MARI MENGIKUT

Me and you :)

gravatar

pemeraman hebat!

ini kisah peram ceritalah! kehkeh. ok, aku nk promote tempat ni sambil tules2 la ape yg aku dah buat utk kenangan di hari tua kelak (kalau blogspot wujud lagi la kan).

kan aku ade buat seperais candle light dinner utk enche shimi. ni la die gambor2 nye..ptg tu, enche shimi dtg tpt aku praktikal..kt situ adela aku buat gimik pape yg patut..tipu dia sane sini..tp ending dia mesti happylah, dia dapat hadiah. ok, tamat..eh, belum!

ni gambar mase aku nunggu enche shimi sampai..


bile enche shimi sampai, dah selamat dpt hadiah, aku heret dia p toilet bersiap2..tukar baju, spray wangi2 sket..then pufffffff! kami lenyap dari kawasan opis aku, menuju ke Mangiamo! Cafe. lokasi dia kt equestrian park, putrajaya. aku suka sbb tpt tu cam x ramai orang..btw, sume2 aku dah booking dah a day before..


sorry, gambar blur..btw, lilin tu dah terpadam sbb aku request suruh dia bukak kipas..hehe..tp mmg best! kelopak bunga ditabur-tabur kt atas meja dan lantai..geram pulak aku tgk! semua fresh flowers..yg bestnye, diorg siap prepare bunga rose, suruh enche shimi bagi kt aku..aku yg treat dia, aku pulak yg dpt bunge ros :D

makanan dia mmg superb! excellently cooked! bukan tahap nicely lagi dah..harga pulak murahhhhhhh..sapa nk tau, emel aku k..nnt aku forward pekej dia..jom aku cerita bab makan plak..sila telan air liur k..sapa2 yg puasa ganti tu, mintak mahapppp..

appetiser : prawn cocktail salad. sedap gilaaaaaa! ni yg aku stress ni..baru cite bab appetiser aku dah teringat2 dahhhhh..


Lepas tu, soup pulak..ni dia nama menu tu..Shrimp Bisque serve with Garlic Bread..omg. kenyang ok makan ni...kalau aku tau, aku cut off salah satu dish..tp x bole weyh..sume best! x sanggup nk cut! soup dia very rich..mmg likat..slurrpppppp..ok, stress level 2..



habis je makan soup, sambung ke main dish pulak..masa ni kami siap bangun berjalan2 kt tepi meja tu, bagi makanan turun..haha..

enche shimi punya : Sirloin Steak serve with Mushroom, Black Pepper or BBQ Sauce

aku punya : Pan Fried Salmon serve with Ginger Lime Sauce


sangat mengenyangkan! tebal, nicely cooked! huhuhu nakkkkkkkk! *stress level 3*


oh this baby salmon..eh, ni bapak baby..seriesly sedap..aku siries ni! memang sedap gila. nampak je macam sepotong, tp dia punya kenyang tuuuuu..

habis je makan, mai dessert pulak.. Warm Apple Pie with choices of Ice Cream serve with Sweet Mint Sauce. tu diaaaa.. tp sedap ok! apple pie ngn ice-cream mmg sepadan lah. actually aku dah kenyang dah..tp x baik la membazir kan..pulun gak menyumbat..


tiba2 pulak org cafe tu dtg bawak kek sepotong..yg ni takde dalam plan..diaorg bg free jek..yg ni mmg x boleh blah dah.,aku ngn shimi mmg x termakan..tp sbb org bg susah2 kan..takkan x habis pulak? pulunnnn..


tahniah kepada kami berdua sbb berjaya habiskan makanan..mmg tak larat nk habiskan tp kenalah kan..membazir tu kan x baik..aku rasa cafe tu servis dia ok..environment pun ok..ramai dah mintak pekej dia kt aku mase aku publish kt fb..harga dia mmg murah. x percaya pun ada..tp makanan dia superb!

..lepas kenyang, haruslah posing aje..kan??..




so, itu jelah coretan untuk kenangan aku sendiri..aku tak berniat nk bermegah2 ke apa..cuma aku tulis utk diri sendiri..kalau sapa2 yg baca tu tade hal la kan..yang penting enche shimi happy sgt! dia pun x sangka aku buat seperais kt dia..

to my sayang, i love u. insy next year kita sambut birthday as husband n wife pulak ye <3

~The good life is inspired by love and guided by knowledge.~

gravatar

nk taw pakej die....hehe...sdp sungguh mknn itu....:)

gravatar

ayza drop emel kt sini..nnt mas emelkan ey :)

Blog Widget by LinkWithin