MARI MENGIKUT

Me and you :)

gravatar

mari makan cili..awwww~

sebenarnye aku ader esemen ni, tp xpelah..aku ketepikan beberapa menet utk mencoretkan buah pikiran aku sekarang nih..kene la coret cepat2, kang teringat2 ssh plak aku nk wat esemen..igt je gelak..igt je gelak..haaaa, x ke payah? sesape yg xnk tambah dosa dan buang mase, sila jgn baca posting ni k..panjang nih!

aku rasa lega, sbb andaian aku selama ni mmg tepat! dari cerita yg aku dgr dari mulut org mase aktiviti kt maktab tu..bile aku match kan dgn situasi, mmg betul! thnx kepade ____ yang sampaikan cerita ada babibabi kutuk2 belakang pasal bf aku masa program tu..nampaknye, anda mmg bercakap benar..walaupon mase anda cerite tu anda bergelak ketawa, aku dah bole sense dah..seyes ni, aku gile2 berterima kasih!

well, ade lagi yg btaw..ade sekor tuh even lalu sebelah bf aku n berenti, x salam pun ngn bf aku, tp salam jek ngn org sebelah bf aku tu..kire habis 'x kawan' la tu..aku dgr je, aku gelak je dalam hati..laaa, hipokrit rupanya..sebab ape aku kata hipokrit? sbb aku teringat, ada satu ketika, sekor tu penah la ckp..

"jom la join gather2, date ramai2..join batch kitorang lepak2..bawaklah ur bf"

cmtu la lebey kurang..aku x igt la plak ayat exact ko..nasib baik aku x la menerima pun ajakan camtu..walopun ajak2 babi kan..aku hesitate..sbb bf aku belom pun rapat2 ngn batchmate aku, pe kejadah nk rapat2 camtu ngn batchmate ko kan..kot ye pun nk rapat slow2 la kan..tu pun kalau nak rapat..ko pun pernah jek kunun nk jumpe adik aku, then nk bawak bini ko which aku x berminat langsung nk kenal2 or kawan2..and aku ade btau yg aku x berminat nk kenal2..so from there bole nampak kot boundaries yg aku letak..n request ko nk panggil aku as 'manje' pun aku tolak jugak..lagi la nampak boundaries kan..ok2, ni melalut..sebelum aku kutuk bini ko dasat2, baik aku kembali ke pangkal jalan..sbb ko bukan taw pun ape bini ko dok kacau hidup org..maklumlah, ko kan kompelin kt aku yg bini ko jarang2 msg ko..sian =)..ok, melalut lagik..so, x rasa hipokrit ke? cam ajak2 aku bawak bf..then at the same time dia cam tunjuk2 yg ko x suka bf aku..aku rasa selama ni kata2 ko sume plastik! oh ye, aku da dpt karma aku..ko tunggu ko nyer turn yek..

selamat hari raya utk ko..ssh2 je ko hantar msg raya kt aku tatkala aku x terlintas pun kewujudan ko..nasib baiklah aku x balas dgn ungkapan 'maaf zahir dan batin' cam yg ko cakap msg aku tu..dah aku x terasa nk balas camtu..tp aku tetap sampaikan salam sekor tuh kt mak bapak aku..mak aku jawab salam..bapak aku cakap "kan ayah dah pesan, buang dia jauh2 dari hidup angah tu"..oh ayah, angah dah buang dah sekarang..nk buat camne, dah msg tu masuk sendiri kan..hah, kau tak tau kot senanyer parents aku benci kt ko lepas ape yg terjadik..pikir-pikirkan le..

aku rase ko dari dulu lagi ade masalah mental..mase aku kapel ngn abadi pun ko kecoh2 gak kan..bising2 mcm ko plak yg kapel ngn dia..da la mase ko tuduh2 aku kapel ngn dia, marah2..time tu aku belom kapel lagi..aku declare pertengahan bulan doblas la ngok..skarang, aku bahagia pun ko nk kaco2 bf aku..alahai, ko x der keje berfaedah ke yg nk dibuat? aku dah lame gile kot x jengok fb ko..tp sbb malam ni, lepas nampak ape yg ko tulis, baru aku jengok..haih, camtu la sepatunye bile kite x suke org tu..just jgn ambik peduli..ni x, dah x suke..ko jengok2..cakap2 belakang..rasa nk komen tp x komen..adesss la..keturunan stalker kot..lawak pun ade..skang ni teknology ade..kontek jela aku or bf aku..cakap bebaik ke apa..aku bukan kejam weh..dulu ko sendiri yg kate aku ni lemah lembut..ni mulut ko la cakap kan..tp ssh nk percaye gak..byk dowh pompuan2 ko bole cakap camtu..

