MARI MENGIKUT

Me and you :)

gravatar

tak kira bangsa dan agama :)

I miss my chinese relatives..dah lama woooo tak lepak ngn diorg..yelah, bila my family p lepak penang with uncles, aku pulak ada kelas la, aktiviti la ape..mmg kem salam le..

tak kiralah, diorg ni bangsa apa, agama apa..mereka tetap saudara sedarah daging kami..tgk muke pun tau lah, sepesen je kan..haaa, satg aku tunjuk muke sape yg same ok..hehe..dah dekat chinese new year ni, ma masih lagi belum bg confirmation samada nk balik sambut di cameron ataupun di penang atau di kl..aku nk sambut weh! sbb taun ni taun terakhir aku sambut chinese new year sebagai org bujang..aku nk collect angpau siap2 sebelum aku yg kene bg angpau! hahaha

ape bezanye bila ade sedara melayu dan cina? tu org salu tanye..meh aku cite sket..tp dalam konteks aku lah kan..emm..belah melayu sume panggil aku manja..eh bukan ejek, mmg nama aku Manja..and mestilah, kalau salam dgn sedara yg lebih tua kena cium tgn kan..belah cina pulak..sume panggil aku Mas..bila jumpa..cukup sekadar berjabat salam..tak perlu cium tgn pun..yang penting, kene sebut nama panggilan..macam : hi, makcik nombor empat! haaa camtu la..cume dalam bahasa cina..hehe aku yg blur ni, panggil aunty, uncle sudeh! janji kene panggil la..kalau x panggil, kira biadap habislah tu..x salam xpe..janji panggil..gitu lah punye penting panggilan tu..

ok, back to muke same..yg bertudung ni my mum..ma mmg d only one yg masuk islam..anak nombor 4..bawah gambar ma ni, is her youngest brother..adik bongsu..yang nombor 8..cube tgk..x ke muke same tuuuu? ade lagi sorg adik lelaki ma muke potostet..tp malas pule nk tepek sume..



ok, ni lagi satu cth darah daging..haaa, belah kiri tu adik aku, belah kanan tu our chinese cousin..x sepesen?? aku punyer muke pun ada yg sama ngn sepupu cina aku..hehe..tu la yg aku maksudkan..sedarah sedaging x kira bangsa dan agama..


ok, takat ni dulu aku menceceh..rajin nnt aku tulis lagi ye..ape pun..x kisahlah sedara korang tu bangsa apa..terima dan hormatlah mereka dgn sebaiknya..air dicincang takkan putus..Tuhan dah susun baguih dah..

Salam sayang dari saye! =D

~The good life is inspired by love and guided by knowledge.~

gravatar

Bukan fotostat lagi ni, sis... Ini sudah boleh kira scan ni... serupa!

Blog Widget by LinkWithin