sepadan dgn kehadiran hampir 20 ahli majlis tertinggi..mereka bertepuk kerana semalam merupakan kali pertama me berucap sebagai timbalan presiden 1, selepas AGM yang lalu..me telan air liur..berat sungguh rasa hati nih..

utk menelan segala kepiluan dan kesedihan yg telah lama me rase, maka me buat keputusan utk meneruskan pengumuman tersebut dalam keadaan santai, ceria dan kelakar..dan seperti yang dijangka, semua terkejut dgn pengumuman tersebut kecuali faris dan man yang telah diberitahu lebih awal..

sesungguhnya, ketawa me pada malam itu adalah ikhlas..bukan dibuat2..namun mata yang separuh sepet ni (xsepet sgt) sempat mengintai beberapa wajah yang xdpt menyembunyikan kesedihan..sahabat, sedihnye nk tinggalkan korang.. (T_T) .. paan yang menjadi artis porno (cita2 beliau dan hampir berjaya direalisasikan) memandang dgn mata yang berkaca..siap nyanyi lagu sedih..saje je paan ni!

SELAMAT TINGGAL ASTENA

setelah hampir 2 tahun berbumbung di bawah persatuan yg agak gergasi di uniten itu, tiba masa utk me meninggalkan astena dgn hati yang amat berat..dari sem 1 me di uniten, sama2 kita memperkaya dan menerapkan nilai seni di unitan semampu jasad, seteguh jiwa..terlalu byk aktiviti yang telah kita lakukan, semuanya manis dan bermanfaat..kite bergumbira tanpa halangan, dan semakin lama, meneguhkan tali silaturrahim atr kita..kepada blog2 yg ader buat posting "tribute to mastot", me ucapkan jutaan terime kasey..me dah bace semuanya..

kali ini, mmg kompem me x akan bersama korg lagi dalam meeting2 seterusnya, mahupun aktiviti rasmi (kecuali jika penyeludupan pelajar berlaku..hehe)..harap korg lebih berdikari dan mampu merancang program2 gergasi..dunia teater, selamat tinggal..tp me ttp akn g menjenguk sekali sekala..nak buat camno, mmg me ni raser happy sgt dpt belakon atas pentas tu..puas dpt menyampaikan cerita dgn cara yang tersendiri..3 teater di uniten, dgn waktu pementasan yang semuanya melebihi sejam setengah..tiada lagi selepas ini..buat bandmates, harap2 korg dpt carik substitute dan ajar beliau lebih kurang 30 buah lagu yang kita dah pernah main..sure rindu nk jamming dah lepas ni! battle of the bands pun sempat masuk 2 kali je..hukhuk..

bergelen2 airmata yang tumpah sepanjang perjalanan pulang..nak call encik huney, batt habis pulak..ditambah pulak dgn keadaan komunikasi yg x best lepas sampai rumah, me simpan je rase sedey tuh..mase tidur pun mata x kering lagi..hmmm..malas nak igt balik..belum hilang lagik pedih kt hati hampir tepu nih..

rumusnye, selamat tinggak anak seni tenaga nasional (astena)..semuga seni terus dimartabatkan..happy2 taw!

gravatar

aidiladha..

salam aidiladha..

alhamdulillah, mengenangkan pengorbanan nabi pada masa dahulu..sewajarnya kita menghargai dan meraikan hari yg penuh bersejarah ni..nk definisikan istilah pengorbanan pun, maksudnye sgt mendalam dan abstrak..tp xpelah, masing2 pun ada cara yg tersendiri utk menyukat sejauh mana pengorbanan yg telah dilakukan,dan sejauh mana masyarakat sekeliling berkorban utk kita..me nk kongsi kan pun, pjg sgt pulak nnt..heheh..apapun, harapnye setiap hari2 yang mendatang, kita syukuri seadanya dan perbaiki kelemahan yg ada..kan? kan??

kisahnye, aidiladha taun ni tersangatlah meriah..tok dari kedah pun dok kt bangi..x payahlah balik kampung..hehe..balik kpg besth, just nk menempuh kesesakan lalulintas tu yg sedey sket..hukhuk..kepade sesiape yg ade membaca entry raya (opkos la bulan 10 punyer entries kan), mesti memahami betape rileknye beraye kt kl nih..tp kali ni, ape tah mimpi ma nk selebret sakan..kate ma, lepas 6 bulan keje setengah mati siapkan research, inilah mase tuk bergumbira..hoho..betol jugak, ma keje tetiap hari sampai malam, termasuk weekends!

maka dari pagi dgn seluar pendeknye, gigih le menghiris2 bawang dan segale2 nye..sampailah saat nasik impit dan sume2 terhidang..make sampailah parents ct..yg me anggap cam parents sendiri..makan2..borak2..main2 ngn ilman..then baru tukar pakai suar panjang..tp tshirt tetap maintain tshirt rumah..hehe..sampai pulak maksu dan encik huney pas asar..makan2 lagik (tuan rumah harus makan berkali2 tanpa henti)..main PS2..borak2..kuar jap g warta..dating2 kejap..toklang pulak sampai..balik makan lagi..sampailah pukul 9pm cmtu, encik huney baru nk beredar pulang..tok lang dan maksu menyusul jugak lepas tu..

kemudian bermula lah sesi menjadik bibik simpanan..nasib baik ayah byk tolong..thanx ayah! simpan2 basuh2 mau sejam jugak la kan..huhuhu..dan kini, baru sempat membukak leptop..berkongsi cerite ngn anda sume..

well, salam aidiladha sekali lagi..semoga anda semua baek2 aja!

gravatar

saye bahagie..tp saye kejam..hehe




.harini saye menghadiri majlis konvokesyen huney saye~
.saye sgt gembire kerane saye dpt teman beliau smpailah ke ptg~
.beliau juge memberi saye dorongan utk grad cecepat~
.saye juge telah berkesampatan berborak lame ngn ayah beliau~
.saye sgt bahagie~
.saye x bg bunge, tp bagi hadiah yang lebih bermanfaat~
.beliau menggunakan hadiah saye pd ptg yg same jugak~
.saye suke tgk beliau senyum~
.saye suke betulkan tali leher dan kolar baju beliau~
.tp sian, saye xdpt belikan bunge utk beliau~

tp mase saye grad, saye nk bunge yg ade softoys! ngan hadiah, ngan ucapan tahniah byk2 kali, ngan cokelat crunchy, ngn chipsmore yg kecik tu, ngn tgkap gamba byk2, ngn ape jew yg beliau boleh bagi..beliau kene bagi..hehehe

SAYE TAHU SAYE MMG BAEK, TAK PERLU IGTKAN SAYE TTG ITU~

KAMU SYG SAYE??~ hikhikhik

gravatar

2nd tagged..hoho

tagged by siti lagik!

1. What is the relationship of you and him/her?

~siti is my bestfrend ever!

2. Your impressions towards him/her.

~she's kind, loving, fun to be with..

3. The most memorable things he/she had done for you.

~byk sgt dan sumenye memorable!