ekceli yg aku bebel2 ni..bukan nyer aku cam sesaje nk bising x tentu hala ke hapa..aku x suke la org nk cam musuh2 ngn bf aku tetibe..tak pasal2 nk kutuk2, mengata2..sbb aku x pernah pun nk kaco bini ko..ko pun tau kan, kalau aku kaco org mcm2 aku bole buat..so, ko jaga bini ko bebaik then ko main jauh2..jgn enterprem dalam hidop aku lagi..jgn msg aku lagi..x igt aku pernah btau mase ko msg merapu kt aku tu? kan aku cakap mase tu yg aku rimas..bf aku pun x suke ko nk merapu2 camtu..aku dah pesan, msg bile perlu je..nasib baik la ko ikut jugak..ala, msg raye tu kire terbabas la kan..heheh..

haih, penat jugak aku kontrol laser mulut aku ni..aku cuba la buat ayat yg sesuai utk bacaan umum..atleast x la dari awal sampai habis aku maki2 kan..tp seyes aku nk tergelak baca komen2 ko..lawak giler babi..aku x kire la ko bahagia ke x ngn bini ko, ko nk gadoh ke, nak tunjuk2 affections ke ape..tak yah la nk bace, blog aku ngn bf aku lagi..cube ko buang aku cam senangnye aku delete gambar2 ko dulu..ko je yg liat nak delete..even aku sendiri suruh ko delete mase tu..tp kalau ko tipu terpulang la kan..cume satu jela aku nk pesan..ko jaga bini ko k..kalau dia sampai ke blog aku ni..bace berkali2 cam ko wat kt bf aku tu ke..ko suh dia click jadik follower..so dia boleh tau updates dari dashboard je..tu pun kalau perangai dia cam ko la kan..kalau bini ko bace blog ni..ni pesanan aku utk dia..

"kalau laki ko kaco bf aku lagi..nnt aku kaco bf ko..x pun bf aku bole bergatal-gatalan ngn laki ko"

utk ko pun, sbb ko dah terang2 tulis ko bace posting bf aku tu berkali2..ko klik jela jadik follower..biar byk2, nnt bf aku bule bukak fan club..hehehehe..akhir kata, siapa makan cili, mmg aku yg suap cili tu..awwwwww~

p/s : ampun dan maaf kepade pembaca lain dan sahabat2 kalau anda kureng selesa ngn entry ni..maklom le, i ni bukan nyer jenis maki2 org depan kekawan..ape pun, i kan da pesan, jgn bace entry nih kalau tanak tambah dosa..happy saturday!



~The good life is inspired by love and guided by knowledge.~

gravatar

oh oh oh aku tahu sekor tu sapa! (angkat tangan mcm dalam kelas) hehe.. bapakla desperate/poser/hipocrite/loser/kurang kasih sayang/insecure nyer sekor tuh wey.. org mcm ni kalau kite buang dia kat tong sampah atau tempat pembuangan sampah kampung kerinchi sekalipun, die pandai cari jalan balik. pastu mula la usha fb, usha blog, kalau sehari xsah kalo tak bukak profile kite. Yela, kite dah buang dia kan, dia pk dengan usha2 gituh kite nak amik die balik, padahal time kite belum buang dia dulu punyala sayang kite kat dia, dia boleh buat tahik pulak xpedulikan kite. orang macam ni mas, umo dah lanjut camana pon, pemikiran dia sempit. wpun ada gf, perangai peeping tom tu masih jalan lagik. tapi dalam kes ko ni awek dia pun 2 kali 5 jugak. memang sepadanla mereka ni. perangai masing2 mcm poo kan. yang pompuan tu dok usha2 ko apesal?? ko nak balak dia balik ke?? jgn perasan la pompuan oii, kawan aku ni da tau nak beza mana kaca mana permata. time balak ko buat dia mcm2, aku yang dengar. bodoh.

