MARI MENGIKUT

Me and you :)

gravatar

How to stop hating people.

hah kau..hahah tu le yg aku google2 dari tadi..how to stop hating people..series aku cuba carik jalan penyelesaian..sebab aku rasa rimas bila aku terlalu payah nk stop bila dah benci kt orang..payah sgt2! maybe sebab aku pun payah gak nk benci kt orang..so bila sekali benci, kompom ngn org tu n segala2 yg ada kaitan ngn orang tu aku benci..

adekah korang pernah hadapi situasi cam aku neh..kalau dah berjaya atasi perasaan benci tu, let me know the tips ya! huhu..salah satu cara yg aku dok practise sekarang ni ialah cut off segala jalan komunikasi ngn individu2 tersebut..ngn num fon sume aku delete..sbb aku x rasa macam nk ambil tahu kasih org, dan aku pun tanak org ambik tau kisah aku..tp kt internet ni apelah sgt yg boleh sorok kan..hahaha..tp sorry to say la, kalau ada pun aku dpt msg2 dari individu2 tersebut..aku x save number fon..jgn kecik ati plak kalau aku tanye, ni sape? huhu

confront? aku rasa x sesuai nk confront org bila ko dalam keadaan benci org tu..haaaa, ade gak baiknye aku belajar communication kan..haha..kalau nk komunikasi tu efektif, kene la both dalam keadaan baik dan berfikiran terbuka kalau nk confront bagai..penting tu..kalau tgh benci org, then g confront, akan keluar mende2 yg menyimpang dari isu sebenar..masa tu la nk ngungkit segala bagai, menyebabkan isu sebenar x selesai pun..so daripada buang masa, bek x yah kan..nk confront mmg bole, tp kene tggu masa yang sesuai..utk aku, aku rasa x perlu kot..sbb aku x rasa nk bersemuka pun..hehe

mcm ada satu site ni, dia tulis, Try to be around the person more..hahaha x boleh x boleh..nnt aku melakukan jenayah plak..ok2 ada cara yang rasanya agak ok la..mcm, kita kenangkan jasa2 baik individu2 tersebut..aku try gak ni..tp still x jalan..sbb aku jenis pengumpul..bukan kumpul ape..aku byk telan dulu..lepas tu sekali aku benci, aku da x bole cover..tp aku still la cuba cara ni..maybe berkesan..nnt kalau jadik aku btau ok..hahaha..

btw, aku sendiri agak terkejut bila aku discover benda ni within self..macam, eh, aku boleh benci org sampai macam ni? gitu la lebey kurang..seyes..aku ni minah hati lembut..walopun aku x kuat menangis..tp aku punyer hati lembut la..oh, hati aku x lembut bila deal ngn org2 gila sex je..*selitan*..aku senang mintak maaf..aku senang jugak say yes kt orang..cuma, semenjak beberapa perkara yang jadik..aku lagi kuat kot sekarang..kuat utk xpress ape yang aku x suka..tp ok la kan..kalau aku x discover mende ni, aku pun tak tau..so aku akan lebih berhati2 dalam memilih kawan..

ape pun, doa2 la supaya aku cpt cari penyelesaian..so xde la aku rasa mcm nk keruhkan lagi keadaan ke ape..aku cume nk hidup happy jek..oh ye, sebelum aku cakap babai, ni ada few links yang aku rasa mungkin boleh membantu..errr korang try la kalau korg pun ada masalah gini..ngn aku x jalan..

link1
link2
link3

tu je..papai!

p/s : ini entry umum..takde melibatkan sape2 pun..ini melibatkan aku jek..hakhakhak


~The good life is inspired by love and guided by knowledge.~

gravatar

sgt2 berguna....aiza dl benci kt sum1..pas2 dh ok sket..tp skg dh benci kmbali...xley lupa apa yg dh berlaku..sgt menyakitkan...semua ttg dia..sudh selesai dicmpk jauh2

gravatar

we have to dear..mas dulu 1st thing mas buat is buang all d pics, vids sume..barang tu x buang tp bg orang pakai n ada yg simpan, tp letak je tempat yg jarang bukak..bukan apa, kalau delay..kita akan terikat dgn perasaan n kisah silam tu..lagi2 perangai laki tu cam babi..buat ape nk dikenang..hahah tibe2 mencarut plak..

Blog Widget by LinkWithin