MARI MENGIKUT

Me and you :)

gravatar

mandi sungai ex mrsm tdk yg seronot!

haa, ni cerita sabtu lepas..standard la kan..da berzaman baru nk cerita..heheh..so, saye dan enche shimi pun join la aktiviti mandi sungai..ade family abg mantoi, family abg wan dan juge abag sopi..so, x ramai sgt dan x sikit sangat..kira ok lah =)

pening jugak aku memikirkan nk bawak apa..last2 decide nk bawak pasta goreng, drummet dan sosej..bahan dah beli hari jumaat..sabtu tu, gigih aku bangun pukul 5.30am masak2 ok! ni kalau mak2 tgk kompem nk soh jadik menantu ni..kihkihkih

inilah bahan2 dia..aku bukan goreng malay style tu..aku kasik menten masam2 dia..pasta agnesi tu 1st time aku beli..saje nk try..not bad..cepat kembang dari makaroni..i like! aaa, resepi penuh tu aku malas nk type..tp bahan2 yg aku gune ade kt bawah ni..tambah cili besar kasik hijau sket..mmg aku tanak wat pedas sgt, so budak2 pun boleh makan later on..rebus dulu kasik pasta tu masak..lepas tu tumis cili boh dgn bawang putih..bwg putih ade la dalam 6 ulas gitu..siap blend oke..then masok tomato puree..haaa, lepas tu pandai2 la balance cuka, garam dan gula..and aku ade gune sket ayaq asam jawa..malas nk taruk cuka byk2..habes setel bab rasa kuah tu, kasik tabur sosej dan cili dan kerang dan ape2 sayur if korg nk tambah sayur..masak sket bahan2 tu..tggu la pekat sket..lepas tu tuang pasta dalam tu..gaul2 la sampai rasa dia sebati..masa ni if rasa tawar, tambah garam dan cuka ok..aku malas nk masuk minced beef..so sapa suka masuk minced beef or chicken, masuk masa peringkat tumis tu ok..jangan last2 plak..x masak nnt..ok, tamat.





sampai kt sungai tu nk dekat pukul 10..igtkan dekat..rupenye mmg kt genting..tu la pasal dia xtra sejuk kot? abg mantoi dah sampai..siap khemah bagai..so enche shimi pun join la tlg bakar2 sume..aku pun join..join tgk je! hikhik

lepas tu aku da gatal2 nk terjun dah..aku p dulu la, main dgn budak2..bertahun aku nk celup badan masuk sungai..sejuk sampai ke tulang hoh! camtu la kami..mandi, makan, mandi, makan, mandi..ulang2 sampai balik..heheh




enche shimi mcm biasa, hantar aku smpai kt rumah..borak2 ngn ma..then dia pun balik la..rasa mcm nk g lagi jek sungai tuh..tp nk g berdua..deting2 sambil bbq sambil borak2 kosong..mcm last time yg kami pergi piknik dulu..ape pun aku happy, aku bahagia! x kesahlah ape pun aktiviti tu, as long as enche shimi ada, aku dah cukup happy. 


lastly, the happy couple. the happy moment. the happy me and you =D 

~The good life is inspired by love and guided by knowledge.~

Blog Widget by LinkWithin