MARI MENGIKUT

Me and you :)

gravatar

asal usul manjamas17

lelaki : hai manjamas. mesti manja ni. boleh manja2 dgn u?

aku : *kompom x balas*

haaaa, tu antara dialog biasa yg lelaki salu cakap kt aku masa chatting..x kisahlah mana2 chatroom ke apa..standard la tu..aku pulak kalau dah start2 ayat gini, mmg kirim salamlah aku nk balas..menyampah ok..tp skang mmg da tade dah nk chat randomly ni..on ym pun dah jarang! now dah ade bopren, aku chat ngn bopren jelah..hehe

ekceli aku nk cite pasal asal usul manjamas17..username ni aku pakai kt hampir semua website yg aku join..kire username rasmi aku la tu..tp ramai la plak teka aku ni umur 17 je, sbb ade num 17 di situ..haaa, meh sini aku nk cite..

dulu masa pertama kali kami ada internet kt rumah..kami sekeluarga excited gila create email..masa tu tahun 1998..aku darjah 5..email pun still pakai _________@tmnet.com.my..so setiap org ada email la, kecuali adik aku sbb masa tu dia baru 5 taun..

berhari2 ok aku golek dok pk nak taruk username ape la ni..ekceli bole je pakai mastura, tp masa tu aku gedik..aku rasa x cool pulak..ala2 penpal la, kena pakai nama samaran kan..hehe puas punya pikir, mak aku cadangkan aku pakai manjamas. sbb family panggil manja, kawan panggil mas..and sbb aku umur 11, jadilah dia MANJAMAS11..tulah 1st username aku..

masa tu kan jarang gila online so username tu dilupuskan gitu jelah..everytime create email baru, nama tu gak la aku pakai..and dia ikut umur..hehe manjamas13, manjamas14..and the username keep on terabai sampai dilupuskan lagi dan lagi!

until aku f5, aku create manjamas17. masa tu aku bertekad aku akan jaga username ni elok2..alhamdulillah, im still using it until now..umur dah 23 ni..lagipun nama tu ma yg suggest..sayang nk tukar2 dah..byk sgt sejarah dia..byk kenangan manis =).

kepada lelaki2 di luar sana, username ni bukan aku create utk menggedik2 ye, cth : awkcun@yahoo.com..haha..siap contoh! username ni aku pakai sbb mmg tulah selayaknya nk definisikan nama aku dari baby sampai sekarang, dan sifat aku seadanya. mmg masa mak aku suggest, takde terlintas pun suatu hari nnt username itu akan dianggap mcm aku menggatal ngn org ape sume..

aku sayang manjamas. aku suka manjamas. senang ditaip, sedap disebut, dan mcm kewanitaan sket..

kepada laki2 yg pernah offer aku macam2, sbb tgk username aku cam gini, go get a life! loser! boo!

~The good life is inspired by love and guided by knowledge.~

gravatar

bagus!dusyuummm semua yg gatal2 tu!

Blog Widget by LinkWithin