MARI MENGIKUT

Me and you :)

gravatar

KBP : Kisah 12

salam..topik pada hari ini adalah barang penting untuk diberikan kepada lelaki..untuk perempuan, memang lelaki kene bagi cincin nikah kan..untuk lelaki pulak mcm mana??

lelaki ni, taulah..bukan boleh pakai emas, emas putih dan suasa..pilihan yang tinggal hanya silver, platinum gitu..ada lagi satu jenis aku dah lupa pulak nama apa..hoho..memang susah nk belikan cincin..bg enche shimi, dia tak nak cincin..

serious, puas aku pujuk dia nk belikan cincin tapi dia tak nak..tak biasa pakai cincin dan takut hilang katanya..ok, fine..puas la pulak aku pikir, nk gantikan cincin dengan apa?? tak kan takde pengikat kan..maybe nk kena cop kt dahi kot :P

kakak enche shimi pulak mcm tau2 je aku pening pikir..dia la suggest supaya aku gantikan dengan benda lain yang agak mahal harganya..mahal ikut kemampuan aku la kan..pikir punya pikir..yaaaaa, jam adalah pilihan terbaik! pakai hari-hari..dan dalam sehari confirm byk kali dia tgk jam kan? kan?

ada jugak B2B yang mengalami masalah sama dengan aku..pasangan tak mahu pakai cincin..yang mana yang bertanya tu, aku pun suggest jam jugak..oleh sebab dah bersepakat nk beli jam maka bermulalah kisah pencarian jam!

enche shimi ni berkenan kt jam berjenama casio..aku pun suka..nampak sporty! survey punya survey..akhirnya kami rembat seutas jam tangan..lokasinya? kt the mines..harganya tak perlulah aku bagitau..tp kempis la jugak wallet aku..eh, mmg confirm kempis! haha

..wajah gumbira enche shimi..heheh..sorry, saye mmg x mampu nk belikan jam yg sama harga mcm cincin yang kamu belikan :(..nnt da keje saye kumpul duit belikan benda lain pulak ey!..

aku pun tertanya2 jugak..kalau ada yg sama kes mcm aku ni..ape la yg korang belikan utk bakal suami tu eh..tie? pen mahal? tp tulah..takkan nk paksa pulak dia pakai cincin kan..aku mmg suggest la korg beli jam tgn kt buah hati tu..harga pun boleh ikut bajet masing2 kan..

tu jelah setakat ni..nnt pape aku update lagik..wedding checklist pun berlambak lagi yang belum setel!

p/s : mggu depan nk habis beli brg hantaran sementara duit masih ada..kang dah terbelanja, naya!
p/s/s : masih belum confirm nk buat majlis nikah kt masjid atau rumah..

~The good life is inspired by love and guided by knowledge.~

Blog Widget by LinkWithin