hehe aku plak yang emo kat blog ko ni mas. komen aku ni da boleh buat 1 entry plak :P

gravatar

mak aih! ko emo ok! ape pon, aku x kate dia nk aku balik ke ape..aku pon manade feeling kt dia..and aku pun x harap dia carik aku balik..just, berambus ajela dari hidup aku kan..kan..

and leave my bf alone~

p/s : apom! nnt bersesi ketupat ok!

gravatar

ape kes la mamat sekor nih! aku bangun pagi2 ni kne baca citer pasal ko! haih...membazir masa tido aku je...cis!
weh mamat yg xtau malu.. apsal la ko idop lgi? asal kwn aku bad mood je musti ade citer ko! weh, ko xde keje len ke dari nk kaco idup kwn aku ni! ko gi je la ngan bini yg queen control ko tu! yg ko nk menyibukkan diri di tmpt yg sgt xperlukan ko lg, apsal? rimas la aku pun asek dpt citer psl ko! mak bapak kawan aku ni sendri mengaku kt aku n parent aku yg diorg lega ko n kwn aku ni dh putus! ha aku ulang sekali lagi, DIORG LEGA!
tu kan dah brmaksud diorg mmg kureng dgn ko. tp ko je prasan baguih n tersengih-sengih mcm kerang busuk klu jumpa diorg...
oh no, diorg ckp, trpksa la buat muka baik kan...hahahaha..
bodo r ko ni! melepaskan kwn aku yg superb nih! mmg bodo!
tp ekceli bgs jgak sbb kwn aku skunk ni lebih bahagia dgn current BF dy.. even parent dy pun sayang lebey je kt mr.c-mi. so, aku rsa ko leh la blah dari idop kwn aku ni! aku dh lma nk sound ko, tp kwn aku x kasi, skunk ni baik ko blah btul2 dri idup kwn aku! reti?! paham? klu ko x phm bhs lgi, sile masuk skul blk n pi amik exam spm bahasa melayu again, okay?!
dah maleh dh ak nk melalut! buat tmbh dosa je..
@MANJE : babe, kita lupa sama dy ok. sori pnjg dh ti bebel (apom, kte leh geng r, sbb ske emo terlebey2 tyme post gini.ahakz..) hm..pe nk ckp lgi ntah...ahha! good luck in ur exam! haha.. tata~

gravatar

wah! isi hati terbuku ke ni? hehehehe..go girl!

gravatar

eh, btw manje tataw pun my parents ckp camtu kt ur parents..eheheh

gravatar

wah...emo siot...tekejut aiza bce dis entry..even xknl spe malaun tuh...but aiza pn sokg dgn kkwn mas diats....malaun tuh patt nye bleh blah dh...dsr xtaw malu..pastu nk kata2 ur bf lak...aih...mcm2 la org skg nih...tuh namanya..dsr xkenang diuntung...~~sj nk emo gk~~:p

gravatar

hish, cam korang lagi emo dari mas jek! hehehe

i hope he'll never cakap belakang2 bout shimi lagi la with his frens..yg lelain tu, malas nk komen sbb dia pun da xde feeling pape kt mas dh..suppose dah let go dah..

just leave my bf alone..tu je mas mintak..bukan payah pon..jage gf sendiri lagi baik dari kutuk2 my bf..

gravatar

haha mas panas ni. xmau nganyam ketupat dgn aku jgk ka weh?
tabur aranggg tabuurrrr.
kasi bara lebih.
hahah
alah mas. penat layan ja weh. buat taktau, hg hepi bopren hg hepi. buat stok gelak sudah perangai2 macam tu. ya dok? dok emo2 buang karan weh. kann? eh tp still kena nganyam ketupat jgk nih! haha

gravatar

mak aih..sbb aku komen post bf dia blakang2, bbakul2 aku dapat cacian.. bole tahan jgk.. smp cite zaman lampau sume tkeluar haa.. btw bro shimi, saya btol2 mntk maaf psl yg komen blkg2.. i really mean it.. saya mmg xde prob pon dgn bro..tp yg caci maki aku byk2 ni? seyes aku x fhm.. babai sume..haha..
salam..

gravatar

AnAdKiNg: hehe sesi ketupat akan dianjurkan oleh mas. jika kite bergabung tenaga mungkin terjadi lah ketupat-ketupat ajaib.

