MARI MENGIKUT

Me and you :)

gravatar

tidur itu mati

wahhhh..i senanyer kagum ngn diri sendiri..sbb i mempunyai tabiat tidur yang agak ganjil dan mampu membuat makhluk sekeliling kagum..korang selalu nap x? ala, yg tidur2 sekejap tuuuu..korang nk taw? i mampu nap selama 6-8 jam! gila hapa!

after a tiring day (previous post), i kunun2 la nk tido dalam 2 jam..sbb nk carik tenaga n nak buat esemen sampai abeh..so, pukul 8.25pm, tipun huney..ckp nyte2 n ckp nk tidow..mintak la huney kejutkan pukul 9.40pm camtu..pastu sampai masa, huney call n kejut..yg busuknye, i siap buley mintak suruh huney snooze..ala2 jam loceng la, bile bunyik kiter tekan snooze button kan..huney sgt baik..dia pun snooze la, n call back after awhile..dia tanye "nak snooze lagi ke B?" then ngn kondifen nyew, i cakap, "tapayahlah ney..bangun dah ni.." hampagas!! dalam on the way nak bangun, bule pulak tertido balik!! tp seingat i, mmg i dah nk dekat duduk dah masa tu..terel x? gila!

pas tidow ala2 sleeping beauty tu (the diff is my prince charming dok jauh n x bule datang kiss)..tetibe i terjaga, and mata i segar bugar!! terus tgk jam..2.49am..whatttt??!! i nap 6 jam 24 minit!! damn..teros tgk msg2 kt fon..takut sgt huney majuk..yerla, b4 dis i ader sejarah tido selama 16 jam..and dia majuk giler..rasenyer dis time pun majuk jugak kot..hmmm..sorry yang, b x sengaja tertido lame camtu..wuwuw..senanyer, i plan nk bangun n buat esemen kan, so sbb dah bgn nk dkt 3am ni, i teruskan jugak..ambik towel, mandi n sempu..then teros on leptop n buat esemen..malas nk tangguh2 ni..skang nih mata segar la pulak..rasenyer pas subuh kang baru tido kot..nak kejut my hun bangun pagi..at least nk kene ckp ngn beliau..windu!! (nk mintak maap jugak..uuu)..so, meh la i kasik fakta ttg tidur i yang ala2 sleeping x berapa beauty nih..

1. after nap 2 jam around 8-10pm, i mampu stay up tanpa menguap sampai pukul 8 pagi..

2. hari jumaat kt skolah dulu, tambah2 waktu x bole smayang, i slalu tidur dari pukul 2pm..plan nk bangun pukul 5pm, tp selalunya bangun pukul 8pm..

3. rekod i x tidur paling lama adelah 2 hari lebih..masa tu nk siapkan projek seni utk paper spm..asek dok colouring jer masa tu..i pilih utk buat projek buku cerita kanak2..and after submit projek, i tido dari pukul 2pm dan bangun pukul 9 pagi esoknye..jap nk kire..yaaa, 19 jam! tp pas bgn, lapa giler..

4. i sgt2 susah nk tido dalam kereta..i xder masalah nk stay up all the way dari kl-kedah..tp, once i dah tido, buleh langkau beberapa negeri la jugak before nk bangun balik..

5. i tido mati..jam loceng i selalunye berfungsi utk kejutkan dak2 dorm, bukan kejut tuan dia sendiri..

6. i seorang yg sgt susah tido..stakat 4 jam bergolek2 sambil pejam mata sementara nk tggu lelap tu adelah sesuatu yang biasa..lepas tu, mule la tido cam mayat..

7. mujur i ni susah nk marah, so i x marah langsung kalau ada org kejut pakai simbah air ke..or goncang2 badan i extremely ke..lempang berkali2 ke..hahahah

8. i ni ssh nk tido kalau x proper..setiap kali nk tido, even nap, i kene baring atas katil..selimut..peluk bantal..basuh kaki n tangan..then baru tido..tido dpn tv?? a big NO for me..

dahlah..tu antara fakta la..hehehe..tp kan, since i kapel ngn my hun nih, dia byk bantu i kontrol waktu tido..if pukul 6 camtu, mmg dia x bagi tido dah..sbb sure2 i x bangun kang..langgar je maghrib..so dia akan teman i msg2 or tipun2 ke..tp, kalau dia tertido pukul 6, i x kesah sgt, sbb my hun x reti nap lama2 =) ..tp skang nih, i dah x slalu dah amalkan waktu tido camtu..bukan tetiap kali i nap, wajib sampai 6 jam kan..selalunye, after 2-3 jam i dah bangun dah..(tetibe backup diri sendiri)..yang telajak sampai 6 jam tu dalam sebulan sekali camtu la..and everytime i tertido lama, yang pastinye i tetap akan siapkan keje mcm ape yg i dah plan..sbb tu la tujuan i tido, i nk buat keje dalam keadaan segar..kalau ada kelas pg, i xder la nk tido2 lewat kan..dis sem i belom pernah ponteng kelas lagik taw! kepada my ex rumies..thnx sgt2 sbb korang gigih kejut i bangun pagi, or after nap..i paham seksaan yg terpaksa korang lalui..hehe..hun, sorry sbb tertido lama, thnx kejutkan sekejap td..and u noe, everytime pas bgn tido, i'll miss u sesangat!

p/s: honestly, i bukan sengaja nk tido lelama dan ini bukan perkara yang berlaku hari-hari =(

gravatar

Heheheheh.It's ok dear...ney paham b penat...cedey sket2 jer tido xdpt say goodnite...dahla pg tadi terbangun lewat!!!

gravatar

manew la b sengaja..taw2 jew pagi ckp dah fedap..sedey =(

gravatar

kitew jaaht!sowiii....tak bermaksud...ney kan pg td bangun lewat...tergesa2 g offc....nasib baik jln clear...pecutla moto tu apa lagik

gravatar

ish2 kamu..smpi at wt buah at begitu ye....sakan jugk tdo ye...heheheh....klu aiza dh lama sakit2 bdn...

gravatar

masalahnye, tiada timbul isu sakit badan..hahaha

mas mmg jenis kuat tidow la aiza..hahaha..n jenis kuat berjaga jugak!

gravatar

kalau aku kejut dengan seterika panas,mesti ko tak marah kan..takpun sula ko ke..mesti ko tak marah gak kan..hahahahahahahhahahahahaha

ops! lupa,dirimu sudah mempunyai huney bunney, takleh melahar lucah lagi..ya ampun.....

gravatar

hish, biler la ko nk dpt hidayah nih! tp xpe, ko masih buleh melahar lucah dalam blog ko, dalam debat pun bole..melahar je, lucah x ley..mesti ko terseksa kan? hehe

Blog Widget by LinkWithin