5. If he/she become your lover, you will...

~saye dan siti tidak lesbian..wuwu

6. If he/she become your enemy, you will...

~i hope not! i dont wanna imagine that!

7. If he/she become your lover, he/she has to improve on his/her

~nothing..she's good! errr..she is not and will not be my lover! wuwu

8. If he/she become your enemy, the reason is..

~tamau2!! me n siti tamaw gadoh2!

9. The most desirable thing to do on him/her is?

~cubit pp beliau..hahah

10. The overall impression of him/her is...

~all gewd..heheh..

11. How do you think the people around you will feel about you?

~dunno..cmno nk tawu..huhu

12. The character of you for yourself is?

~talkative..

13. On contrary, the character you hate of yourself is?

~im lazy..heheh

14. The most ideal person that you wanna be is?

~mastura..the original mastura..or manje..or angah..or mastot..

15. For the people who likes you, say something to them.

~errr..ade ke yg suke..hehehe..trimas2..saye juge suke berkawan dgn anda..heheh..kejap2..kecuali mr. fendi G.SX..

16. 8 people to tag:

1.huneybear

2.bob

3.farihan

4.sis fieza

5.paan

6.sis fay

7.misz berry

8.lukman

17. who is no. 2 having a relationship with?

~hahahaha..beliau selalu igt diri beliau remaja..

18. Is no. 3 a male or a female?

~obviously a female..sweet one!

19. If no. 7 and no. 8 were together, would it be a good thing?

~lukman dah dew gf..hikhik..kenot!

20. What is no. 1 studying about?

~bisnes and finance..and he'll be taking his masters in feb..kan syg kan?? pas abeh masters..kite..hahahah..

21. Is no. 4 single?

~she is, unless dah kapel tapi belum announce..hehe

22. Say something about no. 2.

~bob seorang yang baik..mengumpat dgn baik..heheheh

gravatar

tagged..

SITI TAGGED ME!

RULE #1 - People who have been tagged must write their answers on their blogs and replace any 1 questions that they dislike with a new question formulated by themselves.....

RULE #2 - Tag 5 people to do this quiz and those who are tagged cannot refuse. These people must state who they were tagged by and cannot tag the person whom they were tagged by and continue this game by sending it to other people.


1. If your lover betrayed you, what will your reaction be?

~siasat dulu..dah sure je diye curang..saye angkat kaki le!

2. Do you like tags?

~tadak la sampai benci kan..hihi

3. If you can have a dream to come true, what would it be?

~melihat sume owg yg saye syg bahagie..

4. who do you really love?

~my sunshine, my sugar!

5. What would you do with a billion dollars?

~beli kelengkapan diri dulu..pastu bersedekah2..

6. Will you fall in love with your bestfriend?

~nope2..

7. Which is more blessed, loving someone or being loved by someone?

~we need both to complete the happy-ending-love-story..

8. Are you gorgeous?

~in my own way..

9. If the person you secretly like is already attached, what would you do?

~senyum jew..

10. What do you pray each day for your loved one?

~to be happy, and blessed..

11. What is the attitude you dislike?

~panas baran..

12. How would you see yourself in ten years time?

~beranak pinak..hehe..and of course, a communicator and her lovely hubby besides her!

13. Why do you think you are so tensed up..no matter at the office..or at home or in your toilet??

~when i have problems in relationship, or study..

14. What kind of person do you think the person who tagged you is?

~my soulmate..errr, selain my lovely hunney..beliaulah sahabat dunia akhiratku..

15. Would you rather be single and rich or married but poor?

~depends..kalau partner besh, miskin pun tapew..kalau partner x besh, bek single!

16. Who would you like to see the moment you wake up?

~his face..his presence..him..

17. What’s the character must have in your partner?

~tidak baran..penyabar.. dan seperti huney saye sekarang!

18. If you fall in love with FOUR people simultaneously, who would you pick?

~x pernah cmtu..huhuu..i guess, yg mane yg my parents paaaaaling suke..

19. Would you forgive and forget no matter how horrible a thing the someone has done?

~yessss..takde masalah nk forgive..forget tu prob sket..hoho..

20. Do you prefer being single or having a relationship?

~i prefer having a relationship..and im happy with my beloved darling!

21. Would you leave your family behind just to chase your dreams?

~nope..

Tagged : huney, farihan err..sesape jew!

gravatar

debaran..

ehem..ade sedikit debaran di situ.. nak kene tenangkan diri nih.. "mas, everything will be ok!"

gravatar

sekadar menulis.

tahi.

itu saje~

gravatar

mas sudah menjadi wanita =)

apekah indikator utk menjadi seorang wanita sejati?
pandai masak? pandai bergaya? pandai wat keje rumah?
setia pada suami?? heh..byk laks soklannye..

haritu me dgn gigih dan penuh bersejarahnye telah menjadik mak andam
kepada sahabat dari kmj, ain..beliau bertunang sabtu lepas..alhamdulillah, majlis berjalan dgn lancar..terasa pelik la jugak, dari mane dtgnye kepercayaan ain nk suruh me mekapkan beliau..sbb rasenyer me x pernah bersiap sakan depan beliau..heh..x cukup org kowt..

isu wanita sejati ini berlaku bile hasil kerja me memuaskan hati beliau(atleast!)..alah, x mengharapkan pujian..just, org ckp ok pun jadik la kan..tp agk ramai la jugak yg suke..si ain ni dah cantik, so me mekap dia simple la jugak..xkn la nk mekap ala2 cam mase me dok wat theatre pformance pulak kan!

hmm, baru la terase besemangat sket nk apply mekap kt diri sendiri..bukan ape, mase tu, ramai gak yg tanye, "mas x bersiap ke?"..eh eh..sape yg nk bertunang ni?? heheheh..takde la korg, sebenornye my skin ni sgt sensitip..x larat dah nk berubat..sampai skang la dok ambik pencuci muka dari klinik pakar kulit tuh..dat nyte after pakai lipstik pun, bibir dah gatal2..buleh pakai mekap, just bukan sume product ngam ngn my skin..adesss..kulit mahal ni..hehe..emas celup pun x buley..

hmm, tgk le hasil nyer kt muke ain ni..sesape nk kutuk ke, tegur ke, sile la bisik2..heheh
insy, lepas ni me rajin2 la sket tepek pape kt muke nih..KALAU RAJIN..



-ain n mak andam (kunun)-


-ain lepas kene bebel sbb ckp byk smpai lipstik dah nk hilang-

gravatar

piano~

saye main piano sampai 3 jam pg ni..
x rase cm nk berenti pun..
lalu saye ambik buku sonatina album..
dan main lagu dalam buku tu..
from page to page sampai tgn saye letih..

ye, camtu la kalau saye sedih..jgn tanya kenapa..


