MARI MENGIKUT

Me and you :)

gravatar

Konvo UPM..tp aku tak habis study lagi =P

haluuuuu..

dalam kesibukan sem ni, sempat jugak aku ngn abg (dgn bantuan ma juga) mengintai peluang perniagaan di Bukit Ekspo, UPM sempena konvo UPM.. penat jugalah melakukan segala persiapan..beli stok, alat display dan sebagainya..kali ni, kami nk fokuskan kepada handbag..vintage handbag..abg aku la punya idea ni..mula2 penin juga bila pikirkan apa yg nak dijual..nak jual bunga, mcm common sangat..handbag pun handbag lah..not bad apa!

rumah aku dah macam kilang..hahaha..malam sebelum berniaga tu, aku, ma dan kakak ipar sama2 duduk bersila dan keronyok surat khabar lama utk dimasukkan ke dalam beg..haruslah display handbag gumuk kan! gambar kt bawah ni belum sampai setengah lagi daripada stok handbag yg aku beli..

..ilman teruja jugak..terlompat sana sini..kalau teruja nk menolong pun bagus gak kan..hehe

sabtunya (9oct), kami pun mula berniaga..cuaca panas terik! bahang!! aku kagum gila sbb minum air masak berliter2 tapi tak terasa nk ke toilet utk shishi..mmg dehydrated betul la tu..sambutan mmg menggalakkan..tp rega kene kasi turun sikit la sbb crowd kt sini adalah student kan..

sabtu dan ahad mmg ok la sbb abg aku dtg tlg..masuk senin sampai rabu, aku terpaksa la mengupah rakan aku tlg jage sekali ngn aku..yela, toilet ape sume jauh..tu tak termasuk set up barang, simpan brg lagi..sakit weh kalau jaga sorg..nisa nama dia..member rapat kt kolej..thanks for helping ye..dan nisa juga telah merembat 3 bijik beg..hehehe


..melayan customer memunggah2 handbag..lepas tu kami dgn tabahnye susun balik hanbag2 tu..

..haaa, gini la booth kami..barang mmg byk..atas meja tu yg utk display..yg belum bukak dan kembungkan lagi mmg berlambak!..


..yg ni mmg sengaja beli utk tarik perhatian student..jgn memain, kt luar, aku survey kan..org jual beg ni dgn rega Rm29 - Rm39.90 tuuuuuu..aku jual RM20 je..alhamdulillah..cepat terjual =)


..banner ni aku design sendiri..simple2 je..tp ramai cakap kiut..hahahah..paling best, dpt print banner ni dgn harga yg sgt murah..


..nisa masa 1st day..jeket bagai..3rd day, dah tinggal tshirt short sleeve jek..cuaca mmg panas melampau =(..aku peluh je manjang..yucksssss!!


..aku dgn kipas yg merupakan talian hayat kami..tak leh bayang kan camna la keadaannya kalau tade kipas ni..sobsob..

pengalaman berniaga begini mmg buatkan aku byk belajar itu ini..mmg dari tahun 2009 aku dah start join pelbagai fashion bazaar..tp tak sama dgn yg ni..banyak yg perlu difikirkan..byk jugak risiko yg aku n abg nk kena tanggung..dengan bizi study lagi..mmg 2 minggu lepas, aku x cukup rehat la senang cite..

dalam sibuk berniaga..enche shimi dtg juge pada malam hari..sempat rembat perfume 2 botol..hehehe..terubat sket hati aku ni..

tu aje utk kali ni..mmg sengaja aku lambat2kan update blog..nk kena kumpul mood dulu..nk rehat secukupnya dulu..barulah hati tenang nk menulis..lagi 7 hari aku akan mengahadapi final exam..doakan ye!

=)

~The good life is inspired by love and guided by knowledge.~

gravatar

kak mas!!!!!!npe handbag npak cantik2?? npe kt upm?npe ann Xde kt sn!

gravatar

hahaha masalah gak tuh..mai le sopping kt umah!

Blog Widget by LinkWithin