MARI MENGIKUT

Me and you :)

gravatar

x paham buat2 paham?

okla, sbb aku tgk ramai sgt pengkomen yg da lari menyimpang ni..meh la aku justify mende2..

ramai yg igt, aku tetibe mule dulu..mula2 sapil yang komen2 kat facebook..yang ni, mmg hanya beberapa orang aje yg sempat baca sebab dia dah delete komen tu beberapa jam kemudian..so, dari sini aku hangin dan aku buat entry mari makan cili di bawah..DARI ISU INI..paham? DARI APA YG DIPERKATAKAN DI FACEBOOK YANG KORANG2 SUME KOMPOM X SEMPAT BACA..paham?

walaupun dia dah delete, aku ada je save, siap dengan tarikh dan masa..tp aku tanak tepek cni sbb aku tanak la tunjuk betapa x berpelajarannye kutukan tu kan..

so, kepada sesiapa yg berkenaan, yang tatau pun ape komen kt fb tu..aku x akan pakai komen korang..skang ni, kawan korang kene caught right handed masa dia elok sedap2 kutuk bf aku yang dia sendiri mati2 cakap xde prob n x pernah cakap pun ngn bf aku..so ape tindakan aku, itu aku punye hak..suke hati aku sbb komen YANG KORANG X SEMPAT BACA tu totally pasal bf aku..hak aku..aku nk attack personal dia balik, pun suka hati aku! aku nk tunjuk yg dia pun bukan baik mana..hak aku di blog aku..

paham? jangan menyimpang bole? aku seyesly akan hanya menerima pakai cakap manusia2 yang PERNAH/SEMPAT BACA KOMEN KUTUK2 KT FACEBOOK tu,kawan2 baik aku yang aku cerita sendiri ttg hal ni, juga komen2 perdamaian dan komen2 bekap ansara tdk..korang2 yang tak tau isu, tak payah nk kecoh g..

sappil da mintak maaf secara terbuka dekat aku n shimi, dan aku dah announce secara tebuka utk tutup kes..TAK PERLU NASIK TAMBAH..oh, utk yg tak paham kiasan, tak perlu menghangatkan lagi keadaan..aku tau anda sayang sappil dan nk bekap dia..tp bila korang2 bekap mende2 yang menyimpang, korang hanya akan MENYUSAHKAN DIA..caught right handed..paham ke x? korang bela la camne pun, pokoknye, aku sendiri yg tangkap..bukan dari sumber kedua dan ketiga..paham?

sekali lagi aku nampak komen kutuk2 bf aku di mana2 saluran yang tidak betul, korang pulak kena ok..ape itu saluran yang betul? ini utk yg nk kutuk jugak la..kalau x puas hati pasal posting blog, komen jela blog dia..kalau x puas hati pasal dia dalam forum dalam mana2 thread, bidas jela balik kt thread..kalau ada yang terasa ngn status2 fb dia ke apa (err, ape tah kaitan korang ngn shimi?), comment atau msg la kt FB..aku marah tu pasal mamat tu x puas hati kt blog, tp nk komen2 kt fb ngn kawan2 dia yg semua tu bukan penah borak pun ngn shimi..ISU INI..paham?

kalau korang kesian kawan korang, pls behave di BLOG AKU..aku masih berbaik hati tanak paste kt sini ape yg mamat tu mengate..sbb nampak sgt la salah dia..nk komen, silakan..komen yg berkaitan posting ni aje..ada paham?

HAL INI TAKDE KENE MENGENA DENGAN ANSARA TDK..KANG AKU CAKAP BODO, KORANG GELABAH PLAK KANG..KALAU KORANG PUNYE ALASAN SBB X PUAS HATI DAH LAMA DARI FORUM OR WHAT, ITU KORANG PUNYE BENGAP LA TANAK KRITIK SHIMI DEKAT FORUM..ALASAN KUNUN!

ni, bace komen kt bawah ni ok..sesape yg ade telor, g le jumpa shimi malam ni..tp sesape yg sesaje join sekaki tp tak tau ape tu, sle berpelajaran (bak kate salah sorang dari kawan korang la)..