~semalam piano kesayangan kene tuning..yg mane yg rosak, cina tu repair~

gravatar

weird.

it is weird.
just weird.
when i meet him, 24 hours are just numbers.
if im sad along the period, i can always smile again.
weird.
w.e.i.r.d.

gravatar

changes (n_n)

harini, on laptop..
view my blog..
klik dekat posting yg lama2..
hmmmm..

mastura abd rahim..

i have a simple name..it means 'terpelihara'..
but it doesnt really means a perfect, simple and terpelihara life..
it's not easy to be me, not like how easy people pronounce my name..

but im happy though..
changes taught me that i should live my life to the fullest..

siapa yg x pernah dikecawakan dan mengecewakan??
as i were browsing my older entries..
i think, i should say sorry to whoever i did hurt, by words or by acts..
i was just printing my thoughts here, and being so naive about life..still..

love comes and it goes by anyhow it will be..
i love, and at times i let go my love..
or i love, but it gone just like that..
so where do i stand? the sentence scares me all the time..

but hey, i love changes..
i have new love..
naive still, but am able to make wiser decisions..

i think, life isnt that empty if we appreciate every moment of it..
i shud be happy when im sad, because i will learn something from it..or at least, to be strong..

i love the way i am now..just like i love my name~

gravatar

m.a.d.r.i.d

dah masuk hari kedua mum n dad g madrid..maka selagi diorg x balik, selagi tu la me menjadi penjaga tetap rumah ni..hehe..takde laki dalam rumah, so kene la berhati2 sepanjang masa..takat ni dok sibuk2 uruskan hal2 rumah je..nnt2 jer la g berjalan2 ngn my sis..err, ngn encik huney sekali..

kisahnye pada hari keberangkatan mum and dad (sabtu)..kecoh pagi tu sbb pilot france airlines pakat mogok..sume risau, takut flight ma ke madrid from paris (transit) tergendala..yela, dah tgk CNN, byk flite yg terpaksa dihentikan..tangguh tuh x payah ceritalah kan..pilot2 ni mogok sbb nk kerajaan panjangkan umur pencen ke 65 tahun..huhu..tp x tua sgt ke 65 taun nk bawak nyawa bebanyaks nih?? hish..biarlah, janji, dpt sms dari ma, flite awal pagi from paris ke madrid cancel..tp flite ma dpt diteruskan..dapat la ma bentang keje2 beliau kt sane..amiiiiinnnnnnn..

nk dijadikan cite, hari yg ma bertolak g paris tu, hari ulang tahun perkahwinan ma n ayah yg ke 31..alhamdulillah, syukur..dalam kecoh2 tu, sempat jugak selebret pape yg patut..oder pizza, ngn kek sebijik udah..encik huney pun ada..thnx for coming huney..my parents suke sgt huney dpt dtg..hehehe..parents ct pun ade..elok sgt la tu..







lepas dah selebret pape yg patot..sume g klia, anto mum n dad..flite pkul 11.30pm..tp sure la boardingnye awal kan..2 kete yg pegi..kak ida, n kete ayah..huney drive kete ayah..boleh la ayah rehat2..erm, sedeyh jugak nk bepisah ngn mum n dad..tah baper byk kali tah ayah cium me n sis..me taw, ayah berat hati nk tinggal kitorg..dah la skang ni musim cuti skolah..tp xpe lah, atas urusan keje kan..kejap je 10 hari tuuuu (padahal skang pun dah rindu dah nih!!)..huhu..



pape pun, me rase sgt gumbira sbb my parents buley terima my huney dgn baek..alhamdulillah..ish, bile la my parents nk balik nih!!












gravatar

ni ha lagi satu obsession..hish!




saye rase muke kamu lagi mcm wabbit..
another life-indulgence..uhhh~

gravatar

piknik woooo~

saturday..

huney picked me up around 8.30am and together we started our journey to sg. kanching, gombak..this is my 1st time going on picnic with my buah hati, as my parents will not let me go to the river or sea, without them, or cikgu..huhu..as im 21 years old now, i guess my dad knows that i will take a good care of myself..ngeee~

we had our breakfast in his car..nasi lemak on the road..while he's driving..hahaha..fun thing to do..of course, me la tukang suapnye..arrived there around 10.30am..and started our way to the river right away after we freshen ourselves..

dah lama x masuk hutan..and i truly miss the smell of fresh leaves..and nice to see the insects creeping on the ground..(even me xsuke sgt tgk serangga bebanyak!!)..i feel happy and relieved..masih ade kawasan hijau..phew!

1st level..jernih airnye, but we predicted it will be filled with people since school holiday already started..so, we moved on to the next level..we climbed up, using stairs..and my first mistake was not to warm up before i started climbing..half way, after a long rest of swimming and exercising, i started to feel tired..yes, i have to cut down my weight..on the way la ni..

2nd level, not much different from the 1st one, and we decided to climb more, not far from there..dissapointed by the way..too shallow for anybody to berendam, except for a 2 years old kid..huhu..so we decided to climb up, to the 3rd level..not yet halfway, my legs were shaking..it was far more then i thought..i started to feel out of gas, and i yawned a lot while climbing up the stairs..yes, thats the sign for me to take a break..huney said that i shudnt stop..i cant..me selalu pitam bile naik bukit..my dad knows that as well..hmm, if something happen to me, kesian my huney..and i decided not to climb more as i cant see where the stairs end..huney seemed to be dissapointed..i knew that he wanted to climb more..but i cant go on if he keep on refusing to take a break..and also, i was thinking what will it be if the spot up there is shallow as the previous level?? we went back to the 2nd level, and sat down quietly..and he's not in mood..i hate the situation..huney mmg cpt moody..its ok..was all my fault..i blame myself for what happened..huney said i shud tell him him earlier so that x payah bazir tenaga nk panjat..but how can i know it will be that far?? hmmm..takpe lah..biasa dah dgn situasi mcm ni..huh!!

after that, we both get into our berendam attire..and slowly, get into the river..sgt sejuk!! i was shivering as i went deeper into the water..huney started to smile again..i guess the 2nd level is not that bad..agak ramai org..but we were laughing and teasing as usual, not to feel awkward..we swam, berendam2 and bergelak ketawa..i was feeling happy..i tot that after the incident, huney will not be in mood for the rest of the day..he teased me a lot..playing 'menyamar mayat' while i pinched him almost everytime he did that..risau ok! everytime he purak2 lemas, i have to pull his head out of the water..and kesian me, he seemed happy to do that over and over again!

we had our lunch at the other part of the river, where there were not many people around..we ate sandwiches and fries..unfortunately, i left the sausages at the car, i mean on the car bumper..kesian huney sbb he prepares that early in the morning..xde rezeki..lagi sedey biler sosej2 itu licin dikebas beruk2..huhu..agak kekenyangan, we rested for awhile before we get into the water again..later, we were back into the water and huney was happy to continue his game named 'menyamar mayat'..huhu..

after tgn dah kecut, and fedup tgk org x bertamadun yg bersyampoo dalam sungai, we were out off the water and headed back to the main entrance, and cleaned ourselves..4pm, we were on our way back to bangi..

happy sgt dpt g piknik ngn huney..new experience for me as i never had a chance on going out to that kind of places alone with my buah hati..thanx for bringing me there huney..and i wish that we can do that again..