kpdygterasaitu: aku dah lama asik dengar rintihan kawan aku yang sorang ni. aku mmg xde masalah pun dgn ko, dan tak nak pun ada mslh dgn ko, tp bila kawan terdekat yg paling aku syg ni sedih, aku pun MARAH la. marah to the point where i snap like i was in her shoes. kalau betul2 ko da let go kan, let go je la ok? dah tamau gaduh2. mind your own life. jaga bini sendiri, mas pun dah mind her own business. win-win situation. sume happy :D

gravatar

aku just nk tunjuk je, yg ko dok kutuk2 bf aku tu, ko pun bukan baik sgt..tgk jela perangai2 yg ko buat..which, ada certain tu yg ko msg2 tu bf aku pun x ley terima..gile pe kan..pandai2 la kawal perangai sendiri..

so now, aku tutup kes dulu la memandangkan ko da mintak maaf secara terbuka camni kan..x payahla ko kontek2 aku lagi pasnih..

gravatar

assalamualaikum adik @ mastura.

mintak maaf klau sy tak patut komen kt sini tp sy rase agak melampau dan keterlaluan smpi nak buruk2 kn sy dkt sini.sy tau dan dah maklum dgn ape yg dah jadi.sy dah tanye dgn tuan badan sndri prkara yg sbnrnye.
sy rase adik@mastura discuss dgn die blk.

sy brani nk kate kt sini,spnjg2 sy couple dgn die,die x pnh pun crite yg bkn2 ape lg kutuk2 adik@mastura and ur family dkt sy.niat die baek.biar pun dh putus dgn adik@mastura,die masih nak berkawan.klau itu lah yg dianggap over,sy mmg tak bole phm.sy gmbr kn adik@mastura ni mmg baek orgnye.tp lps bace ni,trnyata dh buat sgkaan sy meleset.

sy mintak maaf skali lg klau komen sy open sgt.klau ini menolong utk bnde jd baek,why not.

wassalam.

gravatar

ini pergaduhan antara batch ke? pasal kutuk senior tu standard la...cakap je sape tak penah kutuk senior..bende pelik sikit mesti la kene kutuk..g mampos la sape pon senior tu...janji kau dah wat bende lain sket dari org lain iaitu MEMBEBEL cam mak nenek..

aku hanya kutuk tindakan orang mengutuk orang lain..tu je,sape suh start dulu.. bukan pasal hubungan korang yg dh belalu tu..aku x minat okeh..!!

gravatar

Shimi tu sape? abg bear ke? yang bagi taklimat macam best kat PSP? opps!! terkutuk lak, mas, Aku ni babi ke? aku pernah kutuk shimi gak.

gravatar

Salam sejahtera sume, apa hal berbabi2 ni mastura?,sabo mas, kawan2 mas tu pon bawak sabar gak, kita x patut bagitahu benda yg x sepatutnya pasal sejarah silam antara korang bedua lebih2 lagi membabitkan pandangan dari parent or kawan2, macam2 benda yg x elok leh jadi kalu korang dok kutuk bende2 yang dh lepas ni,pasal hal shimi aku x nak comment, tapi pasal hal parent ni x suka yg tu, parent tu x suka yg ni..aduhai..korang patut lebih matang untuk menyimpan bende2 cm tu, cuba pk la kalu satu hr nanti ntah pape jadi kat hubungan korang, so dh dapat agak dh apa yg akan keluar dari mulut masing2..time hangat boleh berkasih sayang boleh la simpan, bila dh benci bahana cm ni yg akn jadi..banyak kan bersabar semua.

Ni yg aku x berapa gemar kalu bercouple kawan2 ni, mas pun kawan sapil pun kawan..papepon hidup mesti terus

gravatar

korang x paham ke? aku cume x suke org yg x kenal bf aku kutuk2 bf aku je tanpe tau perkara sebenar..so?

junior sapil..ko tau ke sapa start dulu? meh cite sket? ko tau cite ke? ke ko just bace2 jek?

aku x de lak nk cerita pasal kesah2 cinta lalu ke apa..sume tu dia buat mase aku tgh currently couple ngn bf aku skang..so? sapa cari pasal??