~The good life is inspired by love and guided by knowledge.~

gravatar

Salam.

i have been watching and keeping my silence 4 long enough. walaupun ramai yang advice kata aku x payah nk turun lawan at this level tp aku rasa dis has to stop.

bagi yang rasa x puas hati sangat ngan aku, MALAM NI AKU AKAN BERADA DI SAKURA KRISTAL, TAMAN MELAWATI, 9.30PM ONWARDS.

lets sette this face to face like adults, not like children, baling batu sorok tangan. saudara nazri borhanuddin @ johoe jugak akan ada di sana as neutral party. kalau takde yang muncul after 10.30pm aku anggap benda setel n aku tak nak dengar benda mengarut ni dah.

shimi.

gravatar

kepada sedara hafiz hamzah yg mempersoalkan beberapa isu dalam perbualan talipon dengan saye..ni jawapannya dari orgnizer program..

Hal Hafiz Hamzah ni, harap Mas suruh dia sendiri highlight isu ni kat forum, kalau dia masih ada persoalan tentang proses pemilihan dan kelayakan speaker bagi sesi motivati pelajar Form 3 & Form 5.
Intuk info, tak semua orang berkebolehan memberi sesi motivasi, dan Is serta Shimi memang ada track-record sebagai mass motivator serta berpengalaman mengendalikan audience yang ramai. Iskandar ialah General Manager untuk NIOSH Certification dan Shimi ialah Training Specialist di Ranhill Worley Parsons International. Ceramah motivasi untuk pelajar tingkatan 3 dan 5 ini adalah sebahagian dari atucara program GMG, serta diminta oleh pihak maktab sendiri.
InsyaAllah sebarang pendapat dari saudara Hafiz di forum kita akan terima dan pertimbangkan sedalam-dalam nya. Jika ada calon-calon yang saudara Hafiz ingin kemukakan, kami sangat-sangat mengalu-alukan pernyertaan mereka sebagai mass speaker untuk sesi motivasi semasa program Career Talk Ansara Terendak pada awal Mac 2010 nanti.

Md Ridzuan Bin Md Hamid
+6012-235 3461

jelas? kenapa diorg dapat beberapa jam, itu maktab punye request..thanx..

gravatar

nih klu spe2 xreti bhs gk...xtaw nk kata la...ckp leklok xphm2...dh smpi limit dh nih...nk ckp apa lg pn xtaw la kn...

mas & shimi byk2 bersabar ek..MANUSIA...xpnh tgk org len sng...taw nk bidas org jek xtntu psl...

one word: DENGKI...

:p

gravatar

tenkiu2..xde dah le anonymous pasnih..=)

gravatar

Dah berdamai, jom kita pi mandi ngan gajah dlm program Terendakian@Kuala Gandah Elephant Sanctuary. Lagi best.....jommmmm!

gravatar

mari2! nnt mas war war kan kt sini~

gravatar

nk join kuala gandah tp cam tgh final je...so haf fun k kakak2 abang2... :)

p/s :hehe...rmi btol nk jdi penegak keadilan...lalala~ not siding wif anyone but here's a quote for all... :)

*u hit one of us,u hit us all???...CRAP!!! when you are in a brotherhood, you dont say everything your brother did was right...you make sure everything your brother did was right... - Martin Luther King, Jr. * -peace-

gravatar

yeke..hoho..seb bek final sekarang so nnt bole enjoy..jgn jelessss~ hikhik

thnx 4 d quote..

the progress, they showed up but none of them yg g jumpe n berdepan dgn shimi, even to apologize..and some of our request to the middleman, cam xdpt pon d answers..so, bile x datang je bersemuka, u know....ala, 1 word jee..yg huruf selepas K tu..hehe..aku tanak create new issue sbb ni just progress..dunia2 blog ni da selesai, tp personally, belom..pepandai le..btw, here is my quote, improvised from apom's..

"terlajak perahu boleh diundur..terlajak tulis kt fb boleh delete tapi jgn lupa ada yg sempat save" -misz mastot

any comment yg x menyenangkan after my comment akan di delete..by the way, blog aku..suke ati aku le kan =)

gravatar

aku nak sibok gak..sebab first time aku tengok entry emo gile..hahahahah



weiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii..NI NAK JEMPUT KORANG DATANG TEATER KAT UNITEN RABU NI.

8.30 mlm start. tiket bagi ko aku jual paling mahal haha

gravatar

aah kan, ko tgk aku emo time teater je..tu pon belakon je melalak2..hahahah..

kenape aku dpt tiket paling mahal..wuwuwuw..insy, nnt aku dtg bawak shimi! tp nk kene jaga, dia ada niat nk curang ngn bob..sobsob..

Blog Widget by LinkWithin