MARI MENGIKUT

Me and you :)

gravatar

mak saya buat saya takut. LAGI.

aku baru je sampai rumah dari kenduri di JB. sepanjang 4 jam perjalanan aku, ma dan ayah x berenti2 berbual. macam2 topik! rasa macam anak tunggal pulak sbb along and mimi x ikut. well, bila p kenduri, ma pun excited semacam buat aku ketaq lutut. berikut adalah antara dialog aku dgn ma, dan orang lain dengan ma.

Dialog 1

ma : cantik pulak tema dia ni. angah nk warna apa nanti?

aku : purple silver ma.

ma : ok! cantik tu!

Dialog 2

ma : eeeee, excited lah!

aku : excited ape ma?

ma : excited nk buat kendurilah! gian!

Dialog 3 :

makcik : maria bila nk kenduri lagi?

ma : taun depan rasanya.

aku : *diam*

Dialog 4 :

aku : ma, meriah jugak buat kt dewan ni yek?

ma : aah, angah taun depan komfem buat kt dewan. tak payah kemas rumah teruk lepas kenduri. dewan kt upm tu macam best jugak..blablabla

aku : *diam*

Dialog 5 :

ma : angah nk bertunang berapa lama?

aku : rasa macam taknak bertunang. kalau buat pun pagi hari menikah tu.

ma : bagus jugak. senang cerita dan cepat setel.

Dialog 6 :

ma : macam2 org jugak mak nk kena jemput nanti. yg kat fakulti tulah, belah cina semualah, blablabla

aku : ikut ma lah. angah x kisah je ma. *takut nk pk*

Dialog 7 :

ma : x sabar nk main2 dengan anak angah nnt.

aku : *sengih pastu ketaq tatau nk cakap apa dah*

~The good life is inspired by love and guided by knowledge.~

gravatar

Ameen.. Alhamdulillah.. syukur ibu kita mmg terbaek selalu doakan anak2 dia(u know kan, apa yg kita ckap tu doa) haaaa.. insya'Allah mas.. niat baik, harap dipermudahkan hendak-Nya.. usaha dulu baru tawakkal.. itu cara islam.. walllahu'alam~..g.luck and tc mas.. yg penting masa(rezeki/duit) yg Utama ibu(ibadat/org tersayang) take note yah :p ..

gravatar

insyaAllah Os..ade rezeki kang adelah..hehe

gravatar

hahahahha.gile la mak kau.mmg takot aku!heheh

gravatar

hahha aku mmg takot..tp amin je byk2!

gravatar

Whoaaaa... Tahun depan, huh? Cepat pilih tarikh, Mas! Angah nak tulis dalam planner ni... :D

gravatar

hahah angah, lambat lagi laaaaaaaaaaa..tu pon kalau ade rezeki, adelah =)

Blog Widget by LinkWithin