MARI MENGIKUT

Me and you :)

gravatar

still thinking..

phew! not that fast..hahaha..x paham kalu, keep on reading ok..

last friday, i berpeluang melepak dgn parents en shimi lagik..dinner sesama..and cukup time, there goes the 'ladies talk' session with his mum..well, borak2 dgn aunty..kata aunty, "manja, meh kita sembang dua."..i suke aje..heheh..so far x pernah ada masalah dgn golongan mak mak ni..pasal i ni jenis ringan mulut, maybe..

i tanak la cite kt sini ape yg diborakkan..so the next two days, i called huney..kalau dia x keje or free, morning calls tu biase la kan..so borak punye borak..baru taw yg his parents tu memula paham yg i habes blajar by march this year..senanyer march next year! dan2 la wujud topik kawen..hahaha..and i think this time, topik tu menjadi makin seyes..sebab kuar dari mulut his parents sendiri kan..his parents suke aje kalau kami kawen cepat sket (or suruh?), kate cux la..seriously masa honey cite tu, jantung berdegup sedikit laju..yela, tekojut la makcik kalau tetibe kawen dis march kan..hahaha..
so after dah habes borak2 ngn cux..i termenung jap..eh, cam x caye pulak! sbb agak mudah la pulak topik ni menjadi sedikit series kan..kami mmg ada plan something, tp i cant tell here la, privacy..yg i heran tu, awat la i tetiba cam takot? is this a typical feeling utk sesape yg ade dalam situasi camni? one thing for sure, i x cite pape la kt my parents..ketaq lutut kalau nk borak pasal this issue, in a serious manner..yela, salu dok lawak2 je pasal kawen..plus i x habes belaja lagi..tu yg takot sket..hahaha..to think of it, this year my huney dah masok 30 dah..x elok la pulak kalau nk lambatkan sgt..my bro pun 30 gak taun ni..da ada 2 anak dah..tp kalau i pikir pasal ni, jadik takot balik..hampeh!

i dunno la my mum akan baca ke x this entry..kalau ma bace..sile la paham or tanye kt rumah..nk harapkan si anak ni btaw, mmg x dapek la kan..ahahaha..ketaq! i rasa this topic kena bincang balik next year kot..hahaha sempat pospon! institusi perkahwinan ni mulia..i tanak la melangkah ke alam perkahwinan gitu2 je..meaning kureng persediaan dari pelbagai aspek..terpikir jugak, apelah pendapat enche shimi kan? adekah beliau ketaq lutut mase parents beliau cakap pasal ni? da ready ke? *ni lagi sengal..da call, sms tetiap ari pun ketaq nk tanye kt tuan badan sendiri..issue lain x ketaq pulak!*..nk lambatkan? nk cepatkan? berani maw mintak 'pelepasan awal' kt my parents?
pasal calon tu, obviously en shimi is the only one lah..tak larat pulak nk carik calon ramai2 kan..hahaha..nk kene lempang? i have faith in him..i taw dia mampu jaga i elok2..sampai skarang, kalau pk pasal ni..bulu keti** masih meremang..lutut cam goyang2..i x pernah sangke akan takot smpai camni..tp kalau time jumpe cux, mmg haruslah cool kan..i mesti kekalkan imej macho itu!

adehhhhhhhh..ok2, takpe2..biar i sambong pikir..semoga satu hari nanti ade kekuatan nk mintak pendapat kt my parents..hahaha..for now, setadi rerajin dulu! kekalkan result bagus (as backup)..kalau ada jodoh, harapnye dipermudahkan segala urusan..aminnnnnn..

utk penutup, ni hah gambar ayah en shimi..en shimi pulak dok bz pasang rak baju baru..lepas i btaw yg i snap gambar uncle, teros uncle ckp "uncle tau uncle hensem"..hehehe




and to all, rocky says hi! *dia mmg suka dok kaco org wat keje..xley diselamatkan dah!*

p/s : sampai sekarang, setiap kali nk pegi deting, i maseh rasa eksaited, happy dan x sabar2! i just simply love him!


~The good life is inspired by love and guided by knowledge.~

gravatar

aku yg baca ni pulak yg rasa bunga2 mas oi. gila weh. serius apa2 jadi, gitau aku tau! seronoknyaaaa.
moga cepat2 lah menjadi eh. haha

gravatar

Whoaaa... berita baik yang sekian lama dinantikan!!!

Sis, mengapa perlu takut ya? Tidak bersedia? Kita tidak akan benar-benar bersedia selagi kita tidak menempuhinya. Kalau hendak diambil kira 'bersedia' pasti sampai bila-bila kita tidak akan menduduki peperiksaan - sebab semedangnya kita tidak akan cukup persediaan. Apa pun, selepas peperiksaan itu diduduki, baru kita sedar yang kita tidak perlukan masa yang terlalu banyak untuk bersedia, kan kan kan? Itulah hakikat kehidupan. Hidup mesti diteruskan.

Nah, sekarang masanya untuk meyakinkan ibu bapa. Itu sahaja tugas Mas sebenarnya. Yakinkan mereka dengan kasih sayang, kesungguhan dan keikhlasan Mas untuk menempuh hidup baru. Ibu bapa mana yang tidak bimbang, apatah lagi Mas belum tamat pengajian, tetapi ingat juga - tidak ada ibu bapa yang tidak mahu melihat anaknya bahagia.

Waaah!!! Tiba-tiba angah pula yang terlebih teruja... hehehehe

gravatar

takut itu usual thing babe.. klu tak takut tu yg x normal. but then, me think, ur parent akan make sure u study habes dlu, bru kasik lepas. besides, i think cmi phm. he penah talk to me bout u guys, bout dis thing, walaupun masih berjenaka n so on, tp i did ckp biar u hbs study lu. n he understands dat. unless korang nak bertunang, then maybe korang patut talk with ur parent. or at least, temukan both parent dlu. sekadar dinner wutsoeva. kat situ, kasik sume settle, bile n ape nk buat sume. kasi explain u guys pnya rancangan. then evrything will be ok then. tak gitu? ^_____^

gravatar

mas sayang!! kenapakah topik kawen semenjak 2 menjak ni asik mengerumuni jiwa aku jek. sengal kan.. haha ni ko plak~~~ wuwuwuwu u guys scare the shit out of me.. hehehehe. anyway darl, i sokong ajer since i da approve encik shimi the first day you brought him to see me (eceh, mcm aku plak yg bagi restu). i hope plan u guys berjalan lancar la ek.. and jgn lupa jemput aku. hoho.

gravatar

Tahniah!

p/s: kus semangat si Rocky tu...rasa nak gigit je...

gravatar

eda : hang salu camtu kan? hahaha..eksaited nak lebey!

angah : hah, da agak dah angah akan berkata begitu..mungkin mas ni takut itu, takut ini..huhuhu..sengal kan?

ti : tulah, asenye nnt nk let his mum talk to my mum..btw, mmg enche shimi ade mention yg mama dia nk jumpe my parents..from there, i accept la my fate whether bfore study or after study..from my side, nk target lepas setadi sebab nk kumpul duit..hahaha

apom : jgnkan ko, aku pun takot weh bab ni..dulu x takot sbb hormon gatal lebih! now hormon rasional da naik so byk involve critical thinking..heheheheh..thanks babe, saat ko makan lunch ngadap mee and burger sekaligus tu aku da taw yg itu tandanya ko merestui..haha

kak sherry : rocky tu 6kg+..berat ok!!

Blog Widget by LinkWithin