MARI MENGIKUT

Me and you :)

gravatar

suasana hari raya!

selamat hari raya! wah, setelah sekian lama x dapat makan pada waktu siang, i pulun puas2! ape pun, alhamdulillah syukur sebab tahun ni pun dpt puasa penuh..dah bertahun2 dah ada rezeki utk berpuase penuh..macam mane raya kali ni? ada ok ka??

i gigih blogging dari kedah, mujur jugak hotel nih ada wifi..dapat jugelah siap2kan esemen pada malam hari..seperti biasa, kami sekeluarga beraya di kedah..perjalanan dimulakan pada jam 8.45am, hari sabtu..jem nye, hanya Tuhan je yg tahu..selalunya 6 jam dah boleh sampai kedah..sekali 9 jam daaaaa...berkematu jugaklah punggongku duduk dalam keta..

saye, adek dan popo (chinese grandma) menginap di hotel sapphire..kali ni, along dan family join tido kt umah tok..so sempitlah sikit..tu yg kami dok hotel tuh..ala, hotel kecik aje..janji boleh beraya dgn gumbira! raya kali ni mmg meriah..x kering gusi dgn telatah ilman..sedara pun ramai jugak yg turun bedong..sedara2 sebelah cina jugak x ketinggalan meraikan kami..saye dan sis siap dapat hadiah dari diorang ok! malam2 pulak, kami main mercun ajela keje nye..best! main kt kampung lagi best dari men kt bangi sbb boleh lawan ngn budak2 kampung yg lain..happening!

yg lagik best, raye kali ni i berjaye jugak bercakap ngn member lama..i pernah bersekolah di mrsm langkawi selame setahun..sekali, dia tu sedare enche shimi laaaaaa..happy ok! hehehhe..pastu mamat tu ckp "ni mastura yg ade gigi taring tu ke?" hampeh! x pasal2 enche shimi sedap mengejek..huh! tp mase tu mmg still ade gigi taring lagik pon..but still, x perlu la ejek!

kami akan pulang ke bangi pada hari rabu ni, doa2 la sgt supaya rumah masih dalam keadaan baik..dah start rindu kt rocky ni..walaupun dia kucing pemalas, tetap syg! oklah semua, salam lebaran dari saye sekeluarga..hati2 di jalanraya ye..hulur2 la duit raya kt i..




~The good life is inspired by love and guided by knowledge.~

gravatar

dear..im really contented with this hari raya!!! ;)

great dat we enjoy our days!

gravatar

alhamdulillah..setaun sekali je pun raya..musti maw enjoy habis2!

Blog Widget by LinkWithin