MARI MENGIKUT

Me and you :)

gravatar

KBP : Kisah 19

Pada hari entry ini dipublish, aku ada masa genap sebulan untuk buat persediaan majlis. wow, time flies! banyak lagi yang belum selesai sebenarnya. waktu2 macam ni, kami mula fokus kepada proses pembayaran. yang mana berstatus booking, kena bayar a month befor majlis kan. so caterer, dewan, pekej pengantin etc memang nk kena bayarlah. rabaklah poket bapak dan ma saye. kehkehkeh

untuk persediaan lain, memang honestly banyakkkkk sangat yang belum selesai. hantaran aku baru siapkan 3 dulang out of 11. 8 dulang lagi. adehhhh. nk hias2 tu yg makan masa. maklumlah, x terer kan..sobsob..tempah food untuk goodies pun belum. masih dalam fasa survey2 lagi. barang2 utk hias bilik pengantin, yang ada cadar and langsir sahaja. yang lain masih belum fikir lagi macam mana.

kt rumah pulak, ma n ayah dah panggil org repairkan toilet..pasang aircond kt hall, beli tikar etc..memang banyak nk kena kemas..rasa menyusahkan pulak. tapi nk buat macam mana, kalau buat majlis kt masjid pun, nk kena kemas rumah gak kan? hehe..

nk senaraikan kat sini memang x cukup ruang pulak nanti. pendek kata, persediaan tu memang banyak dan 'renyah'. itu ini nk kena fikir. nasib la ada family yang sgt sporting dan terlalu banyak menolong. Allah ajelah yg dapat balas semuanya. ;)

honestly, memang aku dah mula rasa berdebar. tak sabar nk selesaikan pun ada, takut pun ada, nervous lagi la ada! perasaan dah mula bercampur baur. rasa macam tanak tinggalkan bangi. rasa macam tanak kerja, nk dok rumah n spend time dgn family je..ish. susah lah nk describe. semoga Allah bg ketenangan utk kami semua melakukan persiapan dengan lancar..

ok, takat ni ajelah dulu. nanti aku update lagi yek..

p/s : minggu depan nk start pos kad kawen
p/s/s: lagi dua minggu akan ke penang utk pre-fitting baju utk majlis bertandang.
p/s/s/s: nervous lagi..haha

~The good life is inspired by love and guided by knowledge.~

gravatar

selamat berkahwin mas..set bilik tidur xtukar ke?hhe

gravatar

tqtq. set bilik tidur ye? tanak lah lawan sukur punye semangat. hehe

gravatar

hahaha...x sabar nak tengok pengantin mas di atas pelamin.

Blog Widget by LinkWithin