min, panggil mas je..aku pun xde keje nk kutuk2 parents dia, nk cite buruk2 pasal dia kt bf aku ke ape..sebab, aku mmg x pikir pasal dia..dia yg x pasal2 msg la ape..yg kunun mimpi 'tidak kering' aku sampai berkali2 kan..sampai bf aku rimas dia dok msg camtu..so, kalau tu ko kate x over, terpulang la..ko suke kot..heheh..mcm ko la, kalau tetibe, aku kutuk ko ngn batchmate aku..padahal aku x kenal ko pun..logic x?

taj, kalau betol pun la ade pape kt hubungan aku skang ni pun, tu sume jodoh..dan itu biar aku je uruskan..yg aku nk tekankan nih, yg bizi2 dok kutuk2 sesame korang cam korang baik sgt tu bwatpe..

aih, terpulang la korang kan..alhamdulillah..

gravatar

ai mas, tak pelik ke tibe2 ada ramai plak yang bagi komen berpihak pada orang yg terasa itew. hehe panggil geng ke bang?

dear mimin,
kalau dah balak ko tuh sampai bg msg pasal mimpi "tidak kering" time mas dah dgn org lain, kau boleh terima lagi? hadoyai. ikut pandailah. back up la bf awak tu wahai mimin. depan kau bolehla dia cover2. nak mas forward text msg tu kat ko ke baru sedar?

batchmate tak batchmate, kite kalau tak kenal tak payahla nak join sekaki nak mengutuk orang. kalau ko terpaksa dengar org mengumpat tu lain cerita la. dah kantoi baru la nak explen kat blog segala. yela, dah tertangkap dengan tangan merah (caught red-handed)! lawak la wey. poser.

gravatar

tu la apom..msg tu da la bf aku bace sendiri..aku pon x paham..tuan punyer badan dah mintak mahap secare terbuke pun..kt blog ni n blog shimi..aku pun redi jek nk tutup kes n everything kan..tp tu la pasal..ade pulak tambah2 kari kan..camtu le manosia..sadis betol..

gravatar

one word.
double-crosser.

gravatar

hehe suke ati le nk accept d fact or not..oh, thnx sbb visit dis blog and membuang mase bace2 di sini..

one word.
pity.

gravatar

nice. *spank skali hehe.

anyway. bom kate katering mak im nak buat open house nanti. bole la buat ketupat. yang pasti ketupat yang sedap2 jela kan. yang busuk2 tu boleh bagi kucin makan je kot. roger la kalau ko nak pegi. mak aku ckp biasa katering mak im tu buat kat kitchen dia, bukan kat golf club hari tu. ko xbt open house ke? aku sedia nak mmbawa perut ni

gravatar

apom!
sempat!
haha.

one word gak.
private.

please eh sume?

gravatar

apom..tu le, aku cam nk gak g open2 house nih..currently yg geng2 astena punyer aku x dapat nk join..nk dekat final maaa..if ade rezeki kang aku roger..best kan if dapat gather reramai cam aritu? hehehe

fay..thanx, saye da pesan sesiape yg berkenaan, jgn kaco, tp naaaaakkk jugak kaco kan..so, sendiri carik susah la..pandai2 la setel hal rumah tangge ye =)

gravatar

homaigoat mas. dasat ni dasattt. apa lagi? aku tukang taboq arang ja. haha. buat open house weh! aku nak bawak arang lageeyyy. haha!

gravatar

haha, aku cadang nk buat gak..cam dulu tu..simple2 ja..nnt if betoi jadik aku abaq kt ang noh..

gravatar

nak gak g open house.. :P

gravatar

hmm,nie untuk pengetahuan cik mas..saye pon mmg terlibat dgn dgn ketidak-puas-hatian kwn2 saye...saye sedar,saye nie bukanlah sape2 di dlm ansara terendak tue...tak seperti anda dan kawan2 anda semua...tetapi,bila mana berlaku sesuatu perkara yang tidak disenangi,sudah tentu lah menjadi buah mulut orang...saya pon ada menyumbang sesuatu kepada ansara terendak,lebih awal dari saudari mas dan kawan2..bahkan sebelom tertubuhnya extdk.net,yg bertujuan untuk melaksanakan program jubli perak yg telah berlalu tersebut...tetapi,tidak pula hendak bermegah2 dgn mengutuk org sana sini,seperti kita ini sudah cukup bagus melaksanakan program2 ansara terendak..malahan,apabila diberikan komen,dicabar pula org yg memberikan komen...seperti saya,alhamdulillah saya sudah memberikan segala yg terdaya oleh saya...jika tidak percaya,sila rujuk kepada abg huzairi,abg johoe,dan abg pendisz....disini,isunya adalah ansara terendak..oleh yg demikian,saya fikir tak perlulah anda mengeluarkan isu2 yg tidak relevan seperti hal2 peribadi..biarlah ikhlas dlm memberikan sumbangan walaupon sedikit..tak perlu menonjol2..pokok pangkalnya adalah ansara terendak...jadi sumbanglah dengan ikhlas...
hafiz hamzah 98016
spm 2002

