MARI MENGIKUT

Me and you :)

gravatar

LAT the musical. OMG Best!

LAT THE MUSICAL BESTTTTTTTTTT!!

Lama dah aku ngn enche shimi x melayan teater musical..asek bertangguh je..last kami tgk P. Ramlee The Musical ke PGL tah..yg lain, kami cume tgk teater kt aswara sahaja. Thanks to zul yang susah payah mengajak..tp siannnn, tukang ajak yg x dpt pegi sbb x sehat..so, how was it?

Seriously best weh! Aku dan enche shimi mmg terhibur dengan semua babak yg ada..Cuma show kali ni lebih simple props nya berbanding show PGL dan P. Ramlee. Pelakon budak tu mmg best. Suara dia lantang..sedap dia nyanyi..mcm haziq pun ada..hehe eh tah ke haziq?? Ahhh, nnt la google..


Bila sampai time awie, mmg x ley kate ape la kan..lakonan mantap..aku mmg suke pun tgk awie..berbaloilah keluar duit pun kan..cerita dia dari zaman lat kecik2..belajar malas, tp melukis pandai. Dia cerita la camne lat develop bakat dia tu..sampai lat besar, berumahtangga dan beranak pinak pe sume..bini lat tu dilakonkan oleh atilia. As usual, mmg best! Aku dah suke si atilia tu berlakon dari zaman P.ramlee d musical lagik..

Habis je teater, kami merayap ajelah kt lobi istana budaya tu..diorg siap pamerkan lukisan lat yg original..best! tulah enche shimi cakap, nilai dia boleh naik berjuta2..mmg berharga..paling best, datuk lat dan isteri pun ada sama malam tu..cume rambutnya taklah sekembang rambut dia mase kecik2 dulu kan..hehehe


Ish, rindu la nk tgk teater lagi..enche shimi pun da minat teater sejak kapel ngn aku ni..seronok sbb dia faham apa yg aku minat kan..seni tu indahhhh..


~The good life is inspired by love and guided by knowledge.~

Blog Widget by LinkWithin