MARI MENGIKUT

Me and you :)

gravatar

pendedahan exclusive ketika mabok~

betul..saye tgh high ni..lepas makan ubat yg doc bg..terus melayang2..nak jalan pun kena pegang dinding..seronok! otak bagaikan kosongggggg..maka sementara tgh mabuk2 ni, meh la i nk cerita something yang mungkin org x tau lagik..pendedahan? bole la kot kalau nk kata camtu..

kawan2 ku sekalian, especially kawan2 uniten..sebenarnya mmg betol i dah kuar dari uniten..i kini bergelar pelajar kliuc..ala, sebelah jeeeeeee..mmg sesungguhnya engineering bukanlah suatu bidang yg seswai dgn jiwa ini..sekarang ni i ambik bachelor of communication in corporate communication..seyes best gila kos nih!! kalau uniten, i ada lagi 3 taun..tp cni dalam 2 taun jek..ok wat!

i bukan buat keputusan sebarangan..i jumpa timbalan dekan college of engineering, buat research here and there, bincang ngn academic advisor dan sebagainya..70% suh i kuar je..dan 30% suh i stay sbb i passed the exams and pointer x la nazak pon..buat apa nk penat2 pass sume exam sedangkan i x pernah pun berhajat nk jadik seorang engineer? one nite, i luahkan everything to my huney..huney suruh i prepare with facts..what shud i tell to my parents and all..siti pon byk bg sokongan moral..and that nite, buat kali ketiga, i ajak bincang ngn parents..(fyi, dua kali sebelum ni my parents wat x dengar jek)..setelah semalaman bincang itu ini, the next day i dah pun daftar kt kliuc..byg kan, isnin n selasa masuk klas kt uniten, tetiba khamis mggu yg sama g klass kt kliuc..kebetulan pulak masa tu kena demam denggi..aduhhhhhh, tp semangat punye pasal..gagah ok!

ternyata keputusan i tak silap..mmg jiwa i dpt proses pelajaran tu dgn baik..i x study pun, tp sbb minat, i focus sgt dlm kelas..dan alhamdulillah, dpt 4.0 for every sem..dah 3rd sem la now..(ni 1st time btaw cgpa kt public dalam hidop!)..bukan nk belagak..tp nk tunjuk yang kita boleh dpt kalau kita usahakan..mum pulak, dari dok ragu2, terus suke dan terus pulak merancang2 masa depan i..*my mum mmg hebat bab merancang2 masa depan nih*..

kenapa i x heboh2 kt dalam blog?
ini bukan benda yg senang2..ini melibatkan masa depan, emosi dan segala-galanya..ini adalah suatu perkara yg sukar untuk dilalui..i x sanggup nk jawab pertanyaan setiap org dan igt balik apa tekanan emosi yg dilalui pada malam tu..dah stabil tu baru la start btaw2 org..tu pun yg rapat jek la..

kepada yg x tau ttg perkara ni sehingga korang tau dari forum extdk ke, dari mulut org lain ke..maap la yek..x kan la i nk approach sorg2 n btaw plak kan..tp ada jugak la 4-5 org yg mmg i purposely tak nak btau..sbb, i tak nak manusia2 tu ada kaitan dgn my personal life..i tak nak manusia2 tu rasa diri dia penting dalam hidup i dan berhak tahu segalanya..dalam bahasa kasarnya, i wanna get rid of u guys..lagi kasar, anda2 x wujud lagi bagus..harap maklom..

special thnx to mum and dad, huney and my closest fren yg byk bg sokongan..i pun tataw la ada org x yg bole dpt cgpa 4.0 smpai grad..tp i ada lagi setaun ni, harap2nya boleh la kot dpt result yg baik2 so that x payah bayar loan mara..hehehe

i cerita ni sbb next entry nk tepek gambar2 dean's list award ceremony..sebelom org tanye2 itu ini..bek i cerita dulu..hehehe..gudnyte!

Love, m.a.n.j.a.m.a.s.
~The good life is inspired by love and guided by knowledge.~

gravatar

happy 4 u.bagus la.keputusan anda tepat.

gravatar

part bahasa kasar tu i loike~~ hehe

gravatar

Tahniah, anda berani membuat perubahan. Tak ramai yg berani buat begitu. Akhirnya, mereka merana ke akhir hayat kerana bekerja dalam bidang yg mereka tak minat.

gravatar

tepat sekalik! ada beza antara belajar dan betul2 belajar~

gravatar

spe2?spe yg xpntg dlm idup u tuh??yg u xnk die taw...hek3....:p

gravatar

hikhik..adelah beberapa org manusiaaaaa..

Blog Widget by LinkWithin