MARI MENGIKUT

Me and you :)

gravatar

menjawab persoalan..

i baca blog alin dat day..

so terbaca la post INI..



dalam komen utk posting lepas pun alin ada tanye,
"mAS.. alin nk tny tapi jgn mrah tau... mas penah gaduh x ngn shimi?"



bukan alin sahaja yg bertanya..ramai lagi pembaca blog nih dan kawan2 tanya..
so, posting nih sesaje la utk menjawab2..hikhik..oh ye, alin, nk contohi kalu..ambik yg baik je k..yg x elok jgn ikot!


tipulah kalau ada pokok yang tak bergoyang dan ada air yg x berkocak..sgt2 tipu kalau sumenye lancaaaaaarrrr je, xder sedikit pun perselisihan..sebagai manusia yg serba tidak sempurna, haruslah i dan en shimi diuji..ada ujian kecik, ada jugak ujian besar..kenapa org nampak kami bahagia je manjang? sbb nyer i xder nk jaja kesah yg buruk2, nk kutuk2 en shimi ke apa..kalau terbuat pun, bukan dgn niat sengaja la..mungkin x perasan..





mungkin sbb sifat kami yang mudah memaafkan dan mudah meminta maaf membuatkan pergadohan tu x melarat..biasalah, ada api ada airnya..setakat moody2 tu lumrah la kan..tp selagi mana boleh elak, kami elak..kan cux?

setiap pagi dan malam, ala2 wajib wish gud morning n gud nyte..so bila ada perselisihan malam tu, bila dpt morning msg sok nye, terus boleh senyum balik..biasanye camtu la..jodoh di tangan tuhan..kami pon belum tentu ada jodoh..sebab tu la, selagi mana yg boleh..alang2 dah serasi..kita usahakan bersunggoh sunggoh ajelah..kalau ada jodoh, alhamdulillah..(amiiiinnn)

en shimi jugak rajin buat surprise..dia mmg rajin la buat i happy, gelak..ada masanya, dia merajuk jugak..ada masanya dia tegur i kalau i salah..give and take..=) kalau dating pulak..ada waktu2 nye yang i bawak food yang i masak sendiri dari rumah..piknik gittew..penting gak tuh..kalau asek buat mende yg same je tetiap kali jumpa, cam x besth pulak..

yang paling penting, restu keluarga..i punyer prinsip..if family x suka..i xkn teruskan..i x kesah hilang bopren..jgn hilang keluarga..sbb tu, selalunya my family taw dgn sapa i kapel..parents i pun sporting..so far, en shimi dilayan dgn over..hehe

itu jela yg i bule kongsi pon..i just nk sampaikan, nk bahagia tu mmg boleh, tp kena la ada usaha sket..so, selamat berbahagia ya kalian!

p/s : sok dating p beli buku! ada whouse sale!!

Love, m.a.n.j.a.m.a.s.
~The good life is inspired by love and guided by knowledge.~

gravatar

Wishing both of u the very best, saya doakan agar sampai kahwin. Kesian kat incik shimi, kalu Mas taknak kat dia.....tatau lah sapa yg nak kat dia....wakakakakaka (confirm shimi hantam aku lepas niiii) :p

gravatar

Tipuuuuu...tipuuuuuu...mana pernah gadooo..tak pernah tak pernah....saya adalah dory...tak ingat...heheheheh

gravatar

x buley tetibe jadik dory! wuwuwuw..

Blog Widget by LinkWithin