p/s: sorry x boleh buh pics..huney x bg buh pic without tudung..huhu..

gravatar

adam sandlerku..

quantum of solace..
thnx huney for d movie..

but i dont wanna talk about the movie..
the issue is when we were walking off the cinema..
well, adam sandler..my all time fav actor..
i cant resist seeing the poster..big one!
and maybe huney kesian..he snapped my pics with encik adam sandler..
woah!!


nampak his left hand mcm kt my waist kan?? hehehehe
huney, jgn jeles taw..
because.....
u did that day!!

huney so cute!! i love you!

gravatar

tamat kemelut final!!

final exam, mengape dikau wujud??
hehehe..
well, this sem agak consistant la jugak mase setadi tu..
except for a day before d paper..

erm..standard la tu..
dah biase daaaaaahhhh..haih!

seronot kan kalau pekse ikut bulan2..tak payah ikut sem..
chit!!

gravatar

sahabat telah pergi..

bismillah,

kepadaNya kita datang, kepadaNya kita pergi..

saiful,
walau kita bukan kawan sejak lahir,
walau kita bukan teman karib yg sentiasa bersama,
pemergianmu tetap dirasakan..
teringat2 pulak akan perwatakan arwah yang ceria..
bicara padat berilmu,
rajin membaca,
byk membantu dalam dunia debat..
terima kasih..

saat air mata tumpah semasa menerima berita itu,
pantas diganti dgn doa..
harapnya atas pemergian ini,
yang masih hidup mendapat lebih erti..

innalillahiwainnailaihirajiun..

gravatar

love is cinta

this is called love.
cubit peha kanan, peha kiri terasa.
cakap saja sedih, walau seribu batu jaraknya tetap boleh berkongsi kesedihan.
cuba minta pertolongan, seboleh2 cuba membantu.
hati ada satu.
keluarga yang punya.
tapi ada satu sudut, hanya kamu yang ada.

gravatar

aduila..

cirit birit yg sungguh superhebat!! sampai la me demam2 sbb dehydrated..adeyh..
nak x nak, kene jugak bgn wat keje, nk submit projek n adew la few things nk kene setlekan..

sobsobsob..

gravatar

BBQ ASTENA

yes, bob..

bagi melempiaskan nafsu bob terhadap astena dan makanan, there goes the BBQ astena sesi 2008/2009..ader lagi 1 program bob yg belum terlaksana, insyaAllah, dalam masa terdekat ni..
the event was superb..not to say by the way the plan goes, but the way we laugh together, eat and do things together..we are like family, a big one..and a family shuld be together, no matter how hard things culd be..there might be flaws, where each of us carries the same responsibility to settle things..


we started working a day before BBQ, by filling up the empty lists, buying things and get our hands working together..we had so much fun! as for me and my huney, we were there too, helping as much as we could..thnx hun for coming..and you know, when im with you, i dont mind doing all the chores like forever =) huney helped cleaning up the lamb, using flour and washed them over and over again..i was just standing beside him (me tataw sgt bab kambing2 nih..hehe)..admiring him for his talent..hehehehe (alisya and nazir too..hikhik)




we went off after marinating the beef, lamb and cikens..as i was starving (x makan pape since pagi taw!), we had had our dinner at d'limau nipis...

big event, we arrived after maghrib at the location, seeing ammzar and os trying to set the fire..then faris joined us..haih, punyer la ssh nk menyala! me lak tataw pape bab arang2 nih..sume2 me serah kt huney..thnx for your help lalink! huney, fariz n ammzar besusah payah idupkan api..which successfully done an hour later (pian and alin menghulurkan bantuan)..they started to bakar2 the fewd..while me and huney rehat2 pulak..kami ambil tempat dekat ewoq and awek beliau..im glad that huney was able to fit in with my friends..as my partner, my friends are his friends too..kan? kan?

later that nite, a surprise bday party for nazir (ketua tarian)..seronok lihat beliau bersalut tepung! hunney was busy taking pics..ala2 official photographer gittew! he took lotsa pics! unfortunately he had to leave early, due to his working day tomorrow..p library, amek my car, and we drove apart..i went back to the crowd, while he drove back to setapak (everytime nk berpisah musti sedey! wuwuw)..he handed me his cam, and during kemas2 event, i snapped few more pics..heheh..biasela, kalau dpt cam mmg hilang kawalan sket! to bob, bbq terakhir bersamanya, i adore him sebagai presiden dan sahabat..thanx sbb wujudkan this event..





i went home after finishing the kemas2 event, bringing back a watermallon..and i was truly happy, sbb event ni berjalan dgn sempurna walaupun ader kekurangannyew..and lagi sempurna when i have my huney beside me..perfect!!



p/s: huney cooked me his carbonara speghetti fer lunch..owh2 sodap!!

gravatar

obsession..

ilman bergambar raya..
and everybody knows, he is the new pink..
an obsession, i really mean it..



gravatar

SALAM LEBARAN

SALAM..
rasanya masih belum terlambat untuk mengucapkan salam aidilfitri buat pembaca blog ini..

SELAMAT HARI RAYE!!!

maaf zahir dan batin ya..

raya

gravatar

soklan dan jawapan!

Tag ini berdasarkan anda dan pasangan anda. Jika tiada pasangan, ceritakan tentang anda dan 'crush' anda. Selamat menjawab.

PERATURAN :
1. Tiada peraturan.

2. Jika ingin tag orang lain, silakan. Jika tidak, tiada masalah.

simple tag ni..maka, me sahut itu soalan..yippie..

1. Kamu serasi bersama?
:: sgt2..he's my other half..x terlalu sama, x pulak terlebih beza..just nice for me..

2. 5 perkara tentangnya yang kamu suka?
:: lomantic..sukeeeeee..x pulak romantic all the time..kena la sesuai dgn masa dan keadaan..he's more than moderate, i like..hikhik
:: manje dan mengada2..mcm me..hahahah
:: responsible..beliau menjagaku dgn baik..hantar sampai ke rumah..protective..ish, pendek kate takde masalah la bab2 mcm ni..
:: menggembirakan..heee, suke wat surprise..suke wat lawak..menjadi sahabat, kaunselor, bf, driver yg baik..errr..maap bab drebar tu..walaupon belom gile2 punyer terer masak, tp terer mengabihkan ape yg me masak..kire mengembirakan jugak la =P
:: tak merokok..haih, penting ni..sng cite, nk jd my bf x bule isap rokok..kalau isap jeeeeeeee...(ader unsur2 ugut di situ)..hehe..byk lagi klu nk senarai..takpe2..nak taw lagi tanye la me sendirik..

3. Selalu bergaduh?
:: hmm..ada jugak..manade air yg x berkocak kan? selalunya sbb salah faham..tp x lama pastu, mesti same2 mintak maaf dan memaafkan..lepas tu happy2 balik sampai begaduh lagi..hehehehe..kalau asek bahagia je pun, boring jugak.. (wah..jahatnye..uu)

4. Pertemuan pertama bagaimana?
:: sama2 pergi ke pesta buku..saat me membuka pintu kereta beliau, mata bertentang..besssshhhh..err, mase tu beliau kira senior sekolah la..belum jadik bf lagik..ahaahha..seronokkkkk..siap share mcD lagi..

