MARI MENGIKUT

Me and you :)

gravatar

KBP : Kisah 13

Salam. Saat ni aku masih lagi belum buat keputusan tentang design baju nikah. majalah pengantin tu memang wajib beli sebab byk idea yang boleh dijana dari situ. sebelum ni aku dah pernah bebel2 pasal baju nikah kan..now, kita bebel2 pasal veil pulak ye..hehe

bila baju nikah tu aku tempah, veil pun memang kena beli/tempah la kan..xbyk butik pengantin yg boleh sewakan veil semata-mata..veil ni bukan wajib ada pun..tapi emmm x best la pulak kalau takde kan kan kan..jom kita sama2 tengok apa yang ada..



ni veil yang ex-B2B ni beli kt ariani..bukan veil, a tudung actually tp boleh dijadikan veil..pendek je..ringkas dan kemas..tp harganyaaaaa menangis! heavy beading saja pun dah RM550..aduhhhh..tapi kepada sesiapa yang nk berbelanja habis-habisan untuk veil, recommended la jugak sbb ariani kan..ni recommended utk yg sesuai dgn bajet je tau! hehe..sumber : sini


haaaa yang ni memang aku berkenan habissss! sesuai untuk nikah kan..untuk bersanding, aku prefer yang heavy beading which tak perlu risau sbb butik pengantin dah sediakan yang tu..aku suke sgt veil ni sbb dia nampak simple tp mcm heavy sbb lace dia tebal..cantik..sumber : enche google


ni kan, mule2 aku pun x percaya..tp kene percaya jugak..this is a DIY-ed veil ok! hish, terer kot kalau boleh wat veil sendiri..bukan aku x bole menjahit..tp masa tu takdeeeeee..aku ni tangan senget maka makan bulan jugak..sumber ; sini

so, yg mana yg best agaknye eh? veil mahal? veil buat sendiri? veil tempah? utk aku, aku tempah ajelah rasanya..tempat yg aku nk hantar jait baju nikah tu boleh buat veil dgn harga rm70..DIY pun boleh tp barangnya tu pun mahal jugak..kain net nk kene beli yang lembut..nanti keras kejung..mahal jugak tu..kain sulam lagi..kalau jadi memang berbaloi..tp kalau tak jadi?? nk kena buat lagi kan...senang cite, aku tempah aje nanti..hehe

panjangnya pulak, ramai yg sampai paras pinggang aku tgk..yg meleret pun ada..untuk aku, paras bawah dada pun cukuplah..paling2 panjang pun kt pinggang aje..tamau labuh2 sgt..nikah kenelah simple kan..okeh, sampai sini aje..nnt aku hapdet lagik!

p/s : mak aku da tanye2 da bile nk tempah baju nikah
p/s/s : belum ada masa nk beli barang hantaran..huhu


~The good life is inspired by love and guided by knowledge.~

gravatar

bila u ckp psl mjlh pengantin, br terpikir haah la ade jgk design2 baju kt situ..kenapa i x terpikir???
hahaha...

tula asik bli magazine hiburan je.. :p

gravatar

hahah i mmg beli la skang ni..tp nowadays dah slow sket sbb byk yg da tempah kan..heheh

Blog Widget by LinkWithin