MARI MENGIKUT

Me and you :)

gravatar

pindah?

tiba-tiba teringat satu kesah lama..perasaan itu..perasaan pindah mrsm..i tau ini mmg perkara biasa sbb ramai yg pernah pindah sekolah kan tp sesaje la nk kongsi2 kt sini..

dulu masa f1 i bersekolah dekat mrsm langkawi..pastu f2 pindah g mrsm terendak..ni antara fasa2 menchabar jugaklah buat diri ini..yela, selalunye yg pindah2 ni sekolah harian so masih duduk ngn family, ade jugak support kan..i nih, dari asrama ke asrama..susah jugak nk sesuaikan diri..

dulu kt mrsm langkawi i adelah pelajar yg sgt2 nakal..tak payah ceritalah camne nakalnye i kan..hanya ex rumet je tau kesah gengster tt16..nostalgia! hujung taun tu tetiba ayah cakap nk kene pindah mrsm sbb kami sekeluarga akan pindah ke bangi..terkejut! masa tu lagi 1 minggu je nk cuti penggal..maka tu jelah masa yg i ada utk bersama rakan2..barang2 pulak, packing dan akan di pos ke bangi melalui feri and all.. yg tuh cikgu yg uruskan tp sampai sekarang, satu hapah pun x dpt =(..sedih..tu jela yg i dpt cakap..hidup kt situ sgt2 fun! masa tu hari2 dok pk..bila dah pindah mrsm, bole lagi ke buat jahat macam tu?

tgh2 cuti, sampai surat mengatakan mrsm kuala klawang dah penuh..nk tak nak, i bersetuju utk ditempatkan di mrsm terendak..masa tu, jiwa ni maseh kosong..rindu sgt kt kawan2! selamat tinggal kawan2 di kedah..maklumlah, membesar di kedah..mana x sedih bila nk kene pindah..lagi2 nk kene tinggalkan my soulmate si siti tuh..huhu

hari pertama mendaftar di mrsm tdk..ternganga ok! dah biasa dok kt mrsm tercantek masa tu so x biasa lagi dgn keadaan mrsm tdk..bilik tidak berpintu, bilik mandi yg x sampai sedepa pun luasnya..and yg paling digeruni..hmmm, bahasa KL! haih, masa tu mana reti nk cakap KL..bahasa kedah je yg i reti..dulu di mrsm langkawi, dak2 KL nih kami labelkan sebagai gedik..yela..'korang' la, i-u la, 'kitorang' la...camne nk campur ngn dak2 KL nih??

lagi indah, malam pertama di mrsm tdk, blok F blackout..dorm bawah je pulak tuh! nasib baik dapat roomate yg best..diana nama dia..diane ajak bertapa kt blik kawan dia kt dorm atas..dan, bilik itu adelah bilik APOM dan baidura..di situlah perkenalan i dgn apom and until now, kami masih lagi sahabat sehati sejiwa, my another soulmate..riuh diorg gelakkan i punya bahasa kedah..6 bulan i amek masa nk belajar cakap KL..now dah 8 taun i dok bangi..tadak hal dah!

masa tu susah nk cam kawan2..yelah, diorg sume nk terima kami 5 org budak baru..yg i dgn kawan yg senasib baru pindah mrsm ni pulak nk kene igt lagi 150++ budak2 batch..part ni pun menchabar! alhamdulillah, berjaya igt diorg sume even makan masa sket..

masa tu, paling excited bile dpt dedication card or surat2 dari kawan2 mrsm langkawi..kebanyakannye tanye 'best tak kt sana?' or 'mas hang dah join budak gedik ka?' or 'mas, hang la ni dah baik ka?' and soklan feveret, 'mas, hang x rindu kami?'..tak pernah i x balas surat or dedication card dari diorg! lepas tu, lama2 lost kontek juga..syukur ada facebook..now dah jumpa balik ngn diorg! yahooooo!!

hmmm, kalau pikir2 balik..syok jugak jadik budak baru pindah skolah ni..glemsss dalam sekelip mata! tetiba2 org kenal kita..hahahaha..yg paling penting, macam mane kita sesuaikan diri dengan keadaan baru..ahhhhh, kenangan manis semua tu!

p/s: nk korek2 balik la majalah skolah lame =)




~The good life is inspired by love and guided by knowledge.~

gravatar

Setiap yang berlaku ada hikmah....tanpa terendak...u would not have met me kan...btol tak. Tp mbi jumpa jugak kot if dh mmg jodoh...btol takkk

gravatar

betooooooooooolllllllllll!! i love tdk!!!

gravatar

Alahai, catatan Mas kali ni mengingatkan angah pada zaman sekolah dulu... Sebagai anak anggota tentera, berpindah sekolah sudah menjadi perkara biasa.. Sekolah rendah sahaja sampai 3-4 kali pindah (setiap kali abah angah pindah kem askar la kiranya)... Sampaikan bila orang tanya, "Dulu sekolah di mana?" Jenuh la pula nak buka 'kitab sejarah'... hahahahaaa

gravatar

hahah nasib baik mas x pernah pindah skolah byk2 kali camtu..kalau tak penat juge..

gravatar

Pengalaman masuk skolah baru memang takleh dilupakan. The best part, boleh cipta karekter baru. Yang tak sama masa di skolah lama :)

gravatar

tu la..yg tu yg mahal tuh..kalau kite x cite hal2 skolah lame..kompem2 org tatau..mmg seronok bila ade pengalaman2 camni =)

Blog Widget by LinkWithin