gravatar

adeh laaa, bile pulak ansara terlibat ni??

"disini,isunya adalah ansara terendak..oleh yg demikian,saya fikir tak perlulah anda mengeluarkan isu2 yg tidak relevan seperti hal2 peribadi.."

ini adalah blog peribadi saye..yg saye cerita kesah deting2 dan berjalan2 dan sebagainya..blog peribadi x boleh tulis posting peribadi?

warga ansara, sila jelas, mas langsung x libatkan ansara tdk..mas cuma nak sampaikan, "jgn nk kutuk2 bf mas yg kamu x kenal, sebab kamu tu bukan baik sgt jugak"..100% personal..xpe, saye dah call hafiz hamzah..dia persoalkan sumthing bout tentative salah satu program kt maktab..tp sbb sy x anjurkan program tu, isu itu akan saye bawak ke meeting utk mintak jawapan dari ajk ansara tdk dan sampaikan kembali ke hafiz hamzah..harap maklom..dan harap anda berpikiran rasional sket..

gravatar

saye jugak x pernah bermegah2 pun sbb dah kewajipan sebagai ajk ansara, utk menghebahkan aktiviti dan mencari seramai mungkin tenaga kerja dan sukarelawan..bila program dah habes, saye juga bertanggungjawab nk bagitau progress dan juga output dari program.. langsung x terdetik utk btau byk mana sumbangan sy kt ansara..malah sy siap berterima kasih kepada yg menbantu dan jugak menderma wang dan tenaga..ada paham?

gravatar

Sy pun org Ansara dan sy pun ada juga menyumbang. Sy lihat ada benarnya kata-kata Misz Mastura tu. Kalau benar pergaduhan ini berpunca dari pembacaan Misz Mastura dari facebook, memang tidak ada kaitan langsung dengan Ansara kita. Forum kita sentiasa terbuka untuk sebarang pendapat, kritikan dan teguran. Kalau tak puas hati dengan statement Shimi atau siapa-siapa, kenapa tidak luahkan di forum? Kalau ya pun tidak berpuas hati dengan tentative program kita, kenapa tidak suarakan di thread yang sewajarnya?

Cuba kalian klik pada label 'Mrsm Terendak' pada bahagian kanan blog ini. Cuba kalian baca. Adakah Misz Mastura bermegah-megah? yang sy lihat, Misz Mastura banyak menyampaikan progress mengenai program. Memaparkan kegembiraan ketika program berlangsung. Bagi saya yang tidak berkesempatan untuk menyertai sesetengah program, ini cukup menggembirakan.

Kepada sesiapa jua, cukuplah. Jika mahu bertarung isu peribadi silakan. Tapi di sini bukan tempatnya untuk menyatakan pokok pangkalnya adalah Mrsm Terendak kerana kita ada forum untuk segala perkongsian ilmu, cadangan dan kritikan.

Jangan lupa, anda bermain dengan nama Ansara Terendak. Ruangan untuk anda menegur rakan-rakan melalui forum adalah sangat luas. Tidak perlu lepaskan di sini. Peribadi biar peribadi. Saya tahu anda batch mana. Saya kenal batch anda. Saya juga kenal siapa Shimi. Hati-hati dalam menggunakan nama Ansara Terendak.

Buat Misz Mastura. Teruskan menulis. Abaikan mereka yang tidak berpuas hati dengan Shimi tetapi tidak menyalurkan dengan cara yang betul. Sy rindukan cerita 'deting2' anda. Senyumlah dan buat saya tersenyum.