5. Orang kata, cinta itu buta. Kamu kata?
:: betol tu..cinta x perlu mata untuk melihat, kerana kita melihat dan menilai dari hati..kami x sebaya..me pun x cantek..hahha..kalau cinta tu hanya berdasarkan pandangan mata, mau sampai ketua x kawen ni..huhu

6. Pemberiannya yang kamu suka?
:: kad ucapan goodluck utk persembahan pesta buku, kad raye buat sendiri..aaaa, semua2 lah..ish..yang penting, kasih sayangnyew..

7. Pernahkah kamu menyesal memilih si dia?
:: laaaa..tak..buat pe nk menyesal..lain org, lain ragam..me yang patut seswaikan diri..tak payah nk menyesal2..besh ape huney saye..

8. Dia pernah memarahi kamu? Kamu pernah memarahi dia?
:: biase la, me ni degil yang amat..haih..tp huneyku baik..dia tak la marah gila2 cam sawan tu..hehehe..pape pun, beliau ckp baik2..marah sket2 tu ader la..me? pernah la jugak termarah..tp kdg2 x berniat pun, beliau yg dengar my voice cam marah2..huhu..yg kira betol2 marah, xde kot..tegur2 cmtu jew la..uuu

9. Kekerapan bertelefon? SMS? Berjumpa?
:: err, kerap segala2nya..eheh..tepon ngn sms ngn mms free..so tetiap hari la..jumpe tu, mana yg sempat..stakat ni, paling lama x jumpa 8 hari rasenye.. (8 hari je?? hehe..mesti si farihan dok gelak besa nih)

10. Ucapan kamu untuk si dia?
:: ney, thnx for being such a nice guy..luv yew..err, nk ucapan lagi? meset je la..hehehe

mangsa seterusnya (optional):
1. huneybunnyku
2. miss farihan

gravatar

beraya di bangi~

taun ni, kami sekeluarga x balik kedah..adik mimi nk PMR, belah utara pulak asek banjir..ma cakap, tamau laamek risiko pape, maka..here we are..beraya di bangi..=)
hari raya yg sungguh berbeza dan cool..tak kelam kabut..tak payah menempuh azab naik kereta smpai 10 jam (biasanye) disebabkan jamm..simple je raya kali ni, bukan sng nk berayacool cmni..hikhik..

raya pertama

pagi2 lagi dah bangun, susun2 kuih macam biasa..x terasa mcm nk pakai baju raya pun..tp xpe, setaun sekali jew..sarung ajelah..me pakai kurung pahang kaler purple..err, pink kowt..lepas dah bersiap2, kami mula duduk kt hall, nk beraya..

selepas selesai beraya, (dan terima duit raya)..kami call tok kat kampung..beraya pakai fon jer..nasib baik buleh buat loudspeaker, semua dapat beraya dgn tok..tak payah berebut2 talipon..hehe..selesai semuanya, kami duduk sembang2..meneka2 siapa lah yg akan datang beraya ke rumah kami?? nak tahu siapa dtg?? haa, akak rohaida..akak ni pernah amik upah cuci rumah dulu..bukan maid, cuma kadang2jer, dia dtg bersihkan rumah..baik akak ni..borak2, makan apa yg patut (tuan rumah makan lebey), kemudian rumah kembali sunyi..tetamu kedua, aunty latifah..aunty ni pulak x balik kampung sbb kesihatan beliau yg kurang baik..semput kata beliau..beraya lah kami ngn auntytu..yg ketiga, sorang budak darjah empat, yg dtg utk menadah duit raya..setelah selesai misi beliau mendapatkan dwit rayer, kami sekeluarga dibiarkan sunyi di teratak kami kt seksyen 8 nih..cmni lah beraya di kl..sunyi..tp ntah la..terasa mcm cool..heheh

selepas tghari, kami semua dah tukar pakai baju rumah..haih, x kuasa pulak nk berbaju raya sambil baring2 tgk tv..huhu..yg kelakarnya, utk lunch hari tu..kami pakat2 makan maggi..hahahah..masing2 dah penat kemas rumah dan buat ketupat pulut, maka x der la sape2 yg nk masak lunch..ade ke raya makan maggi?? cool x cool?? hahahaha..

malam lagi best..pukul 11.30pm, kami sekeluarga keluar, bertolak ke KL..kate ma, nk jalan2 tgk lampu..kami ke dataran merdeka, join sekejap anak2 muda melepak..beza nya, kami melepak bersama keluarga..bukan lari dari keluarga..hehehe..puas melepak, kami ke lorong haji taib..igtkan, sunyi..rupa-rupanya, meriah..para penjual tubuh (separa lelaki) masih cergas menjalankan aktiviti..ma cakap, seronok ronda2 mcm ni..errr, di malam raya pertama?? eheh..selepas merayau, kami isi perut kt kedai mamak..ya, pukul 2.30am baru kami tiba di rumah..yes, raya pertamaku...

raya kedua..

lagi sempoi..dari pagi, semua pakai baju harian kt rumah..dari pagi sampai ke malam, pakat melangok tgk tb..for lunch, ayah buat bubur nasi, dengan daging..besh..malamnyer pulak, kami sekeluarga makan di kedai Rasamas di Alamanda..kami bershopping barang keperluan..malam tu, tiada aktiviti rayau2..kami tidur agak awal..tetamu pun xder..haih, simple nyer raya keduaku..

raya ketiga..

seperti raya kedua, kami sekeluarga melangok tgk tv..meriah astro raya2 ni..byk muvie besh2..puas melangok, pada malamnya, jam 11.30pm, kami sekeluarga sekali lagi keluar merayap..kali ni area bangi pulak..kate ma, nk tgk brapa ramai yg dah balik bangi..hahahaha..lawak la..kami singgah makan di kedai mamak, kemudian meneruskan aktiviti merayap..nk tau ape yg kami buat?? kami park kereta, dan sama2 menonton org merempit..hahaha..ade ke cmtu?? kami duduk dalam kereta, menonton dari jauh..lama jugak tgk diorg berlumba..mcm2 style..haih, dh penat, kami kembali ke rumah..hampir jam 3 pagi..huhu..

cool kan?? yes, raya di kl, yang jauh dari kedah ni mcm boring..tgk la aktiviti kami..merayap, merapu2..tp ape yg me rase..raya taun ni sgt berbeza..x kelam kabut, x payah pack baju utk 5 hari (x suke pack baju..sob sob)..bebas merayap2..klu kt kampung sure tidow awal nih..

yang paaaaaaling besh..dpt meluang kan masa bersama keluarga..even baring2 tgk tv, me rase..inilah rayer yg paling besh..betoooolllll~

gravatar

the only kad raya!!

