MARI MENGIKUT

Me and you :)

gravatar

nyum nyum nyum

Sebenarnya aku ada je entry yang aku type masa aku kt australia..cuma aku malassssss..part upload gambar tu paling seksa..hahaha..perasan x lately ni aku nyer entry x byk gambar..pasal tu laaaaaa..tunggu angin rajin dtg nnt aku update pasal tu ok!

kali ni aku nk cerita pasal masak memasak..haaa, chef mas nk bercakap ni! kihkih..dulu, lepas aku spm aku keje kt restoran..mmg masa tu aku buduh gila memasak..x reti apa..yg aku terer masak maggi la..*maggi kan talian hayat budak asrama*..dekat sana la aku tau camna nk campur itu ini dalam masakan..aku master buat sambal belacan ok..tetiap hari aku mmg buat sambal belacan..aku punya style, x reti nk sukat2 ikut resepi..aku men campak2 je..tu pasal la aku masak cepat je siap..haha sakit perut kaluuuu, sorry!

lepas aku balik dari ostrolia..aku dok umah ngn my chinese grandma je..mestilah aku yg kene masak..takkan dia pulak nk masak susah payah kan..kalau aku malas, aku beli ajelah..ni ade la sket gambar2 lunch set sayaaaa *tagline tetap bila upload ke fb*


..ni aku masak dory fillet dengan sayur kubis goreng..yang merah2 tu sosej n udang..adelah aku wat kuah dia sket..pekat punyaaaa..makan taun gak nk habiskan sebab makan dua org je..


..masih lagi masak dory fillet..aku beli kt econsave..murahhh dan besaaaarrrr..sedap plak tu! ni aku feeling2 western..hehe..dory tu aku pan fry aje..tabur seasoning, pepper n salt..yg mashed potato tu aku wat resepi sendiri siap ngn kuah dia..not bad lah..enche shimi suke sgt2 sampai hirup2 kuah dia..ayam tu aku rebus..sbb aku pakai pati ayam wat kuah kepada mashed potato..aku malas nk pakai cube ayam tu..ending dia, licin..


..ni aku masak masa membe aku nisa dtg tido kt umah..tomyam campur aje..ngn telur dadar n tauhu goreng ayam..memang nikmat la makan banjir2 kan..seb bek la membe aku suke..hehehe..


..ni pulak last aku masak 2 hari lepas..aku masak pasta..tabur cheese byk2 mmg terbaikkkk..yg pelik sket tu adelah sotong goreng telur..hahaha..pelik pelik gak..tp byk enche shimi bedal..bertambah2..best2..my grandma pun suke!..dia mmg makan byk kalau aku masak pasta..

ade beberapa masakan lagi yg aku x amek gambar..saiko pulak kalau masa apa semua nk ambil gambar kan..tp tulah, tgk balik gambar2 ni aku pulak lapar..nanti bila2 rajin aku snap2 lagi..*bila tu tak taulah kan*

eh, seyes aku lapa! nk g makan roti ah..huhu..papaiiii


~The good life is inspired by love and guided by knowledge.~

Blog Widget by LinkWithin