MARI MENGIKUT

Me and you :)

gravatar

ESTEBEL Spa

do u still remember the story about the spa tix, given by nurul? ha, this is the one lah..rm380 facial spa voucher..rezeki..alhamdulillah..

maka setelah dilanda kesibukan dan kemalasan tahap petala lapan, hari ni i maw cerrit (cerita) pasal pengalaman i di spa tu, sekaligus mempromote spa nih..

spa nih terletak x jauh dari klcc..bagi sesape yg naik public transport cam i nih *ok, bapakku x kasik drive g kl..hoho*, bule jek turun kt putra klcc..jalan ke convention centr tu (cam nk g aquaria)..then keluar bangunan, lintas2 jalan sket..sampailah..dekat jek..dia kt bangunan kaler coklat, sebelah Novotel..bangunan tuh pulak nama dia HLA Building..spa tuh terletak di tingkat 1..nurul my fren nih ada la berbiznes kan..so, kt situ la opis dia..kt situ jugak terdapat produk2 ESTEBEL..aroma lamp, make ups, brg2 rambut, barang2 muke..mcm2 la..yang paling penting, jenama ESTEBEL nih berkualiti, (i sempat la test2 mekap dia)..harga? standard2 MAC la..

sampai2 je, register dan serahkan voucher..i dilayan dgn begitu baik dan lemah lembut oleh chinese receptionist..lepas tu, terus ke satu sudut utk buat macam2 ujian kulit..dgn memakai beberapa alat, kulit muka i yg mmg dah cute ni *lempang la i lelaju* di uji dan dianalisa utk mengenalpasti jenis treatment..dia terangkan la secara detail..thp air dalam kulit, wrinkles, tone..then siap print utk simpanan i..siap timbang2 berat, ambik blood pressure, tinggi sume la..wah! suke!! sorry yek, kt situ xley tgkap2 gamba..so i x bawak masuk camera la..so, bermula lah episod2 treatment kt ESTEBEL Spa tu..

spa nih mmg bersih! i love the smell, the decorations, the dressing tables..sume besth! masuk2 je, i disuroh tukar pakaian..ke pakaian ketat or senang citer baju nk berpeluh dan berbasahan la..a day before the treatment pon mmg diorg dah call suroh bawak baju2 tu..so i pon bertukar ke swimsuit pink i tuh..dia ada gym, sauna n jacuzzi..tp sbb i pemalas dan penternak lemak, i x ambik gym *masa adalah 30 min shj utk ketiga-tiga kemudahan*..so 15 mins sauna, n 15 mins jacuzzi la..sauna mmg hawt! masok2 je, peluh mencurah2 cam mandi..abes tuh, celup2 badan kt jacuzzi jugak..masih ada ruang utk memperbaiki..tp i puas hati lah..dah la dpt free, then exclusive lak tu kan..heheh..habis segala basah2..i disuruh mandi dan pakai kimono dia..produk2 bilik air pun sume nyer produk ESTEBEL..ada shampoo, conditioner dan shower gel..mmg wangi..suke! pas mandi, part lucah bermula..heheh..xder la lucah pun, saje jek!

"cik, nnt sila ikut saya ke bilik rawatan ya..x perlu pakai br*..pakai underwear dan kimono saje" kata pelayan itu dgn sopan..spa mmg camni eh? wuwuwuw...i ikut ajolah..pas blow rambut sume, i pun gerak ke treatment room..

dari kimono, pelayan tuh tlg i tukar ke towel getah yg cam berkemban tuh..segan la jugak kan..tutup dari dada sampai ke pangkal peha je..tp xperla, sesama pompuan, i tadah aje..then i dibaringkan dan diselimutkan ngn towel2 tebal *seb bek dia selimut!* urutan muka bermula, diiringi muzik instrumental..piano..hahah..sonok! i bule lak leka2 dok dgr muzik tuh..byk jugak yg i dah pernah main..so, muke i nih diurut2, di tepek mcm2..sume nye produk ESTEBEL..wangi la..i suke bau dia..scrub, mask sume la..then siap steam lagik..facial treatment saje dalam sejam setengah..lama kan? tp relax jek..paling tak tahan, part picit2 jerawat..aduhhhhhhh..teketaq lutut! sakit! tp i tadah jela..akak tuh enjoy jek picit2 n cungkil2 jerawat i nih..*huney suke picit jerawat..menakotkan!*..last skali..urutan bahu, leher dan kepala..mmg enjoy..rasa tenang je..habis je, i dijamu dgn air teh panas..dan kemudian bersiap2..nurul dan sukur dah ada kt foyer tu..huha2 kejap, then nurul tunjukkan jalan balik ke klcc..then i pun meneruskan perjalanan pulang..

overall..ESTEBEL Spa mmg best..tp, i sgt harap utk beberapa penambahbaikan kecil..yang nih, malas la i nk elaborate..kire personal opinion la..huhu..yang penting, layanan tiptop..x tipu..so, kalau korg nk g..sile k..mmg x rugi la! pakej2 dia pun menariks..soooo, sile2 kayh! adios!

gravatar

mas ..bisnes yg kwn ang ni, sme ngan ak nyer..hehe =)

gravatar

loh..yeke..hahaha..kecik siot dunia! tp kawan aku dah masuk lama dah..modal pun berpuluh ribu dah..huhu

Blog Widget by LinkWithin