THE ONLY KAD RAYA..

kenapa post ni bertajuk sedemikian??haaa, kerana pada tahun2 lepas..me masih menerima kiriman kad raya..yang dipost okay (even me sendiri dah pakai e-card skang nih..hikhik)..thnx kepada mereka yg sudi mengepos kad raya pada tahun2 lepas..haih, nk sebut pown ramai bebenor..durrani, apom, faiz..kad raya kalian smpai skarang me simpan..thanx a lot fwens =)..yg x sebut jgn kecik ati, byk ni klu nk tulih sume..wuwuw
tahun ni the only kad raya yg me terima adalah dari huneybunnyku..=)walaupun kadnyer simple, me tetap appreciate..sbb apa? ia dibuat dari hasil tgn pengirim, gigih mewarna2 sekeping kertas putih sehinggalah menjadi sebijik kadyang menarik dan tersangat besar ertinya kepada me..

emm, cara pemberian nya juga secara surprise (mcm biase..hikhik)..kali ni, kunun tunjuk buku baru beli la..tp tup2 ader kad kt dalam tu..me?? histeria mcmbiase la..ehehe..just masa tu me x jerit kuat sgt sbb me berada dalam kawasan pejabat beliau..berbuka puasa bersama buat kali terakhir..uuuu




kata huney, kat gambar ketupat tu siap ade label..sbb takut me tataw bahawaitu adalah lukisan ketupat..hehe..sabar syg, ur drawing is not dat bad, cute~then adew sorg laki, n sorg pompuan (ni berdasarkan warna manusia2 itu) tgh mainbunge api..errr, kat atas jalan raye..haih, me senyum smpai telinga..cute laaaa~~



maaf, tulisan terpaksa diBlurkan utk simpanan peribadi..heheh..bahagian dalam kad ini simple, ada coretan kata2, berbingkaikan garisan seperti cebisan kertas..paling menarik hati, cube lihat di sudut bawah belah kanan..ader manusia berwajah smiley, berkain pelikat..katanya "jom balik Penang"..hehehe..yg ni la yg me paling suke..haih, seronok sungguh..


post ini mesti nmpak mcm mengarut kan?? nak taw naper post cmni wujud??
sebaaaaabbbbbb,huney asek ckp yg kad yg beliau kasik x cantik la, simple la..itu..ini..sedangkan, kad macam ni lah yg me sgt hargai..setiap lukisan, garisan, tulisan, warna, hiasan even tanda bacaan, me baca dgnmaksud yg tersirat, dengan hati yg berbunga2..itu lah keistimewaan kad ini..


yang paling penting, xkira apa jua bentuk dan rupa kad ini, me tetap sygkan pengirimnye, sangat..sangat~~

gravatar

lega sikit..

lega sket after talking to my hun..
ermmmmm..byk lagik yg nk kene pk nih..
byk lagi..
thnx huney..tataw cmner nk ckp..tp raser sgt lega..even byk lagik mende nk kene pk..
i love u!

gravatar

tagged by bob!

7 Fakta tentang diriku? tagged by bob blog bervirus!

The rules:
* Link to your tagger and post these rules on your blog.

* Share 7 facts about yourself on your blog, some random, some weird.

* Tag 7 people at the end of your post by leaving their names as well as links to their blogs.

* Let them know they are tagged by leaving a comment on their blog


1. PAKAIAN
simple..sgt gemar tshirt hitam (smpai huney tak bagi beli hitam lagik..uu)..hanya memakai jeans, jika tiada aktiviti formal..sgt2 x suka pakai kasut mahu pun kasut tinggi..selipar itu menyelesakan..asal, saya selesa, boleh laaaaahhh!

2.KAKI RAYAU
aktiviti di kala stress adalah merayau..pernah berjalan ke 4 buah shopping complex besar di kl (round every floor) dalam masa beberapa jam sahaja..selesa menaiki kenderaan awam..hujan panas, tak kisah asalkan aktiviti mencuci mata berjalan lancar..hoho

3.MAKAN
kecuali batu, kayu, BAWANG DAN CARROT..kalau makan jugak bwg dan carrot, bermakna masakan tersebut super sedap ataupun perut saye super lapar..lagik satu, makan ape pun sedap kalau dgn family dan huney..dan tanpa bertudung..hehe

4.KERETA
bersyukur dgn baby kancil..asalkan bebas bergerak, sudah lah!

5.GADGET
tidak memliki byk gadget..tidak juga menggilai gadget..asalkan kenal, pernah nampak..memadai..hehe

6.TIDUR
sgt susah tidur!! lagi susah nk bangun tidur!! tidur haruslah berkeadaan sempurna..berseluar pendek dan tshirt, atau baju tidur (segalanya tidak boleh panjang melebihi paras lutut..yg panjang akan dilipat)..berselimut..tanpa selimut, tidur tidak enak..

7.IKEA
suka tapi tak boleh sopping sakan sbb masih belum bekerja..*ney, nnt nk jenjalan kt sane!!*

Mangsa-mangsa berikutnya? x larat nk buh bebanyak, sesape sudi wat la yew..

1- myhunneybunny
2- ct
3- farihan
4- afik
5- misberry
6-
7-

gravatar

.......

i just need to write something..
but i dont have the exact content..
i just want my fingers to move..
move freely..stop not after finish writing,
but to stop until they feel numb..

gravatar

something..just something..

last nite, i watched a movie..x igt lak tajuk nyer..but it's all about a ventriloquist who kills whoever she needs tp make a perfect puppet..seraaaaammmmm..i watched alone, and i can feel my hands getting cold..mastura dah menjadi penakut kah???

teringat pulak zaman2 terendak, and KMJ..staying up till morning..not afraid of going to d toilet alone..and i even climbed the stairs (tangga yg senyap sunyi dan menakutkan) with the lights off..now mcm x brape nk brani la pulak..adeh! skang ni lagi la dasat..malam2, if tgk cermin lelame pun dah jadik takut..haih..weird!! maybe, lately ni asek dpt nitemare..even tido sekejap2 pun dah boleh mimpi dasat2..penat..

after sahur, i turned on the tv..this time ader citer sublime..the story looks simple, with light conspirational elements.. tapiiii..tetap seram! sbb mengenangkan seksaan yg lelaki tu terpaksa lalui..at first he's been scheduled to undergo colonoscopy..but suddenly, the doc salah fail..tak pasal2 dia kene undergo unnecessary surgery..which cause him suffer things he shudnt..legs amputated..haih..kesian!
then dia bongkar byk benda about the hospital..smpai last, he ended his life, jumping out off the building..tah naper la, seram bygkan if im in his situation..tgk how his wife cheated on him, they sell his belongings..seeing a wardmate being murdered..huhu..then, cam biase la, me gtido balik..nitemare lagik!!

lepas ni nk bace doa tido 20x la..uuuuu

gravatar

suke!

this week..agak busy..(mcm everyweek pown bz je?)
tp alhamdulillah, puasa kali ni, x lapar sgt..x haus sgt..seronooooookkkk jew..
semalam, ditakdirkan lab habis agak lewat..
dalam beg dah prepare keropok..rasanya sempat la tunggang keropok dalam keta sementara nk smpai rumah..huhu

huney masih di opis..keje banyak katenye..lagipun malam ni huney nk meronggeng2 bersame sahabat2 beliau di kl nun..

