MARI MENGIKUT

Me and you :)

gravatar

mentarang yg sedap!

Minggu lepas kan, enche shimi pegi otstesen ke perak. ikut jalan lama so lalu la kuala selangor bagai..on the way back, dia de la singgah beli mentarang..mmg dia dah lama tingin nk makan mentarang tu..aku da pesan, beli tu takyah la byk sgt..tp beliau hilang kawalan ok! seb bek la lepas dah masak..mmg ngam2 la my family makan..x sesia kirim kt enche shimi.

apekah rupe mentarang? ni la diaaaaa..tp rupa awal dia kaler kelabu sebab penuh dengan selut..gigih ok aku songlap berus basuh baju lepas tu habiskan masa selama sejam berus selut2 kt kulit dia..x puas hati lagi tuh, aku rebus dulu..seb bek aku rebus..air bertukar jadi kelabu ok! kalau terus masak td tak naya? jadi mentarang tiga rasa kelabu? inilah mentarang selepas direbus.


pastu aku pun masak la dgn semangatnye..parents aku balik kedah so yg akan melantak adelah aku, enche shimi, adekku mimi dan my chinese grandma. pas da siap mentarang ni pening plak aku nk pairkan dgn lauk ape..last2 sayur campur style cina ajela..ni adek aku suke ok..dia punye ulang makan, mak aiiiiiiiiiiiiii..ade jin ke hapa..hahah..kuah dia secukup rasa. and pekat!


parents aku sampai rumah malam tu..mak aku pun suke..aku sengih ajela..hahaha..btw, aku rasa sekali sekala kene kot boh cerita masak2 so that bile aku da tade idea nk masak ape, bole aku cek kt sini..sesape nk resepi sile la buzz ke emel ke apa..aku malas nk type sekarang..utk spegeti goreng ala'mas' aritu, thanks utk kwn yg sudi mencoba..seb bek jadi..kalau tak habes la aku kene bahan! 

itu saje. goodnyte!

~The good life is inspired by love and guided by knowledge.~

Blog Widget by LinkWithin