Salam,
M.F.Y

gravatar

saudara/saudari M.F.Y, terime kasey! alhamdulillah, ada jugak yg nampak ape yg mas cuba sampaikan..terharu saye..mas pun dah cek kt label mrsm tdk tu..dan mas x rasa mas ada kutuk2 orang or whutever sepanjang mas terlibat ngn aktiviti2 kita..peribadi biar peribadi..thnx sekali lagi..nnt mas boh cerita deting2 lagi..hukhuk

p/s: tersenyum~

gravatar

yang bermegah tu BF dia dowh, bukan mas ni.

Yg benar,

aku

gravatar

gila menggelabah minah ni.tak boleh bf kena usik sikit.kalau ye pon sapil kutuk bf kau, tak payah la ungkit cerita2 lama.kau dah maafkan dia kan?aku tau sapil, dia memang takde prob pon dgn bf kau. mase gmg kitorang just make fun kate sapil rival ngan bf ko. biasa la ada point nak gelak2.bukan mende serius pon. kalau kau kata ini hal peribadi, teruk sgt ke sapil mengata bf ko seperti cara ko mengeji dia? sungguh menggelabah minah ini. sungguh! bercakaplah seperti org yg berpelajaran okay. peace!

gravatar

masture famos eh blog kau skg.. aku slalu silent reader je, nape n3 ni tiba2 ramai owg nk comment? nama2 yg tk femiliar pulak tu pon sibuk jgk nk commet, apa kau buat kes dgn diowg ke mas??

ni la owg melayu, sibuk jg tepi kain dalam org. kain dalam sniri carik tk pulak nampak.
kau hantar n3 lain dowg tk comment plak. tp bila nk kondem, amboi sume laju sj.
org pakai anonymous ni sume pengecut, takut kau jejak dowg. sbb takkan la sume tk blog cam aku kowt.......

note: aku respek hafiz. yg lain tu kekwat sj lbih doww.


>fesbuk fren kau knl. yg lain TAK PYH sibuk nk coment<

gravatar

fullamak, ni story apa yg panas sgt nih. Dah-dah, bawak bertendang. Jom saya belanja minum air sirap...:D

gravatar

anonymous..weh, yg kutuk2 buat bahan gelak tu aku pejam mate jek..sbb tu aku pun xde kt tpt kejadian..

nih, yg kutuk kt fesbuk ko x bace lak..kalau gf/bf ko pun kene kate camtu sure ko marah..ko tu yg komen tanpa pelajaran sbb ko sendiri x bace kan, ape yg diorg cakap kt fesbuk? kan? ko tau ke apa maksud aku bila aku cakap peribadi? nak aku tunjuk bukti? nk aku bukak cerita aib kawan ko lagi?

mamat tu da delete dah komen2 tu..sbb mmg nampak gile babi la kot attack personal..aku ade je save copy siap ngn tarikh and masa..tp ada aku tepek kt sini sbb nk hangatkan kes? weh, aku dah redi nk tutup2 tu ko x paham g ke? btw, ni bukan kesah lame ok..yg msg2 merapu tu, baru 2-3 bulan lepas..ko tatau habuk jgn cakap la!
ko kenal sapil, bagus..tp ko tatau ape yg berlaku antara aku ngn dia..
tlg berpelajaran ye..

gravatar

kak shery..jum2..sirap jum! heheh

gravatar

aler.. yang gelabah sgt pasal blog mas ni apahal. aku knal sgt la mas ni. dia TAK akan SNAP kalau satu2 benda tu tak jadi sampai membuatkan dia SNAP. dia pun ada limit kesabaran dia. tak suke blah la. buat pe nak buang masa "berpelajaran" ko tu utk komen kat sini. kalau tak tau cerita tak payah nak gelabah ok? pastu sila jgn kecot bg komen anonymous.

berpelajaran my *ss.

gravatar

apom! sgt emo ok..hahahaha..i like i like!

gravatar

no war has been won without blood being shed

gravatar

ini komen yg ke-42.
canggih betul.

nk sirap gak. :P
mersey dude, ganti blood dgn air sirap cukup.

mas dah berkali2 dah kate die nk tutup cite ni dah. sappil pn dah diam n say sorry dah.

so marilah kita yang lain2 ni ikut jejak mereka.
mari tutup kisah ini. :)

gravatar

SOKONG! da lapan ploh kali dah cakap nk tutup nih..aiyaaaaaaaa..

Blog Widget by LinkWithin