tibe2..
tau2 je huney ckp beliau dah berada di sebelah baby kancilku!! bersama nasik kerabu peberetku!!
apa??!!
bagai nk histeria tp terpaksa control sbb dok dalam lab..lalu tersengih2 la smpai org dpn tanye kenape..huhu

dalam kereta, semase menuju ke foodcourt..bukak pulak 1 bekas ni..popia basah??!! maka histeria lah daku sekali lagik..ouh..sungguh indah!

thnx huney, for the BIG surprise..
ssh pyh dtg dr kl, g bazar belikan food..then tggu smpai me habis lab..teman kan berbuka, then ngantuk2 drive balik kl..u r so sweet!!

p/s: nnt berbuka ngn my batchmates lak yew!

gravatar

hari ini..

at first, everything's fine..
window shopping..teasing each other..

in d middle of d day..
on our way back to bangi..excited..

evening..
movie..laughing all the way in alamanda (non-stop ok! ney jaat!!)..

breaking fast..
frustrated, moody, not really smiling (about half n hour jew..uu)..then, smile again..

early night..
brothers..teasing and laughing..

not-too-late night..
talking..smiling..loving and to be loved..

*smiling all da long*
*with u beside me, im happy for whutever happened*
*thnx for everything*
*love u*

gravatar

pengalamanku ~ lampiran 1

bismillahirrahmanirrahim..

setelah hilang penat lelah sepanjang minggu lalu, me kembali dgn post yang baru..kali ini berlainan, kerana apa yg me ingin kongsikan adalah mengenai adat kepercayaan yang berbeza..utk sama2 kita tambahkan pengetahuan, dan membezakan antara apa yg dibenarkan dan apa dilarang..pengalaman yang dilalui ni terasa begitu berharga..ceritanya begini..

khamis lalu, (5 sept)..diberitakan my chinese grandma (popo) meninggal..sakit tua..she had been warded for about 10 days..usia mendiang ketika meninggal dalam 81 tahun..(ni bukan popo yg dok same ngn me kt umah bangi..ni popo yg dok kt cameron highlands..)..ahli keluarga mendiang berpakat la ambik pakej kematian bernilai lebih kurang rm20k..baru la me taw, harga pakej kematian ni sesangat la mahal..adeh!! pakej tersebut meliputi upacara selama 3 hari..termasuk makan dan minum..keranda, pengangkutan, peralatan, pendek kata lengkap lah! upacara bermula dari hari jumaat..tp me x sempat balik cameron sbb ada kelas..maka, me tiba di cameron pada hari sabtu..

me smpai pada hari sabtu ptg..ketibaan me disambut mesra oleh sedara mara sebelah cina..mereka kelihatan duduk mengelilingi pasu sambil membakar sesuatu..nampak mcm kertas.. "apa tu ma?" tanya me kepada mak yg dah ada di sana semenjak hari khamis lagi..kata ma, diorg tgh bakar duit kertas..mengikut kepercayaan mereka, duit2 itu akan digunakan oleh mendiang di alam selepas mati..me jenguk kepala..emm, ada duit kertas yg menyerupai duit monopoli..5million setiap helai..ader beribu2 helai utk dibakar..wah! kaya lah popo nnt! ada juga kertas perak dan emas turut dibakar..kononnya, mewakili jongkong emas dan perak..unik kan? tp kami tidak turut membakar..kami hanya melihat..kata mak.. "kita x boleh buat semua yg diorg buat..apa yang mengikut adat, yang tidak menyimpang boleh lah..tp melibatkan agama diorg..kita dilarang mengikut" ..setelah lebih 25 tahun ma memeluk agama Islam, me tau, ma tak pernah campur aduk kan agama dgn kepercayaan..




me melangkah masuk ke dalam rumah..wow!! ada replika rumah 3 tingkat tersergam indah! semuanya diperbuat daripada kertas dan kotak..dekat bumbung, siap ditampal kertas berbentuk bulat..piring astro rupanya! bahagian pagar, ada pak guard seorang..me jenguk lagi dalam replika rumah yg tingginya dalam 2.5 meter..ada aircond kertas..set hi-fi..ada tv, radio, org gaji 2 org, almari bertingkat..mcm2 lagi la..semuanya utk dibakar..utk kegunaan mendiang..terus me keluarkan camera..




di luar rumah pulak, ada replika kereta mercedes..warna biru..siap ada driver di tpt duduk hadapan..mendiang nmpaknya akan hidup mewah di alam yg lagi satu..me cuma tersenyum..uniknya kepercayaan mereka..walaupun darah mereka mengalir dalam badan me, me tetap ingat agama me..semuanya me ambil buat menambah pengetahuan, bukan utk ikutan..

me jenguk keranda..dari luar penutup kaca itu, me nmpak wajah mendiang..sebak rasanya..tenang sungguh wajah mendiang..di bawah bibirnya dilekatkan sebiji mutiara..utk apa, me x sempat tanya..tp me pasti ada maknanya yg tersendiri..

pukul 5pm, bermulanya upacara mereka..walaupun puasa, me x terasa lapar dan dahaga..kerana me terlalu ingin tahu..apa yg akan mereka lakukan selepas ini?? pukul 5, mereka berkumpul di bwh khemah di luar rumah..keranda juga di luar rumah..kata uncle, mendiang meninggal di hospital (luar rumah)..maka upacara haruslah dilakukan di luar rumah..me mengangguk faham..org yg bertanggungjawab mengendalikan majlis mula menjalankan tugas..mereka akan bersembahyang sehingga jam 2am..selang beberapa minit, mereka akan berhenti makan..sambil memegang colok, mereka berdoa cara mereka..kedengaran seperti lagu..dgn alat seperti tudung periuk yg dilaga-lagakan, mereka kelihatan khusyuk..me dan keluarga hanya memerhati dari dalam rumah..ma kelihatan tenang..walaupun ma x dpt menyertai adik beradiknya di luar, ma tidak kelihatan terkilan..

hampir waktu berbuka puasa..hari masih hujan..kami tiada pilihan melainkan berbuka puasa di situ..mujurlah makanan yg disediakan pleh pakej terebut adalah makanan vegetarian..maka me x terasa was2 dan kami makan dgn tenang..alatan memasak makanan vegetarian juga tidak boleh terkena daging..bertambah lega la me mendengarnya..sedap jugak..rasa macam ayam dan daging..tp semuanya dari bahan sayuran..selepas berbuka, kami menyelit keluar dari situ dan menyempurnakan apa yg perlu..

setelah selesai sembahyang mereka yg pjg, bermula upacara bakar membakar..rumah, kereta, wang, doa dan sebagainya dibakar semuanya..utk dihantar ke alam lain..mak ckp, semasa upacara ini, ahli keluarga hendaklah mengelilingi tpt membakar, supaya hantu jahat x dpt mencuri apa yg telah dibakar..me senyum lagi..unik!!

selesai segalanya utk malam itu..utk hari esok..sambungannya selepas ini!






gravatar

pengalamanku ~ lampiran 2

hari ini hari ke-3 upacara pengkebumian mendiang nenek..pagi2 lagi kami dh berada di rumah popo..oh ya, lupa nk ckp, dari smalam, semua ahli keluarga memakai seluar hitam dan tshirt putih..seluar dan tshirt disediakan dalam pakej..tak perlu lah kami membelinya..

