MARI MENGIKUT

Me and you :)

gravatar

kisah cinta di funfair..

baru2 ni i dan enche shimi terjumpe sebuah funfair yg terlotak di kajang..nk eksplen kt mana pun payah sbb pakai jalan dalam, bukan highway..apa pun, kami bertekad nk pergi dan malam td, sampailah kami ke funfair tersebot..fuh, dah bertahun2 x pergi funfair, terasa sgt jakun dan eksaited pulak!


..ni pemandangan dari luar la..sistemnye kt sini, beli token, dan serahkan kepada penjaga permainan or booth bila nk main..makanya kite bebas la nk beli berapa pun kan..

zaman dulu kala, nk main permainan kt funfair mmg murah..satu game rm1 je..sekarang..rm4! rm4 = 2 token..mahal! tp sbb napsu tu agak tinggi, me n huney habes dalam rm60 jugak la kt sini..kami share2 duit beli token..heheh..x bule nk kawal dah!

ade dalam 6-7 la permainan bermesin..yg gerak laju2 tu..tp kami naik 2 je..yg 1st tu mmg memeningkan kepala..nasib baik x keluar lagik isi perut ni..pendek kata, asek menjerit jela..yg kedua boring jek, tp sbb kereta berpusing tu bergerak dalam tempoh yg agak lama, layan ajela..ahhh, belagak! the truth is i pening lama dan tahan loya je ok!

kemudian kami mula merayap2 ke booth permainan..adela baling2 bola, cabutan bertuah, baling dart..kt sini la duit kami byk habes! yela, dah tamak kan, dpt satu nak lagik!

..hadiah pertama yg dimenangi..dpt kt ilman ajela! x kan i pulak nk main henfon bunyik2 kan..


..bodo2 jer permainan dia..semuanya bergantung kepada nasib kan..tp so far, mmg satu dua jela yg kami x menang apa2..


..haaa, last skali kami main bingo..1st time main, nasib baik sbb bingo..tp ada 3 org lagi yg dpt bingo maka pakat baling bola utk dptkan mata tertinggi..kami dpt 2nd place so x dpt la hadiah besa! dpt yg kecik je..kt sini je i main smpai 4 board ok..habis rm14 kt sini jek!

sgt gumbira! yela, sejak kebelakangan ni huney asek stress keje je..kami pun byk la bincang2 pasal keje, study sume..time gumbira2 adelah agak kurang..tp bila dtg funfair ni..lupa sekejap sume masalah..seronok tgk huney bergumbira..yg paling kiut, dia asek ase bersalah je selagi x win anything for me..last2 lepas dah dpt patung shinchan baru la dia lega sket..hehe..yela, mainan2 lain tu, layak utk ilman jek!


..ni la hadiah2 yg berjaya dimenangi..ada replika moto..shinchan, henpon mainan 2 bijik, patung otromen kecik dan yg hijau tu adelah kipas..kipas ni mmg besh bangat!..

itu sajela cerita utk kali ni..haih, funfair..funfair..

..kamu, hati saya ada dengan kamu..x kiralah ada hadiah atau tidak..yg penting bila saya terhuyung hayang dalam kepeningan, kamu ada untuk saya berpaut..terima kasih syg..

Love, m.a.n.j.a.m.a.s.
~The good life is inspired by love and guided by knowledge.~

gravatar

ohh!!ko pegi gk funfair yg salu aku nmpk lampunye aje dr hentian.(haha.mentang2 r dok kajang kejap.;))

funfair last skali pegi is kt seremban.eh..senawang kot precisely.xeksaited sgt sbb yg lebih eksaited is my cousin.

plaing eksaited is mase kt PD!waahh..mmg eksaited sbb dh lame xpegi.kt sane gk aku men bingo.same cm ko..aku menang tp ade 2-3 org lg yg same.so baling bola..aku dpt hadiah kecik je.huhu.best2.lgpun..PD was my fave place mase EX de kt sane.hehe

gravatar

ahahah..alamak! cam tingin jek nk g funfair yg lelain..uuuuuuuuuuu..

jom jom! g PD skang gak!

gravatar

jom jom..mari berjudi lagi...hehehhe

gravatar

wuwuw..tabuley ajak org berjudi..wuwuw

Blog Widget by LinkWithin