~seragam berkabung~

hari ini, popo akan dikebumikan..upacara bermula kira-kira jam 10 pagi..di hadapan keranda, terdapat meja yg penuh berisi makanan..juga, terdapat seekor babi panggang yang tidak dipotong2 kecuali dibuang isi perutnya..doa dibacakan cara mereka..kali ini, semuanya berpeluang memberikan penghormatan terakhir kepada mendiang..dimulakan dgn anak lelaki..semua anak lelaki mendiang melutut, memegang colok dan menunduk beberapa kali..kemudian anak perempuan, menantu, cucu, cicit, dan rakan2..upacara ini dilengkapi dgn live band..dianggotai oleh 4 org..ada pemain trumpet, drum, dll..mereka memainkan muzik pendek sebelum dan selepas pengacara majlis memanggil mereka yg terlibat utk memberikan penghormatan kepada mendiang..me sebak masa ni..mengenangkan popo yang baik dan peramah..walaupun kami berlainan agama dan bangsa, popo tak pernah memilih kasih..setiap kali me memeluk popo, popo akan cakap "amoi, popo syg"..kami sekeluarga berdiri di belakang..tidak menyertai upacara itu..

me mengerling ke luar khemah..ada sebatang buluh, dan tulisan2 dilekatkan pada kain, dan kain tersebut diikat pada buluh..mak menerangkan..itu merupakan list nama anak lelaki dan menantu lelaki..maklumlah, yang lelaki merupakan pewaris keluarga..yang membawa nama keluarga..mak ckp, nama ayah pun ada kt situ..mak bacakan list tu, dan tunjukkan di manakah nama ayah..



kemudian, saat yg paling menyedihkan..keranda dimasukkan ke dalam kereta mayat..pada waktu ini, kami semua diarahkan berpaling ke belakang..itu pantang larang mereka..kami turut mengikut..tiada masalah..beberapa minit kemudian..kereta mayat mula bergerak..kami berjalan beramai2 di belakang kereta tersebut..kumpulan live band berada di hadapan sekali sambil memainkan lagu2 sedih..

me berjalan di sebelah uncle yang merupakan anak saudara popo.."uncle, kita nk pergi mana?"..uncle tersenyum.. "sekarang, kita sedang melalui laluan yg popo lalu hari-hari..ini utk memberi peluang terakhir kepada mendiang utk melihat2 tempat kebiasaannya utk kali terakhir"..me mengangguk..kelihatan mak mengesat air mata..begitu juga adik beradik mak yg lain..me juga merasa sedih..tiba2 ada 2 org lelaki berbangsa melayu..turut berwajah sedih..hmmm, baru tringat..mereka lah yg membantu popo melintas jalan setiap hari..tahun lepas, mak ada berjumpa mereka utk mengucapkan terima kasih kerana membantu popo melintas jalan dan membeli barang..popo fasih berbahasa melayu, maka popo peramah terhadap mereka, membuatkan mereka juga terasa akan kehilangan popo..

jauh kami mengelilingi pekan brinchang..kuat jugak popo berjalan sejauh ini..setelah lama berjalan, ada sebuah bas express sdg menunggu..bas itulah yg akan kami naiki utk ke tanah perkuburan di Tapah..lebih kurang 2 jam dari cameron highlands..

sampai di tanah kubur, kami beramai2 berjalan ke tapak pengkebumian..keranda dan popo sudah pun berada dalam kubur..kami berdiri beramai2..org yang mengendalikan upacara terus membaca doa cara mereka..me dan keluarga cuma menunduk..tiba2 wanita pertengahan tahun itu menabur beras, kacang hijau dan duit syiling kepada kami semua..semua menadah dgn ,menggunakan hujung tshirt masing2..kami tidak melakukannya, itu bukan apa yang dibenarkan oleh Islam..bagi mereka, bahan2 tersebut hendaklah disimpan..utk mendapatkan tuah, kata uncle..

kemudian, ada seekor ayam hidup pula dibaling..pakcik yang sulung berjaya menyambut ayam itu..setelah ayam tersebut disambut, ayam itu dilepaskan dan dibiarkan hidup bebas..masing2 mula riuh melihat gelagat ayam tersebut..

akhir sekali, kami diarahkan beratur utk memasukkan sedikit tanah ke dalam kubur..pantang larangnya, setelah membaling tanah, kami hendaklah terus berjalan meninggalkan kubur tanpa menoleh ke belakang..tangan yang memegang tanah juga tidak boleh dikesat atau dikibas.. "boleh ke ma??" me bertanya..ma mengangguk.. "dalam adat kita, kita juga ada masukkan tanah ke dalam liang lahad kan? ini cuma adat diorg..kita ikut utk menghormati adat diorg, bukan utk mempercayai apa yg diorg percaya..ingat tu" pesan mak di akhir penjelasan..kami pun turut melakukan..diam2, me mengesat tangan..me tak tahan..rimas rasanya tgn berpasir..huhu..

semua beredar tanpa menoleh ke belakang..sampai di wakaf berbumbung..semuanya berehat dan berbual..tiba2 semua pergi ke tandas..mereka menukar pakaian..berwarna merah! mcm hari raya cina pula rasanya..uncle ckp, itu utk menghilangkan tanda berkabung..kerana mereka dah pun menyempurnakan upacara 3 hari..baju putih dan seluar hitam itu dikumpulkan utk dibuang..kami juga bersalin pakaian..tapi, kami menyimpan baju2 itu..mak ckp, mereka buang baju dan seluar utk elak sial..kami pulak tidak perlu percaya akan sial ataupun tuah yang mendatang..maka, kami simpan baju2 kami..boleh pakai kt rumah nanti..jam menunjukkan pukul 2pm..dari sana, kami kembali ke kl..ayah tidak mengikut kami menaiki bas..ayah membawa kereta dari cameron..saudara2 cina yg lain..masing2 sudah kelaparan..yang pasti, babi panggang itu akan dijadikan santapan..kami yg berpuasa ni, mengucapkan selamat jalan, dan kembali ke bangi..

tamatlah ceritaku..pembaca sekalian..cerita ini dikongsikan utk menambahkan pengetahuan, tidak sedikit pun utk mempengaruhi kepercayaan terhadap mana2 agama..kita berpegang teguh kepada ajaran agama Islam, disamping memahami agama lain utk lebih menghayati Islam..segala yg baik dtg dari Allah, yang buruk itu dtgnya drpd saya..till then..

Blog Widget by LinkWithin